Slash
2010-05-24T21:19:43Z
Reaktivac wrote:

huligan187 wrote:

Uspoređivat MMA s bilo kojim neborilačkim sportom je vrlo glupo jer se na poraze gleda puno drugačije. Poraz u mma te baca 3 koraka unazad dok u drugim sportovima ne mora značit ništa. Sad zašto se netko s nekim neće borit, u to neću ulaziti jer neznam o tome ništa, ali činjenica je da u mma porazi imaju mnogo veću težinu nego u drugim sportovima.

Možda si u pravu, samo ne vidim ništa sportski u nakani da se naši najbolji borci medjusobno izbjegavaju u namjeri da si eventualnim porazom ne umanje ili ne upropaste šanse za nekakvu afirmaciju po evropi i svijetu...

Poraz u MMA je isti kao i u svim ostalim sportovima.

Ako iz poraza nešto naučiš - onda poraz ništa ne znači, pogotovo ako skupo prodaš svoju kožu, kao recimo Pokrajac u UFC-u...

Poraz u MMA je isti kao poraz u nogometu? Tebi piše u scoreu da si izgubio, automatski te se gleda drugačije dok se rade parovi za idući turnir. To ti nije nogomet gdje imaš garantiran određen broj utakmica u sezoni, u MMA ako izgubiš odmah ti pada reputacija, manje si plaćen, teže doći do "ozbiljnijih organizacija".

Naši najbolji borci imaju dovoljno protivnika vani za borbu, a međusobno bi im bilo najbolje da treniraju zajedno i pomažu jedan drugome za napredak. Ako se moraju boriti, neka se bore gdje to nešto koristi.
Reaktivac
2010-05-24T21:24:40Z
Slash wrote:

Poraz u MMA je isti kao poraz u nogometu? Tebi piše u scoreu da si izgubio, automatski te se gleda drugačije dok se rade parovi za idući turnir. To ti nije nogomet gdje imaš garantiran određen broj utakmica u sezoni, u MMA ako izgubiš odmah ti pada reputacija, manje si plaćen, teže doći do "ozbiljnijih organizacija".

Naši najbolji borci imaju dovoljno protivnika vani za borbu, a međusobno bi im bilo najbolje da treniraju zajedno i pomažu jedan drugome za napredak. Ako se moraju boriti, neka se bore gdje to nešto koristi.

¸

U smislu sporta DA. U smislu kalkulacija NE.

Eto, baš me zanima dokle će dogurati onaj borac kome se gotovo pa biraju protivnici, u odnosu na one koji nisu puno birali bez obzira dokle dogurali (Pokrajac i Mirenić) :)23

Tko bira... ima jedna izreka za koju vjerujem da svi znate... :)20
bbbmarc
2010-05-24T21:29:23Z
misilim da niti jedan naš borac ne bi odbio borbu s drugim, ali pod uvjetom da netko stavi "jupidu cifru" na stol.... dakle ako je neko spreman dat 10.000 eura vjerujem da nema naših boraca (osim mirka, i eventualno zelga) koji ne bi pristao na fajt za tu lovu
Reaktivac
2010-05-24T21:33:47Z
bbbmarc wrote:

misilim da niti jedan naš borac ne bi odbio borbu s drugim, ali pod uvjetom da netko stavi "jupidu cifru" na stol.... dakle ako je neko spreman dat 10.000 eura vjerujem da nema naših boraca (osim mirka, i eventualno zelga) koji ne bi pristao na fajt za tu lovu

Točno.

Sve je pitanje $$$.
Slash
2010-05-24T21:41:13Z
Reaktivac wrote:

Slash wrote:

¸

U smislu sporta DA. U smislu kalkulacija NE.

Eto, baš me zanima dokle će dogurati onaj borac kome se gotovo pa biraju protivnici, u odnosu na one koji nisu puno birali bez obzira dokle dogurali (Pokrajac i Mirenić) :)23

Tko bira... ima jedna izreka za koju vjerujem da svi znate... :)20

Dogurati će do tamo do kud ih menadžer odvede, jer bez toga ništa nema danas (ili misliš da bi Pokrajac i Mirenić uspjeli doći do tih borbi sami od sebe?)

Dobar score im pomaže u tome, kao i pobjeda nad nekim poznatim imenom, ili više njih (Bekavac protiv Rimbonea uskoro je odlična prilika Bekavcu).

Sad mi reci koliko bi nekom našem TOP borcu pobjeda nad drugim našim TOP borcem pomogla međunarodno u smislu UFC-a, Japana? Tako da se isplati riskirati poraz koji bi te unazadio nekoliko koraka od sljedeće prilike?

Dok borci krenu s borbama onda je normalna stvar da se boriš s bilo kime, jer treba se isfiltrirati tko je za inozemstvo, a tko za lokalnu razinu. Selekcija, i tu nema kalkuliranja previše.

Kasnije u karijeri ako si blizu prilike za UFC, onda se zapitaš što ja dobivam s tom borbom, kako mi to pomaže u karijeri? Što ja konkretno dobivam ovim rizikom, a znam što gubim (priliku za UFC, Japan...).
Reaktivac
2010-05-24T22:04:21Z
Slash wrote:

Dogurati će do tamo do kud ih menadžer odvede, jer bez toga ništa nema danas (ili misliš da bi Pokrajac i Mirenić uspjeli doći do tih borbi sami od sebe?)

Dobar score im pomaže u tome, kao i pobjeda nad nekim poznatim imenom, ili više njih (Bekavac protiv Rimbonea uskoro je odlična prilika Bekavcu).

Sad mi reci koliko bi nekom našem TOP borcu pobjeda nad drugim našim TOP borcem pomogla međunarodno u smislu UFC-a, Japana? Tako da se isplati riskirati poraz koji bi te unazadio nekoliko koraka od sljedeće prilike?

Dok borci krenu s borbama onda je normalna stvar da se boriš s bilo kime, jer treba se isfiltrirati tko je za inozemstvo, a tko za lokalnu razinu. Selekcija, i tu nema kalkuliranja previše.

Kasnije u karijeri ako si blizu prilike za UFC, onda se zapitaš što ja dobivam s tom borbom, kako mi to pomaže u karijeri? Što ja konkretno dobivam ovim rizikom, a znam što gubim (priliku za UFC, Japan...).

Manager je jako bitan, ali isto tako je bitno srce i spremnost da staneš pred svakoga. Ne želim time reći da naši borci nemaju srca jer to bi bila glupost izreći, ali ako misle zaraditi lovu na način kalklulacija protiv koga će se boriti, a protiv koga ne... neće se baš obogatiti... :)1

Značilo bi - dabome.

Reputacija najboljeg nadolazećeg HR borca pa hajmo gurati jednoga, a isto tako ne zanemarivati ostale.

Pravi borac ne kalkulira. Od Mirka, Silve, Minotaura... to su fighteri.

Ne pitaju koliko ih je i kakav je - već gdje je !

Spartanci...

Ne znam baš hoće li takav pristup i razmišljanje uroditi plodom... jer teško da će se netko od Peraka i Bekavca probiti u UFC u kasnim 20-ima ili na pragu 30-ih... :)22

Najviše šanse dajem Reljiću, ali samo ako ne bude egzibicionirao sa MW, već neka se bori u LHW.
MFC
2010-05-24T22:57:08Z
neznam sto vama znaci uspijeti u ovom sportu....uspijeti u ovome sportu znaci osigurat egzistenciju sebi svojoj familiji, a za sad je to u hr poslo za rukom samo mirku i zelgu...to je za mene uspjeh...jer znam puno boraca i talenata koji sada nemaju za zvake a bili su vrhunski borci....
pitbull123
2010-05-24T23:08:43Z
I bekavac i barić su dobri borci,i tek su u usponu.Obojica imaju dobar score i bilo bi šteta da si ga pokvare jedan protiv drugoga.Slažem se da bi do borbe trebalo doći ako se radi o borbi za naslov ili prvog izazivača za naslov,ali ima i drugih dobrih boraca s kojima se mogu borit.
expitbull
2010-05-24T23:10:06Z
perak-bira...bekavac bira...baric ne bira...to se cijeni!
huligan187
2010-05-24T23:15:07Z
Kalkulacije u smislu nabijanja skora na kantama su loše i takvi borci ne vjerujem da će daleko doći. No zašto bi se morali naši najbolji borci borit međusobno? U početku da, no Bekavac, Perak i još neki su već isplivali i mislim da je puno bolje da se organizira jedan team vrhunskih hrvatskih boraca koji će radit zajedno da se probiju u inozemstvo. Pa nakon 5-6 borbi doma već mogu na neke slabije inozemne turnire, pa možda čak u M-1 ili KSW gdje će nastaviti graditi karijeru do Japana i Amerike.
MFC
2010-05-24T23:18:31Z
s marom sam poceo suradnju kad je imao samo 2meca...on nikad nije birao protivnike ja sam mu ih birao.....maro ima muda da ti to nemozes ni zamisliti...njeov trud ce tek sada doci na naplatu...kad sam dogovarao mec za bekavca njegov menadment je rekao moze ali samo vrhunski borac,,,tako prica ti ne drzi vodu i molim te na vrijedaj nasa dva ponajbolja borca..takoder sam menader i matijasu i naravno da on ne bira borce ja mu ih biram,jer on bi se svaki dan borio i to sa vrhunskim borcima isto kao i maro i stipe...
OFC
  • OFC
  • Advanced Member
2010-05-24T23:46:37Z
Svatko iole upuceniji u free fight u Hrvatskoj ili onaj tko poznaje Bekavca osobno potvrdit ce da jako daleko od toga da on izbjegava opasne borce. Dapace... Upravo vam je sad i g. Vatavuk potvrdio da smo za MFC u Splitu iduceg mjeseca trazili sto snaznijeg borca za njegovog protivnika, jer nam je potpuno jasno da je to trenutno jedini ispravan put za razvoje njegove karijere.

Mec protiv Barica? Ukoliko dodje do situacije da ce se taj mec "morati" odrzati, Stipe sigurno nece bjezati od njega, kao sto nije ni prije godinu dana u Dubrovniku kad je postojala vrlo izgledna mogucnost okrsaja s Marom Perakom na Noci gladijatora. No, to su mecevi daleko zanimljiviji publici. Zbog cega bi jedan drugom zatvarali eventualno neke moguce prilike u buducnosti zbog medjusobnog meca? Porazenom ce rejting nedvojbeno pasti, pogotovo sanse za ulazak u neku poznatiju svjetsku organizaciju, sto je u konacnici svaciji interes. I fanova i boraca. Potpuno je jasno da publika zeli mec Bekavac vs Baric, Bekavac vs Perak i slicno, ali nije li bolje da se Bekavac bori protiv jednog Rimbona? Je li ljudima iz primjerice UFC-a, Dreama, Sengokua, Strikeforcea i ostalih organizacija zanimljiviji ishod meca Bekavac vs Baric ili Bekavac vs Rimbon?

Bekavac i svi ostali borci OFC-a uvijek su spremni na medjusobne sparinge sa svima iz samog vrha hrvatskog borilackog sporta, jer naravno da to donosi odredjeni napredak. No, to je nesto ipak interno izmedju klubova.

expitbull
2010-05-24T23:47:48Z
MFC wrote:

s marom sam poceo suradnju kad je imao samo 2meca...on nikad nije birao protivnike ja sam mu ih birao.....maro ima muda da ti to nemozes ni zamisliti...njeov trud ce tek sada doci na naplatu...kad sam dogovarao mec za bekavca njegov menadment je rekao moze ali samo vrhunski borac,,,tako prica ti ne drzi vodu i molim te na vrijedaj nasa dva ponajbolja borca..takoder sam menader i matijasu i naravno da on ne bira borce ja mu ih biram,jer on bi se svaki dan borio i to sa vrhunskim borcima isto kao i maro i stipe...

dobro je vatavuku asu..nemoj se ljutit...nisam mislia vridjat nikoga,peraku i bekavcu svaka cast,al ja volim matasov nacin borbe ,pa njega preferiram vise nego njih dva...samo reci mi zasto nevolis minonzia i ondrusa ,kad si da svoj trojici da ih pribiju:)1 ,samo ti nastavi sa svojim poslom i sretno sad sa mfc-om...
MFC
2010-05-24T23:54:30Z
neljutim se ja na nikoga ovde smo svi sta volimo mma da pricamo i komentiramo,,,svak ima pravo na svoje misljenje ali ne volim kad neko govori protiv boraca koji svojim treningom i radom to ne zasluzuju,,,stipe nije moj borac ali je moj dobar poznanik i znam da je pravi fajter i nije kalkulator,,,zato ne volim da st o tim momcima ne pise nista lose..
shogun33
2010-05-25T08:15:50Z
MFC wrote:

uz svo duzno postovanje, zasto mu birate onda ceske turiste??
Jupidu.
2010-05-25T08:53:25Z
shogun33 wrote:

MFC wrote:

uz svo duzno postovanje, zasto mu birate onda ceske turiste??

ha ha opet ti:))) pa radi promocije turizma:)))

REPUBLIKA HRVATSKA: MMA DIPLOMA: DR JUPIDU
OVOM DIPLOMOM SE POTVRĐUJE DA DR JUPIDU OVLAŠTENI MMA PROCJENITELJ I TRENER
OVA DIPLOMA ODNOSI SE ISKLJUČIVO ZA MMA I SPECIFIČNE MMA FIZIČKE PRIPREME

SPLIT: 21.7.2007 GOD

hamush-prvak wc mma organizacije