Frnthi
  • Frnthi
  • Advanced Member Topic Starter
2010-08-17T11:24:28Z
Pozdrav :)

Zanima me da li netko od vas uzima dodatke prehrani za kosti, zglobove, i tome slično? kakva su vam iskustva s time?
npr. hijaluronska kiselina u tabletama.
Koljeno desno me počelo sve više bolit, ne mogu baš trčat u zadnje vrijeme, i boli dok hodam niz stepenice. Steznik i zavoji samo trenutno pomognu...

Konkretno me sad zanima jel netko uzimao neke dodatke za kosti, makar bilo kakav savjet je dobrodošao.
Sponsor
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-08-17T11:44:53Z
Omega 3.

Puno sam se raspitivao o svemu, Glukozamin sulfat, Elast Joint, brdo drugih preparata i nekako se nametnuo zaključak da bi Omega 3 ipak bio dovoljan. Ovo ostalo je skupo a upitne učinkovitosti.
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-08-17T11:54:25Z
Frnthi ,
di te boli , kako te boli , dal si imala lomove udarce , dal neko ima problema sa venama u obitelji , genetika , dal se baviš aktivno sportom , koliko si stara itd , itd.
Ima pitanja milion.
Odi za početak kod doktora malo slikanje , malo pričanje , malo vježbanje pa tek onda H. kiselina i ostalo.
15 godina se bavim crossom c. pored ostalog tako da koljena shvaćam itekako ozbiljno zato nemoj krivo shvatiti.
Sretno pa javi.
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
Frnthi
  • Frnthi
2010-08-17T12:09:08Z
Neću krivo shvatiti, shvaćam i ja ozbiljno i to sa koljenom, i općenito bilo kakve tegobe sa zdravljem ne uzimam flegmatično.
Sve ovo što si me pitao sam uzela u obzir, samo trenutno mi je previše doktora + koliko vidim najbolje mi otići privatniku a nisam financijski za to sad.
Zanimalo me prvo dal netko tko je imao tih i sličnih problema, koristi bilo što za 'podmazivanje'.

Ugl... nisam imala lomove a udarce... pa aktivnije sam bila u tajlandskom boksu, ali nisam dobivala udarce u koljeno, osim nekad sudaranje koljenima sa 20kg težim judašem :)

Vidjeću ove dane kako će bit pa onda šta ću dalje... =/

Hvala ti, 'Cain', na savjetu :)
Frnthi
  • Frnthi
2010-08-17T12:11:10Z
fist wrote:

Omega 3.

Puno sam se raspitivao o svemu, Glukozamin sulfat, Elast Joint, brdo drugih preparata i nekako se nametnuo zaključak da bi Omega 3 ipak bio dovoljan. Ovo ostalo je skupo a upitne učinkovitosti.

Tnxyou 😉
Boxer4K
2010-08-26T02:55:57Z
Frnthi wrote:

Pozdrav :)

Zanima me da li netko od vas uzima dodatke prehrani za kosti, zglobove, i tome slično? kakva su vam iskustva s time?
npr. hijaluronska kiselina u tabletama.
Koljeno desno me počelo sve više bolit, ne mogu baš trčat u zadnje vrijeme, i boli dok hodam niz stepenice. Steznik i zavoji samo trenutno pomognu...

Konkretno me sad zanima jel netko uzimao neke dodatke za kosti, makar bilo kakav savjet je dobrodošao.

Raspitaj se takodjer za Animal Flex, cuo samo mnogo pozitivnih komentara da jako pomaze zglobovima....nisam probao pa ti nemogu rec iz prve ruke, ali stvarno, naslusao se dosta pozitivnog...
nofrx
2010-08-26T11:05:38Z
Za zglobove ti je najbolja hrskavica morskog psa. Skuvaš psa i pojedeš i hrskavicu.
Nije je lako progutat, ali probaj, isplati se.
Ja sam ima problema sa zglobom na ruci i ništa mi drugo nije pomoglo.
KW CHAMPION
Kimura
2010-08-26T11:32:23Z
Ja sam naručio Elastijoint preko ebaya. Došao me duplo jeftinije nego u Hrvatskoj, i nisam platio carinu. Gadan je za piti, ali imam osjećaj da je kvalitetan.
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-08-26T11:38:47Z
nofrx wrote:

Za zglobove ti je najbolja hrskavica morskog psa. Skuvaš psa i pojedeš i hrskavicu.

Šta se kupi morski pas na ribarnici pa mu kuhaš hrskavicu? :)20
loreia
2010-08-26T12:06:12Z
Kimura wrote:

Ja sam naručio Elastijoint preko ebaya. Došao me duplo jeftinije nego u Hrvatskoj, i nisam platio carinu. Gadan je za piti, ali imam osjećaj da je kvalitetan.

Zasto? zato jer ima okus kao govno, ili zato jer vidis promjenu? :)20
dr. Jupidu wrote: diskusting
Kimura
2010-08-26T12:26:14Z
loreia wrote:

Kimura wrote:

he he, probao si?

A promjena... sad mogu sve ono šta nisam mogao ranije; više uopće ne hodam ulicom, nego samo skačem u dalj. :)20
Black Arrow
2010-08-26T14:00:34Z
Za jacanje zglobova su najbolje i najefektivnije odredjene vjezbe koje se dnevno rade za jacanje zglobova. Ovo drugo ima vise psiholoski efekat i jedan mali i neznacajan procenat dejstva.
loreia
2010-08-26T16:54:32Z
Black Arrow wrote:

Za jacanje zglobova su najbolje i najefektivnije odredjene vjezbe koje se dnevno rade za jacanje zglobova. Ovo drugo ima vise psiholoski efekat i jedan mali i neznacajan procenat dejstva.

Koje su to vjezbe, jel moze kakav video, pdf, link?
Daj sta das, sve prolazi.
loreia
2010-08-26T16:55:21Z
Kimura wrote:

loreia wrote:

Kimura wrote:

he he, probao si?

A promjena... sad mogu sve ono šta nisam mogao ranije; više uopće ne hodam ulicom, nego samo skačem u dalj. :)20

Ma jok, samo spamam.
Doduse, moja koljena su u takvom stanju da bih pojeo i govno od kita da mi pomogne. :)20
MiroISin
2010-08-26T17:55:03Z
Black Arrow
2010-08-26T21:27:14Z
loreia wrote:

Black Arrow wrote:

Koje su to vjezbe, jel moze kakav video, pdf, link?
Daj sta das, sve prolazi.

Nisam bas nista slikovito nasao,najbolje ti je da odes u teretanu i da ti neko strucan pokaze tih par vjezbi.

Jednostavno treniras odredjene djelove misica koji jacaju zglobove znaci "indirektno" treniranje zglobova.

Na primjer za rucne zglobove se trenira podlaktica, za nozne se treniraju Trbusati misic lista i misic od Goljenicne kosti.

http://www.ernysgym.hr/S...za%20bolna%20koljena.pdf 

Koliko ja znam vecinom debeli ljudi imaju trajno bolove u koljenima...:-))
Kimura
2010-08-26T21:30:10Z
loreia wrote:

Kimura wrote:

he he, probao si?

Ma jok, samo spamam.
Doduse, moja koljena su u takvom stanju da bih pojeo i govno od kita da mi pomogne. :)20

Meni je lijevo koljeno bilo poprilično fucked up duže vremena. U 5. i 6. mjesecu sam uzimao ElastiJoint i radio ove vježbe redovito svaki dan:
(Hip Injury Prevention in Jiu Jitsu Fighters)

Doduše, ove su namijenjene prevenciji ozljeda kuka kod jiu-jitsu praktikanata, ali meni su odlično pomogle za koljeno! Baš mi se razvila fleksibilnost, i puno veći osjećaj ravnoteže nego prije. Kad mi se stanje poboljšalo, počeo sam i s čučnjevima (s osrednjim teretom na ramenima).

Volio bi još samo nabavit onu balansnu ploču, ili kako se već zove, ali je svugdje preskupa...
Frnthi
  • Frnthi
2010-08-26T22:52:23Z
Boxer4K wrote:

Raspitaj se takodjer za Animal Flex, cuo samo mnogo pozitivnih komentara da jako pomaze zglobovima....nisam probao pa ti nemogu rec iz prve ruke, ali stvarno, naslusao se dosta pozitivnog...

Hoću, hvala ti na savjetu 🙂

@ kimura

Slažem se za vježbe, da. Probaću ili elastiJoint ili gore spomenut Animal.
Al evo nasreću popustilo me koljeno. bila sam mirovala s bilo kakvim naporom par dana, i nisam radila određene čučnjeve koje radila dosad, koje su mi ga malo krivo 'vrtile' koliko sam osjetila. Radim sad određene vježbe za njega, normalno sad i trčanje i ostalo. ;)
Nadam se da će ostat tako
nofrx
2010-08-26T22:54:46Z
ive wrote:

nofrx wrote:

još je bolji ako ga sam uloviš :)37
KW CHAMPION
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-08-27T08:25:08Z
nofrx wrote:

ive wrote:

nofrx wrote:

još je bolji ako ga sam uloviš :)37

i platiš 30 000+ kuna kaznu ako te ulove :)37