Mislim da Divca pegla savjest, nostalgija i žal što se s Draženom nije pomirio, jer očito je u pokojnom Draženu vidio par godina starijeg uzora i primjer vrhunskog košarkaša, kakvim je želio postati, što mu je i uspjelo kasnije u NBA.
Draženova smrt mu je teško pala i mislim da to nije gluma. Zašto bi Divac blefirao ? Novac ima, slavu ima, popularnost ima i sl...
Sumnjam da je u pitanju nekakav egzibicionizam i potreba da se dodvori HR javnosti...
Nebitno je daljnje politiziranje i očekivanja hrvatske javnosti kako bi Divac trebao se ispričati radi agresije srpskih postrojbi na Hrvatsku. Pa i gaženje HR zastave. Bilo pa prošlo, osim toga, bio je tada klinac.
Kada bi to napravio, dio hrvatske javnosti bi ga podržao i pozdravilo taj potez, a dio onih skeptičnih, konzervativnih i desno orjentiranih, takav potez bi ocjenilo licemjerjem i neiskrenošću. No, sigurno je kako bi Divac u tom slučaju imao problema u Srbiji i kako bi ga srpski mediji razapeli radi izjave, tj. možebitne klasifikacije srpskih postrojbi kao agresiju na Hrvatsku. Divac je srpski državljanin i ne očekujem da prizna kako je Srbija izvršila agresiju.
Mogao je se ispričati svim žrtvama rata i to je to. Vuk sit - koza cijela. U biti je to neizravno i učinio. No, tema dokumentarca je prekinuto prijateljstvo i odnos: Dražen - Divac, iako su se zavadili ili prestali se družiti radi rata i politike.
Tako da je dokumentarac nabijen emocijama i mislim da je odličan. Divac je po meni jedan emotivan čovjek i mislim da bi draženova obitelj; mama Biserka i brat Aleksandar osjetili da je drugačije... Ipak su to sportaši, a ne političari željni jeftinih bodova u kampanji samoreklamiranja.
Vladi Divcu svaka čast na dokumentarcu. :)36
Jedino što mu eventualno zamjeram je nedolazak na sprovod Dražena Petrovića. Tada bi puno stvari bilo drugačije i nebi bilo špekulacija o tome dali je Divac bio iskren ili ne.
Edited by user
2011-03-29T01:17:48Z
|
Reason: Not specified