Poraz u MMA je isti kao poraz u nogometu? Tebi piše u scoreu da si izgubio, automatski te se gleda drugačije dok se rade parovi za idući turnir. To ti nije nogomet gdje imaš garantiran određen broj utakmica u sezoni, u MMA ako izgubiš odmah ti pada reputacija, manje si plaćen, teže doći do "ozbiljnijih organizacija".
Naši najbolji borci imaju dovoljno protivnika vani za borbu, a međusobno bi im bilo najbolje da treniraju zajedno i pomažu jedan drugome za napredak. Ako se moraju boriti, neka se bore gdje to nešto koristi.
¸
U smislu sporta DA. U smislu kalkulacija NE.
Eto, baš me zanima dokle će dogurati onaj borac kome se gotovo pa biraju protivnici, u odnosu na one koji nisu puno birali bez obzira dokle dogurali (Pokrajac i Mirenić) :)23
Tko bira... ima jedna izreka za koju vjerujem da svi znate... :)20
Dogurati će do tamo do kud ih menadžer odvede, jer bez toga ništa nema danas (ili misliš da bi Pokrajac i Mirenić uspjeli doći do tih borbi sami od sebe?)
Dobar score im pomaže u tome, kao i pobjeda nad nekim poznatim imenom, ili više njih (Bekavac protiv Rimbonea uskoro je odlična prilika Bekavcu).
Sad mi reci koliko bi nekom našem TOP borcu pobjeda nad drugim našim TOP borcem pomogla međunarodno u smislu UFC-a, Japana? Tako da se isplati riskirati poraz koji bi te unazadio nekoliko koraka od sljedeće prilike?
Dok borci krenu s borbama onda je normalna stvar da se boriš s bilo kime, jer treba se isfiltrirati tko je za inozemstvo, a tko za lokalnu razinu. Selekcija, i tu nema kalkuliranja previše.
Kasnije u karijeri ako si blizu prilike za UFC, onda se zapitaš što ja dobivam s tom borbom, kako mi to pomaže u karijeri? Što ja konkretno dobivam ovim rizikom, a znam što gubim (priliku za UFC, Japan...).
Edited by user
2010-05-24T21:42:39Z
|
Reason: Not specified