tiger04
  • tiger04
  • Advanced Member Topic Starter
2010-07-14T15:55:56Z
Iskreno do 2001 ne mogu da pricam,al opet stavit W.Silvu,zatim GSPja 2010
pa gde je A.Silva,Bas Ruten,Lidell,Couture
pa 2006 je bila Mirkova godina,ono totalno mi je fus clanak i nije GSP
iskljuivo i samo trenirao MMA vec kyokusin karate i jiu jitsu.
p.s. Gledao sam kako Segal uci Silvu bas me zanima hocel od tog sta primjenit
protiv Chaeel Sonnena i jel dozvoljen onaj udarac u vrat u MMA
Sponsor
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-07-14T16:19:03Z
tiger04 wrote:

Iskreno do 2001 ne mogu da pricam,al opet stavit W.Silvu,zatim GSPja 2010
pa gde je A.Silva,Bas Ruten,Lidell,Couture
pa 2006 je bila Mirkova godina,ono totalno mi je fus clanak i nije GSP
iskljuivo i samo trenirao MMA vec kyokusin karate i jiu jitsu.
p.s. Gledao sam kako Segal uci Silvu bas me zanima hocel od tog sta primjenit
protiv Chaeel Sonnena i jel dozvoljen onaj udarac u vrat u MMA

a andersonu bi se dalo raspravljati, ali ovi ostali koje si nabrojao nikad nisu bili svjetski pound for pound br. 1.
a o tome i jest taj članak.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-07-14T16:45:39Z
nek mi netko objasni razliku između cross treninga i MMA treninga? Oba kombiniraju sve vještine, vjerojatno se naglasak u prvom stavlja na baznu vještinu dotičnog fightera... I po čemu je to GSP kompletniji borac od Fjodora?
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-07-14T16:48:03Z
ive wrote:

nek mi netko objasni razliku između cross treninga i MMA treninga? Oba kombiniraju sve vještine, vjerojatno se naglasak u prvom stavlja na baznu vještinu dotičnog fightera... I po čemu je to GSP kompletniji borac od Fjodora?

Cross trening jest MMA trening. Ali u počecima toga nije bilo, samo borci podijeljeni po stilovima. Ne znam za GSP-a, ali isto tako možemo postaviti i pitanje po čemu je Fjodor kompletniji od njega?
- dr jupidu
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2010-07-14T16:52:07Z
Mislim da fali A.Silva.Kao sto je Wand vladao u prajdu, tako i Silva vlada u Ufc-u.Mogao se naci u tekstu...
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-07-14T16:56:36Z
Losh wrote:

Mislim da fali A.Silva.Kao sto je Wand vladao u prajdu, tako i Silva vlada u Ufc-u.Mogao se naci u tekstu...

a gle, stavljali su best of the best.
A. Silva i GSP jesu najbolji borci današnjice, ali valjda su se odlučili za GSP-a jer je mlađi 6 godina od Silve i dulje bi trebao ostat u vrhu.
- dr jupidu
warp-punches
2010-07-14T17:51:46Z
Isreno bez uvrede jako loš članak zbog više razloga.
Fear is a constant,accepting it makes you stronger.
Matek
2010-07-14T18:00:47Z
meni je loš članak samo zato kaj ga je bero napisao :)2
shogun33
2010-07-14T18:39:56Z
bero wrote:

ive wrote:

Cross trening jest MMA trening. Ali u počecima toga nije bilo, samo borci podijeljeni po stilovima. Ne znam za GSP-a, ali isto tako možemo postaviti i pitanje po čemu je Fjodor kompletniji od njega?

Gsp je bolji u hrvanju a u svemu ostalome fedor
hamush
2010-07-14T18:47:21Z
je, clanak je los bas zato sto ga je bero pisao... 😛 lol
dr jupidu
2010-07-14T18:53:00Z
hamush wrote:

je, clanak je los bas zato sto ga je bero pisao... 😛 lol

super reto članak
nofrx
2010-07-14T19:04:46Z
meni je dobar članak i GSP mi je bolji od Silve
KW CHAMPION
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-07-14T19:40:27Z
warp-punches wrote:

Isreno bez uvrede jako loš članak zbog više razloga.

Matek wrote:

meni je loš članak samo zato kaj ga je bero napisao :)2

nabijem vas nepismene, pa kaj piše u uvodnoj rečenici? :)20
ovo je članak s bloodyelbowa, ja sam ga samo preveo.
mrš! :)20
- dr jupidu
Seded
2010-07-14T19:45:56Z
shogun33 wrote:

što će reći i u boksu, kickovima? Kad si vidio da je Fedor koristio kickove (osim ona 2-3 protiv Mirka), GSP raznovrsnije udara valjda 5 puta i po meni je neupitno kompletniji borac (BJJ, hrvanje, kompletan stand-up).
"It's not checkmate. The king has one more move."
bbbmarc
2010-07-14T20:11:55Z
kad san vidija:
KO JE VLADAO MMA SCENOM
mislija san, jebate pa nije bilo samo KO, više je bilo TKO

a i koja POLUGA i SUDAČKA ODLUKA isto jerbateled
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-07-14T21:42:35Z
Seded wrote:

shogun33 wrote:

što će reći i u boksu, kickovima? Kad si vidio da je Fedor koristio kickove (osim ona 2-3 protiv Mirka), GSP raznovrsnije udara valjda 5 puta i po meni je neupitno kompletniji borac (BJJ, hrvanje, kompletan stand-up).

no way jose
tiger04
  • tiger04
  • Advanced Member Topic Starter
2010-07-14T22:59:52Z
GSP bolji od Spidera,pa Spider moze tuc tri divizije i onda u teskoj bit medju top 10,nek mi neko dokaze suprotno.
p.s.sjetite ga se u poluteskoj run Foresst run
warp-punches
2010-07-14T23:01:47Z
Seded wrote:

shogun33 wrote:

Ajmo sada polako.:)1

Seded wrote:

što će reći i u boksu

Ovo je jedna od većih smijurija koje sam pročitao u zandje vrijeme.

Reci mi koje je to dobrog stand-up borca GSP dobija u stojci i navedi mi neku situaciju u kojoj je GSP napravio neku boksačku seriju kao što je Fedor napravio protiv Werduma,Mirka,Ogawe ili Sylvie,a da nije bilo riječ o pojedinačnim udarcima koje GSP standardno izvodi(Jab,Supermen-Punch) znači prava konkretna boksačka serija.
Fedor se "tukao" u stojci protiv dvojice najopasnijih standup-boraca u "to" vrijeme,Mirka u primeu,Marka Hunta kasnije i Arlovskog.
GSP je izgubio nokautom od Mat Serra,a protiv Hardya i Koscheka je izbjegava stojku.Ono što je Fedor boksački napravija protiv Arlovskog a posebice protiv Rogersa onaj zadnji direkt kojim ga je nokautira zahtjeva vrhunski timing i svojevrsnu boksaču lucidnost takvo nešto GSP ne može napraviti bar nije do sad.

Seded wrote:

GSP raznovrsnije udara valjda 5 puta

:)1 :)1

Seded wrote:

BJJ

Da GSP ima tako dobar BJJ onda ne bi lay and prayao većinu svojih protivnika već bi ih sve završavao pa čovjek nije mogao završiti Hardya koji je "početnik" na podu.
Fedorov sambo anulira GSP-ov BJJ to pokazuju i rezultati u ringu Fedor je završia 16 svojih protivnika zahvatima na predaju,dok GSP ima samo 5 zahvata.Toliko o tome.

Seded wrote:

hrvanje

St.Pierrove hrvanje je jako dobro ali mislim da se ne može usporediti sa Fedorovom kombinacijom hrvanja/juda/sambo bacanja.
Fedorovo hrvanje je puno raznovrsnije usporedi samo njegova rušenja iz klinča i od St.Pierra.Fedorovo svako rušenje je drukčije kod St.Pierre se sve svodi na double i single leg.Fedor raznovrsnije baca i ima bolji Greco-Roman i Judo dok St.Pierre vjerojatno ima bolji Freestyle Wrestling.
Po meni najimpresivnije i najraznovrsnije hrvanje trenutno u MMA-u ima Jon Jones čovjek je fenomen prema onome što smo do sada vidjeli.

Seded wrote:

kompletan stand-up

Da istina to je i pokazao u "standup" dvobojima protiv vrhunskih K1 boraca i odličnih boksača.:)1

Fear is a constant,accepting it makes you stronger.
huligan187
2010-07-14T23:52:54Z
Fedor ja mislim u životu nije bacio prednji direkt, on voli bacat power punches(krošee, zadnji direkt i poneki aperkat). GSP više u stojci radi s distance setupirajući tako double leg ili nešto rjeđe single leg. Imaju različit stil, dok Fedor ima ćuku za udarac, tešku ruku i killer instinct, GSP je tehnički bolji i više voli sam sebi stvarat prilike i setupat takedowne.

GSP je rušio vrhunske hrvače. Fedor je protiv hrvača obično završavao na leđima(Coleman, Randleman, pa čak i nehrvača Arona, Hunt, onaj ogromni Koreanac itd.).

GSP ima odličnu top kontrolu u parteru i voli ići po passove i dominantne poziciju. Fedor ima dosta dobru top kontrolu i podivljat s udarcima što mu se osvetilo protiv Werduma.

Fedor ima puno pobjeda submissionima, ali protiv koga? Sve ljudi s vrlo poroznim submission defenceom. GSP je submitao Hughesa u njegovom primeu.

Što se tiče spektra tehnika mislim da GSP prednjači.
huligan187
2010-07-14T23:59:32Z
bero wrote:

ive wrote:

Bilo je cross traininga u počecima(samo ne baš na prvom UFC-u), Bas Rutten je bio među prvima koji je imao jaku stojku i parter, a on se tuče od '93.