Seded
2017-07-26T12:55:10Z
Originally Posted by: bero 

Mjerica wheya ti je 30 g.

U kojoj imaš cca. 23 g proteina. Ovisno koji whey piješ.
"It's not checkmate. The king has one more move."
Shakal*
2017-07-26T16:51:44Z
Originally Posted by: Bronson0 

Sto nije 15 grama dekstroze premalo?

Ja sam uvijek tezio skidanju kila tj masnoce pa nisam pio previse dextroze.

Stavi si 20-25 g to je dosta.
DjomlaKS
2017-07-26T17:25:19Z
Koji je uopce smisao wheya? Ja ga pio godinu i pol pa ostavio i ne primijecujem nista!?
JDS
  • JDS
  • Advanced Member
2017-07-26T17:38:50Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Koji je uopce smisao wheya? Ja ga pio godinu i pol pa ostavio i ne primijecujem nista!?

Pa da se oporavis malo odmah nakon treninga
Bronson0
2017-07-26T17:40:43Z

Opcenito smisao je da nadoknadi proteine koje ne uspijes unjeti prehranom.Trebalo bi unositi 1-2 grama protreina po kgu tjelesne tezine,a dosta je tesko pojesti tako puno pa umjesto da se prezderavas uzmes whey.

Smisao ovoga sto ja radim(nakon treninga) je hranjenje misica nakon treninga jer se whey brzo absorbira u misice s obzirom na proteine iz mesa,ribe...A brzo se apsorbira jer je u tekucem stanju.

Dekstroza naglo dize inzulin,puni glikogenske rezerve u misicima i pomaze absorpciji wheya.

A sad zasto tebi nije djelovalo?Pa vjerojatno se nisi dobro hranio,od wheya nema koristi ako prehrana nije sredena
Shakal*
2017-07-26T20:17:41Z

Smisao je zbog brze apsorpcije odmah nakon treninga.
DjomlaKS
2017-07-26T20:53:44Z
Doduse fino je sjedao nakon treninga..,vratit cu ga onda natrag
Bronson0
2017-07-26T21:10:51Z

Doduse fino je sjedao nakon treninga..,vratit cu ga onda natrag

Pa da nekako mi je lakse nakon treninga popiti malo wheya nego isti jaja ili peci meso
Neodgovorni
2017-07-26T21:35:44Z
Originally Posted by: Shakal* 

Smisao je zbog brze apsorpcije odmah nakon treninga.

Jednog dana ti proteini će bit raskrinkani kao i štošta drugo što mi danas gledamo s podsmijehom.

Whey je hrana u prahu. Kao mlijeko u prahu. Pored normalne, zdrave, cjelovite prehrane... Ja da jedem nešto što tako davno prestalo biti hrana i sad je samo prah koji moram oživiti mlijekom i drugim proizvodima? Ne pada mi na pamet.

Bronson0
2017-07-26T21:57:27Z
Kako mislis raskrinkani?Vec su oni davno "raskrinkani" ali kao nesto sto valja i nema nuspojave.Ko sto si reka to je prakticki hrana u prahu.Stvar je samo u brzini absorpcije i u tome sto ima malo ostalih nutrijenata(uh i masti).

Normalne,zdrave,chelovite prehrane?Whey je dodatak prehrani,a ne zamjena za prehranu.A i sto je dabmnas zdravo kraj tolike GMO i prskane hrane?

Overhand- to sto ti nisi zna sto je whey i ima si ne realna ocekivanja ne znaci da whey ne valja.Samo znaci da ti ne poznas materiju i ne znas za sto sluzi.

OverhandRight
2017-07-28T21:38:11Z

Overhand- to sto ti nisi zna sto je whey i ima si ne realna ocekivanja ne znaci da whey ne valja.Samo znaci da ti ne poznas materiju i ne znas za sto sluzi.

Ja sam uzimao whey otkad ti jos nisi ucio da postoji slovo "W". Ima 10god s pauzama. Ako je istina da imas 18god,tada si imao 8.
Izbrisao sam post s linkom jer sam stavio krivi link,a pravi link vezano za whey i ostale suplemente ne mogu vise nac.
Izmedju ostalog napisao sam da tko ima dobru(ne savrsenu) prehranu,ne treba mu whey nit bilo kakav drugi suplement. 1.5g-2g proteina po kg tjelesne tezine je nepotrebno.
Borisstandup
2017-07-28T22:41:53Z
Originally Posted by: JDS 

Pa da se oporavis malo odmah nakon treninga

Hladan tus ili jos bolje kada i lec u hladno i da vidis oporavak.

Bronson0
2017-07-28T23:08:58Z
Originally Posted by: OverhandRight 

Ja sam uzimao whey otkad ti jos nisi ucio da postoji slovo "W". Ima 10god s pauzama. Ako je istina da imas 18god,tada si imao 8.
Izbrisao sam post s linkom jer sam stavio krivi link,a pravi link vezano za whey i ostale suplemente ne mogu vise nac.
Izmedju ostalog napisao sam da tko ima dobru(ne savrsenu) prehranu,ne treba mu whey nit bilo kakav drugi suplement. 1.5g-2g proteina po kg tjelesne tezine je nepotrebno.

Krivo sam reka.Za moj cilj treba 1.5-2 g prpteina po kg,a moj cilj je malo se nabildati(znaci masa),nekom ko odrzava kilazu ne treba toliko.Inace whey je samo protein,ako ti je prehrana sredena ne treba ti i ako moze dosta pomoci i nece skoditi,a i kad pogledas jeftinije te izade

OverhandRight
2017-07-29T01:51:42Z

Krivo sam reka.Za moj cilj treba 1.5-2 g prpteina po kg,a moj cilj je malo se nabildati(znaci masa),nekom ko odrzava kilazu ne treba toliko.Inace whey je samo protein,ako ti je prehrana sredena ne treba ti i ako moze dosta pomoci i nece skoditi,a i kad pogledas jeftinije te izade

Ipak sam poslao dobar link,ali ono sto sam htio istaknuti se nalazi u komentarima ispod teksta kada autor odgovara na pitanja.
https://www.builtlean.com/2013/09/17/muscles-grow/ 

"follow the basics (1) eat more calories, (2) use progressively more exercise volume, (3) get stronger in the 10-15 rep range.
So for example, if you can bench 155 pounds for 10 reps, then 6 months later you can bench 185 pounds for 10 reps, you will be bigger.
And of course get plenty of sleep! Supplements are mostly a waste of money, they are responsible for maybe 5% of your results."

Ima i pojasnjeno ako razumijes engleski princip rasta misica. Natural je jako tesko i dugotrajno postici pomake osim ako si genetic freak,
ali ako slijedis ovo pod navodnicima iznad provjereno ces napredovati,koliko-toliko.
Znam da nije tema o treningu nego o prehrani,ali evo samo kratki offtopic,poslat cu ti i trening za natural liftere i objasnjeno je zasto bi trebao bas taj trening koristiti.
Volio bih da sam na ova 2 linka puno ranije naletio,a ti evo ako znas primit savjet imas prave materijale vec na pocetku tvog bildanja.
https://www.t-nation.com/trainin...plan-for-natural-lifters 

Naravno,ako zelis pod svaku cijenu sto prije nabit masu,onda ima ona druga tema gdje decki pisu o "pravoj prehrani".
Bronson0
2017-07-29T12:05:33Z
Natural je jako tesko i dugotrajno postici pomake osim ako si genetic freak,

Kako mislis tesko postici pomake?To se mozda odnosi kad dodes do prirodnog maksimuma ali to nema veze sa mnom kad ja imam malo vise od 70kg i daleko sam od maksimuma

A sto se suplemenata tice,normalno za suplemente moras imati sredenu ishranu i trening.A to je bacanje para je glupost,pa whey je jedan od najeftinijih izvora proteina kad gledas kn/kg
Shakal*
2017-07-29T13:23:44Z

Zasto bodybiledri kojima je primaran cilj izgradnja misica piju whey?Imaju najbolju prehranu na svijetu za izgradnju misica,nutricioniste i ne fali im proteina jer jedu po 3-4 g/kg a svejedno piju whey...
OverhandRight
2017-07-29T21:29:39Z

Zasto bodybiledri kojima je primaran cilj izgradnja misica piju whey?Imaju najbolju prehranu na svijetu za izgradnju misica,nutricioniste i ne fali im proteina jer jedu po 3-4 g/kg a svejedno piju whey...

Otkud znas da piju? Mozda ga reklamiraju samo i za to dobivaju lovu i tebi mazu oci?
Cak i da piju,jesu li od 3-4g proteina po kilogramu tezine bodybuilderi? Vidim spominjes da imaju nutricioniste,da imaju najbolju prehranu na svijetu,znaci onda vjerovatno pricas o
profesionalnim bodybuilderima. Profesionalni bodybuilderi su svi do reda narokani anabolicima,ako mislis da je to od wheya,sretno ti bilo.
Ne planiram dalje razglabati,2 jako dobra linka sam poslao di su strucnjaci opisali kako funkcionira bodybuilding prirodni i ne prirodni i ne vidim da spominju whey kao formulu za bilo sta.
OverhandRight
2017-07-29T21:39:06Z

Kako mislis tesko postici pomake?To se mozda odnosi kad dodes do prirodnog maksimuma ali to nema veze sa mnom kad ja imam malo vise od 70kg i daleko sam od maksimuma

A sto se suplemenata tice,normalno za suplemente moras imati sredenu ishranu i trening.A to je bacanje para je glupost,pa whey je jedan od najeftinijih izvora proteina kad gledas kn/kg

Kako mislim da je tesko postici pomake? Odi u teretanu i probaj bez kemije(bez anabolika,whey jedi kolko hoces) dobit 10-15kg misica s max 20% bodyfata i javi jel ti bilo tesko i dugotrajno.
Zatoichi
2017-07-29T21:53:32Z

Kako mislim da je tesko postici pomake? Odi u teretanu i probaj bez kemije(bez anabolika,whey jedi kolko hoces) dobit 10-15kg misica s max 20% bodyfata i javi jel ti bilo tesko i dugotrajno.

Pa eto overim je nabacio misice bez da je koristio ikakvu kemiju........😀

It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
Shakal*
2017-07-29T21:57:54Z

Otkud znas da piju? Mozda ga reklamiraju samo i za to dobivaju lovu i tebi mazu oci?
Cak i da piju,jesu li od 3-4g proteina po kilogramu tezine bodybuilderi? Vidim spominjes da imaju nutricioniste,da imaju najbolju prehranu na svijetu,znaci onda vjerovatno pricas o
profesionalnim bodybuilderima. Profesionalni bodybuilderi su svi do reda narokani anabolicima,ako mislis da je to od wheya,sretno ti bilo.
Ne planiram dalje razglabati,2 jako dobra linka sam poslao di su strucnjaci opisali kako funkcionira bodybuilding prirodni i ne prirodni i ne vidim da spominju whey kao formulu za bilo sta.

Pa poznam 3 takmicara i oni piju a jedan je na bas visokoj razini.Jbt nismo djeca da mislim da su od wheya napucani nego sam samo napomenuo da ga oni piju i da valjda ima neku svrhu onda.Nitko niti ne kaze da je whey magicna formula kao sto niti jedan suplement sam po sebi to nije.

Ja mislim da je poanta u brzoj iskoristivosti gdje ti nahranis nesto misice netom nakon treninga(da ne jedes 300g bijelog mesa i rizu u teretani).

:)30
Users browsing this topic