travarica
2011-04-11T11:29:55Z
Znam Mirko je izlapio. Gotovo je.

Ali ovo je forum. Možemo maštat.

Dakle vi ste Mirkov trener. Kako bi ste ga spremili za borbu?

Evo mog recepta...

Kao prvo bacio bi Hippolitovu filozofiju kroz prozor. To da se Mirka kondicijski sprema, da tri runde prima batine, da se protivnik umori i onda napadne u zadnoj minuti je glupost.

Kao prvo Mirko nije Nogueira a kao drugo Mirko nikad nije dobro prolazio, kad je bio pod pritiskom. Pritisak, da završi borbu u 15. minuti dovelo ga je da forsira napad i napravi grešku. Nokautiran je u zadnjoj minuti sa strane Mira i Schauba zbog traljavog napada.

On je uvijek čekao pravu priliku čak kad se je borio protiv lakših japanskih protivnika. Nikad nije forsirao.

NOVA (STARA) FILOZOFIJA

Mirko je udarač, razarač. Samo zato jer je ostario, ima ozljede to ne treba mijenat.

Dakle bolje 2,3 minute intenzivnog Mirka (makar da se ispuše) nego 14 minuta traljavog Mirka koji je prisiljen,da završi borbu u zadnjoj minuti i proba sreću.

Tako bi se i treniralo.

Jedan udarac... maksimalna šteta.

Pošto je Mirko izmasakrirao svoji lijevi zadnji direkt i još ga svi protivnici očekuju forsirao bi drilanje prednjeg desnog krošeja. Na fokuserima i na sparingu.
Pa makar mu zavezao ljevicu i nek proba 3 runde udarat s desnim krošejom protivnika.

Pa tek u kasnijim rundama dodat lijevi direkt. To jest kombinacija desni kroše-lijevi direkt.

Što se tiče kickova; izbacio bi high kick (možda svega 10 minuta na dan ali intenzivno s mamksimalnom snagom kao završni udarac)

Glavni dril bio lijevi middle kick i desni low kick.

Mirkovo glavno oružje dandanas jest lijevi middle kick. Najviše štete može s tim napravit. High kick je prošlost. To bi se vježbalo na sparingu. Kako ga namjestit bez da ga konriraju. I ako ga ruše da se može dić kao protiv Schauba. 2-3 pogodka u tijelo imalo bi efekt sigurno.

KLINČ, GURANJE UZ OGRADU

Opet vratit se staroj filozofiji. Guranje iz klinča i bježanje od ograde pod svaku cijenu. Odmarat se uz ogradu ili izmjenjivat neke udarce bez efekta je trošenje vremena.

Treba mu ugradit to u glavu. Pa makar trnje stavit na žicu.

SAŽETAK

U glavnom filozofija drilanje pojedinačnih tehnika koje danas može upotrebit u borbi a to jest desni kroše, lijevi middle kick i desni low kick. I trenirat tako, da protivnika uništiš što prije.

I izbjegavanje klinča i jebanja uz ogradu.

Sponsor
nofrx
2011-04-11T11:39:22Z
ja bi ga prvo odveo u pravog psihologa.
a šta se tiče treninga i taktike, bilo bi tako nešto slično
KW CHAMPION
mishima
2011-04-11T12:07:21Z
Ja bi ga hipnotizirao i vratio mu stanje uma iz GP 2006
Kamatar87
2011-04-11T12:23:53Z
Opet topic o mirku, vec je dosadio i Bogu i narodu... a i ljudi oko njega govore da je star i da su mu treninzi banana, ja bi ga trenirao ali pecanje...
fist
  • fist
  • Advanced Member
2011-04-11T12:35:21Z
Ja bih ga odveo u Golden Glory i zamolio Cor Hammersa da ga 2 mjeseca trenira kao da ga sprema za K1 GP.

U tih 2 mjeseca parter ne bi zaboravio, a što se tiče stand up-a, ili bi mu se zgadio život i bilo kakva pomisao na fight (nakon 2 mjeseca mlaćenja s Reemom, Sakijem, Zimmermanom i ostatkom ekipe), ili bi izišao u oktogon ko bjesna zvjer koja bi Mira, Schauba i Gonzagu raskasapila u prve 3 minute borbe.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-04-11T12:40:17Z
Ovaj trener je jedino rješenje:

UserPostedImage
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
dr jupidu
2011-04-11T12:40:33Z
a. javno izvinjenje na pfs forumu svim forumašima šta nas je nazvao INTERNET SVEZNADARIMA i da se pokaje iskreno..:)))

b. uplata na moj račun 40 000 eu za 6 mjeseci suradnje:)

I ODMAH BI MU REKAO DA NEVJERUJEM DA MOŽE SE VRATIT AL MOŽEMO POKUŠAT NAJBOLJE JER BI BIO ISKREN I DA JE U PRIDE DOBIO SOLIDNE MMA BORCE AL NEMA POBJEDA NAD BOLJIM BORCIMA...............PA AKO ĆE GA TO MOTIVIRAT MOŽEMO RADIT

1.aktiviranje pozitivnih napadačkih karakteristika i mijenjanje mišićne strukture za postizanje napadačkih svojstava...

minimalan rad na bjj..........hrvanju......i u svemu u čem nije dobar ili mu ne služi napadački...

(idemo na rizik...................namjeran..........za osvajanje titule u ufc-u trebalo bi mu 6 pobjeda zaredom.........ulaskom u ovakav rizik prihvaćamo lutrijski pristup koji aktivan borac ne radi al ovo je kraj karijere pa idemo u tako nešto)

udarač u mma-u može živjeti 3 do max 8 mečeva na taj račun a onda ga po zakonu vjerojatnosti neko zakuca na tlu ili uguši......
tako je živio s par spektakularnih pobjeda houston alexander..itd itd........

2. odlazak 30 dana prije meča u usa ..iznamljena kuća i treninzi ...... i izlazak uvečer od 21 h do ponoć...tinejđerski...igranje biljara i zabava...............

Slash
2011-04-11T12:55:41Z
fist wrote:

Ja bih ga odveo u Golden Glory i zamolio Cor Hammersa da ga 2 mjeseca trenira kao da ga sprema za K1 GP.

U tih 2 mjeseca parter ne bi zaboravio, a što se tiče stand up-a, ili bi mu se zgadio život i bilo kakva pomisao na fight (nakon 2 mjeseca mlaćenja s Reemom, Sakijem, Zimmermanom i ostatkom ekipe), ili bi izišao u oktogon ko bjesna zvjer koja bi Mira, Schauba i Gonzagu raskasapila u prve 3 minute borbe.

Nikakvim treninzima se ne može vratiti:

a) volja i želja za pobjedama kao dok si mlad borac bez para
b) fizičko stanje prije ozljeda
c) godine
d) sposobnost za primit udarac

Te stvari se nikakvim treninzima ne mogu vratiti, to zna svaki borac.

Ali od svih opcija, ova Fistova je najbolja, Mirko je udarač i ako neće udarati kako treba i kretati po kavezu sve ostalo i nema nekakvog smisla (hrvanje, parter...).
blazer44
2011-04-11T13:05:23Z
fist wrote:

U tome i je problem šta on stand up dio sprema ka za K1 meč. Zato ga je Schaub odma vata u klinč ili bi iša na rušenje. Mora bit brz, s puno kretanja, bez double decka, ni sparing parnteri mu nesmiju radit double deck. Kad staneš u doble deck u MMA meču završiš na podu. Već san odavno reka da mi se nesviđa ono šta vidin na kratkin snimkama s treninga, po meni krivo rade. Triba bi i radit fokusere punon snagon, s pravin boksačkin treneron, koncentrirat se na tehniku, koju sve više i više gubi. Prva stvar bi morala bit popravit njegove rupe koje vuče već godinama, i zbog kojih gubi borbe nokautima. Također mislin da mu nebi bilo loše promjenit strength i conditioning program, onaj stari šta san vidija u men's healthu mi se nesviđa, ne znan jel još po njemu radi. U hrvanju i na podu je solidan, moga bi jedino malo više radit odvajanje iz klinča a TDD i dizanje s poda se nikad nemože dovoljno vježbat.
DON'T BE SCARED HOMIE
dr jupidu
2011-04-11T13:05:54Z
Slash wrote:

fist wrote:

Nikakvim treninzima se ne može vratiti:

a) volja i želja za pobjedama kao dok si mlad borac bez para
b) fizičko stanje prije ozljeda
c) godine
d) sposobnost za primit udarac

Te stvari se nikakvim treninzima ne mogu vratiti, to zna svaki borac.

Ali od svih opcija, ova Fistova je najbolja, Mirko je udarač i ako neće udarati kako treba i kretati po kavezu sve ostalo i nema nekakvog smisla (hrvanje, parter...).

a:) sve ovisi o strasti...............90 % si u pravu al ima 10 % koji imaju strast
b) ovisi o ozljedama... mirko ima tip ozljeda nakon kojih neće sigurno kao prije upotrebljavat noge...one priče da opet udara kao prije high kickove zaboravite.... boji se ozljeda.......
c) nema pravila...
d) nema pravila ....
travarica
2011-04-11T13:59:22Z
bero wrote:

Ovaj trener je jedino rješenje:

UserPostedImage

:)36

Xian bi ga naučio pameti

komad mesa na nogu i pas od 60 kila, da te ganja pa da vidiš ekplozivnost
travarica
2011-04-11T14:06:22Z
blazer44 wrote:

fist wrote:

U tome i je problem šta on stand up dio sprema ka za K1 meč. Zato ga je Schaub odma vata u klinč ili bi iša na rušenje. Mora bit brz, s puno kretanja, bez double decka, ni sparing parnteri mu nesmiju radit double deck. Kad staneš u doble deck u MMA meču završiš na podu. Već san odavno reka da mi se nesviđa ono šta vidin na kratkin snimkama s treninga, po meni krivo rade. Triba bi i radit fokusere punon snagon, s pravin boksačkin treneron, koncentrirat se na tehniku, koju sve više i više gubi. Prva stvar bi morala bit popravit njegove rupe koje vuče već godinama, i zbog kojih gubi borbe nokautima. Također mislin da mu nebi bilo loše promjenit strength i conditioning program, onaj stari šta san vidija u men's healthu mi se nesviđa, ne znan jel još po njemu radi. U hrvanju i na podu je solidan, moga bi jedino malo više radit odvajanje iz klinča a TDD i dizanje s poda se nikad nemože dovoljno vježbat.

sparing partneri mu ne simuliraju stojku u MMA

stojka u MMA: fizički vrlo snažni borci koji bacaju pretežito divlje krošeje i svinge...i tu i tamo koljena...noge praktički nitko ne upotrebljava osim Barry-a
Hoost
2011-04-11T15:31:02Z
Prvih mjesec i pol dana bi skoro stalno imao svezanu lijevu ruku i radio bi samo desni direkt i desni kroše na fokuserima te ulaz desnim direktom prema naprijed na fokuser i na sparing partnera (i u tom sparingu bi mu isto bila svezana lijeva ruka tako da je nemože ispružit nego samo malo zaklonit bradu).
Forsirali bi puno kretanja po kavezu i puno kretanja na samom rubu dometa protivnika bez povećavanja i smanjivanja distance. Izrazito bi forsirao kretanje i kruženje u desno i tu bi nakon prvih tjedan do dva uveo kaznene čučnjeve za svako kretanje ili kruženje u lijevo.
Forsirao bi mu lijevi low kick po prednjoj nozi iznutra (a ne po zadnjoj kako on to radi) punom snagom svaki put i desni low kick s pola snage ali puno brže i sa manje zamaha kako bi se probalo izbjeć ono njegovo poznato telefoniranje da će udarit desnom nogom.
Nakon prvih 1,5 - 2 mjeseca:
probao bi ga izvježbat da kod lijevog low kicka ne spušta puno ruke s brade jer nema potrebe i općenito bi forsirao jako puno low kickova.
popravljali bi izvedbu zadnjeg direkta tako da sa zadnjim direktom prestane povlačit lijevu nogu skroz napred do desne noge, iako bi se to dosta i samo popravilo ako bi usvojio ulaz desnim direktom i lagani izlaz desnim krošeom.

Što se fizičke spreme tiče mislim da je u zadnje dvije borbe bio dosta dobar i da ga je Hipolite dobro spremio. Na to bi možda još malo smanjio hrvanja i dodao još malo eksplozivnih vježbi.
To bi bile najglavnije stvari za popravit za početak, za prvu borbu 🙂
irish
2011-04-11T16:40:15Z
ja bi ga poslal u kliniku Schwarzwald da mu opet prišiju muda koja je nesretnim slučajem izgubil u borbi s Gonzagom...
mmjaws
2011-04-11T16:41:30Z
irish wrote:

ja bi ga poslal u kliniku Schwarzwald da mu opet prišiju muda koja je nesretnim slučajem izgubil u borbi s Gonzagom...

:)1