Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2010-08-08T23:35:33Z
Sad sam još jednom pogledao borbu Hughes-Almeida, i gledam wtf... Hughes spominje "hunting" dok govori s Joe Roganom neposredno nakon pobjede.

Malo progooglam, evo video ovdje:

Matt Hughes ubija nekog jelena.

Po meni, lovci su takvi papci od ljudi, a nažalost izgleda da i Hughes spada u tu kliku... koliko god bio dobar i srčan borac.
Kao i Brock Lesnar. Kad je faca i tako jak, neka zadavi jelena d'Arce chokeom ili rear nakedom, goloruk, a ne iz zasjede čekajući s puškom.

Velike li filozofije... sjediš u zasjedi s najmodernijim oružjem, i snajperom gađaš po životinji koja nema 1% šanse... kako to spojiti s hrabrošću i srcem koje je potrebno da bi se ušlo u oktagon?

Da su barem goloruki ili npr. kao Indijanci koji bi se namučili ko stoka dok bi ubili nekog bizona (ubijali isključivo iz ljute potrebe a ne obijesti, i usput iskorištavali 100% od tijela životinje), onda bi rekao - svaka čast. Ali ovako... :)32
Sponsor
The Miner
2010-08-08T23:46:06Z
Originally Posted by: Kimura

Po meni, lovci su takvi papci od ljudi, a nažalost izgleda da i Hughes spada u tu kliku... koliko god bio dobar i srčan borac.
Kao i Brock Lesnar. Kad je faca i tako jak, neka zadavi jelena d' 

SVAKA CAST,POTPUNO ISTO MISLJENJE IMAMO.

Kimura
  • Kimura
2010-08-08T23:51:20Z
Par sličica...

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

Ne znam, po meni je ovo sramotno. :)8
Black Arrow
2010-08-09T00:05:35Z
Slazem se. Nazalost oni ne misle kao mi o tome, oni gledaju na to kao nekakav sport uopste ne razmislja da je toj zivotinji oduzeo zivot.

Njima to daje neki osjecaj zadovoljstva...
Seded
2010-08-09T00:15:07Z
Meni je isto to bezveze... hrpa njih se bavi lovom, sjećam se da su Sylvia i Hughes zajedno u lov išli dok su bili UFc champovi :)20
"It's not checkmate. The king has one more move."
Chairman
2010-08-09T00:19:49Z
Black Arrow wrote:

Slazem se. Nazalost oni ne misle kao mi o tome, oni gledaju na to kao nekakav sport uopste ne razmislja da je toj zivotinji oduzeo zivot.

jel jedeš meso? ukoliko da, šta misliš koliko je životinja izgubilo zivot za tebe?
Kimura
  • Kimura
2010-08-09T00:31:57Z
Chairman wrote:

Black Arrow wrote:

jel jedeš meso? ukoliko da, šta misliš koliko je životinja izgubilo zivot za tebe?

Nemojmo širiti diskusiju u nepotrebnom pravcu. Zadržimo se na lovu i gađanju životinja koje žive slobodno u šumi, snajperom na daljinu. :)21
Chairman
2010-08-09T00:40:07Z
^^ komentiram ovo oduzimanje zivota, a predpostavljam da se ta zivotinja kasnije pojede

Cisto informativno, jel sve ovo sto pisete za lovce mislite i o ribićima? kakva je po vama razlika izmecu lovca na zivotinje u šumi i zivotinje u rijeci/moru ?
Slash
2010-08-09T00:42:00Z
Kimura wrote:

Chairman wrote:

Black Arrow wrote:

Nemojmo širiti diskusiju u nepotrebnom pravcu. Zadržimo se na lovu i gađanju životinja koje žive slobodno u šumi, snajperom na daljinu. :)21

Te životinje su uzgojene sa jednom svrhom, a to je da budu ulovljene. To nije divlji safari koji mi se apsolutno gadi, ovo su životinje posebno uzgojene za lov.

Dakle isto su uzgojeni sa svrhom da budu ubijeni, kao one kokoši i pajceki koje vrlo rado svi pojedu. Razlika je jedino u tome da ih ti nisi ubio direktno, već netko drugi, ali dok god imaš potrebu jesti te životinje bit će i uzgojene za klanje, isto kao što je i onaj jelen uzgojen za lov i kasnije za jelo.
Kimura
  • Kimura
2010-08-09T00:56:24Z
Slash wrote:

Te životinje su uzgojene sa jednom svrhom, a to je da budu ulovljene. To nije divlji safari koji mi se apsolutno gadi, ovo su životinje posebno uzgojene za lov.

Dakle isto su uzgojeni sa svrhom da budu ubijeni, kao one kokoši i pajceki koje vrlo rado svi pojedu. Razlika je jedino u tome da ih ti nisi ubio direktno, već netko drugi, ali dok god imaš potrebu jesti te životinje bit će i uzgojene za klanje, isto kao što je i onaj jelen uzgojen za lov i kasnije za jelo.

Zaključak? Lov je plemenit sport?

Chairman wrote:

^^ komentiram ovo oduzimanje zivota, a predpostavljam da se ta zivotinja kasnije pojede

Cisto informativno, jel sve ovo sto pisete za lovce mislite i o ribićima? kakva je po vama razlika izmecu lovca na zivotinje u šumi i zivotinje u rijeci/moru ?

Pa uloviti neku ribu od par stotina grama baš i nije isto kao i upucati sisavca od nekih 200-300 kila, rekao bih...
a izlov kitova je doista za svaku osudu.
Overeem vuce steroide
2010-08-09T01:05:16Z
Radje nek love jetije na himalaji pa nek se onda jave i hvale se kad njega uhvate.
A ne jadnu i bespomocnu zivinu(Bas kakav je i Anderson Silva bio u borbi protiv sonnena:)18 )
Svako jutro tužna slika,gledam odraz svoga lika!!
Slash
2010-08-09T01:12:30Z
Kimura wrote:

Slash wrote:

Zaključak? Lov je plemenit sport?

To je tvoj zaključak? Moj sigurno nije i ne znam kako si došao do njega?

Kimura wrote:

Chairman wrote:

Pa uloviti neku ribu od par stotina grama baš i nije isto kao i upucati sisavca od nekih 200-300 kila, rekao bih...
a izlov kitova je doista za svaku osudu.

Ček, ubiti životinju od 100 grama je okej, ali ako ima 100 kila nije?
Kimura
  • Kimura
2010-08-09T01:32:55Z
Slash wrote:

To je tvoj zaključak? Moj sigurno nije i ne znam kako si došao do njega?

Pitao sam te: koji je tvoj zaključak iz sveg onog što si napisao. To je sve.

Slash wrote:

Ček, ubiti životinju od 100 grama je okej, ali ako ima 100 kila nije?

Ne znam kako uopće možeš to dvoje usporediti. :)11

Vidim da ti je potrebno još slikovitije predočiti, ali ajmo ovaj put u suprotnom smjeru: ubiti mačku ili ubiti komarca/mrava je isto? Paaaaaaa... i nije baš. :)33

Takav je otprilike omjer i ovih prethodnih dvoje.
neurro
2010-08-09T01:57:43Z
Ima ih još ... Sylvia,Lesnar i još puno njih ...

Ajde bar kod Lesnara smiješ loviti jedino lukom ili samostrelom. Ako ga rani,jelen ima itekako šanse da se vrati masakrira ga. :)36
Hughes,Lesnar i ostali lovci nisu nikakakv problem tj. problem za životinje bi bio tek da njih nema.
pasbrata
2010-08-09T03:19:11Z
ja mislim da su ribići teški djabalebaroši(još mogu koliko toliko oprostiti ovima koji pecaju da bi to pojeli), ali ovi što pecaju iz hobia=đabalebaroši. znaci kasta ispod lovaca. to vrijeme pecajući neku glupu ribu se može potrošiti recimo npr. u teretani. što se tiće lovaca umirem od smijeha kada pročitam kako je jedan slučajno ustrijelio drugoga. još ako su u nekom srodstvu even better.
Zatoichi
2010-08-09T04:26:31Z
ja kao vegetarijanac i ljubuitelj zivotinja sam totalno protiv bilo kakvog lova i ubijanja zivotinja.......e sad,MMA i lov nemaju nikakve veze,niko nespominje kak na balkanu nema ni medi ni vukova ,rijetko koji jastreb ili orao,ak se neki medo izvuko kroz sve ove godine naidje neki strani lovac/turista i rokne ga.....koliko znam kod nas lovci kad nemaju sta a oni onda rokaju i pse lutalice,gavrane,golubove i sve ostalo sto stignu......nisu hughes il lesner tet tak izasli na livadu i poceli rokat sta stignu,postoje zakoni,postoje organizacije koje svake godine daju broj koliko se recimo jelena moze ubiti i to kontrolisu sa dozvolama za lov i vremenskim kontrolisanjem,to jest recimo u u toj jednioj sezoni imas 3 sedmice gdje se smije loviti jedna vrsta zivotinja,sve opet zavisi od broja zivotinja...primjer,prosle godine su u australiji naredili da se ubije oko 9000 kengura,jednostavno ih se toliko nakotilo da nije bilo dovoljno hrane da prezive,lovci su bili placeni od strane drzave da smanje broj kengura.......opet citajuci neke komentare ovdje moram se zapitat,koja je razlika izmedju jelena ubijenog metko i krave ili teleta ubijenih cekicem od strane nekog naseg dildana,klanjem janjeta,drzanjem kokosi u sitnim kavezima u nekim ogromnim fabrikama gdje se nemogu ni kretat neg samo jedu koncentrisanu hranu punu steroida da bi mogli izleci veca i teza jaja...i opet neki odvas sto se bunite kak lesner i hughes vole ubijati jadne jelene i to iz zasjede,kad dodje petak navece volite izac vanka i pojest dobre cevape sa bijelim lukom
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
pride_rules
2010-08-09T06:45:35Z
moji u obitelji su svi lovci, arsenal pušaka, naubijaju životinja,ptica...idu okolo s društvom,jedu i piju..putuju..ta ekipa...životinja je tu zadnja stvar. nešto valjda i pojedu od toga,ali...ja sam mišljenja da se treba vratit iskonskom lovu, i dati živini šansu. mislim na luk i strijelu.

koji ti je gušt, kad sa jakom optikom, zasjedneš negdje , sa velike udaljenosti....i bum. to može i malo dijete.

sad u usa, već imaju udruženja, za lov sa lukom...i to mi je ono pravo...kad se ti njemu moraš približit malo više, a loviš grizlija, ili crnog medvjeda...to je adrenalin.

pozdrav

Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2010-08-09T08:00:14Z
Ni ja ne gotivim lov.Kako može neko malog Bambija ubiti. :)
Sportski ribolovci kad ulove ribicu oni je vrete u vodu a ovaj kad tresne Bambija ne može ga oživeti.
KRU MUAY THAI
2010-08-09T08:00:58Z
-Ista je stvar ubiti ribu ili ubiti medvjeda. Pogotovo ako se to radi iz uzitka a ne iz potrebe prehranljivanja...Mislim da to mnogo govori o ljudima koji to rade,dalnje analize nisu potrebne. Priroda je sama sebi gospodar, a tko to pravo takvog upravljanja daje ljudima? Ubiti zivotinju u smislu prezivljavanja , donekle i neophodne prehrane prihvatljivo je..ali ubijati iskljucivo iz uzitka i adrenalina - i to na takav nacin ,bez osobnog rizika iz zasjede,puskom, neshvatljivo je. Ono o lovcima kod nas gore sve je točno, A to o lovcima -"zvijezdama" MMA-USA, govori sve o tim ljudima,pogotovo o njihovim motivima i shvacanju sporta kojim se bave. Radi toga i jos nekih ostalih stvari oko MMA,pravi se medvjeda usluga tom sportu..a morala , etika, kodeks, jasno je da nisu na adresi kod vecine boraca i ostalog osoblja USA/MMA....Jos jedna od mnogih losijih reklama tom sportu i tim ljudima iz Amerike..Nista novo, niti pretjerano iznenadujuce za vijesti iz USA:) pa tamo se puca na djecu koja idu u skolu..a da se nece na zivotinje...?
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-08-09T08:38:47Z
Malo ste mi naivni sa ovom temom, prvo MMA borci nikad nisu bili oličenje moralne vertikale pa ne znam zbog čega bi se njih drugačije promatralo u odnosu na stotine tisuća ljudi koji se bave lovom po Americi i svijetu.
Znači ostaje nam samo lov u naslovu.
Tu i tamo se bavim podvodnim ribolovom i to je onaj pravi povratak prirodi. Ti i riba u njenom prirodnom staništu, gdje su tvoje mogućnosti maksimalno limitirane i potrebno je puno vještine, iskustva, izdržljivosti i na kraju krajeva dosta skupe opreme da bi uspio uhvatiti sebi nešto za ručak, a kamoli da govorimo o nekim trofejnim ulovima.
Kod kopnenih lovaca je situacija puno lakša, ali ne bih ovako osuđivao njihove ulove. Nije to baš pičkin dim ulovit jelena, pokušajte pa ćete vidjeti.
Osuđivanje ubijanja životinja od strane ljudi koji svakodnevno jedu meso mi je krajnje licemjerno, ja osobno stvarno ne vidim razliku između ubijenog divljeg vepra koji se namonožio u tolikom broju da ugrožava stanište u kojem se nalazi i klanja domaće svinje. Postanite vegetarijanci ko sandow2 pa onda kenjajte:)20
Similar Topics
Users browsing this topic