akvic
2011-05-08T23:50:01Z
Diablo wrote:

Slash wrote:

Reaktivac wrote:

Vidjeti ćemo... Neka umjesto riječi i obećanja govore djela i samo djela. Vrijeme će pokazati.

U svakom slučaju, treba sve kritizirati kako se nebi uljenili i opustili. :)36

Naravno, a tu kritiku trebaju dati ljudi koji su u tom savezu, a ne neki outsider koji nema veze sa savezom u bilo kojem pogledu i nije dosad ništa konkretno učinio da pomogne slobodnoj borbi u RH, osim "dobronamjernih" kritika i sprdancija.

Diablo wrote:

da, bilo bi vise natjecanja ali u tom slucaju bi se drasticno smanjili putni troskovi a troskovi smjestaja nebi ni postojali...dakle, bila bi potrebna dvorana, boriliste, sportska oprema i suci...mislim da se ti svi troskovi mogu lako pokrit sa par sponzora

nadalje, bilo bi bolje da se krene sa osnivanjem profi - lige jer bi imala vecu gledanost nego amaterska i lakse bi se nasli sponzori

Misliš da su sponzori ludi za MMA turnirima na kojima se ako ima sreće skupi par tisuća ljudi, a najčešće ni tolko? O pravim sponzorima se tek može pričati ako su turniri na TV-u, a ne ovako kako do sad.

O troškovima dvorane i ostalih stvari ti mogu reći organizatori, ali nije to tak jeftino kolko se misli da je.

hmm
Uzmimo da prodas 1000 ulaznica po recimo 50 kn. To je 50 000 kn, Par sponzora bi moglo donijeti jos toliko. Znaci na raspolaganju imas 100 000 kn. Mislim da se sa tim novcem moze organizirat solidan turnir, naravno pod uvjetom da se ne isplacuju naknade borcima

o čemu mi pričamo, profi mma ili amaterski? ako pričamo o amaterskom onda se radi o cca 70 boraca i 0 sponzora, a ako pričamo o profi onda se radi o cca 7 boraca i cca 10 sponzora
Reaktivac
2011-05-08T23:51:13Z
Referee wrote:

Troškove puta i smještaja ni ne nabrajamo!
To je riješiv problem, i nije direktno povezan sa pomanjkanjem napretka.
Problem je lova za dvoranu, ring-kavez, suce, medalje i pehari...

Idemo demistificirati stanje stvari...

Dvorana... Koliko košta jednodnevno rentanje nekakve poveće ili solidne školske dvorane ? Otprilike ?

Ring-kavez ? Pa nije od zlata da se ne može napraviti... BTW; koliko to košta ? 10.000-20.000 kn ? Manje-više ?

Suci ? 100 kn max. i 3-4 ili više suca na turniru. Kakve dnevnice i sl.; to neka traže kada dodju na tvoj nivo znanja i kvalifikacija i kada (ako) se otisnu iznad amaterizma...

Medalje i pehare rješava nekakav sitan sponzor... ne vjerujem da je to neka velika cifra, jer na natjecanju u vrtićima, djele se plakete, medalje i pehari...

Referee
2011-05-08T23:53:10Z
Reaktivac wrote:

Referee wrote:

Dvorana... Koliko košta jednodnevno rentanje nekakve poveće ili solidne školske dvorane ? Otprilike ?

Ring-kavez ? Pa nije od zlata da se ne može napraviti... BTW; koliko to košta ? 10.000-20.000 kn ? Manje-više ?

Suci... 100 kn max. i 3-4 ili više suca na turniru. Kakve dnevnice i sl.; to neka traže kada dodju na tvoj nivo znanja i kvalifikacija i kada (ako) se otisnu iznad amaterizma...

Medalje i pehare rješava nekakav sitan sponzor... ne vjerujem da je to neka velika cifra, jer na natjecanju u vrtićima, djele se plakete, medalje i pehari...

Napisao sam točno u kunu kolko košta amterski MMA turnir, čemu da ponavljam ako ne pazite na satu???
Slash
2011-05-08T23:58:16Z
Reaktivac wrote:

Slash wrote:

Naravno, a tu kritiku trebaju dati ljudi koji su u tom savezu, a ne neki outsider koji nema veze sa savezom u bilo kojem pogledu i nije dosad ništa konkretno učinio da pomogne slobodnoj borbi u RH, osim "dobronamjernih" kritika i sprdancija.

A, vidm sve vrvi od kritika i dogadjanja unutar saveza.

Naravno da nemam veze sa savezom, ali zato imam s drugim.

Ostalo možemo pripisati tvome nedostatku za intiligentnu zezanciju i umjereno vodjenje rasprave.... odi slagat lego kockice....

P.S. Boldaj "sprdancije" ?

Bravo majstore.

Dok ti napraviš nešto bolje onda možda i možeš kritizirati HSSB i ljude koji se trude oko toga (kako se nebi uljenili). Do onda fino zasući rukave i pokaži što znaš...

P.S.

To se ne radi preko računala.
maro-du
2011-05-08T23:59:46Z
mislim da je bespotrebno trosit pare na ring ili kavez... zasto se borbe ne mogu odrzavat na tatamiu ?
akvic
2011-05-09T00:00:14Z
Reaktivac wrote:

Referee wrote:

Suci... 100 kn max. i 3-4 ili više suca na turniru. Kakve dnevnice i sl.; to neka traže kada dodju na tvoj nivo znanja i kvalifikacija i kada (ako) se otisnu iznad amaterizma...

najam ringa ili kaveza je cca 5.000kn, dvorana je 200 - 400kn na sat (nemojte me držati za riječ ali mislim da je tu negdi), nitko od sudaca se neće gnjaviti za 100kn treba im barem 200kn-300kn + putni troškovi jer suđenje nije ni ugodan, ni lak posao jer stvari počinju ujutro sa vagom a završe navečer, bdw treba bar 4- 5 sudaca, lječnik je oko 200 - 300kn, ozvučenje barem 300kn (ako ti prijatelj radi uslugu, u protivnom nema ispod 1.500-2.000kn), trebaš nekih 300 - 500kn za počastiti ekipu koja će volonterski namjestiti ring i dvoranu, te biti redari na eventu

P.S. meni i dalje nije jasno zašto neki u priču umješavaju profi mma ili sam ja zbunjen :)23
Reaktivac
2011-05-09T00:00:31Z
Referee wrote:

Napisao sam točno u kunu kolko košta amterski MMA turnir, čemu da ponavljam ako ne pazite na satu???

Imam ispričnicu profesore, dajte mi tu čitanku da ponovim gradivo. :)1

Šala...
akvic
2011-05-09T00:01:24Z
maro-du wrote:

mislim da je bespotrebno trosit pare na ring ili kavez... zasto se borbe ne mogu odrzavat na tatamiu ?

pogledaj prvi HSSB-ov turnir pa ćeš vidjeti zašto, kavez je daleko najbolja verzija
Slash
2011-05-09T00:01:52Z
Diablo wrote:

hmm
Uzmimo da prodas 1000 ulaznica po recimo 50 kn. To je 50 000 kn, Par sponzora bi moglo donijeti jos toliko. Znaci na raspolaganju imas 100 000 kn. Mislim da se sa tim novcem moze organizirat solidan turnir, naravno pod uvjetom da se ne isplacuju naknade borcima

Da se ne isplaćuju naknade borcima? Dobro je Akvić rekao, o ćem se priča... Amaterskom ili profi turniru?
Referee
2011-05-09T00:06:52Z
akvic wrote:

maro-du wrote:

pogledaj prvi HSSB-ov turnir pa ćeš vidjeti zašto, kavez je daleko najbolja verzija

Uz to amaterski MMA je uvod u profi MMA.
Tako da naši dečki neće nakon dva ,tri izgubljena profi meča, doma, u podrum naručit kavez da vide osječaj i steknu iskustva.
Kad kreneš u profi.....ti već moraš bit iskusan , a ne tek se prvi put susresti sa kavezom!
Diablo
2011-05-09T00:07:33Z
Reaktivac wrote:

Referee wrote:

Suci ? 100 kn max. i 3-4 ili više suca na turniru. Kakve dnevnice i sl.; to neka traže kada dodju na tvoj nivo znanja i kvalifikacija i kada (ako) se otisnu iznad amaterizma...

Reaktivac, provjeri inbox. Napisao sam ti kako ja zamisljam tu ligu
Reaktivac
2011-05-09T00:08:41Z
akvic wrote:

najam ringa ili kaveza je cca 5.000kn, dvorana je 200 - 400kn na sat (nemojte me držati za riječ ali mislim da je tu negdi), nitko od sudaca se neće gnjaviti za 100kn treba im barem 200kn-300kn + putni troškovi jer suđenje nije ni ugodan, ni lak posao jer stvari počinju ujutro sa vagom a završe navečer, bdw treba bar 4- 5 sudaca, lječnik je oko 200 - 300kn, ozvučenje barem 300kn (ako ti prijatelj radi uslugu, u protivnom nema ispod 1.500-2.000kn), trebaš nekih 300 - 500kn za počastiti ekipu koja će volonterski namjestiti ring i dvoranu, te biti redari na eventu

P.S. meni i dalje nije jasno zašto neki u priču umješavaju profi mma ili sam ja zbunjen :)23

Znam pouzdano kako se kavez može dobiti za 2000 kn, doduše tu treba uračunati i trošak prijevoza. Oko dvorane... hmm.... to stoji, no uvijek se može ići na neku skromiju varijantu, manju školu i sl...

Suci... Nije lak posao, ali hebiga - idemo se malo žrtvovati pa odraditi posao za 100-200 kn + putni troškovi. Kad se već zna da nema love i da je upitna isplativost organizacije amaterskog MMA turnira. Sve to stoji i dobro si analizirao činjenice, no može se to pokriti uz malo sreće i pokojeg sitnijeg sponzora.
maro-du
2011-05-09T00:10:18Z
akvic wrote:

maro-du wrote:

evo pogledo sam par borbi i ne vidim razloga zasto ne.. ipak je ovo sve u granicama amaterizma..
ne znam jes li ciljo mozda zbog ucestalih bacanja??
i da slazem se da je mma- u mjesto u kavezu ili ringu, al usteda od 5000kn je velika... ovo je samo moje misljenje i gledam objektivno i ne znam nikoga ni iz HSSB, ni iz reaktove skupine :)18 :)18 :)18 ( da me ne bi neko nesto pomislio :)2 )
Diablo
2011-05-09T00:11:53Z
vidim da mnogima nije jasno pa da pojasnim.
liga sa profi pravilima u kojoj pravo nastupa imaju borci sa maksimalno 5 odradenih mma borbi
znaci cilj te lige je afirmacija mladih (neiskusnih) boraca
Reaktivac
2011-05-09T00:15:58Z
Diablo wrote:

Reaktivac, provjeri inbox. Napisao sam ti kako ja zamisljam tu ligu

Pročitao druže... imaš zanimljive ideje i bilo bi mi drago da dodješ na sastanak.

Slobodno iznesi mišljenje i prijedloge ako budeš tamo.

BTW; mogao si i public pa da čujemo više mišljenja i prijedloga...
akvic
2011-05-09T00:17:36Z
Diablo wrote:

liga sa profi pravilima u kojoj pravo nastupa imaju borci sa maksimalno 5 odradenih mma borbi

znači bez kaciga, štitnika itd?
Diablo
2011-05-09T00:21:19Z
akvic wrote:

Diablo wrote:

Da, bez kaciga i stitnika.

Ovo je moj prijedlog

Liga 12 klubova podijeljenih u 4 regije
Borbe se odvijaju po profi pravilima
Pravo prijave u ligu imaju borci sa maksimalno 5 odradenih mma borbi
- znaci liga bi sluzila za afirmaciju mladih boraca koji bi na taj nacin stekli prijeko potrebno iskustvo
- borcima se nebi isplacivale naknade nego jedino premija za osvojeno prvenstvo

Organizacija turnira je problem ali i tome se moze doskociti tako da se turniri odrzavaju u manjim mjestima gdje se moze puno jeftinije iznajmiti dvorana ili se cak dobije i besplatno ako se potegnu neke veze.
Od par manjih sponzora i prodanih ulaznica se mogu platiti suci, iznajmiti boriliste i kupiti ostale potrebne stvari
Referee
2011-05-09T00:32:30Z
Reaktivac wrote:

akvic wrote:

Znam pouzdano kako se kavez može dobiti za 2000 kn, doduše tu treba uračunati i trošak prijevoza. Oko dvorane... hmm.... to stoji, no uvijek se može ići na neku skromiju varijantu, manju školu i sl...

Suci... Nije lak posao, ali hebiga - idemo se malo žrtvovati pa odraditi posao za 100-200 kn + putni troškovi. Kad se već zna da nema love i da je upitna isplativost organizacije amaterskog MMA turnira. Sve to stoji i dobro si analizirao činjenice, no može se to pokriti uz malo sreće i pokojeg sitnijeg sponzora.

Da mi ipak skratimo temu!
Oni koji neznate pitate, ne izbacujete svoje mišljenje koje je vrlo površno...gubimo se u nesuvislim i predugačkim nadmudrivanjima.
Onaj ko zna sigurno , taj odgovara.

jer..

kavez kažeš 2000 kn!
Koliko košta montaža???
6-8 osoba radi 4 puta u 3 dana, 2 puta po sat vremena(utovar iz skladišta u kamion i istovar iz kamiona u skladište nakon fighta, prvi i treći dan).
6-8 osoba vadi i prenosi kavez iz kamiona u dvoranu te slaže kavez......min 3 sata da se upicani.
ekipica najluđih koja kad svi idu na afterparty rastavljaju kavez i nose ga u kamion nakon eventa.....obično oko ponoči!!!
Treba i prijevoz!
Ukratko možeš mi vjerovati na riječ, ako je event dislociran, sve ukupno sa radnom snagom kavez košta 1000 eura!!!
Jasno da ćeš prvi put zajebat frendove pa će ti zađabalesku slagat kavez, i frend od tate posudit kamion, ali drugi- treći put ti je cifra kakvu sam ti napisao!
Dvorana je minimum na 24 sata! Kaj buš u školi slagal kavez? Sigurno bu ti i ministarstvo obrazovanja sponzor, daće lovu za suce, da promoviraju školu :)18 .
18.6. 2011. ja sam organizator Prvenstva Hrvatske i ta igra košta 18.000 kn, jel su već svi prijatelji stoput uletili, i mora se sve platiti.
Suci na amaterskim mećevima po 6 sati nemreju ni na pišanje, radi objektivnijeg sustava u toku 1 meča u akciji su 5 sudaca na bodovanju udaraca sa jojstikom, 1 unutar kaveza, jedan na semaforu i mjerenju vremena i jedan koji vodi ždrijeb!!! = 8 osoba!!! I rade za nikakvu lovu, ta dnevnica ionako se poslije pojede i popije jer si tam cijeli dan, ali ukupno je to par tisućica za suce.
Medalje i pehare kod nas u Zagrebu ne dijele zabadava, a sponzoe ak lako nađeš ....toplo se preporučamo, di si do sad? Ak si mogel naći sponzore a nisi nam javio....stvarno mi padaš u očima! Ja da tebi mogu pomoć ja bi ti pomogao, a ne das još te prcam kaj ne nadješ sponzora??? Jesi probao ili samo misliš da je to lako?
...
...
kasno je ...neda mi se više....dajte pitajte, ak vam nekaj nije jasno, ne nabacujte se izjavama koje ne stoje.
Referee
2011-05-09T00:42:05Z
Diablo wrote:

akvic wrote:

Diablo wrote:

Da, bez kaciga i stitnika.

Ovo je moj prijedlog

Liga 12 klubova podijeljenih u 4 regije
Borbe se odvijaju po profi pravilima
Pravo prijave u ligu imaju borci sa maksimalno 5 odradenih mma borbi
- znaci liga bi sluzila za afirmaciju mladih boraca koji bi na taj nacin stekli prijeko potrebno iskustvo
- borcima se nebi isplacivale naknade nego jedino premija za osvojeno prvenstvo

Organizacija turnira je problem ali i tome se moze doskociti tako da se turniri odrzavaju u manjim mjestima gdje se moze puno jeftinije iznajmiti dvorana ili se cak dobije i besplatno ako se potegnu neke veze.
Od par manjih sponzora i prodanih ulaznica se mogu platiti suci, iznajmiti boriliste i kupiti ostale potrebne stvari

Super ...slažem se ...ovo ima perspektivu!
Evo UFK Trešnjevka će prva se prijaviti, naši su spremni za pravu stvar zađabalesku se tuči do profi 5 borbi, kako bi gledaoci uživali, a Hrvatski MMA se vinuo u visine.
Naravno očekujem da ako pobjedimo u regionalnom turniru odemo na jedno pravo glavno nacionalno natjecanje.
Naravno da se i tamo zađabaleze pokažemo što to mi svaki dan par sati radimo da toliko znoja prolijevamo. Znaj je bar jeftin ovdje kod nas.
Samo kojih je to 11 ostalih klubova? Nadam se da ovaj 5-ti klub iz naše regije neće morat putovat u neku drugu regiju jer smo mi već popunili svoju!
A dali je moguće isti sistem dograditi ako će recimo biti dvadesetak klubova zainteresirano?

P.S.
Ovo je zajebancija :)18 i nisam ovo mislio ozbiljno, al već je kasno ....

wfc world fraud champion
2011-05-09T00:42:17Z
akvic wrote:

wfc world fraud champion wrote:

iz svega dosad izrecenog evidentno da se ta kvaziorganizacija hssb raspada i da je potreban nekakav skup koji ce povezati klubove. dobro je startala ali se totalno rasula. pa zasto ne mozete sjesti svi skupa na taj skup i izloziti to o cemu sad raspravljate na forumu. ocito neko ima zelje i novaca da nesto pokrene. vi hrvati ste najrazjedinjeniji narod na zemlji.

1. HSSB se uopće ne raspada, koliko ja znam ni jedan klub nije izašao iz saveza
2. netko očito ima "želje" nešto pokrenuti ali sumnjam da ima novaca

P.S. da, mi Hrvati jesmo najrazjedinjeniji narod na zemlji i jedino se tu slažem sa tobom, u prilog toj tvrdnji ide i inicijativa novog "saveza/lige" za MMA na cca 70-ak amaterskih boraca u RH jer nemojmo zaboraviti da na skoro svakom natjecanju imamo 10-20 boraca iz susjednih zemalja

pa ako sam pismen na stranici hssb ima 9 klubova-članova od kojih polovica nikad nije nastupila na nijednom amaterskom natjecanju, a sama stranica ne odaje da je netko odrzava sto je ocit preslik stanja u toj anarhiji
Bosna je baksuzna zemlja; ima muslimane i piramide, al nafte jok.
Stisni zube. Budi muško, kao Janica.