Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-06-07T11:54:50Z
loreia wrote:

Ja sam veliki ljubitelj K-1 (narocito MAX-a), al prilicno sam skeptican oko njihove buducnosti.

+1
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-06-07T12:53:43Z
loreia wrote:

[Sto se Dreama i K-1 tice, zadniih godinu-dvije njima dolazi manje od 10.000 gledatelja na priredbe, i preselili su se u manje dvorane zbog toga. Usput su izgubili TV deal i odrzavaju se na zivotu na umjetan nacin. Znao sam da im je lose, al me je opet iznenadilo kad je Zelg rekao da mu nisu niti platili zadnju borbu.
A ono sto se ipak prikaze na TV ima tako slabu gledanost da su rezultati porazavajuci. K-1 i MMA u Japanu su u ovom trenutku u banani.
E da, posjecenost K-1 i MMA u Japanu je toliko pala da se na nekim eventima (ne svim, ali nekim) ulaznica mogla dobiti besplatno samo da dvorana ne bi bila poluprazna.

Zašto je tome tako?? Ok, za MMA mi je jasno, znam sve probleme sa i oko Pride-a i Fuji TV ali zašto K-1 tako pada?

Kad sam prije 13-14 godina počeo pratiti K-1, pa tad je svake godine na WGP finalnom turniru Toko Dome bio ispunjen do posljednjeg mjesta (cca 45-50000 ljudi), a danas jad i čemer?
AnteGotovina
2010-06-07T13:58:03Z
za MFC 4

Fali reklame na TV-u i opcenito prisutnosti MMA u medijima, ali najvise na tv.

Produzeni praznici.

Jos 2-3 domaca borca.
Cain Velasquez - sljedeći UFC prvak!
dr jupidu
2010-06-07T14:07:21Z
AnteGotovina wrote:

za MFC 4

Produzeni praznici.

Jos 2-3 domaca borca.

neznam.....ja kao i vatavuk težim nečem višem....u to mi se ne uklapaju DOMAĆI boraci tipa alen nižetić- do 70 kg ,ivo amulić- super teška.i vinko coce -??? kg... da bi onda došla rodbina ih gledat.....

bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-07T14:17:35Z
vinko coce protiv sappa, e to oborilo sve rekorde :)18
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
nofrx
2010-06-07T14:19:19Z
bero wrote:

:)20 :)20 :)20
KW CHAMPION
loreia
2010-06-07T15:33:38Z
fist wrote:

loreia wrote:

[Sto se Dreama i K-1 tice, zadniih godinu-dvije njima dolazi manje od 10.000 gledatelja na priredbe, i preselili su se u manje dvorane zbog toga. Usput su izgubili TV deal i odrzavaju se na zivotu na umjetan nacin. Znao sam da im je lose, al me je opet iznenadilo kad je Zelg rekao da mu nisu niti platili zadnju borbu.
A ono sto se ipak prikaze na TV ima tako slabu gledanost da su rezultati porazavajuci. K-1 i MMA u Japanu su u ovom trenutku u banani.
E da, posjecenost K-1 i MMA u Japanu je toliko pala da se na nekim eventima (ne svim, ali nekim) ulaznica mogla dobiti besplatno samo da dvorana ne bi bila poluprazna.

Zašto je tome tako?? Ok, za MMA mi je jasno, znam sve probleme sa i oko Pride-a i Fuji TV ali zašto K-1 tako pada?

Kad sam prije 13-14 godina počeo pratiti K-1, pa tad je svake godine na WGP finalnom turniru Toko Dome bio ispunjen do posljednjeg mjesta (cca 45-50000 ljudi), a danas jad i čemer?

Kratki odgovor: Da si bio u Koelnu znao bi :)20

Duzi odgovor: zato je sad i K-1 ima iste probleme sa FujiTV kao i svojedobno PrideFC.
Njihov poslovni model se svodio na novce koje dobiju od TV-a, prodaja ulaznica i DVD-a, ili novac od sponzora im nije previse igrao ulogu.
Sada kad Fuji pere ruke od fight sporta, ostali su bez love, i to je najveci problem, svaki put gube puno vise novca od Vatavuka :)20 , i nemaju model kako to promijeniti. Pitanje je samo do kada ce to trajati.

Ali i dok je FujiTV bio u igri, K-1 je znacajno gubio popularnost kod sire publike, od ozbiljnih borbi, pretvorili su se u cirkus i svoj su vrhunac dozivjeli sa borbom Sapp-Akebono (rekord gledanosti za neki fight u Japanu)
Nakon toga publika gubi interes, a oni nisu u stanju napraviti lokalnog K-1 junaka (poputa Masata u MAX-u). Forsirali su onog dusadnog tipa....kako se zove... Musashija, ali to nije proslo i interes kod sire publike je jako pao.
Gledanost se prepolovila,a u isto vrijeme je krenula ovo sa Yakuzama pa je Fuji TV oprao ruke od svega.

Osim toga, fali im jedna kategorija izmedju MAX-a i teskasa, pa da mogu dovesti nove uzbudljive borce, jer kvaliteta u HW je sve losija.

Dakle, imaju proizvod kojeg ne mogu prodati na maticnom trzistu, a ne spominju planove o sirenju izvan Japana.
Toliko je doslo do mene, ako te zanimaju detalji, vjerojatno se mogu naci po bespucima interneta.
dr. Jupidu wrote: diskusting
loreia
2010-06-07T15:34:09Z
bero wrote:

Dajem Coci 30% sansi :)20
Kimura
2010-06-07T15:39:04Z
loreia wrote:

bero wrote:

Šta, lucky punch? :)20
loreia
2010-06-07T15:45:11Z
Kimura wrote:

loreia wrote:

bero wrote:

Šta, lucky punch? :)20

Pa kad sam vidio Sappa na zadnjem OURu, jasno mi je da mu samo treba bjezat 2-3 minute i onda pada sam od sebe na pod.
Coci samo triba objasnit da ce dobit onoliko kila janjetine koliko krugova napravi po ringu a da ga Sapp ne uhvati.

:)20

30%, jos sam malo i rekao :)2
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2010-06-07T16:13:38Z

My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
kicker
2010-06-07T17:38:16Z
dr jupidu wrote:

AnteGotovina wrote:

za MFC 4

Produzeni praznici.

Jos 2-3 domaca borca.

neznam.....ja kao i vatavuk težim nečem višem....u to mi se ne uklapaju DOMAĆI boraci tipa alen nižetić- do 70 kg ,ivo amulić- super teška.i vinko coce -??? kg... da bi onda došla rodbina ih gledat.....

ivo amulić bi nastupio ali je na farmi
Kimura
2010-06-07T17:42:01Z
kicker wrote:

dr jupidu wrote:

AnteGotovina wrote:

za MFC 4

Produzeni praznici.

Jos 2-3 domaca borca.

ivo amulić bi nastupio ali je na farmi

Ja predlažem za nastup na MFC-u 5 dečka od Ave Karabatić, onog Špira (ako ga do tad već ne strpaju u ćuzu). Napunjena Arena zagarantirana! :)20
lav
  • lav
  • Advanced Member
2010-06-07T20:58:20Z
i antu gotovca
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-06-07T22:27:47Z
loreia wrote:

fist wrote:

loreia wrote:

Kratki odgovor: Da si bio u Koelnu znao bi :)20

Duzi odgovor: zato je sad i K-1 ima iste probleme sa FujiTV kao i svojedobno PrideFC.
Njihov poslovni model se svodio na novce koje dobiju od TV-a, prodaja ulaznica i DVD-a, ili novac od sponzora im nije previse igrao ulogu.
Sada kad Fuji pere ruke od fight sporta, ostali su bez love, i to je najveci problem, svaki put gube puno vise novca od Vatavuka :)20 , i nemaju model kako to promijeniti. Pitanje je samo do kada ce to trajati.

Ali i dok je FujiTV bio u igri, K-1 je znacajno gubio popularnost kod sire publike, od ozbiljnih borbi, pretvorili su se u cirkus i svoj su vrhunac dozivjeli sa borbom Sapp-Akebono (rekord gledanosti za neki fight u Japanu)
Nakon toga publika gubi interes, a oni nisu u stanju napraviti lokalnog K-1 junaka (poputa Masata u MAX-u). Forsirali su onog dusadnog tipa....kako se zove... Musashija, ali to nije proslo i interes kod sire publike je jako pao.
Gledanost se prepolovila,a u isto vrijeme je krenula ovo sa Yakuzama pa je Fuji TV oprao ruke od svega.

Osim toga, fali im jedna kategorija izmedju MAX-a i teskasa, pa da mogu dovesti nove uzbudljive borce, jer kvaliteta u HW je sve losija.

Dakle, imaju proizvod kojeg ne mogu prodati na maticnom trzistu, a ne spominju planove o sirenju izvan Japana.
Toliko je doslo do mene, ako te zanimaju detalji, vjerojatno se mogu naci po bespucima interneta.

A zakaj Fuji TV izlazi iz fight sporta? Zbog svih krimi skandala, Yakuza, Ishia u buksi i sl.? Ili zbog nečeg drugog?

Ne ide mi u glavu da u Japanu koja su stoljećima ratnička nacija i kolijevka većine MA fight sport više ne prolazi dok u ostatku svijeta doživljava boom!
Cpl. Hicks
2010-06-07T23:30:23Z
fist wrote:

A zakaj Fuji TV izlazi iz fight sporta? Zbog svih krimi skandala, Yakuza, Ishia u buksi i sl.? Ili zbog nečeg drugog?

Ne ide mi u glavu da u Japanu koja su stoljećima ratnička nacija i kolijevka većine MA fight sport više ne prolazi dok u ostatku svijeta doživljava boom!

Nije MMA u Japanu u krizi, nego je izgubio mainstream privlačnost kakav je imao s Pride-om. Lokalna scena je iznimno jaka, Pancrase (da. čak i oni), razni Shooto promoteri i Deep posluju bez problema, turniri su redovno krcati. Ima tu još hrpa manjih organizacija.

Naprosto, MMA više nije "fora" ili "in" pa ne privlači toliko usputnih fanova.
akvic
2010-06-07T23:33:28Z
K1 je doživo svoj vrhunac u vrijeme Hoosta, Le Banera, Mirka, Mousashija, Aertsa, Hunta, Sefa, Huga itd... nako što su se borili svi sa svima iz te generacije jednostavno je postalo dosadno gledati njihove međusobne okršaje 3. ili 4. put

...mlađe generacije su podbacile i pojavilo se vrlo malo novih boraca koji su mogli konkurirati staroj gardi

no i nije ništa čudno da određeno sport doživi svoj vrhunac i kasnije pad interesa, nakon što se main stream publika malo zasiti nečega prelaze na nešto novo
loreia
2010-06-08T11:09:01Z
testing, testing, jel se moze vise pisat po ovoj threadu !?!?!?!?!
loreia
2010-06-08T11:14:40Z
koji je ovo klinac, ako post ima vise od 10 rijeci, izbacuje gresku !?!?
loreia
2010-06-08T11:15:46Z
odustajem!!

fiste, imas PM