To je samo preslik društva u kojem živimo, ništa više. Nisam ni želio pogledati video zapise, ono slika što sam vidio po naslovnicama mi je dovoljno i mogu samo reći, ljudi, to je tako ružno, ružno.
Inače, pokušao sam gledati prvo poluvrijeme utakmice, i odustao sam. Ne znam što je 22 ljude radilo dolje na travi, ali, nisam siguran da to ima velike veze sa nogometom. Po meni, derbi između Dinama i Hajduka je čista laž za prave ljubitelje sporta. Ni ideje, ni hrabrosti, ni poštovanja i kulture nemaju ljudi koji vode te klubove- sve što znaju je ukrasti, muljati, bezočno lagati i galamiti kako su žrtve, i sve svoje mane pokušati prikačiti drugima.
Ali, što se tome čudimo? Tako je i u Saboru, tako je u svim strukturama društva, i zar je za čuditi što su na tribinama ostali uglavnom samo divljaci, na stranu što i oni isto kao i Mamić, Svaguša, Kerum i saborski zastupnici znaju nakon toga svega fino elaborirati kako su oni zapravo žrtve, ovog puta, krvožedne policije.
Policija je tek posebna priča, uvijek smo slušali viceve o glupim policajcima, i kad se danas pogleda, čini se su glupi policajci iz viceva daleko dogurali i postali veliki operativci, načelnici sektora, uprava, neki su navodno i blizu ministarske fotelje.
U sukobu reda i nereda, apsolutno sam na strani reda, ali, ljudima koji su vodili policijsko djelovanje na utakmici, ne bih dozvolio ni da reguliraju red na utakmicama predpionira.
Naravno, tu je i naše famozno pravosuđe, brzo i efikasno kao i uvijek.
Ne samo da u ovome društvu ni jedna struktura ne funkcionira kako bi trebala, već je još veći problem da svaka struktura za svoje neuspjehe prebacuje odgovornost na drugu i tako u začaranom krugu, opet ispočetka.
Tribine su ogledalo, a već dugo vremena ti navijači ne slave uspjehe svojih timova, jer nemaju što slaviti, ali zato vrlo rado slave protivničke neuspjehe.
Ni borilački sportovi u Hrvatskoj nisu izuzeti od malignih društvenih oboljenja, ali, kad to stavim u ravan sa nekim društvenim prosjekom, rekao bih da smo mi još uvijek jedna relativno sretna mala oaza.