DoKoske
2010-08-09T08:59:55Z
lovci- pijana skupina naoružanih ljudi koji idu kroz šumu u birtiju
wash your feminine side clean off
Reptile
2010-08-09T09:21:29Z
DoKoske wrote:

lovci- pijana skupina naoružanih ljudi koji idu kroz šumu u birtiju

Veći problem je što znaju iz birtije ić u šumu, zbog toga najčeće i propucaju jedni druge.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
bbbmarc
2010-08-09T09:22:22Z
ja nemam nikaj protiv lova, podržavam lovce maksimalno, ali pod uvjetom da polože ispit

ispit:
- lovac/kandidat bez ičije pomoći sam mora uloviti odraslog medvjeda, vepra ili vuka, od alata i oružja dopušteno je korištenje i prigodnih sredstava koje lovac sam nađe u prirodi i švicarski nož... ako lovac ne uspije - bad luck!
KRU MUAY THAI
2010-08-09T09:32:36Z
Malo ste mi naivni sa ovom temom, prvo MMA borci nikad nisu bili oličenje moralne vertikale...

Osuđivanje ubijanja životinja od strane ljudi koji svakodnevno jedu meso mi je krajnje licemjerno, ja osobno stvarno ne vidim razliku između ubijenog divljeg vepra koji se namonožio u tolikom broju da ugrožava stanište u kojem se nalazi i klanja domaće svinje. Postanite vegetarijanci ko sandow2 pa onda kenjajte

-Tu i tamo se javlja ponetko tko ne jede meso svaki dan, pa stice pravo na odredene komentare. ..A u nekim stvarima se cak i slazemo pogotovo u prvoj rijecenici..:)
DoKoske
2010-08-09T09:52:41Z
nije tu stvar u jedenju mesa nego u bespotrebnom ubijanju divlje životinje. ubi ako si gladan a ne iz sporta. zašto da ubijem prekranu divlju životinju koje smo doveli na rub izumiranja a mogu si u dućanu kupit mesinu
bbbmarc
2010-08-09T09:54:31Z
kontrolu množenja živina trebaju provodit nadležni organi zemlje, a ne netko treći ili bi se lovci isto morali počet bavit tamanjenjem štakora, miševa i ostale gamadi
19_Pitbull_86
2010-08-09T10:43:48Z
DoKoske wrote:

nije tu stvar u jedenju mesa nego u bespotrebnom ubijanju divlje životinje. ubi ako si gladan a ne iz sporta. zašto da ubijem prekranu divlju životinju koje smo doveli na rub izumiranja a mogu si u dućanu kupit mesinu

pa dobro sto vi mislite da oni kad ubiju zivotinju bace je sa strane i ostave?

Ja u obitelji ima 3-4 lovca i kad se nesto ulovi uglavnom divlje svinje onda se to i jede iducih dana...tako da te teorije sa sportskim lovom su vam glupe....
Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2010-08-09T10:58:32Z
ive wrote:

Malo ste mi naivni sa ovom temom, prvo MMA borci nikad nisu bili oličenje moralne vertikale pa ne znam zbog čega bi se njih drugačije promatralo u odnosu na stotine tisuća ljudi koji se bave lovom po Americi i svijetu.

Nitko nije ni rekao da su MMA borci oličenje moralne vertikale. Ja sam u uvodnom postu napisao, kako MMA borci nužno moraju posjedovati srca i hrabrosti kako bi ušli u oktagon, to ne može svatko. A to nije isto šta i moral. A kod ubijanja životinje iz zasjede, najmodernijim snajperom DBKS-12121-V134GhrBBSa-X-USA je sasvim obrnuto - trebaš biti papak i kukavica.

Nek uzmu luk i strijelu, nož, buzdovan, mač, bilo šta hladno... tako da moraju susresti medvjeda ili jelena licem u lice. To bi bilo pošteno. I bile bi velike šanse da im životinja i uzvrati. Jer to nisu domaće životinje koje je čovjek uzgojio, nego divlje koje pripadaju prirodi i tamo održavaju važnu ravnotežu ekosistema.

Ako se divlje svinje nepotrebno nakote naprimjer, uvijek tu pozadinu ima ljudska ruka koja ih je ili previše stavila na jedno mjesto, ili potamanila predatore koji su po prirodi zaduženi za smanjenje tih vrsta.

DoKoske wrote:

Eto, to je to. Sročio si sve u dvije rečenice, i nema se šta dodati. :)36
Joc
  • Joc
  • Advanced Member
2010-08-09T11:01:56Z
Ono što mnogi zovu lov, to je zapravo odstrel...velika je razlika...
DoKoske
2010-08-09T11:02:56Z
19_Pitbull_86 wrote:

DoKoske wrote:

Ja u obitelji ima 3-4 lovca i kad se nesto ulovi uglavnom divlje svinje onda se to i jede iducih dana...tako da te teorije sa sportskim lovom su vam glupe....

pa normalno da se pojede, ali nejde se u lov zbog gladi jer hrane u našem dijelu planete hvala bogu ima
KRU MUAY THAI
2010-08-09T11:03:07Z
19_Pitbull_86 wrote:

DoKoske wrote:

-Sorry ali ne postoji sportski lov-postoji samo lov. Ne postoji sportsko ubijanje ,postoji samo ubijanje. Stoga su i te kako na mijestu sve te kritike i primjedbe..i to je konacna tema. A o temi covijeka koji ne preza ubiti zivotinju iz "sportskog uzitka"......nebi dalje polemizirao,jer mozemo uc u neukusnu debatu...nema smisla.
neurro
2010-08-09T11:06:04Z
Da,naslov je stvarno glup,nisam ni razmišljao o njemu ... :)18 MMA i lov :)26

Neznam za ostale ali ja sam ekstreman ljubitelj životinja pa opet ... kad zbrojim dva i dva jedino mogu zaključiti da bi problem nastao tek onda kad nebi bilo lovaca.Tim više što ljudi nisu jučer pali s Marsa i odjednom se našli da unosimo kaos u njihov svijet.Od pamtivjeka živimo s njima i najnormalnija smo karika u hranidbenom lancu. Mislim da ne treba gledati na stvari u stilu 'Da, peder čeka jelena s snajperom kojii nema 1% šanse'. Šta bi sad Lesnar trebao trčat za njim?? Ajde i da ga može ulovit ... jelen bi ga zaklao ko zeca.A kamoli nekog tko nije Lesnar.

I ovo što je Ive reko isto stoji,nije lagano ulovit ni jednu životinju ... postoje lovci koji nikad nisu u životu u živo vidjeli srnu a kamoli je ustrijelili.To se samo misli ... imam vikendicu na Kupi i to usred više privatnih lovišta. Točno je da su svi lovci potencijalni krivolovci i pijana bagra koja baulja kroz šumu,meni se osobno gade ali s druge strane tko brine o divljači osim njih?? Da nisu možda veterinari sami od sebe ili pak oni koji snimaju dokumentarce o životinjama :)20

Divljač isto ima problema s bolestima,gladi,ostalim grabežljivcima itd Pa tko im onda pomaže ako ne ti isti lovci.Dosta da negdje napada snijeg i zadrži se tri tjedna - to je automatski pomor više vrsta tj, triput više su desetkovani nego od odstrela svih lovaca zajedno.Radi toga se organiziraju lovna hranilišta koja su spas mogim životinjicama.

Uzmimo primjer baranjskog jelena koji su svi do jednog zaraženi parazitnim crvom metiljem - fasciloidoza.Uz strahovite patnje koje proživljavaju smrtnost je 95% ,pretilo im je totalno istrebljenje.Lovci su to primjetili,javili veterinarskim servisima,veterinari poslali lijek koji ih je spasio.Prvo su lovci lovili te jelene uspavljivanjem i davali im inekcije,poslije ih puštali.Sad ih liječe peliranjem (stavljanje lijeka u mamac) hrane koju im donose zimi. Isto tako raznose i razbacuju lijek protiv bjesnila i ostalih epidemija

Onda što je s predatorima kao što su lisice,škanjci,jazavci (postije dvije vrste),kune,vuk i ostali grabežljivci? Treba i to netko kontrolirati .... jer prekomjerni broj odvodi u katastrofu.
Ne samo da na neki način održavaju ravnotežu već i obnavljaju fond ... treba samo pogledati način na koji se gnoje polja - puna su štetnih pesticida,šume su zaražene kiselim kišama,bolesnom klimom.Naravno,s drugačijim metabolizmom ljudima tako nešto smeta puno manje od npr. zečeva kojih više da i nema oko moje vikendice,fazani isto,prepelice su u kurcu već odavno itd. Zato i postoje lovna uzgajališta da pojedinih vrsta nebi nestalo s lica zemlje.

Isto tako postoje i anomalije koje treba rješavati. Evo jedan interesantan primjer koji malo tko zna. Vjerovatno nikad niko od vas nije čuo za pojam 'srnjak ubojica'. U sezoni parenja (proljeće,jesen) srnjaci se tuku za ženke.To je naravno,bezaeleno.prvo cijele noći laju (tako se srne glasaju,kao lavež pasa) jedan na drugog da bi se po danu našli i počeli bost i to satima.Na kraju to završi tako što jedan pobjegne s par ogrebotina i to je sve,pobjednik pari i bok.
Ali zna se dogodit,možda na tisuću grla, da se okoti jedan srndać s krivo sraslim rogovima okretim u luk prema gore ili neki drugi neprirodni i opasan položaj. Takva životinja kad dođe na parenje obično ubije svojeg protivnika zapravo pobije ih nekoliko u sezoni parenja.Poslije postane psihopat i ubija ostale mužjake van sezone - i to iz čiste zabave,sviđa mu se ... Životinje da bi održavale vlastitu vrstu boljom i zdravijom obično idu za time da ženke odabiru što jačeg i ljepšeg tj zdravijeg mužjaka.I šta kad dođe neki mali kržljavi govnar s cca 23 kg i s krivim rogovljem,potući će redom sve prelijepe kapitalce od 35 kg.Ženka neće imati drugog izbora i morat će mu dat ...
Dakle,to je štetočina koja u biti i nema ostalih neprijatelja osim ljudi tj. lovaca. Dobro je i to da takav srnjak postane prehrabar i neoprezan i obično prvi nastrada u lovu.

Takvih i sl. primjera ima milion. Ne daj bože da sam htio braniti lovce,,za mene su oni primitivci i smeće ali NAŽALOST činjenica je da su oni su jedini koji održavaju i pomažu ravnotežu koja mora biti. Vjerovatno ni oni sami toga nisu svjesni :)22

@Ive
Znao sam da voliš vodene sportove :)20
akvic
2010-08-09T11:13:12Z
ja volim sve životinje i lov mi je nešto užasno, ali jesti meso i osuđivati lovce je stvarno licemjerno
jedna je stvar kad upucaju ljudima pse i mačke samo zato jer mogu (ja bih to vratio sličnom mjerom njima pa bi malo odmorio u Lepoglavi, nije bed), a drugo je lov divljači koju naravno večina voli jesti
sva živa bića se hrane nečim organskim, odnosno nečim što je (ili je bilo) živo, tako da nema života bez smrti, a neka svetost i moral su ljudska izmišljotina ili ti ga produkt civilizacije

mislim da nema razlike između piceka sa farme, ribe, jelena, kukca, alge i čovjeka, svi smo mi isto samo što mi želimo biti vrijedniji
kada čujemo na vijestima da pogine 1.000 kineza, 100 iračana ili 100 afganistanaca, ne obaziremo se ni malo, ali kada u autu nastrada nekoliko pijanih 20 godišnjaka in našeg grada onda su svi potreseni

što se tiće lova iz gušta, mislim da je to isto što i potreba za borbom (u ovom slučaju mma), neki zaostali instinkt iz evolucije koji nam je trenutno nepotreban zbog razoja društva ali ga nosimo u sebi, ako nekome nije jasno neka za sebe odgovori;
Da li moram ići upucati jelena ili mogu kupiti meso u dučanu?
Da li moram ići u ring ili se mogu samo baviti fitnessom?
akvic
2010-08-09T11:19:29Z
evo primjer najmoralnijeg načina lova :)20

UserPostedImage
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-08-09T11:21:09Z
Kimura wrote:

ive wrote:

Malo ste mi naivni sa ovom temom, prvo MMA borci nikad nisu bili oličenje moralne vertikale pa ne znam zbog čega bi se njih drugačije promatralo u odnosu na stotine tisuća ljudi koji se bave lovom po Americi i svijetu.

Nitko nije ni rekao da su MMA borci oličenje moralne vertikale. Ja sam u uvodnom postu napisao, kako MMA borci nužno moraju posjedovati srca i hrabrosti kako bi ušli u oktagon, to ne može svatko. A to nije isto šta i moral. A kod ubijanja životinje iz zasjede, najmodernijim snajperom DBKS-12121-V134GhrBBSa-X-USA je sasvim obrnuto - trebaš biti papak i kukavica.

Nek uzmu luk i strijelu, nož, buzdovan, mač, bilo šta hladno... tako da moraju susresti medvjeda ili jelena licem u lice. To bi bilo pošteno. I bile bi velike šanse da im životinja i uzvrati. Jer to nisu domaće životinje koje je čovjek uzgojio, nego divlje koje pripadaju prirodi i tamo održavaju važnu ravnotežu ekosistema.

Ako se divlje svinje nepotrebno nakote naprimjer, uvijek tu pozadinu ima ljudska ruka koja ih je ili previše stavila na jedno mjesto, ili potamanila predatore koji su po prirodi zaduženi za smanjenje tih vrsta.

DoKoske wrote:

Eto, to je to. Sročio si sve u dvije rečenice, i nema se šta dodati. :)36

OK, znači nije problem što se ubija divlje životinje, već to što je lov postao prelagan sa najmodernijom opremom?
Današnji lukovi i strijele, mislim čak i samostreli, su bili zabranjeni za lov jer su preubojiti, za razliku od pušaka ne stvaraju buku pa je mogućnost tamanjenja još veća. Prema tome ta ti teorija ne drži vodu.

Ljudska ruka ima pozadinu u svemu što se danas događa u divljini, ne samo direktnim lovom već i pretvaranjem šuma u obradive površine, pa ne vidim da itko napada farmere, stočare i ostale da su ubojice, iako na taj način više životinja strada nego lovom.

Ostatak su pokrili akvic i neurro :)36

KRU MUAY THAI
2010-08-09T11:22:39Z
neurro wrote:

Da,naslov je stvarno glup,nisam ni razmišljao o njemu ... :)18 MMA i lov :)26

Neznam za ostale ali ja sam ekstreman ljubitelj životinja pa opet ... kad zbrojim dva i dva jedino mogu zaključiti da bi problem nastao tek onda kad nebi bilo lovaca.Tim više što ljudi nisu jučer pali s Marsa i odjednom se našli da unosimo kaos u njihov svijet.Od pamtivjeka živimo s njima i najnormalnija smo karika u hranidbenom lancu. Mislim da ne treba gledati na stvari u stilu 'Da, peder čeka jelena s snajperom kojii nema 1% šanse'. Šta bi sad Lesnar trebao trčat za njim?? Ajde i da ga može ulovit ... jelen bi ga zaklao ko zeca.A kamoli nekog tko nije Lesnar.

I ovo što je Ive reko isto stoji,nije lagano ulovit ni jednu životinju ... postoje lovci koji nikad nisu u životu u živo vidjeli srnu a kamoli je ustrijelili.To se samo misli ... imam vikendicu na Kupi i to usred više privatnih lovišta. Točno je da su svi lovci potencijalni krivolovci i pijana bagra koja baulja kroz šumu,meni se osobno gade ali s druge strane tko brine o divljači osim njih?? Da nisu možda veterinari sami od sebe ili pak oni koji snimaju dokumentarce o životinjama :)20

Divljač isto ima problema s bolestima,gladi,ostalim grabežljivcima itd Pa tko im onda pomaže ako ne ti isti lovci.Dosta da negdje napada snijeg i zadrži se tri tjedna - to je automatski pomor više vrsta tj, triput više su desetkovani nego od odstrela svih lovaca zajedno.Radi toga se organiziraju lovna hranilišta koja su spas mogim životinjicama.

Uzmimo primjer baranjskog jelena koji su svi do jednog zaraženi parazitnim crvom metiljem - fasciloidoza.Uz strahovite patnje koje proživljavaju smrtnost je 95% ,pretilo im je totalno istrebljenje.Lovci su to primjetili,javili veterinarskim servisima,veterinari poslali lijek koji ih je spasio.Prvo su lovci lovili te jelene uspavljivanjem i davali im inekcije,poslije ih puštali.Sad ih liječe peliranjem (stavljanje lijeka u mamac) hrane koju im donose zimi. Isto tako raznose i razbacuju lijek protiv bjesnila i ostalih epidemija

Onda što je s predatorima kao što su lisice,škanjci,jazavci (postije dvije vrste),kune,vuk i ostali grabežljivci? Treba i to netko kontrolirati .... jer prekomjerni broj odvodi u katastrofu.
Ne samo da na neki način održavaju ravnotežu već i obnavljaju fond ... treba samo pogledati način na koji se gnoje polja - puna su štetnih pesticida,šume su zaražene kiselim kišama,bolesnom klimom.Naravno,s drugačijim metabolizmom ljudima tako nešto smeta puno manje od npr. zečeva kojih više da i nema oko moje vikendice,fazani isto,prepelice su u kurcu već odavno itd. Zato i postoje lovna uzgajališta da pojedinih vrsta nebi nestalo s lica zemlje.

Isto tako postoje i anomalije koje treba rješavati. Evo jedan interesantan primjer koji malo tko zna. Vjerovatno nikad niko od vas nije čuo za pojam 'srnjak ubojica'. U sezoni parenja (proljeće,jesen) srnjaci se tuku za ženke.To je naravno,bezaeleno.prvo cijele noći laju (tako se srne glasaju,kao lavež pasa) jedan na drugog da bi se po danu našli i počeli bost i to satima.Na kraju to završi tako što jedan pobjegne s par ogrebotina i to je sve,pobjednik pari i bok.
Ali zna se dogodit,možda na tisuću grla, da se okoti jedan srndać s krivo sraslim rogovima okretim u luk prema gore ili neki drugi neprirodni i opasan položaj. Takva životinja kad dođe na parenje obično ubije svojeg protivnika zapravo pobije ih nekoliko u sezoni parenja.Poslije postane psihopat i ubija ostale mužjake van sezone - i to iz čiste zabave,sviđa mu se ... Životinje da bi održavale vlastitu vrstu boljom i zdravijom obično idu za time da ženke odabiru što jačeg i ljepšeg tj zdravijeg mužjaka.I šta kad dođe neki mali kržljavi govnar s cca 23 kg i s krivim rogovljem,potući će redom sve prelijepe kapitalce od 35 kg.Ženka neće imati drugog izbora i morat će mu dat ...
Dakle,to je štetočina koja u biti i nema ostalih neprijatelja osim ljudi tj. lovaca. Dobro je i to da takav srnjak postane prehrabar i neoprezan i obično prvi nastrada u lovu.

Takvih i sl. primjera ima milion. Ne daj bože da sam htio braniti lovce,,za mene su oni primitivci i smeće ali NAŽALOST činjenica je da su oni su jedini koji održavaju i pomažu ravnotežu koja mora biti. Vjerovatno ni oni sami toga nisu svjesni :)22

@Ive
Znao sam da voliš vodene sportove :)20

-U mnogome si u pravu... Znaci ljudi su tu da odrzavaju prirodni ekosistem. Ok, znaci svi homo sapiensi, koji imaju slicne pa cak i mnogo gore bolesti i psihotraume , moraju imati netkoga tko ce" brinuti o njima" poput lovaca,i odrzavati prirodnu selekciju...na isti nacin? Ja mislim da tu nema puno price, ne postoji jedna prica za neka ziva bica a druga za druga" povlastena" ziva bica..Priroda sama pravi selekciju. Kakvu god, nije slucajno...A nase uplitanje i "briga" za prirodu vec je rezultiralo odlasku mnogih zivotinjskih vrsta sa ovog planeta..i dovelo na rub opstanka mnogih, na kraju i nas samih.
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-08-09T11:23:22Z
DoKoske wrote:

19_Pitbull_86 wrote:

DoKoske wrote:

pa normalno da se pojede, ali nejde se u lov zbog gladi jer hrane u našem dijelu planete hvala bogu ima

ali tebi je ok masovno terminirati "prekrasne" pajceke,kravice i ostalu nejač radi tvog izvora proteina, ali kad se jadni bambi pojede onda se zgražaš? :)14
neurro
2010-08-09T11:29:27Z
Mene deset puta više raspizdi npr. ona crnčuga iz Nizozemske kad daje izjave kako jede konjsko meso i da je zato tako 'jak' i sl. gluposti. Koliko je samo nadobudnih budala to pročitalo i otrčalo u mesnicu i tražilo takvu vrst mesa za koju možda nisu prije ni čuli ... naravno,čim potražnja poraste više nih će poklati. Bavim se jahanjem i konj je predivna plemenita i jako inteligentna životinja i zaista nepotrebno da se koristi za meso ... isto kao i psi. Nažalost ne možemo spriječiti ubijanje i ostalih predivnih životinja kao kozlići,svinje itd ali barem treba limitirati vrste

Ali ne ... majmun mora baljezgat gluposti i što je najbolje,još i laže ... nisam htio pisati prije kad je to reko ali mi je ovo pogodan topic za to
A i poslao sam mu više sočnih mailova na tu temu ... :)20
neurro
2010-08-09T11:35:54Z
KRU MUAY THAI wrote:

-U mnogome si u pravu... Znaci ljudi su tu da odrzavaju prirodni ekosistem. Ok, znaci svi homo sapiensi, koji imaju slicne pa cak i mnogo gore bolesti i psihotraume , moraju imati netkoga tko ce" brinuti o njima" poput lovaca,i odrzavati prirodnu selekciju...na isti nacin? Ja mislim da tu nema puno price, ne postoji jedna prica za neka ziva bica a druga za druga" povlastena" ziva bica..Priroda sama pravi selekciju. Kakvu god, nije slucajno...A nase uplitanje i "briga" za prirodu vec je rezultiralo odlasku mnogih zivotinjskih vrsta sa ovog planeta..i dovelo na rub opstanka mnogih, na kraju i nas samih.

Ne,krivo si razumio ... ne kažem da ljudi održavaju ravnotežu među životinjama ... to bi bilo stvarno bolesno za reći .... Kažem da jedino lovci među ljudima rade tu ravnotežu dok ih ugrožavamo upravo ti i ja :)37
Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2010-08-09T11:36:28Z
akvic wrote:

ja volim sve životinje i lov mi je nešto užasno, ali jesti meso i osuđivati lovce je stvarno licemjerno

Nije licemjerno, već je licemjerno poistovjećivati to dvoje. Postoji razlog zašto se neke životinje zovu domaće, a neke divlje.
Osim toga, o domaćima se 100-postotno brine čovjek, a divlje same o sebi, tako kad kokneš neku srnu, jelena ili divlju svinju ženku, sje*o si im cijelu "familiju".

Quote:

sva živa bića se hrane nečim organskim, odnosno nečim što je (ili je bilo) živo, tako da nema života bez smrti, a neka svetost i moral su ljudska izmišljotina ili ti ga produkt civilizacije

Ti možeš tako vjerovati, ali moral i kodeksi su neophodni da bi ljudsko društvo koliko-toliko funkcioniralo (nevezano za ovu temu). Inače bi svatko radio što ga je volja.

Quote:

mislim da nema razlike između piceka sa farme, ribe, jelena, kukca, alge i čovjeka, svi smo mi isto samo što mi želimo biti vrijedniji

No comment. :)31

Quote:

kada čujemo na vijestima da pogine 1.000 kineza, 100 iračana ili 100 afganistanaca, ne obaziremo se ni malo, ali kada u autu nastrada nekoliko pijanih 20 godišnjaka in našeg grada onda su svi potreseni

Kakve to veze ima s ovom temom?

Quote:

što se tiće lova iz gušta, mislim da je to isto što i potreba za borbom (u ovom slučaju mma), neki zaostali instinkt iz evolucije koji nam je trenutno nepotreban zbog razoja društva ali ga nosimo u sebi, ako nekome nije jasno neka za sebe odgovori;
Da li moram ići upucati jelena ili mogu kupiti meso u dučanu?
Da li moram ići u ring ili se mogu samo baviti fitnessom?

Ja bi rekao da su to dva dijametralno suprotna "instinkta":

1. kod jednog se bespotrebno ubija jedno razvijeno biće koje nesmetano živi u divljini, kod drugoga se radi o odmjeravanju snaga i izražavanju agresije pod kontroliranim uvjetima, utvrđenim pravilima i normama
2. kod jednog se zahtijeva kukavičluk i podlost, a kod drugoga srce, snaga, vjera u svoje sposobnosti, hrabrost, čast...
3. kod jednog se unaprijed zna ishod, a kod drugog postoje šanse za obje strane
4. kod jednog je taj ishod uvijek fatalan, a kod drugog se radi o win-win situaciji, jer poraženi može puno naučiti o sebi i popraviti što ne valja
itd. itd...

Baš zato i ima smisla naslov "MMA i lov" - jer leže na suprotnim stranama spektra. Naravno, mislim na moderni lov, a ne onaj kakav su koristili npr. Indijanci.

Neurro wrote:

Mene deset puta više raspizdi npr. ona crnčuga iz Nizozemske

Tebe treba izbacit s foruma po kratkom postupku. Čudi me da to još nitko nije napravio. MMA basher i rasist. Nije baš lijepa reklama za PFS forum... :)26

Similar Topics
Users browsing this topic