najam ringa ili kaveza je cca 5.000kn, dvorana je 200 - 400kn na sat (nemojte me držati za riječ ali mislim da je tu negdi), nitko od sudaca se neće gnjaviti za 100kn treba im barem 200kn-300kn + putni troškovi jer suđenje nije ni ugodan, ni lak posao jer stvari počinju ujutro sa vagom a završe navečer, bdw treba bar 4- 5 sudaca, lječnik je oko 200 - 300kn, ozvučenje barem 300kn (ako ti prijatelj radi uslugu, u protivnom nema ispod 1.500-2.000kn), trebaš nekih 300 - 500kn za počastiti ekipu koja će volonterski namjestiti ring i dvoranu, te biti redari na eventu
P.S. meni i dalje nije jasno zašto neki u priču umješavaju profi mma ili sam ja zbunjen :)23
Znam pouzdano kako se kavez može dobiti za 2000 kn, doduše tu treba uračunati i trošak prijevoza. Oko dvorane... hmm.... to stoji, no uvijek se može ići na neku skromiju varijantu, manju školu i sl...
Suci... Nije lak posao, ali hebiga - idemo se malo žrtvovati pa odraditi posao za 100-200 kn + putni troškovi. Kad se već zna da nema love i da je upitna isplativost organizacije amaterskog MMA turnira. Sve to stoji i dobro si analizirao činjenice, no može se to pokriti uz malo sreće i pokojeg sitnijeg sponzora.
Da mi ipak skratimo temu!
Oni koji neznate pitate, ne izbacujete svoje mišljenje koje je vrlo površno...gubimo se u nesuvislim i predugačkim nadmudrivanjima.
Onaj ko zna sigurno , taj odgovara.
jer..
kavez kažeš 2000 kn!
Koliko košta montaža???
6-8 osoba radi 4 puta u 3 dana, 2 puta po sat vremena(utovar iz skladišta u kamion i istovar iz kamiona u skladište nakon fighta, prvi i treći dan).
6-8 osoba vadi i prenosi kavez iz kamiona u dvoranu te slaže kavez......min 3 sata da se upicani.
ekipica najluđih koja kad svi idu na afterparty rastavljaju kavez i nose ga u kamion nakon eventa.....obično oko ponoči!!!
Treba i prijevoz!
Ukratko možeš mi vjerovati na riječ, ako je event dislociran, sve ukupno sa radnom snagom kavez košta 1000 eura!!!
Jasno da ćeš prvi put zajebat frendove pa će ti zađabalesku slagat kavez, i frend od tate posudit kamion, ali drugi- treći put ti je cifra kakvu sam ti napisao!
Dvorana je minimum na 24 sata! Kaj buš u školi slagal kavez? Sigurno bu ti i ministarstvo obrazovanja sponzor, daće lovu za suce, da promoviraju školu :)18 .
18.6. 2011. ja sam organizator Prvenstva Hrvatske i ta igra košta 18.000 kn, jel su već svi prijatelji stoput uletili, i mora se sve platiti.
Suci na amaterskim mećevima po 6 sati nemreju ni na pišanje, radi objektivnijeg sustava u toku 1 meča u akciji su 5 sudaca na bodovanju udaraca sa jojstikom, 1 unutar kaveza, jedan na semaforu i mjerenju vremena i jedan koji vodi ždrijeb!!! = 8 osoba!!! I rade za nikakvu lovu, ta dnevnica ionako se poslije pojede i popije jer si tam cijeli dan, ali ukupno je to par tisućica za suce.
Medalje i pehare kod nas u Zagrebu ne dijele zabadava, a sponzoe ak lako nađeš ....toplo se preporučamo, di si do sad? Ak si mogel naći sponzore a nisi nam javio....stvarno mi padaš u očima! Ja da tebi mogu pomoć ja bi ti pomogao, a ne das još te prcam kaj ne nadješ sponzora??? Jesi probao ili samo misliš da je to lako?
...
...
kasno je ...neda mi se više....dajte pitajte, ak vam nekaj nije jasno, ne nabacujte se izjavama koje ne stoje.