ja volim sve životinje i lov mi je nešto užasno, ali jesti meso i osuđivati lovce je stvarno licemjerno
Nije licemjerno, već je licemjerno poistovjećivati to dvoje. Postoji razlog zašto se neke životinje zovu domaće, a neke divlje.
Osim toga, o domaćima se 100-postotno brine čovjek, a divlje same o sebi, tako kad kokneš neku srnu, jelena ili divlju svinju ženku, sje*o si im cijelu "familiju".
sva živa bića se hrane nečim organskim, odnosno nečim što je (ili je bilo) živo, tako da nema života bez smrti, a neka svetost i moral su ljudska izmišljotina ili ti ga produkt civilizacije
Ti možeš tako vjerovati, ali moral i kodeksi su neophodni da bi ljudsko društvo koliko-toliko funkcioniralo (nevezano za ovu temu). Inače bi svatko radio što ga je volja.
mislim da nema razlike između piceka sa farme, ribe, jelena, kukca, alge i čovjeka, svi smo mi isto samo što mi želimo biti vrijedniji
No comment. :)31
kada čujemo na vijestima da pogine 1.000 kineza, 100 iračana ili 100 afganistanaca, ne obaziremo se ni malo, ali kada u autu nastrada nekoliko pijanih 20 godišnjaka in našeg grada onda su svi potreseni
Kakve to veze ima s ovom temom?
što se tiće lova iz gušta, mislim da je to isto što i potreba za borbom (u ovom slučaju mma), neki zaostali instinkt iz evolucije koji nam je trenutno nepotreban zbog razoja društva ali ga nosimo u sebi, ako nekome nije jasno neka za sebe odgovori;
Da li moram ići upucati jelena ili mogu kupiti meso u dučanu?
Da li moram ići u ring ili se mogu samo baviti fitnessom?
Ja bi rekao da su to dva dijametralno suprotna "instinkta":
1. kod jednog se bespotrebno ubija jedno razvijeno biće koje nesmetano živi u divljini, kod drugoga se radi o odmjeravanju snaga i izražavanju agresije pod kontroliranim uvjetima, utvrđenim pravilima i normama
2. kod jednog se zahtijeva kukavičluk i podlost, a kod drugoga srce, snaga, vjera u svoje sposobnosti, hrabrost, čast...
3. kod jednog se unaprijed zna ishod, a kod drugog postoje šanse za obje strane
4. kod jednog je taj ishod uvijek fatalan, a kod drugog se radi o win-win situaciji, jer poraženi može puno naučiti o sebi i popraviti što ne valja
itd. itd...
Baš zato i ima smisla naslov "MMA i lov" - jer leže na suprotnim stranama spektra. Naravno, mislim na moderni lov, a ne onaj kakav su koristili npr. Indijanci.
Mene deset puta više raspizdi npr. ona crnčuga iz Nizozemske
Tebe treba izbacit s foruma po kratkom postupku. Čudi me da to još nitko nije napravio. MMA basher i rasist. Nije baš lijepa reklama za PFS forum... :)26
Edited by user
2010-08-09T11:41:47Z
|
Reason: Not specified