Poll Question : Najbolji MMA heavyweight borac danas?  (Poll is closed)

Total: 82

mr.drvo
2010-06-22T17:48:16Z
Slash wrote:

Ne znam što fali UFC-ovoj teškoj kategoriji?

Imamo dva Hulka (Lesnar i Carwin), koji mogu biti i fizički najmoćniji, ali da nemaju pojma, nebi daleko dogurali (primjer Bob Sapa). Obojica jako dobro hrvaju, snažno udaraju, dobar top game imaju - dakle dobri su borci. Tehničke nedostatke nadomjeste fizikalijama, jbg, i to je dio sporta.

Imamo dva super talenta (Velasquez i Dos Santos).

Par solidnih boraca i veterana (Mir, Nelson, Kongo, Gonzaga, Mirko, Minotauro, Couture, Russow, Tuscherer)

Par nadolazećih talenata (Duffee, Barry, Struve).

I sigurno par boraca u pozadini koji samo čekaju priliku u UFC-u.

Ne znam što fali tome?

Nabrojao si cijelu HW kategoriju UFC-a...
Lažeš ... kad si bio mali i kad je mama napravila pohanog piceka za ručak, ti si uvijek prvi oglodao bocku do kraja i onda je tata malom Mateju dao novi nadimak

@Neurro
Chairman
2010-06-22T18:05:21Z
mr.drvo wrote:

Slash wrote:

Imamo dva Hulka (Lesnar i Carwin), koji mogu biti i fizički najmoćniji, ali da nemaju pojma, nebi daleko dogurali (primjer Bob Sapa). Obojica jako dobro hrvaju, snažno udaraju, dobar top game imaju - dakle dobri su borci. Tehničke nedostatke nadomjeste fizikalijama, jbg, i to je dio sporta.

Par solidnih boraca i veterana (Mir, Nelson, Kongo, Gonzaga, Mirko, Minotauro, Couture, Russow, Tuscherer)

Ne znam što fali tome?

Nabrojao si cijelu HW kategoriju UFC-a...

^ postoji i teška kategorija van main card-a
Wand
  • Wand
  • Advanced Member
2010-06-22T18:21:56Z
Glasat ču za Fedora jer je deklasirao sve protivnike u heavyweight diviziji do sada.
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-06-22T18:36:07Z
Slash wrote:

Ne znam što fali tome?

Netko tko moze pobijedit Fjodora :)20

Po meni su trenutno top borci u UFC-u spomenuta prva trojica, JDS mi jos nije u rangu s njima. Po meni bi jedan Barnett bio prvak u ovoj konkurenciji.
Seded
2010-06-22T18:45:01Z
Ja osobno mislim da bi se Overeem jako teško nosio s UFC HW rosterom. Smatram da bi ga Lesnar zakucao na podu GNP-om toliko brutalno da bi Overeemu prošlo cijelo djetinjstvo pred očima. Za Barnetta vrijedi isto, on se 3 runde patio s jednim Yvelom (pritom ga je imao i u full mountu gotovo rundu, dvije).

Naravno, možda sam ja u krivu i možda bi ga Overeem koljenom poslao na spavanje, ali samo je jedan način da to saznamo...

I slažem se sa Slashom da je UFC-eva HW kategorija zanimljiva jer ne sjećam se kad je PRIDE imao bolju situaciju? Imali su standardno Fedora, Minotaura i Mirka + Kharitonov i Barnett, jednodimenzionalnog Colemana i Hunta, isluženog Rizza, oscilirajućeg Zentsova i Werduma, freakove poput Thompsona i Giant Silve, gatekeepere u obliku Herringa i to je manje više bilo to.

Sad to usporedite s Lesnarom, Carwinom, JDS-om, Velasquezom, Mirom, Mirkom, Minotaurom, Nelsonom, Kongom, Gonzagom itd.

Praktički svaki ima šanse pobjediti svakoga, dok je u PRIDE-u često bila one-sided situacija.
"It's not checkmate. The king has one more move."
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-22T18:46:07Z
Seded wrote:

Ja osobno mislim da bi se Overeem jako teško nosio s UFC HW rosterom. Smatram da bi ga Lesnar zakucao na podu GNP-om toliko brutalno da bi Overeemu prošlo cijelo djetinjstvo pred očima.

Naravno, možda sam ja u krivu i možda bi ga Overeem koljenom poslao na spavanje, ali samo je jedan način da to saznamo...

I slažem se sa Slashom da je UFC-eva HW kategorija zanimljiva jer ne sjećam se kad je PRIDE imao bolju situaciju? Imali su standardno Fedora, Minotaura i Mirka + Kharitonov i Barnett, jednodimenzionalnog Colemana i Hunta, isluženog Rizza, oscilirajućeg Zentsova i Werduma, freakove poput Thompsona i Giant Silve, gatekeepere u obliku Herringa i to je manje više bilo to.

Sad to usporedite s Lesnarom, Carwinom, JDS-om, Velasquezom, Mirom, Mirkom, Minotaurom, Nelsonom, Kongom itd.

Praktički svaki ima šanse pobjediti svakoga, dok je u PRIDE-u često bila one-sided situacija.

:)36 :)36 :)36
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Cain
  • Cain
  • Advanced Member Topic Starter
2010-06-22T19:04:20Z
Evo šta misle na mma junkie.com

http://mmajunkie.com/new...ampaign=Feed:+mmajunkie+ (MMAjunkie.com+Feed)&utm_content=Google+Feedfetche
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
huligan187
2010-06-22T19:20:12Z
Seded wrote:

Ja osobno mislim da bi se Overeem jako teško nosio s UFC HW rosterom. Smatram da bi ga Lesnar zakucao na podu GNP-om toliko brutalno da bi Overeemu prošlo cijelo djetinjstvo pred očima. Za Barnetta vrijedi isto, on se 3 runde patio s jednim Yvelom (pritom ga je imao i u full mountu gotovo rundu, dvije).

Sad to usporedite s Lesnarom, Carwinom, JDS-om, Velasquezom, Mirom, Mirkom, Minotaurom, Nelsonom, Kongom, Gonzagom itd.

Ne bi se nikako složio s tobom. U vrijeme PRIDE-a svi ti borci koji se naveo kao nekonzistentne, jednodimenzionalne i sl. su bili strah i trepet tadašnje MMA scene. Jedan Coleman je bio UFC prvak i osvajač PRIDE grand prix-a, Werdum je gubio samo od Kharitonova i vrhunskog Minotaura, Kharitonov je bio dobar, Aleksandar Emelianenko je bio dobar, Herring je tad bio sve samo ne gatekeeper(bilo je veliki upset kad ga je Fedor dobio), Barnett je bio bivši UFC prvak i samo je mirku bio mušterija, a onda vladajuća trojka Fedor-Minotaur-Mirko. Bilo je kanti na kojima su se dizali zvijezde, ali brate mili toga imaš i UFC-u i svugdje.

Seded
2010-06-22T19:26:47Z
huligan187 wrote:

Ne bi se nikako složio s tobom. U vrijeme PRIDE-a svi ti borci koji se naveo kao nekonzistentne, jednodimenzionalne i sl. su bili strah i trepet tadašnje MMA scene. Jedan Coleman je bio UFC prvak i osvajač PRIDE grand prix-a, Werdum je gubio samo od Kharitonova i vrhunskog Minotaura, Kharitonov je bio dobar, Aleksandar Emelianenko je bio dobar, Herring je tad bio sve samo ne gatekeeper(bilo je veliki upset kad ga je Fedor dobio), Barnett je bio bivši UFC prvak i samo je mirku bio mušterija, a onda vladajuća trojka Fedor-Minotaur-Mirko. Bilo je kanti na kojima su se dizali zvijezde, ali brate mili toga imaš i UFC-u i svugdje.

Nisam gledao u korijene PRIDE-a, nego sam se locirao u vrijeme GP 2004. pa nadalje. Herring je bio upravo to, gatekeeper i ništa više, a to i dokazuju borbe protiv Yokoia ili još prije protiv McGeea itd. Emelianenka mlađeg sam zaboravio, ali on je oscilirao isto kao Zentsov i Werdum. Barnetta sam stavio uz rame Kharitonovu i oni su bili među najboljima, to ne osporavam. Werdum je izgubio samo od Mina i Kharitonova, ali koga je pobijedio? Einema (vrhunski grappler s oskudnim MMA iskustvom), spomenutog Zentsova, isluženog Eriksona i Overeema (na ovome mu skidam kapu). Što će reći da je bio "tu negdje", ali nije imao previše šanse protiv TOP ekipe.

... dok je u UFC-u upravo obrnuta šansa i neizvjesnost je puno veća nego što je bila u zlatno doba PRIDE-a. Tko ti ovdje garantira da Carwin neće nokautirati Lesnara u prvoj minuti* Ili da Velasquez neće izdominirati jednog od te dvojice... ili da JDS neće poludjeti i nokautirati svu trojicu u prvoj rundi?

U PRIDE-u nije bilo tako i iako sam ja PRIDE nuthugger bio i ostao, moram priznati da bih radije gledao ovakvu konkurenciju u UFC-u, nego onakvu u PRIDE-u.
blazer44
2010-06-22T19:31:48Z
najveći do sad u mma fedor. najjaci u ovome treutku lesnar, mozda carwin. od ostalih boraca mislin da bi cain i jds zadali velikih problema fedoru, onda shogun pa cak i anderson silva bi ga dobro namucili, pa overeem, mir isto... fedora ovde nemogu nikako stavit na prvo misto, jer se nije s nikin borija od borbe s mirkon, znaci 5 godina. u tom periodu najjaci mu je protivnik bija arlovski i tu je borbu po meni dobija lucky punchon.
neznan sta bi fedor od lesnara, koji bi mu bija gameplan. lesnar je od njega tezi jedno dobrih 20 kila cistih misica i to je ogromna prednost u snazi. velika je vjerovatnost da bi srusija fedora i ako mu lesnar napravi ono sta je radija miru, ne ostavi mu mogucnost za submission, tesko bi fedor protiv njega. nekazen da bi fedor popusija sto posto, al ja bi se kladija na lesnara. carwin isto da ga nabije na ogradu ili dode u top position, isto tesko bi fedoru bilo. nemogu ga nikako stavit ka najjaceg sad, jer se ne bori protiv najboljih boraca u ovome trenutku.
DON'T BE SCARED HOMIE
Seded
2010-06-22T20:09:43Z
UserPostedImage
huligan187
2010-06-22T20:13:23Z
Seded wrote:

Nisam gledao u korijene PRIDE-a, nego sam se locirao u vrijeme GP 2004. pa nadalje. Herring je bio upravo to, gatekeeper i ništa više, a to i dokazuju borbe protiv Yokoia ili još prije protiv McGeea itd. Emelianenka mlađeg sam zaboravio, ali on je oscilirao isto kao Zentsov i Werdum. Barnetta sam stavio uz rame Kharitonovu i oni su bili među najboljima, to ne osporavam. Werdum je izgubio samo od Mina i Kharitonova, ali koga je pobijedio? Einema (vrhunski grappler s oskudnim MMA iskustvom), spomenutog Zentsova, isluženog Eriksona i Overeema (na ovome mu skidam kapu). Što će reći da je bio "tu negdje", ali nije imao previše šanse protiv TOP ekipe.

... dok je u UFC-u upravo obrnuta šansa i neizvjesnost je puno veća nego što je bila u zlatno doba PRIDE-a. Tko ti ovdje garantira da Carwin neće nokautirati Lesnara u prvoj minuti* Ili da Velasquez neće izdominirati jednog od te dvojice... ili da JDS neće poludjeti i nokautirati svu trojicu u prvoj rundi?

U PRIDE-u nije bilo tako i iako sam ja PRIDE nuthugger bio i ostao, moram priznati da bih radije gledao ovakvu konkurenciju u UFC-u, nego onakvu u PRIDE-u.

A ko ti je mogo garantirat da Fedor protiv Mirka neće završit ko buraz mu, ili da se to neće Minotauru dogodit? Jedino što se PRIDE-u znalo je da će ovi bolji borci razvalit kante, ali kad bi se gore navedeni borci međusobno našli bogme nisi mogo jednom dat više od 65% šanse da dobije. To što ti sad znaš šta se sve događalo, to je druga stvar, ali ja znam da prije Minotaur-Fedor II nisam znao šta će bit, isto tako Mino - Mirko, Mirko - Fedor, Mirko - Coleman, Werdum - A. Emelianenko, Werdum - Mino, Mino - Barnett I i II, Kharitonov - A. Emelianenko, Barnett - Mirko II i III, pa čak i Sapp - Mino i svi ostali matchupi od boraca navedenih u prošlom postu.

To što si ti PRIDE nuthugger ili nisi nije relevantno.

Ne kažem da je trenutno stanje u UFC-evoj HW diviziji loše ili da su oni lošiji borci nego što su ovi bili, ali mislim da je (bar meni) PRIDE-ova HW divizija bila zanimljivija od trenutne UFC HW divizije.
Seded
2010-06-22T20:22:13Z
huligan187 wrote:

A ko ti je mogo garantirat da Fedor protiv Mirka neće završit ko buraz mu, ili da se to neće Minotauru dogodit? Jedino što se PRIDE-u znalo je da će ovi bolji borci razvalit kante, ali kad bi se gore navedeni borci međusobno našli bogme nisi mogo jednom dat više od 65% šanse da dobije. To što ti sad znaš šta se sve događalo, to je druga stvar, ali ja znam da prije Minotaur-Fedor II nisam znao šta će bit, isto tako Mino - Mirko, Mirko - Fedor, Mirko - Coleman, Werdum - A. Emelianenko, Werdum - Mino, Mino - Barnett I i II, Kharitonov - A. Emelianenko, Barnett - Mirko II i III, pa čak i Sapp - Mino i svi ostali matchupi od boraca navedenih u prošlom postu.

To što si ti PRIDE nuthugger ili nisi nije relevantno.

Ne kažem da je trenutno stanje u UFC-evoj HW diviziji loše ili da su oni lošiji borci nego što su ovi bili, ali mislim da je (bar meni) PRIDE-ova HW divizija bila zanimljivija od trenutne UFC HW divizije.

Ne znam šta da ti kažem, osim da se nikako ne slažemo :)20.

Meni je puno zanimljivija ova UFC HW kategorija trenutno (s ovim borcima), nego PRIDE s onim rosterom. Naravno da nije relevantno to što sam PRIDE hugger, samo želim reći da pokušavam biti što objektivniji.

Uzmi recimo primjer borbe dvaju solidnih HW boraca tada, Kharitonov vs. Werdum. Sad reci je li ti zanimljivija ta borba ili recimo JDS vs. Gonzaga? Bome meni je ova druga puno interesantnija. Uglavnom, glupo je uspoređivati sad to ovako, samo pokušavam što vjerodostojnije pokazati situaciju, ali ionako nećemo promijeniti mišljenje jedan drugome, tako da je suvišno raspravljati.
Joeseph Jones
2010-06-22T20:33:54Z
UFC hw division < James Toney
Izbacivač
2010-06-22T20:36:54Z
Nemojte da džaba dalje raspravljamo, ovo je Nr.1 p4p borac svijeta.
UserPostedImage
huligan187
2010-06-22T20:42:46Z
Seded wrote:

Ne znam šta da ti kažem, osim da se nikako ne slažemo :)20.

Meni je puno zanimljivija ova UFC HW kategorija trenutno (s ovim borcima), nego PRIDE s onim rosterom. Naravno da nije relevantno to što sam PRIDE hugger, samo želim reći da pokušavam biti što objektivniji.

Uzmi recimo primjer borbe dvaju solidnih HW boraca tada, Kharitonov vs. Werdum. Sad reci je li ti zanimljivija ta borba ili recimo JDS vs. Gonzaga? Bome meni je ova druga puno interesantnija. Uglavnom, glupo je uspoređivati sad to ovako, samo pokušavam što vjerodostojnije pokazati situaciju, ali ionako nećemo promijeniti mišljenje jedan drugome, tako da je suvišno raspravljati.

Iskreno, Gonzaga me nakon što ga je Randy razbaco ne zanima nimalo tako da si krivog spikiro :)20 , a bome dosad nisam ni previše impresioniran s JDS-om(Parter mu nismo vidjeli i veliko pitanje je kako će nosit ovim vrhunskim hrvačima).

A ništa moramo se složit u tome da se ne slažemo :)36

Meni je Prideova najzanimljivija kategorija bila HW i mislim da im je samo ta bila kompetetivnija nego što su sad UFC-eve(iako sam obožavao gledat Aronu, Overeema, Silvu, Shoguna, Minotora, Hendersona u Prideu mislim da je sad UFC-eva LHW čaka jača i od te PRIDE-ove tzv. MW divizije)
pasbrata
2010-06-22T20:43:48Z
neznam sto na ovom popisu radi werdum. ne sjecam se neke njegove pobjede vec dugo. mislim da je najbolji borac danas overeem. vec dugo mu niko nemoze ništa i protivnike baca ko sparing lutke. a tko zna koliki su mu potencijali sto se tice nabijanja mase recimo u borbi protiv lesnara. nebi me čudilo da nabije i 130ak kg ako mu zatreba.
DoKoske
2010-06-22T21:01:58Z
fjodor naravno
wash your feminine side clean off
KrvavaPesnica
2010-06-22T22:34:42Z
butterbean naravno
TRT Belfort > New Old Vitor > Old Vitor > New Vitor
sandow2
2010-06-22T22:42:00Z
cain velascuez
Users browsing this topic