K1 je i atraktivniji i bliži široj populaciji ali svejedno je u kolapsu. MMA je jak prvenstveno zahvaljujući ekipi iz UFC-a koja je to dobro isfurala i ulaže ogromne novce u promociji. Ostali borilački nisu nikad ni bili zanimljivi širim slojevima osim boksa
lako je promovirat mma i kazati na reklami"najjači čovjek na planeti"
al kaži ti to s k1 pobjednikom..nije releventno...prije je boks šampion bio najjači na planetu ...(reklamno)
al mma je najbliži realnoj borbi 2 čovjeka i djeca to kuže koja su u tinejđerskoj dobi i naravno da će imat poster vaskeza nego klička
iz ufc-a su imali realnu osnovu da mogu blještavo prezentirat ono šta je realno najatraktivniji borilačiki sport današnjice
MMA nije ništa uništio što već nije uništeno. I Boks i K1 su oštetili njihovi čelni ljudi, vidjet ćeš ako i kad dođu takvi na čelo MMA svijeta da će MMA past isto na niske grane.
i još nešto jako bitno za ufc zašto je iznad...
ufc je jako rijetko u novije vrijeme radio freak show...šta su druge organizacije radile....
k1 je izgorio i zbog toga djelom,,,radeći freak mečeve dovodeći sumo nepokretne..pa bob sappa u fazi kad se više nemože micati pa razne kerefeke.......
to može proći par puta............ al šta se desi....
pravi fan...............tipa ja recimo......... koji ću otići na event ...........i koji bi im bio na svakom eventu....ako me zajebu svaki event s smiješnim mečevima... pa polako ću počet preskakat evente..... pa čak i oni koji dođu čisto radi showa ipak na kraju zapamte da su prisustvovali i smiješnim mečevima...malo pomalo gubi orgnizacija na "borilsačkom duhu"
jer borilački sportovi nisu zajebancija .................. to je jako ozbiljna stvar s kojom se ne zajebava.... i bolje graditi show na "ozbiljnosti i profesionalnosti" nego na freak mečevima...na kraju se obije o glavu
zato nevolim preveliku zajebanciju i fore boraca uz evente.... draži su mi ozbiljni i nabrijani borci i da se tako odnose prema eventu i svemu... ovo je borilački sport i nije zajebancija....
(p.s evo glupi primjer: upravo ovaj mjesec počeo sam učiti nekim stvarima kod treniranja jednog rođaka,malo ode samnom raditi vježbe i td ............naravno on me zna kao zafrkanta i pričali smo o mma i tako...
međutim kad smo krenuli da ga učim treningu namjerno sam ponudio prilikom vježbanja dozu ozbiljnosti i profesionalnosti tj nastojim da osjeti da kad je trening da mora imat ozbiljnu notu.... to je kult treninga........ jer možemo mi vježbat i zajebavat se ..al u ovoj odgojnoj fazi moram ga naučit da trening nije "freak" show..................... pa će mu to kasnije pomoći bilo što da trenira da bude bolji)
e to je već psihologija