Đolo
2010-10-08T12:39:28Z
DoKoske wrote:

super vam je ovo ideja 🙂! . klara jedan od najomiljenijih ljudi na mma sceni; i sam sam napravio prve mma korake kod njega. došao sam u dvoranu i reko da bi se tuko u mma i trenirao kod njega, on me pita ako znam što partera a ja mu velim da mi ne treba parter jer me nemre niko bacit na pod :)18

:)18 :)18 :)36
Reaktivac
2010-10-08T13:33:24Z
stina wrote:

Iz istog razloga sam iskreno prestao cijeniti nečija mišljenja tu po forumu kad sam skužio da se većina(čast iznimkama) MMA "gurua" NE bavi MMA, već ga gleda sa sigurne distance iz fotelje. No to je sad već druga priča...:)20

Eto, glavno da se ti baviš... :)20

Ima tu dosta forumaša koji se ne bave sportom ili se bave povremeno i neredovito pa ne vidim u čemu je tvoj problem ?

BTW; nikada se nisam prodavao za sportskog sveznadara, pogotovo kada je struka u pitanju. Polupani lončići. :)8
Joc
  • Joc
  • Advanced Member
2010-10-08T15:15:19Z
Cijenim svačije mišljenje, pa tako i od ljudi koji ne treniraju ništa, jer oni mogu dati objektivniju analizu nego netko tko trenira kickbox, a analizira hrvača (i obrnuto)...
Mislim da dvije trećine forumaša trenira (ili je trenirao) neki borilački sport, mogli bi neku anketu napravit ko šta trenira, što kažete?
Joeseph Jones
2010-10-08T15:44:19Z
Predobar prilog. Svaka čast na uradku.
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-10-08T20:07:02Z
Joc wrote:

Mislim da dvije trećine forumaša trenira (ili je trenirao) neki borilački sport, mogli bi neku anketu napravit ko šta trenira, što kažete?

Jako dobra ideja, slažem se!
nofrx
2010-10-08T20:10:19Z
fist wrote:

Joc wrote:

Jako dobra ideja, slažem se!

:)36
KW CHAMPION
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2010-10-08T20:11:06Z
Super intervju, bas opusten.

@anketa
Mislim da je Cain ranije bio zaduzen za ankete :)20
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-10-08T20:16:40Z
Losh wrote:

Super intervju, bas opusten.

@anketa
Mislim da je Cain ranije bio zaduzen za ankete :)20

Znao sam da ćeš to reći:)20
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-10-08T20:19:54Z
Složit ću je pa postam uskoro. Ako imate još neke prijedloge recite dok nije kasno. OK
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-10-08T20:30:54Z
On topic, odličan intervju! :)36 :)36
dr jupidu
2010-10-11T08:56:31Z
stina wrote:

fanatic wrote:

jedina zamjerka mi je što misli da bi se netko morao okušat u MMA da bi mogao biti sudac

Zašto?!?! Ja se s time APSOLUTNO slažem. Samo uzmi u obzir da Klara nije specificirao kako se netko mora okušat. Nije rekao da moraš biti profi borac... ali MORAŠ trenirat MMA ili si ga bar u nekom trenu trenirao.

Da argumentiram zašto to podržavam - pratim isključivo MMA od prve Mirkove borbe protiv Fujite, pustili su isječak na TVu, ja slučajno vidio i to je bilo to... odma se tražilo dalje!
Mislio sam da poznajem igru, dok se nisam rekreativno upisao na MMA prije 2 godine(iako sam radio nešto boks prije, to neračunam). Kad čovijek SAMO iskuša neke položaje, koje je inače stalno gledao na netu/tv-u, tek onda ih istinski počinje cijeniti/shvaćati, a da ne pričam o ostalom.

Iz istog razloga sam iskreno prestao cijeniti nečija mišljenja tu po forumu kad sam skužio da se većina(čast iznimkama) MMA "gurua" NE bavi MMA, već ga gleda sa sigurne distance iz fotelje. No to je sad već druga priča...:)20

po meni ili imaš osjećaj il nemaš za suđenje.. neko ko trenira mma su mu neki potezi lakši ili teži a neko ko ne gleda isto tako može spontanije i neovisno o sebi suditi..
tako da nema pravila...
tako i u svakom sportu.... il imaš osjećaj za suđenje il ne... baš me boli briga kad mi neko pravilno dosudi čime se bavio..

MrJinks
2010-10-11T11:32:25Z
fanatic wrote:

jedina zamjerka mi je što misli da bi se netko morao okušat u MMA da bi mogao biti sudac

To je zato što možeš gledati MMA godinama, ali tek kad se prvi put nađeš na leđima i primiš dva šuta po rebrima shvatiš da zapravo i ne znaš baš toliko puno o tom sportu. Jednostavno moraš osjetiti pozicije i situacije u kojima se borci mogu naći, prije svega jer o tvojim odlukama ovisi sigurnost boraca. Nije isto sudit u nogometu jel bio ofsajd ili nije i primjetit na vrijeme da je netko zaspao ili mu puca ruka.
stina
2010-10-26T22:53:22Z
MrJinks wrote:

fanatic wrote:

To je zato što možeš gledati MMA godinama, ali tek kad se prvi put nađeš na leđima i primiš dva šuta po rebrima shvatiš da zapravo i ne znaš baš toliko puno o tom sportu. Jednostavno moraš osjetiti pozicije i situacije u kojima se borci mogu naći, prije svega jer o tvojim odlukama ovisi sigurnost boraca. Nije isto sudit u nogometu jel bio ofsajd ili nije i primjetit na vrijeme da je netko zaspao ili mu puca ruka.

Ma upravo to.

Vidim da su se Klarinom izjavom našli uvrijeđeni ljudi koji se nisu okušali u MMA i to mi je logično... ali i dalje se slažem tu s Klarom.
I netreba generalizirati, može netko trenirat MMA 10godina što se mene tiče, ali istovremeno može biti katastrofalan sudac.

Treba imati oko, ali uz oko po meni je presudno i znanje... vjerovali vi ili ne, to što znate sve nazive submissiona ili u najmanju ruku udaraca, to ne znači da ih znate, da bi ih znali izvest i da točno razumijete kako se osjeća onaj na podu... to samo znači da ste gledali puno DVDa... a svi znamo kako prolaze gledači DVDa u MMA (Josh Thompson):)18 :)20
Um je kao padobran, funkcionira samo kad je otvoren.

hamush
2010-10-26T23:10:31Z
mislis james? 😃
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-10-27T11:42:34Z
hamush wrote:

mislis james? :D

S obzirom da je Josh trenutno SF prvak, vjerovatno ipak James:)1
stina
2010-10-27T16:36:51Z
ma je , lapsus lingua... :)18 james colossus!:)20 :)16
Um je kao padobran, funkcionira samo kad je otvoren.

Users browsing this topic