Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2011-05-04T20:39:50Z

Daklem... :)19

Danas ja fino otrčim svoje u jednom parku, sjednem nazad u auto i malo kopkam po mobitelu da pronađem neku pjesmu koju ću si pustiti nakon što krenem...

kadli...

odjednom se do mene s lijeve strane stvori neki crni auto, s pomalo zatamnjenim staklima, i neka dva tipa unutra... ozbiljnog pogleda... mislim da je jedan nosio i sunčane cvike. Gledaju prema meni. Mahnem im da neću izlaziti još s autom... jer mislio sam da se žele parkirati.

No, oni se ne miču. Sjede i dalje unutra, blokiravši cestu... i nakon nekog vremena izađu. Nisu izgledali ko neke siledžije, ali su definitivno izgledali ko nekakvi opasni tipovi. Koliko se mogu sjetiti, pretežna odjeća im je bila crno. Jedan se sasvim polagano i sporo uputi prema mom autu... dok je drugi također izašao, i gledao prema nama.

To je točka kad doista nisam znao šta ni kako. Adrenalin mi je udrio u glavu, jer nisam znao uopće o čemu se radi... ko su oni, šta žele, koliko su opasni??
Sve vježbe opuštanja i ovladavanja ki-jem, koje sam radio na treninzima aikida, te vještine koje sam naučio trenirajući BJJ (i koje su dovoljne za savladati 90% ljudi na ulici, ukoliko su goloruki i sami), u tom su trenutku bile "za kurac"... adrenalin me opeglao samo tako!

U trenu mi se u glavi stvorilo nekoliko scenarija... najgori scenarij mi je bio da su to oni tipovi koji su inače luđaci i koji ubijaju u prometu ukoliko im trubneš ispred njih... toliko kratak fitilj imaju, i patološku osobnost. Pomislio sam da im se nije svidjela moja gesta rukom da ne mislim izaći s parkinga. Znam da su takvi tipovi rijetki, ali ipak postoje. U srazu s njima, nikakva borilačka vještina niti mišićna masa ne pomaže. Oni su "ludi", upucat će vas bez iti jedne riječi upozorenja, bez iti jednog osjećaja krivice. Nijedan martial-artist se ne može obraniti ukoliko ima tu nesreću da naiđe na takvog tipa. Nitko se ne može obraniti od metka, koliko god bio dobar.

Nakon nekog vremena, tip pokaže značku da je policajac u civilu, i da me želi legitimirati. Uhhh.... kao da mi je netko skinuo 100 kila s ramena. Nevjerojatno, ali bio sam tako sretan što su to 2 policajca, iako je sama legitimacija ipak neugodan proces... uvijek se osjećaš da si nešto "skrivio", iako zapravo nisi.
Kad su vidjeli da nikad nisam bio kažnjavan, i da sam završio faks, odmah su završili s legitimiranjem, ispričali se za smetnju i krenili dalje......

Ja sam naravno cijeli ostatak dana proveo ljut na sebe, što sam se pomalo bio "usrao" i osjetio adrenalin, iako nisam morao.... Ljut sam bio na sebe stoga što toliko dugo vježbam da budem miran u sebi ako iskrsne neka konfliktna situacija, a sad je to sve bilo palo u vodu.

pa me zanima: da li vi mislite da je moja reakcija bila pretjerana, i da li bi i vi imali iste osjećaje na mom mjestu??

thanx!
Sponsor
e.peace
2011-05-04T20:58:13Z
Prijatelju što se mene tiče to je sasvim normalna reakcija,svjedoci smo svakodnevnih s*ranja.
A moguće da ti je bio loš dan.
Ja mislim da tvoja reakcija nije pretjerana,nego ti je vjerovatno "nova",mislim nisi prije doživljavao nešto slično.
Ja sam imao sličnu situaciju i reagovao sam upravo tako.
Pozz
King
  • King
  • Advanced Member
2011-05-04T20:58:35Z
Teško mi je procijenit da li bi i moja reakcija bila takva ovako napamet, ali nešto mi govori da totalno cool definitivno ne bi bio....

nekidan san se zakačija s jednin likom u dojo-u (realni jiu-jitsu), i isto me adrenalin "pegla", kako ti kažeš, dok smo se "odmjeravali"... ali nisam se namjerava povući... posli smo sve izgladili na fin način...
uglavnom, treniranje neke borilačke vještine... - po meni - ne znači da si sad završija s adrenalinom... uvik će se on javljat... možda u malo manjoj mjeri nego prije... i imaćeš određenu sigurnost da se moš obranit... ali uvik je tu on negdi u prikrajku... neće te aikido ni đija toga oslobodit.

Pogledaj malo i profi borce... kažu da im prije svake borbe uvik bude osjećaj napetosti ili nervoze... nekom više a nekom manje... tako i ovo.... mislin da je normalno da si osjetia adrenalin, na kraj krajeva, adrenalin je originalno i dizajniran (evolucijom) da spašava živote.... ne tribaš se osjećat glupo zbog adrenalina...
Only in America, baby!
mark
  • mark
  • Advanced Member
2011-05-04T21:03:55Z
sve je to normalno. nikom nije ugodan susret s policijom a pogotovo u civilu. inače konflikte na ulici treba izbjegavati jer tu borilačke vještine malo pomažu. danas se šakama više nitko ne tuče.odmah rade noževi,palice i pištolji
Reptile
2011-05-04T21:19:23Z
Taj adrenalin može zapravo biti mix osjećaja.
Sa jedne strane strah jer se ipak tijelo brani protiv (ne)poznate opasnosti, a sa druge čisto isčekivanje užitka borbe za opstanak.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
nofrx
2011-05-04T21:24:23Z
normalno je da ti je skočio adrenalin, oni su se ponašali kao da te misle napast i to je bila prirodna reakcija.
samo mislim da se previše brineš oko oružja. naravno da ima ljudi kojima nije problem oduzet drugome život, ali ne treba razmišljat na takav način.
nikad ne razmišljaj šta on može napravit tebi, nego misli šta ti možeš napravit njemu i imat ćeš bolje reakcije u opasnim situacijama
KW CHAMPION
belikeme
2011-05-04T21:27:44Z
Reptile wrote:

Taj adrenalin može zapravo biti mix osjećaja.
Sa jedne strane strah jer se ipak tijelo brani protiv (ne)poznate opasnosti, a sa druge čisto isčekivanje užitka borbe za opstanak.

Isključivo ovo prvo, užitak u borbi za opstanak ne postoji, možda i postoji ali isključivo u psihopatološkim slučajevima.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-05-04T21:35:40Z
normalno da ti nije svejedno, nisi ti Mr.Spock koji nema osjećaja. :)20
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
KrvavaPesnica
2011-05-04T21:38:36Z
nofrx wrote:

normalno je da ti je skočio adrenalin, oni su se ponašali kao da te misle napast i to je bila prirodna reakcija.
samo mislim da se previše brineš oko oružja. naravno da ima ljudi kojima nije problem oduzet drugome život, ali ne treba razmišljat na takav način.
nikad ne razmišljaj šta on može napravit tebi, nego misli šta ti možeš napravit njemu i imat ćeš bolje reakcije u opasnim situacijama

:)36

ne brini ak te zadesi pa te ubiju,kaj sad pa ionako cemo svi umrijet kad tad:)18
TRT Belfort > New Old Vitor > Old Vitor > New Vitor
dr jupidu
2011-05-04T21:53:46Z
budi dobar i nemoras se brinuti.hladan moze bit samo neko tko je u tom miljeu i filmu i obucen za te situacije.neznam sta si ti ocekivao da ce ti trening bjj itd dat mirnocu ako te 2 lika s pistoljima idu.. ti si samo utreniran i bio bi mirniji kad te neko jedan na jedan ide napast i to je sve... sad kuzis koliko je mma jedan bezazlen sport:).. jer okruzeni smo negativcima najgore vrste ... I adrenalin ti je prava stvar,brzina reakcije se uveca
Black Arrow
2011-05-04T22:00:15Z
Gledaj i uci se...:)20
mmjaws
2011-05-04T22:11:06Z
dr jupidu wrote:

budi dobar i nemoras se brinuti.hladan moze bit samo neko tko je u tom miljeu i filmu i obucen za te situacije.

maro-du
2011-05-04T22:43:46Z
ja sam imo slicnu situaciju nakon koje sam dobio kaznenu prijavu, zbog toga sto sam bio maloljetan nisam zavrsio u zatvoru...

ja i prijatelji smo naletili na neku stariju balicu koji su imali škodu octaviu maslinasto zelenu i pobili smo se snjima i ubili boga u njima...

nakon toga smo se rastavili i idemo doma ja i još jedan prijatelj.. kad odjednom ista ta škoda izlijece ispred nas dvoje i izlaze dva lika bahatim i ubrzanim hodom prema nama i jedan poseše u đep i ja mu kazem ne priblizavaj se! i on jos brze krenuo prema meni i ja ga pogodio laktom i naravno on se izvrnuo i dalje mislim da ne trebam pricat, jer su to bili inspektori...
Reaktivac
2011-05-04T22:56:43Z
Prirodna i realna reakcija. Očekivao si napad ili maltretiranje, tako da adrenalin teško da si mogao izbjeći. Osim ako nisi Jean-Claude VanDamme ili Steaven Seagal. 😉
Satrap
2011-05-04T22:58:13Z
maro-du wrote:

ja sam imo slicnu situaciju nakon koje sam dobio kaznenu prijavu, zbog toga sto sam bio maloljetan nisam zavrsio u zatvoru...

ja i prijatelji smo naletili na neku stariju balicu koji su imali škodu octaviu maslinasto zelenu i pobili smo se snjima i ubili boga u njima...

nakon toga smo se rastavili i idemo doma ja i još jedan prijatelj.. kad odjednom ista ta škoda izlijece ispred nas dvoje i izlaze dva lika bahatim i ubrzanim hodom prema nama i jedan poseše u đep i ja mu kazem ne priblizavaj se! i on jos brze krenuo prema meni i ja ga pogodio laktom i naravno on se izvrnuo i dalje mislim da ne trebam pricat, jer su to bili inspektori...

Ajme koje sranje, hahahahaha...
dr jupidu
2011-05-04T23:01:50Z
Satrap wrote:

maro-du wrote:

Ajme koje sranje, hahahahaha...

maro lazov il nindza
FaceDesigner
2011-05-04T23:09:53Z
Okruženje i konekst situacije su to.Ja bi ti reka da si lud da si osta hladan ko šprica.
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
Satrap
2011-05-04T23:16:28Z
Ima 100 sitnica koje moraš primjetit u takvim situacijama u vrlo kratkom vremenu kako bi donio ispravnu odluku, kako izgledaju, kako se kreću, šta nose na sebi, obavezno gledat struk da vidiš imaju li "motorole", lisice, pištolje, značke ispod majice, koliko ljudi ima u neposrednom okruženju, možeš li sa autom bježat, znaš li kvart, možeš li bježat trčeći, izgledaju li pijano, drogirano, ako dođe do komunikacije obavezno se obraćaj sa vi, ne vadi vatreno oružje ako nemaš muda ili razloga pucat prvi, za takve slučajeve uvijek imaj na dohvatu ruke teleskopsku palicu ili sprej...

Reakcija ti je sasvim normalna, samo pogledajte crnu kroniku i sve će vam bit jasno.
Black Arrow
2011-05-04T23:22:43Z
Satrap wrote:

Ima 100 sitnica koje moraš primjetit u takvim situacijama u vrlo kratkom vremenu kako bi donio ispravnu odluku, kako izgledaju, kako se kreću, šta nose na sebi, obavezno gledat struk da vidiš imaju li "motorole", lisice, pištolje, značke ispod majice, koliko ljudi ima u neposrednom okruženju, možeš li sa autom bježat, znaš li kvart, možeš li bježat trčeći, izgledaju li pijano, drogirano, ako dođe do komunikacije obavezno se obraćaj sa vi, ne vadi vatreno oružje ako nemaš muda ili razloga pucat prvi, za takve slučajeve uvijek imaj na dohvatu ruke teleskopsku palicu ili sprej...

Reakcija ti je sasvim normalna, samo pogledajte crnu kroniku i sve će vam bit jasno.

I tvoj Avatar...:)20
New User
2011-05-04T23:58:45Z
Triba si izac iz auta i opalit mu pleščurinu...izvuć mu polugu na facu !