Neo
  • Neo
  • Advanced Member Topic Starter
2011-01-08T03:48:48Z
Poziv BJJ Klubovima u RH

Poštovani vježbači i voditelji BJJ klubova, obavještavamo Vas da se dana 06.01.2011. u Slavonskom Brodu održala izvanredna sjednica Hrvatskog BJJ Saveza na kojoj su bili prisutni predstavnici klubova iz Osijeka (Nikola Morača), Donjeg Miholjca (Domagoj Pavin i Danijel Rušanac), Slavonskog Broda (Kristijan i Vjekoslav Samardžić) , Zagreb Team Werdum (Bojan Mirković i Marko Cvetković) i BJJ Đakovo (Željko Vuković i Benad Munoza) , a telefonski i preko opunomoćenika prisustvovali su još i klubovi Team Werdum Karlovac (Igor Labus), i Roger Gracie Split (Dean Mihanović). Na sastanku je dogovoren ulazak svih navedenih klubova u BJJ savez Hrvatske, te još jedna izvanredna sjednica dana 19.02.2011. također u Slavonskom Brodu kada predsjednici klubova ili osobe ovlaštene za zastupanje trebaju donijeti registracije , odnosno statute klubova kao „Klub brazilskog jiu-jitsu-a“ ili „Udruga brazilskog jiu-jitsu-a“ , za one koji to još nisu učinili molimo da unutar ovog roka od 40-tak dana to učine u lokalnim institucijama. Dogovoren je i okvirni način rada i pravac Saveza u skladu sa propisima i pravilima IBJJF-a, a koji će se još detaljno razraditi na slijedećoj sjednici Saveza kada formalno svi klubovi postanu članovi HBJJS-a. Cilj ovog sakupljanja je objedinjavanje svih klubova koji se bave BJJ-om u Hrvatskoj pod isti krov, suradnja i organizacija natjecanja i promocija BJJ-a u interesu svih članova. Molimo predstavnike svih klubova koje smo možda (nenamjerno) izostavili da se također jave i sudjeluju ravnopravno na idućoj sjednici.

Sportski pozdrav u ime svih nazočnih sa sjednice,
Predsjednik HBJJS-a
Bojan Mirković
0958990751 ili zg.bojan@gmail.com
Sponsor
King
  • King
  • Advanced Member
2011-01-08T12:37:15Z
Iguana BJJ Split? Koji je to? A di je Black Dragon?
Only in America, baby!
triangle
2011-01-08T15:30:24Z
King wrote:

Iguanu vodi Hrvoje Miočević (plavi pojas kod Roberta Atalle - Rio Grappling Club)...
Predstavnici Alliancea su se ovaj puta ispričali, ali su zainteresirani da svi zajedno radimo na organizaciji BJJ scene u RH.
Tako će se u Brodu ponovno sastati predstavnici BJJ klubova i izabrati vodstvo Saveza (svatko tko za svoj klub donese Rješenje o pravnom statusu, može sudjelovati...birati i biti biran).
Već bi bilo vrijeme se krene s mrtve točke...poglavito zbog djece koje je svakim danom sve više.
Inače, ova inicijativa dolazi iz Slavonije i nadam se da će u konačnici biti uspješna...
King
  • King
  • Advanced Member
2011-01-08T15:55:10Z
Fala!!
Only in America, baby!
-HMD-
2011-01-08T19:59:28Z
Neo wrote:

Slavonskog Broda (Kristijan i Vjekoslav Samardžić)

Koji je to BJJ klub u Slavonskome Brodu? I gdje se točno nalazi?
bjj sb
2011-01-08T20:24:05Z
u brodu treniramo u klasičnoj gimnaziji
javi mi se na privat
wctcro
2011-01-08T22:34:30Z
triangle wrote:

King wrote:

Iguanu vodi Hrvoje Miočević (plavi pojas kod Roberta Atalle - Rio Grappling Club)...
Predstavnici Alliancea su se ovaj puta ispričali, ali su zainteresirani da svi zajedno radimo na organizaciji BJJ scene u RH.
Tako će se u Brodu ponovno sastati predstavnici BJJ klubova i izabrati vodstvo Saveza (svatko tko za svoj klub donese Rješenje o pravnom statusu, može sudjelovati...birati i biti biran).
Već bi bilo vrijeme se krene s mrtve točke...poglavito zbog djece koje je svakim danom sve više.
Inače, ova inicijativa dolazi iz Slavonije i nadam se da će u konačnici biti uspješna...

Poštovani g. Željko, imam jedan ispravak u vezi ovog posta, na sastanku je dogovoreno da se 19.2. sastanemo i uclanimo klubove u savez, da u nekom razumnom roku uplate clanarinu, da savez moze poceti funkcionirati, te da ako to bude potrebno i trazeno od iz nekog razloga, napravimo u perspektivi izbor novog vodstva. Takav je bio dogovor. Inace postoji mandat koji stoji odredjeni vremenski period, osim ako iz izvanrednih i objektivnih razloga, pogresaka itd. se ne pozeli smijeniti vodstvo. Smjena vodstva saveza se nece dogoditi samo zato sto se netko iz nekih klubova, zna se na koga mislim, a koji se nisu udostojili pojaviti na sastanku, usmenom predajom pozelili preuzeti vodstvo saveza iz nekih samo njima poznatih razloga. Ako netko zeli moju smjenu, trebat ce to argumentirati, objasniti koji su za to razlozi, propusti itd, prethodno ce se trebati uclaniti u savez, platiti clanarinu, a tek onda vecinom izglasati izvanrednu sjednicu i predloziti novi izbor. Tek tada mozemo pricati o biranju novog vodstva saveza. Uostalom, na sastanku nisam cuo niciji prigovor niti zelju da me se smijeni, nego samo glasine o tome kako su to pozeljeli neki koji nisu bili prisutni.

Pozdav,
Bojan Mirkovic

Neo
  • Neo
  • Advanced Member Topic Starter
2011-01-08T23:58:35Z
Željko (triangle) je potpuno u pravu, prvi sastanak je bio više informirajući, da se nas par nađe da vidimo jel uopće može dalje i kako, di smo mi od članarina i ostalih stvari.

Ja ovdje o nikakvim smjenama ne bih govorio jer nikakvih funkcija praktički niti nema, jer savez možda postoji FORMALNO ali u praksi savez NE POSTOJI TEK SE TREBA OFORMIRATI. Do nekakvih novih izbora mora doći, jer se ponavaljam savez tek FORMIRA.

Što se tiče alianca, oni su imali opravdan razlog da nisu mogli prisustvovati.

Još jednom, Savez se tek treba FORMIRATI.
triangle
2011-01-09T01:48:03Z
wctcro wrote:

Poštovani g. Željko, imam jedan ispravak u vezi ovog posta, na sastanku je dogovoreno da se 19.2. sastanemo i uclanimo klubove u savez, da u nekom razumnom roku uplate clanarinu, da savez moze poceti funkcionirati, te da ako to bude potrebno i trazeno od iz nekog razloga, napravimo u perspektivi izbor novog vodstva. Takav je bio dogovor. Inace postoji mandat koji stoji odredjeni vremenski period, osim ako iz izvanrednih i objektivnih razloga, pogresaka itd. se ne pozeli smijeniti vodstvo. Smjena vodstva saveza se nece dogoditi samo zato sto se netko iz nekih klubova, zna se na koga mislim, a koji se nisu udostojili pojaviti na sastanku, usmenom predajom pozelili preuzeti vodstvo saveza iz nekih samo njima poznatih razloga. Ako netko zeli moju smjenu, trebat ce to argumentirati, objasniti koji su za to razlozi, propusti itd, prethodno ce se trebati uclaniti u savez, platiti clanarinu, a tek onda vecinom izglasati izvanrednu sjednicu i predloziti novi izbor. Tek tada mozemo pricati o biranju novog vodstva saveza. Uostalom, na sastanku nisam cuo niciji prigovor niti zelju da me se smijeni, nego samo glasine o tome kako su to pozeljeli neki koji nisu bili prisutni.
Pozdav,
Bojan Mirkovic

Mislim da smo ipak malo blaže zaključke utvrdili, a "razumni rok" za članarinu nije decidiran...i mislim da nije mudro odmah ultimativno udariti na članarinu, a to sam i u SB jasno rekao...Sjećam se da su to svi podržali...No, da će trebati i to regulirati - zasigurno da...Kada je pak riječ o argumentima za izvanrednu sjednicu Saveza, pa zar nije dostatan argument nefunkcioniranje Saveza već nekoliko godina (tko je za to kriv i zašto više klubova nije pristupilo Savezu, ostavimo za neki drugi puta, barataćemo samo činjenicama)...uz to i redovna izborna Skupština treba biti ove godine (s obzirom na to da je Savez osnovan 2007.)...Dakle, ispunjeni su svi uvjeti za konstituiranje nove skupštine i izbor novog vodstva...što ne mora nužno biti i smjena dosadašnjeg...dapače. No, svi koji dođu na skupštinu, trebali bi odlučiti hoće li ući u Savez (pretpostavljam da ako dođu, imaju želju i participirati u Savezu)...Nakon toga, treba se donijeti odluka o vodstvu - da li će se potvrditi staro vodstvo (u kojem nema predstavnika više različitih klubova) ili će se ići u izbor novog vodstva...i ako hoće - koga će se izabrati. I mislim da tu ne treba nikome proraditi ego...poglavito ako nam je u cilju da BJJ organizirano profunkcionira...Najgora opcija bi bila da određena skupina ide u osnivanje novog Saveza...Imputiranje da JU-Jitsu savez podrazumijeva i BJJ kao šport, ne drži vodu...jer znamo da to nije jedan šport, kao što nisu grappling i combat grappling isti športovi, neovisno što oba imaju komponentu partera. No to istodobno ne znači da nemogu biti u istom Savezu.
Također, kriva je percepcija da smo se okupili da nekoga smjenimo...pa i Bojan je sam rekao da nebi imao ništa protiv da netko drugi zapne, ako misli da može bolje i ako ima potporu većine...i ja ga u tako otvorenom stavu podržavam...
Ima dosta problema koji bi se mogli i morali riješiti zajedničkom suradnjom, ali opet ću zagovarati čvrst stav da, izuzev već uhodanih natjecateljskih pravila i pravila oko dodjele pojaseva, ne treab robovati nekakvim "umjetnim pravilima" koja određuju 3 nacionalna saveza udružena u IBJJF.
Eventualan ulazak u HOO i sl. sada nije i ne treba biti u krupnom planu...

wctcro
2011-01-09T08:55:51Z
Iz veseg prvog posta stekao sam dojam sasvim suprotan onome stecenom u Sl.Brodu, a to je da se klubove "navlaci" u Savez mogucnoscu da smijene vodstvo i da budu izabrani u vodstvo, te da pitanje financiranja saveza, odnosno da uplata clanarina nije stavka od znacaja, odnosno postat ce bitno tek novom vodstvu kada se nadju u nezahvalnoj poziciji i kada ih se pocne prozivati na red zasto neke stvari ne funkcioniraju. Vec sam vise puta objasnio kako funkcionira ulazak u savez i tko ima pravo glasa. U protivnom ce si svaka udruga gradjana koja se osnuje za 50 kn biljega uzeti za pravo da odredjuje smjer i pravila. A pravila su tocno i jedino onakva kako ih je zacrtao IBJJF, nisu "umjetna" i imaju za cilj uvesti BJJ u olimpijsku obitelj na svjetskoj razini. Inace IBJJF sluzbeno cine brazilski savez, portugalski, americki i japanski savez sa ostalim pridruzenim clanicama. Samo ove 4 zemlje imaju vise registriranih natjecatelja nego sto ih ima zajedno u svim ostalim zemljama na svijetu. Isti takav je i odnos na SVIM rezultatima svih relevantnih natjecanja. Prema tome, nemojmo bas tako olako marginalizirati IBJJF i stvarati neka svoja pravila koja nas i jesu dovela do ove pozicije.
Prije samog sastanka rekao sam svima vama da je moj jedini uvjet postovanje pravila saveza i IBJJF-a, a ako se vec sada spekulira sa time, onda to nije ono o cemu smo govorili. Nije upitno da ako vecina pozeli smjenu, moze i dobiti novo vodstvo, ali sasvim sigurno necu dopustiti da netko "jeftino" dodje do necega sto smo nas nekolicina dugo i upurno stvarali, na kraju krajeva i utrosili jako puno privatnog novca i vremena. Da se okoristi odradjenim poslom, da udje na "gotovo" i na kraju ode u sasvim krivom smjeru od onoga koji savez treba slijediti. U tom slucaju je najbolje da takvi osnuju drugi savez i odrade sami cijeli ovaj posao koji smo mi odradili i nek idu u smjeru za koji oni misle da je najbolji. Druga stvar, meni osobno nije bilo tesko doci u Sl.Brod, ne bi mi bilo tesko doci niti jos jednom, no ake se tako grcevito brani od uplata clanarina klubova savezu, postavljam pitanje zasto bi ja trebao za svaki svoj dolazak u Sl.Brod izdvojiti 500-tinjak kuna, da ne govorim o klubovima iz Dalmacije koji iz istog razloga nisu niti mogli prisustvovati, a nekome je tesko uplatiti 500 kn GODISNJE clanarine u savez za jedan cijeli klub. Ako je tih 500 kn jedini "kamen spoticanja" nitko sretniji od mene.

triangle
2011-01-09T10:00:39Z
wctcro wrote:

Iz veseg prvog posta stekao sam dojam sasvim suprotan onome stecenom u Sl.Brodu, a to je da se klubove "navlaci" u Savez mogucnoscu da smijene vodstvo i da budu izabrani u vodstvo, te da pitanje financiranja saveza, odnosno da uplata clanarina nije stavka od znacaja, odnosno postat ce bitno tek novom vodstvu kada se nadju u nezahvalnoj poziciji i kada ih se pocne prozivati na red zasto neke stvari ne funkcioniraju. Vec sam vise puta objasnio kako funkcionira ulazak u savez i tko ima pravo glasa. U protivnom ce si svaka udruga gradjana koja se osnuje za 50 kn biljega uzeti za pravo da odredjuje smjer i pravila. A pravila su tocno i jedino onakva kako ih je zacrtao IBJJF, nisu "umjetna" i imaju za cilj uvesti BJJ u olimpijsku obitelj na svjetskoj razini. Inace IBJJF sluzbeno cine brazilski savez, portugalski, americki i japanski savez sa ostalim pridruzenim clanicama. Samo ove 4 zemlje imaju vise registriranih natjecatelja nego sto ih ima zajedno u svim ostalim zemljama na svijetu. Isti takav je i odnos na SVIM rezultatima svih relevantnih natjecanja. Prema tome, nemojmo bas tako olako marginalizirati IBJJF i stvarati neka svoja pravila koja nas i jesu dovela do ove pozicije.
Prije samog sastanka rekao sam svima vama da je moj jedini uvjet postovanje pravila saveza i IBJJF-a, a ako se vec sada spekulira sa time, onda to nije ono o cemu smo govorili. Nije upitno da ako vecina pozeli smjenu, moze i dobiti novo vodstvo, ali sasvim sigurno necu dopustiti da netko "jeftino" dodje do necega sto smo nas nekolicina dugo i upurno stvarali, na kraju krajeva i utrosili jako puno privatnog novca i vremena. Da se okoristi odradjenim poslom, da udje na "gotovo" i na kraju ode u sasvim krivom smjeru od onoga koji savez treba slijediti. U tom slucaju je najbolje da takvi osnuju drugi savez i odrade sami cijeli ovaj posao koji smo mi odradili i nek idu u smjeru za koji oni misle da je najbolji. Druga stvar, meni osobno nije bilo tesko doci u Sl.Brod, ne bi mi bilo tesko doci niti jos jednom, no ake se tako grcevito brani od uplata clanarina klubova savezu, postavljam pitanje zasto bi ja trebao za svaki svoj dolazak u Sl.Brod izdvojiti 500-tinjak kuna, da ne govorim o klubovima iz Dalmacije koji iz istog razloga nisu niti mogli prisustvovati, a nekome je tesko uplatiti 500 kn GODISNJE clanarine u savez za jedan cijeli klub. Ako je tih 500 kn jedini "kamen spoticanja" nitko sretniji od mene.

Da...bila je to kriva percepcija...ali istina je da mi je namjera bila da što više klubova pokušamo uvući u Savez, a onda logički i u vodstvo (jer je ovo izborna godina Saveza)...a ako će to vodstvo biti dosadašnji predsjednik ili neki novi...meni apsolutno nije važno (slavonci bi vjerojatno dobili potpredsjednika i svi sretni, no možda netko drugi nebi bio sretan s takvim vodstvom...zato se njemu mora pružiti prigoda sudjelovanja u kreiranju novog vodstva)...ali važno bi mi bilo da se nitko ne osjeti pobjeđen niti poražen. Niti predstavnici Werduma, niti predstavnici Alliancea, niti dalmatinci, niti slavonci, a ima i zagoraca...pa jel nije šteta da ti ljudi gotovo i ne pričaju)...ali da se svima pruži prilika participirati u vodstvu.
Da budem iskren do kraja...da sam želio nekoga rušiti, nebi se zamarao sa Savezom koji je osnovan u ZG i kojem je ondje sjedište a niti bi se zamjerao s vodstvom Saveza (dapače ljepše mi je kad se nađemo na natjecanju i srdačno pozdravimo - bez fige), već bih ga osnovao u Đakovu. U startu bih imao 10 klubova (pa 5 ih je već u Slavoniji, s oko s cca 150 boraca koji odavno idu i na međunarodna natjecanja). No, ja sam predsjednik Grappling saveza i dvostrukih ambicija nemam!!! Samo sam želio da djeca mog kluba i ostalih klubova iz Slavonije konačno sudjeluju na više BJJ natjecanja, pod preciznim pravilima i u uređenom Savezu. Znam da to i nije baš neki interes BJJ klubovima koji imaju 10, 20. 40 ili 50 seniora, a niti jedno dijete...no vrlo brzo i djeca postaju seniori. Hoće li im predsjednik biti Bojan, Dubravko, Alen, Ikić, Rušanac...ma vrlo važno.
ALI TO DEFINITIVNO MORA BITI OSOBA KOJA ĆE OKUPITI BJJ SCENU U HRVATA...Sve suprotno - osta sve po starom...
Što se tiče IBJJF i ulaska u Svjetski olimpijski odbor, to će biti vjerojatno nikada, a sigurno ne do Olimpijade u Brazilu...jer imati prefiks "brazilski" i neimati infrastrukturu nacionalnih saveza i kontinentalnih federacija - sigurno nije karta za ulazak u Svjetski olimpijski odbor...No, bio bih najsretniji kad bise to ostvarilo, jer imati puno djece i među njima petnaestak državnih prvaka - znači da bih, ako ništa drugo, bio car u Đakovu.
Pod "umjetnim pravilima" sam mislio prije svega da nam IBJJF ne određuje boju tatamia i sl. sitnice, a oko toga smo se zajedno složili.
A što se tiče članrine, sjećam se da sam dao i konkretniji prijedlog, baziran na godišnjoj članarini (ili licenci) svakog registriranog borca i da bi to Savezu u konačnici donijelo daleko više od 500 kn po pojedinom klubu godišnje. Mislim i sada da bi to bilo OK...No, ne mislim da to treba učiniti odmah...u razumnom roku da.
Ukoliko moj prethodni post ima prizvuk "nečije smjene", ja se ispričavam, ali netko i iz Bojanovog posta može isčitati i intenciju žurbe na prikupljanje članarine, da se konačno povrate ranije uložena sredstva u osnivanje Saveza...Svatko svašta može iščitavati iz naših postova, no sigurno ne zle namjere niti jednog od nas, niti da je Bojan ili 500 kn kamen spoticanja, ali treba cijeniti ruku koju smo mi iz Slavonije pružili prema svima.

wctcro
2011-01-09T11:47:45Z
Ponavljam, dogovoreno je i to na prijedlog Nikole Morače (a to nije samo moja zelja) da za prvu godinu budu iskljucivo clanarine klubova, a ne natjecatelja, te da natjecatelji uplacuju clanarine tek od druge godine, jer to u prvoj nije niti tehnicki izvedivo. Te da klubovi nemaju prava glasa dok ne uplate clanarinu, i to isto tako ne sa svrhom financijske koristi, nego radi sprijecavanja zlouporabe clanstva klubova koji nemaju ozbiljne namjere.
Dalje na ovo : "može isčitati i intenciju žurbe na prikupljanje članarine, da se konačno povrate ranije uložena sredstva u osnivanje Saveza..." - mogu samo reći da sam ja bio taj koji je na sastanku predlozio da se novac deponira kod javnog biljeznika na koji god period zelite, bas radi ovakvih insinuacija o vlastitom interesu.
U vezi "ostalih" koji se nisu pojavili, a imaju odredjene zelje, da ih ne bi zastupali ovdje i na sastancima, niti ja, niti Vi, niti netko treci, bilo bi lijepo da se jave i osobno iznesu svoja misljenja i prijedloge, ako uopce postoji interes, jer ovo sve do sad je samo "rekla-kazala", meni kao predstavniku saveza nitko se nikada nije od alianca javio, iako je poziva bilo. Dok se sluzbeno ne oglase, smatrat cu da interes niti ne postoji, niti cu raspravljati po forumima o necijim zeljama, a taj netko niti se javlja niti izjasnjava.
Ja osobno cijenim "ruku koju ste pruzili", ali nemojmo zaboraviti da je vama svima ta ruka bila pruzena sa nase strane 2007. godine kada je savez osnovan, te ostala otvorena do dan danas.
U vezi lokacije sastanka u Sl. Brodu, pogotovo za drugi sastanak, predlazem ipak mjesto koje ce biti blize i ostalim klubovima, prije svega mislim na klubove iz Dalmacije. Jedan je bio u Brodu, zasto ne bi drugi bio negdje drugdje? Dajmo sansu i ostalima.
Ja sam siguran da ce BJJ vrlo brzo postati dio olimpijske obitelji pa tako i u HR, i ako budemo tako pesimisticno razmisljali onda nikada necemo niti uspjeti dogurati ovaj sport tamo gdje zasluzuje. Stoga se i drzimo IBJJF-a, ne bojom tatamija, nego bitnim odrednicama i pravilima.

triangle
2011-01-09T13:27:24Z
wctcro wrote:

Ponavljam, dogovoreno je i to na prijedlog Nikole Morače (a to nije samo moja zelja) da za prvu godinu budu iskljucivo clanarine klubova, a ne natjecatelja, te da natjecatelji uplacuju clanarine tek od druge godine, jer to u prvoj nije niti tehnicki izvedivo. Te da klubovi nemaju prava glasa dok ne uplate clanarinu, i to isto tako ne sa svrhom financijske koristi, nego radi sprijecavanja zlouporabe clanstva klubova koji nemaju ozbiljne namjere.
Dalje na ovo : "može isčitati i intenciju žurbe na prikupljanje članarine, da se konačno povrate ranije uložena sredstva u osnivanje Saveza..." - mogu samo reći da sam ja bio taj koji je na sastanku predlozio da se novac deponira kod javnog biljeznika na koji god period zelite, bas radi ovakvih insinuacija o vlastitom interesu.
U vezi "ostalih" koji se nisu pojavili, a imaju odredjene zelje, da ih ne bi zastupali ovdje i na sastancima, niti ja, niti Vi, niti netko treci, bilo bi lijepo da se jave i osobno iznesu svoja misljenja i prijedloge, ako uopce postoji interes, jer ovo sve do sad je samo "rekla-kazala", meni kao predstavniku saveza nitko se nikada nije od alianca javio, iako je poziva bilo. Dok se sluzbeno ne oglase, smatrat cu da interes niti ne postoji, niti cu raspravljati po forumima o necijim zeljama, a taj netko niti se javlja niti izjasnjava.
Ja osobno cijenim "ruku koju ste pruzili", ali nemojmo zaboraviti da je vama svima ta ruka bila pruzena sa nase strane 2007. godine kada je savez osnovan, te ostala otvorena do dan danas.
U vezi lokacije sastanka u Sl. Brodu, pogotovo za drugi sastanak, predlazem ipak mjesto koje ce biti blize i ostalim klubovima, prije svega mislim na klubove iz Dalmacije. Jedan je bio u Brodu, zasto ne bi drugi bio negdje drugdje? Dajmo sansu i ostalima.
Ja sam siguran da ce BJJ vrlo brzo postati dio olimpijske obitelji pa tako i u HR, i ako budemo tako pesimisticno razmisljali onda nikada necemo niti uspjeti dogurati ovaj sport tamo gdje zasluzuje. Stoga se i drzimo IBJJF-a, ne bojom tatamija, nego bitnim odrednicama i pravilima.

Ma načelno se slažem s ovim postom...i najmanje bih želio da se moj stav krivo protumači...pogotovo glede pesimizma i optimizma...Ja sam samo realista...A glede članarine...pa možda sam predstavnik jednog od rijetkih klubova koji može izdvojiti i 10x veću članarinu od predložene...ali razmišljao sam samo o mogućnostima drugih klubova...jer bojim se da će biti malo onih koji će uplatiti članarinu prije idućeg sastanka...treba li istima onemogućiti nazočnost na sastanku...pa mislim da ne. A uvijek postoje i rokovi do kojih se to mora odraditi...uostalom može im se zapriječiti i sudjelovanje na natjecanjima (naravno ukoliko bude došlo do ikakvog zajedničkog dogovora).
No, da se nas dva nebi prepucavali oko tih stvari...ja predlažem i sljedeće: Domagoju će zainteresirani klubovi potvrditi nazočnost na idućem sastanku...ako kritična masa ne bude dostatna, onda ili se ide u rad Saveza s onima koji bi došli (makar i bez onih koji ne namjeravaju doći) ili nemoramo niti doći na sastanak...treće nema. A mislim da je Slavonski Brod logičan izbor, jer je prijedlog došao iz Slavonije, a Sl. Brod je od Zagreba na jedan i pol sat vožnje, maximalno...Svjestan sam da je dalmatincima za sada to veći problem...

Mene nitko 2007. nije pozvao na osnivanje Saveza, niti mislim da je morao, a još manje mislim da sam zaslužio da me se tada i pozove...
wctcro
2011-01-09T13:36:54Z
NITKO i NIKAD a pogotovo ne ja nisam rekao da clanarinu treba uplatiti prije sastanka! Naravno da ne treba onemoguciti nazocnost nikome i nije mi jasno iz kojeg konteksta je itko shvatio to tako? Receno je u razumnom roku nakon donosenja statuta na slijedecem sastanku. Na ovom zadnjem sastanku su bili svi nazocni a nitko nije formalno clan saveza (osim Werdum Teama) i nitko nije uplatio clanarinu (osim Werdum Teama) pa su svi ravnopravno sudjelovali i razgovarali.
2007. smo Vi i ja izmijenili jedno brdo mailova o ulasku klubova iz Slavonije u Savez, kada ste dali sugestiju da se prepolovi clanarina za djecu i sto je sutradan prihvaceno i promijenjeno. Nazalost tada nije doslo do ulaska klubova iz Slavonije u savez. No vrata su ostala otvorena. U vezi mjesta sastanka, ja sam pristao (i financiram svoj dolazak privatno iz svog dzepa, a ne sa racuna saveza kako bi trebalo biti) ali cu razgovarati sa svima ostalima pristaju li i oni i imaju li financijskih mogucnosti, ako vec pricamo o financijama. Po meni bilo bi posteno da to bude na nekoj lokaciji blize ostalima, makar svaki drugi puta.
triangle
2011-01-09T13:54:20Z
wctcro wrote:

NITKO i NIKAD a pogotovo ne ja nisam rekao da clanarinu treba uplatiti prije sastanka! Naravno da ne treba onemoguciti nazocnost nikome i nije mi jasno iz kojeg konteksta je itko shvatio to tako? Receno je u razumnom roku nakon donosenja statuta na slijedecem sastanku. Na ovom zadnjem sastanku su bili svi nazocni a nitko nije formalno clan saveza (osim Werdum Teama) i nitko nije uplatio clanarinu (osim Werdum Teama) pa su svi ravnopravno sudjelovali i razgovarali.
2007. smo Vi i ja izmijenili jedno brdo mailova o ulasku klubova iz Slavonije u Savez, kada ste dali sugestiju da se prepolovi clanarina za djecu i sto je sutradan prihvaceno i promijenjeno. Nazalost tada nije doslo do ulaska klubova iz Slavonije u savez. No vrata su ostala otvorena. U vezi mjesta sastanka, ja sam pristao (i financiram svoj dolazak privatno iz svog dzepa, a ne sa racuna saveza kako bi trebalo biti) ali cu razgovarati sa svima ostalima pristaju li i oni i imaju li financijskih mogucnosti, ako vec pricamo o financijama. Po meni bilo bi posteno da to bude na nekoj lokaciji blize ostalima, makar svaki drugi puta.

Po razmjeni postova ispada da smo jedino Bojan i moja malenkost zainteresirani za neki zajednički rad ljudi koji se bave BJJ-om...što, na žalost, nije dobro...Nadam se da na tome neće i ostati. Jer komunikacija, makar i ovako otvorena, je preduvjet zajedničkog rada...ako nje nema, džaba nam truda svirači.
wctcro
2011-01-09T14:01:37Z
e da su nam bili tamburasi , lakse bi se dogovorili :)))))))))))) Salim se, naravno ...
triangle
2011-01-09T14:09:09Z
wctcro wrote:

e da su nam bili tamburasi , lakse bi se dogovorili :)))))))))))) Salim se, naravno ...

E da je u Đakovu bio sastanak...bilo bi i tamburaša hahaha...
pasbrata
2011-01-09T14:48:47Z
čemu slavonski brod, koji je đakovu, osijeku i miholjcu ispred nosa, a dalmaciji skoro pa nedostižan, em se ne može se niti kakav šoping obaviti em jednostavno tko je želio ikada iz čiste mire posjetiti slavonski brod. dobro se zna da bez jednog zagrebačkog kluba gotovo sve to pada u vodu. znači organizirati sljedeči meeting u zg pa ako gospoda opet ne dođu tada se zna na čemu je sve to. by the way ime hrvatsko(i) brazilski jiu jitsu savez zvuči debilno i mislim da je nekako prikladnije da bude hrvatski savez e pa onda brazilskog jj.
wctcro
2011-01-09T15:59:06Z
pasbrata wrote:

čemu slavonski brod, koji je đakovu, osijeku i miholjcu ispred nosa, a dalmaciji skoro pa nedostižan, em se ne može se niti kakav šoping obaviti em jednostavno tko je želio ikada iz čiste mire posjetiti slavonski brod. dobro se zna da bez jednog zagrebačkog kluba gotovo sve to pada u vodu. znači organizirati sljedeči meeting u zg pa ako gospoda opet ne dođu tada se zna na čemu je sve to. by the way ime hrvatsko(i) brazilski jiu jitsu savez zvuči debilno i mislim da je nekako prikladnije da bude hrvatski savez e pa onda brazilskog jj.

btw Savez se zove "HRVATSKI SAVEZ BRAZILSKOG JIU-JITSU-a"
pasbrata
2011-01-09T17:41:51Z
ja sam to zaključio jer svugdje piše HBJJS. nigdje ne vidjeh HSBJJ. i u prvom postu piše HBJJS. my bad.
Users browsing this topic