nisam bio nikad duboko u ketozi , previše sam fan snage , brzine i sportskih performansi da bi ikad u to do kraja išao , par puta me opeklo ići na malo ugljikohidrata i iskusio sam na sebi kako sam znatno slabiji i čak da se salo skuplja vrlo brzo na mastima pa sam banao to nakon nekog vremena .
ketoza znači ograničiti najzdravije namirnice , pustimo sada pojmove kojima vladam bolje nego prosječni poznavatelj prehrane , makro , mikro nutrijenti , proteini UH masti , fitokemikalije itd . hajmo se malo fokusirati na ono što svi znamo , a to je hrana u obliku koji je u prirodi od Boga dan . imamo voće , povrće , mahunarke tipa grah , leća i sl. , cjelovite žitarice koji su 70 do 95 posto ugljikohidrati . sve to treba izbaciti iz prehrane ako želiš u ketozu , osim malobrojnih vrsta povrća , ali za pravu ketozu i na povrće treba jaako paziti ! ali tu nije kraj , orašasti plodovi su isto puni ugljikohidrata imaju po 30 posto ugljikohidrata , sjemenke tipa lan , suncokret i sl. zdrave stvari imaju isto po 25 % ak posto ugljikohidrata , a svi znamo da su zdrava hrana . što nam ostaje ? ostaje nam životinjska hrana ako želimo u ketozu , ali i tu se moramo ograničiti jer ketoza zahtjeva masti i još više masti , protein se mora smanjiti . moramo jesti dakle samo životinjsku hranu i to masnu , dakle ograničavamo se i u tom pogledu na vrlo rijetke prehrambene artikle i naravno da ćemo mršaviti kad jedemo neukusnu i rijetku hranu koja brzo dosadi i inače je vrlo neukusna mast bez mješanja sa škrobom u mealu .