aikidoko
  • aikidoko
  • Advanced Member Topic Starter
2010-07-05T02:30:50Z
Drugo poglavlje japanskog ustava, pod naslovom "Odricanje od rata" sastoji se od glasovitog člana ustava, koji glasi: "U iskrenom nastojanju ka međunarodnom miru zasnovanom na pravdi i redu, japanski se narod zauvijek odriče rata kao suverenog prava nacije kao i od prijetnje uporabom sile kao sredstva za rješavanje međunarodnih sporova"... Pravo države da bude u ratnom stanju neće biti priznato." Izvor informacije: Japan - tradicija i suvremanost autora Vladimir Deviede.
Sponsor
karl anal
2010-07-05T02:56:06Z
ma malo su mi ti japanci zastranili
od kulture, koju cijenim, kojoj se divim, i koju obožavam, sve više i više mi postaju karikature
nekoć davno su bili tako ponosna nacija a sad su im sve više i više ugled seljačine ameri, žalosno i jadno na šta su spali
no da se vratim na tvoj post
meni bi bilo draže da se odreknu kitolova nego šta su se rata odrekli
to šta su se oni odrekli nikome, ali baš nikome ni u džep ni iz džepa a kitove nam pobiše i uradiše nam veliko sranje

UserPostedImage 
who is the master, and who is the teacher
mislim da ne postoji veličanstveniji trenutak od ovoga

When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T03:00:07Z
karl anal wrote:

ma malo su mi ti japanci zastranili
od kulture, koju cijenim, kojoj se divim, i koju obožavam, sve više i više mi postaju karikature
nekoć davno su bili tako ponosna nacija a sad su im sve više i više ugled seljačine ameri, žalosno i jadno na šta su spali
no da se vratim na tvoj post
meni bi bilo draže da se odreknu kitolova nego šta su se rata odrekli
to šta su se oni odrekli nikome, ali baš nikome ni u džep ni iz džepa a kitove nam pobiše i uradiše nam veliko sranje

UserPostedImage 
mislim da ne postoji veličanstveniji trenutak od ovoga

A s druge strane kitovo meso i salo kupuju sve države svijeta pa tako i Hrvatska.Nemojmo biti licemjerni.Na nama je dio krivice.
karl anal
2010-07-05T03:19:08Z
ček ček stani malo
postoji određena kvota za lovljenje
a japanci uredno love koliko got mogu pod zaštitom "for research purpose"
samo zato jer uživaju u kitovom mesu
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T03:21:59Z
karl anal wrote:

ček ček stani malo
postoji određena kvota za lovljenje
a japanci uredno love koliko got mogu pod zaštitom "for research purpose"
samo zato jer uživaju u kitovom mesu

Po meni nije opravdano ni jedno ni drugo.Tko je postavio te kvote?Nije li i jedan ubijeni kit 1 previše?oO tom licemjerstvu sam ti govorio.P.S. skrenuli smo s teme.
karl anal
2010-07-05T03:36:11Z
nema veze šta smo skrenili sa teme
dabogda se sa svake teme skrenilo malo na ovu, jer da se više priča o tome više bi se i napravilo u vezi toga
a šta se kvota tiče, ipak se zna koliko ih ima i koliko se smi izlovit bez da prijeti opasnost ali, ne drže se svi toga, posebno ne japanci
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T03:50:01Z
karl anal wrote:

nema veze šta smo skrenili sa teme
dabogda se sa svake teme skrenilo malo na ovu, jer da se više priča o tome više bi se i napravilo u vezi toga
a šta se kvota tiče, ipak se zna koliko ih ima i koliko se smi izlovit bez da prijeti opasnost ali, ne drže se svi toga, posebno ne japanci

A dali je to opravdano?
karl anal
2010-07-05T03:57:44Z
puno toga nije opravdano ali pošto već nemožemo stvorit idealan svijet ja bi se zadovoljia i time da ne istrijebljujemo bilo koju životinjsku rasu
rim nije izgrađen u jedan dan, jednog dana ćemo valjda doć i do idealnog svijeta a dotad korak po korak
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T04:01:50Z
karl anal wrote:

puno toga nije opravdano ali pošto već nemožemo stvorit idealan svijet ja bi se zadovoljia i time da ne istrijebljujemo bilo koju životinjsku rasu
rim nije izgrađen u jedan dan, jednog dana ćemo valjda doć i do idealnog svijeta a dotad korak po korak

Putovanje dugo 1000 kilometara počinje prvim korakom.
karl anal
2010-07-05T04:13:04Z
tako je, KORAKOM a ne letom, hehehe
a prvi korak je zaustavit japance
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T04:22:55Z
karl anal wrote:

tako je, KORAKOM a ne letom, hehehe
a prvi korak je zaustavit japance

Nemoj tako, čovječanstvo bi bilo u puno boljoj poziciji da se ugledaju na japance.
karl anal
2010-07-05T04:33:23Z
e jebiga sad i ti
odo onda uzet na leasing jedan polovni kitolovac a curi važ piture da fino velikim slovima napiše "for research purposes"
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T04:39:27Z
karl anal wrote:

e jebiga sad i ti
odo onda uzet na leasing jedan polovni kitolovac a curi važ piture da fino velikim slovima napiše "for research purposes"

Al' si se uhvatio lova na kitove....Ohladi malo.Japanci su jako inteligentan narod.
karl anal
2010-07-05T04:51:00Z
e sad te moram i tu pobit
nije istina, inteligentan narod su rusi, inteligentan narod su švabe
a japanci nisu inteligentan narod, ali su jebeno marljivi

oprosti, ništa protiv tebe, peace
aikidoko
  • aikidoko
2010-07-05T04:59:56Z
karl anal wrote:

e sad te moram i tu pobit
nije istina, inteligentan narod su rusi, inteligentan narod su švabe
a japanci nisu inteligentan narod, ali su jebeno marljivi

oprosti, ništa protiv tebe, peace

Ni ja nemam ništa protiv tebe ali me polako počinješ ljutiti.Daj molim te pročitaj koju knjigu o Japanu i njihovoj kulturi, plizzzzzz.
karl anal
2010-07-05T05:14:04Z
sorry ako te ljutim, ali pročita sam ja dosta o nipponu, da vidiš moj stan i da vidiš mene znao bi to
ja se divim njihovoj kulturi, i zapravo mi je to najdraža kultura overall,ali ne divim se onomu šta je japan postao
tj evo ti nabrzaka dvi slike da ne misliš da trkeljam bezveze

UserPostedImage
UserPostedImage
opet kažem, obožavam ono šta je bio, mrzim ono šta je postao
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2010-07-05T06:05:13Z
hamush
2010-07-05T06:43:14Z
Japan se za razliku od nijemaca jos dan danas odbija suociti sa vlastitom povijescu.

Njihovi masakri kineza i ostalih azijatskih nacija i bijelaca, su ravni holokaustu i staljinovim cistkama...

mislim, ali nisam siguran da oko 20 mil zrtava u ww2 od strane japanskog carstva...

da ne spominjem nanking, i ostale zlocine..
\
no na stranu ww2. ono sto je cinjenica je da se japanska vlada nikada nije izricito i deklarativno ispricala za pojedinosti koje su radili, vec su se isfuravali generalijama i "zaljenjima".

moje znanje o japanu i kulturi je oskudno, no interesira me, no strast mi je ww2 i pogotovo zlocini tijekom istog... i tu japancima nema premca, bolji su i brutalniji od svaba i rusa zajedno...

jedino su japanci imali gotovo PRAVILO ubijanja pilota u padobranima. svi ostali su to radili nasumicno i bez pravila prakse, no kod japanaca se znalo da nisu pustali pilote zivima, cak i kada bi bili oboreni.

ugledat se na japan kao idealnu naciju bi bilo smijesno kao da si naveo i bilo koju drugu.

kultura im je zasigurno lijepa i zanimljiva, no pri pogledu promicanja mira, ja ih osobno ne smatram "rehabilitiranom" nacijom barem ne po pogledu proslih konflikta.

mislim (nisam potkovan previse u ovome) da se kod njih nije provodila denazifikacija kao u post ww2 njemackoj...

prakticki nakon WW2, cijela kraljevska obitelj je dobila amnestiju, a upravo su vecina oficira iz same obitelji bili glavni ideolozi i sprovoditelji zlocina.

eto, mozda jesam malo zastranio, no mislim da se ipak nekako nadovezuje na temu.
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-07-05T07:40:33Z
Kad smo već kod Japana i ww2, večeras je na RTL u 20h Nat Geo dokumentarac o potapanju USS Indianapolis, događaju koji je opisan u filmu Ralje, a radi se o brodu koji je bio na ultra tajnoj misiji i koji je nakon potapanja 4 dana bio bez ikakve pomoći, odnosno, preživjele mornare su 4 dana i noći jeli morski psi. Od preko 800 preživjelih mornara nakon ta 4 dana ostalo ih je 300-tinjak.

pitbull123
2010-07-05T08:31:33Z
Želimo li mir u svijetu nikako se ne bi smjeli ugledati u japance,oni su luđaci.Sigurno,njihova kultura je posve zadivljujuća i zanimljiva,ali kao ljudi ne čine mi se mentalno stabilnima.Točno ono što je rekao Hamush,oni su bili naj krvoločnija nacija prilikom ww2,pa ne možeš sebe nazivat normalnim i zabijat se avijonima uokolo,to nema smisla.