fanatic
  • fanatic
  • Advanced Member Topic Starter
2010-06-29T01:15:45Z
da ne maltretiram ljude preko maila, zanimaju me detaljnije informacije vezane za ovaj natječaj

jel imaju kakvi uvjeti tipa auto, dob i takve stvari? koliko vidim loreia i bero rade kao novinari za PFS pa bi volio da daju malo bolje informacije

hvala :)20
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
Sponsor
Reaktivac
2010-06-29T01:23:23Z
Dobro pitanje. :)1

Pa ako misliš da si elokventan, da imaš osebujan stil pisanja i da ti se tekstovi nebi svodili na suhoparno izvještavanje kronologije ili fakta glede izvještaja sa sportskih dogadjanja - mogao bi biti pojačanje ako ima potrebe za novim kadrovima.

Meni je osobno bbbmarc odličan s reportažama - stara škola i metaforičan stil s primjesama blage ironije, taman da tekst bude duhovit, dobro koncipiran i razradjen, ali i da nikoga ne pogodi osobno. :)1

Treba to znati... vuk sit, a ovca preživjela... :)36

To su usavršene vještine oštra pera koje se izbruse u 30-ima...
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-29T01:25:22Z
auto, mobitel i plaćena prostitutka jednom tjedno :)18
javi se na navedeni mail pa ćeš dobit više informacija.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
fanatic
  • fanatic
2010-06-29T01:27:27Z
Reaktivac wrote:

Dobro pitanje. :)1

Pa ako misliš da si elokventan, da imaš osebujan stil pisanja i da ti se tekstovi nebi svodili na suhoparno izvještavanje kronologije ili fakta glede izvještaja sa sportskih dogadjanja - mogao bi biti pojačanje ako ima potrebe za novim kadrovima.

Meni je osobno bbbmarc odličan s reportažama - stara škola i metaforičan stil s primjesama blage ironije, taman da tekst bude duhovit, dobro koncipiran i razradjen, ali i da nikoga ne pogodi osobno. :)1

Treba to znati... vuk sit, a ovca preživjela... :)36

ti si glup :)20

zezam se, pa recimo da sam donekle zainteresiran, pa bi volio znati šta se traži
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
Reaktivac
2010-06-29T01:31:16Z
fanatic wrote:

ti si glup :)20

zezam se, pa recimo da sam donekle zainteresiran, pa bi volio znati šta se traži

Isto kao i u svim drugim poslovima glede novinarstva i dopisništva; treba se znati nametnuti kvalitetnim i čitanim tekstovima.

Za dobar tekst ne trebaš novinarski faks.

Naravno, ne odlučujem o tome, već sam iznio osoban stav o tvome pitanju... da ne ispadne kako sam nekakav nelegitiman glasnogovornik. :)1

Zatoichi
2010-06-29T01:50:52Z
fanatic wrote:

da ne maltretiram ljude preko maila, zanimaju me detaljnije informacije vezane za ovaj natječaj

jel imaju kakvi uvjeti tipa auto, dob i takve stvari? koliko vidim loreia i bero rade kao novinari za PFS pa bi volio da daju malo bolje informacije

hvala :)20

ahahahahahahaha,oni nisu novinari oni su kolumnisti,znaci koriste internet,google(loreia cak koristi i AOL)da bi nasli informacije...novinari su kao privatni detektivi,licno idu i traze informacije,slikaju,pokusavaju prvi biti koji ce svjetu reci neku informaciju dok metci lete iznad njihovih glava.....ova dvojica to nisu...samo sam htio da objasnim razliku:)22
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
fanatic
  • fanatic
2010-06-29T01:58:42Z
zato sam i tražio da se napišu detaljnije informacije
PiccoloSNM
2010-06-29T02:46:40Z
Ja sam se bio prijavio na prethodni natječaj... i to ti izgleda ovako.

Prvo pošalješ svoj mini životopis i zašto misliš da bi baš ti trebao dobiti posao.

Onda dobiješ zadatak da napraviš neki probni tekst, to ti je slično kao kad u školi pišeš školsku zadaću iz Hrvatskog :)20, dakle dobiješ temu i čini mi se, ako se dobro sijećam, da treba napisati nekih 2500 znakova.

Ako se to gazdi svidi primljen si. Za svaki članak dobiješ 25 kuna, limit ti je jedan dnevno i u početku ih šalješ gazdi pa on objavljuje, a kasnije (kad se upoznate i kad uvještiš stil pisanja) dobiješ account, pa možeš sam objavljivat.

Ja sam do sada napisao petnaestak članaka. Ne pišem redovito, zbog faksa, nego kad stignem i imam volje. Još se nismo dogovorili za naći, tako da ja još nemam account.
dr jupidu wrote:

ok,this is my message for mr dana white,i am mma fan and "doctor" 14 yrs........ give to me a chance....-93 kg....i started training 10 days and i will be ready after 6 months. we can do a tv theme- the fan preparing for 1 st match....

Đolo wrote:

:)18 :)18 :)18 recenice su vrhunski sastavljene :)20

fist wrote:

Svaka ti čast na inicijativi Jupi ali barem si mogao dati Lorei da ti ovo smisleno složi na engleski

AceOfSpades wrote:

HAHAHAHAHAHA.Engleski me nasmijao do suza 😃 ahh,eto,razvedrio mi dan čovjek ako ništa :D

dr jupidu wrote:

čujte dečki vidim da ste u formi poisat gluposti......:N:) no ja sam spremasn zsa meč protiv bilo koga do 93.......

fist wrote:

Ode i hrvatski u klinac

hamush
2010-06-29T02:57:08Z
vazno je samo da ti clanci ne lice na srednjoskolski sastavak i da si sam zadovoljan kada ga napises. osobno, prije nego objavim clanak volim ga dati jednoj ili dvije osobe na provjeru da ga pohvale il popljuju prije nego sto ugleda svjetlo dana.
dakle ako smatras da si elokventan dovoljno da bi te drugi mogli citati, samo naprijed 🙂 uvijek nam dobro dodje svjezih glava!

Ako se zelis malo ugledati na druge i vidit kako to drugi rade, barem po stilu vijesti, pogledaj Berine (T.B) i od Marka Petraka (M.P) vijesti. oboje pisu na lijep nacin, i kompozicija recenica im je lijepa.
fanatic
  • fanatic
2010-06-29T09:14:57Z
PiccoloSNM wrote:

Ja sam se bio prijavio na prethodni natječaj... i to ti izgleda ovako.

Prvo pošalješ svoj mini životopis i zašto misliš da bi baš ti trebao dobiti posao.

Onda dobiješ zadatak da napraviš neki probni tekst, to ti je slično kao kad u školi pišeš školsku zadaću iz Hrvatskog :)20, dakle dobiješ temu i čini mi se, ako se dobro sijećam, da treba napisati nekih 2500 znakova.

Ako se to gazdi svidi primljen si. Za svaki članak dobiješ 25 kuna, limit ti je jedan dnevno i u početku ih šalješ gazdi pa on objavljuje, a kasnije (kad se upoznate i kad uvještiš stil pisanja) dobiješ account, pa možeš sam objavljivat.

Ja sam do sada napisao petnaestak članaka. Ne pišem redovito, zbog faksa, nego kad stignem i imam volje. Još se nismo dogovorili za naći, tako da ja još nemam account.

hvala :)36

hm, onda sam ja ispao totalna seljačina :)20

pisalo je kontakt informacije, a bero je rekao da pošaljem mail pa ću dobit dodatne informacije, i ja sam lijepo samo napisao ime i prezime i broj mobitela :)20
:)25
loreia
2010-06-29T09:26:10Z
Zatoichi wrote:

ahahahahahahaha, 1. oni nisu novinari oni su kolumnisti,znaci koriste internet,google(2. loreia cak koristi i AOL)da bi nasli informacije

1. posve tocno
2. nisam u zivotu koristio AOL :)2 (osim sto sam jednom instalirao Netscape 7, ali je bio ocajan pa sam ga odmah maknuo :)20 )
dr. Jupidu wrote: diskusting
loreia
2010-06-29T09:28:03Z
hamush wrote:

oboje pisu na lijep nacin, i kompozicija recenica im je lijepa.

Sta je ovo? Nastavak threada o uvlacenju u supak? :)11
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-29T10:26:12Z
kolumnisti pišu kolumne, prema tome ja nisam kolumnist :)20
pravi novinar nisam jer nemam taj faks.
al neki k...c valjda jesam :)18

P.S. i pravi novinari u današnje vrijeme 90 % informacija također preuzmu prek interneta od nekog drugog.
- dr jupidu
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-06-29T11:21:54Z
Lijep posao nema šta.
Da sam i malo talentiran za ovo odmah bi se prijavio.
Reakto pa ti bi bio ok.
Fanatic još jednom svaka ti čast imao si pravo za Werduma , prijavi se , boli te kifla nemaš šta izgubiti.
Sretno
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
bbbmarc
2010-06-29T11:24:58Z
bero wrote:

parketar at best
:)2
loreia
2010-06-29T11:39:00Z
bero wrote:

1. kolumnisti pišu kolumne, prema tome ja nisam kolumnist :)20
2. pravi novinar nisam jer nemam taj faks.
3. al neki k...c valjda jesam :)18

4. P.S. i pravi novinari u današnje vrijeme 90 % informacija također preuzmu prek interneta od nekog drugog.

1. Naravno da nisi. :)20
2. Pa vecina HR novinara nije zavrsila faks, upisali su, dali par ispita, zaposlili se i odustali od faksa i sad su "nounari". To mi je reklo par ljudi koji jesu zavrsili novinarski faks.
3. Jok, nula, niskorist i jedno veliko nista. :)20
4. Tko to radi nije novinar, nego copy/paste machine. To je isto kao da kopiras diplomski rad od nekoga. Onda to nije a) diplomski rad, b) nije tvoj rad.

Dakle, ne izvlaci se na one koji su jos gori od tebe (iako svi znamo da je takvih malo, jako malo..:)2 )
loreia
2010-06-29T11:39:54Z
bbbmarc wrote:

bero wrote:

parketar at best
:)2

Ma ni to, moze eventualno snimat reklame za Karlovacko. Cak bi i on bio bolji od onog dosadnog Karla... :)20
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-29T11:50:11Z
loreia wrote:

bero wrote:

1. kolumnisti pišu kolumne, prema tome ja nisam kolumnist :)20
2. pravi novinar nisam jer nemam taj faks.
3. al neki k...c valjda jesam :)18

4. P.S. i pravi novinari u današnje vrijeme 90 % informacija također preuzmu prek interneta od nekog drugog.

1. Naravno da nisi. :)20
2. Pa vecina HR novinara nije zavrsila faks, upisali su, dali par ispita, zaposlili se i odustali od faksa i sad su "nounari". To mi je reklo par ljudi koji jesu zavrsili novinarski faks.
3. Jok, nula, niskorist i jedno veliko nista. :)20
4. Tko to radi nije novinar, nego copy/paste machine. To je isto kao da kopiras diplomski rad od nekoga. Onda to nije a) diplomski rad, b) nije tvoj rad.

Dakle, ne izvlaci se na one koji su jos gori od tebe (iako svi znamo da je takvih malo, jako malo..:)2 )

Kad smo kod radova...
Ako doslovce kopiraš nečiji rad, to je plagiranje. Ako kopiraš više njih u jedan rad i uobličiš svojim riječima, to je autorsko djelo. Sve je već netko napravio, ne može se izmišljati topla voda.
Riječi starog mudrog profesora Marka Sapunara, enciklopedije novinarstva u Hrvata. :)20
- dr jupidu
Joeseph Jones
2010-06-29T13:04:18Z
Ma nek se samo piše.

Ja sam jednostavno poceo pisati jer nam uvijek profesori govore da probamo negdje pisati. Posto pratim mma
poceo sam malo o tome pisati i tako su mi objavili Bj Penn documentary, Top Pride borbe i Top 5 boraca koji nisu uspjeli u UFC-u.
Sve u svemu veoma sam zahvalan.
The Miner
2010-06-29T13:56:56Z
deda bi bio super novinar...
Similar Topics
Users browsing this topic