Trebao je ovo biti obećavajući event, i fenomenalna prilika da Strikeforce iskoristi lošu reputaciju zadnjeg UFC-a u Abbu Dhabiju, ali na kraju nije ispao ništa bolji - pogotovo kad se ona šora na kraju doda u računicu. Ako im CBS nakon ovog produži ugovor, bit će to 8. svjetsko čudo.
Svejedno moram reći da iako su 3 glavne borbe išle na decission, nisu bile ni približno dosadne kao nedavne UFC-ove; borci su stvarno davali sve od sebe.
King Mo zasluženo pobijedio Mousasija, Shields Hendu. Aoki je Strikeforceov Takanori Gomi - izgleda da ti Japanci božanskog statusa u zemlji izlazećeg sunca tek pokažu svoj pravi rang kad dođu u oktagon, i na američko tlo.
Ovaj Strikeforce je odgovorio na dosta pitanja o Mousasiju, Lawalu, Hendi i Shieldsu. Da je npr. Hendo imao Mousasijevu sposobnost obrane u guardu, a ovaj bolji takedown defense, ne bi bili poraženi. Shieldsu svaka čast, ima neki jedinstven stil borbe, koji na moment izgleda kao dosadan, ali je zapravo jako inteligentan i tehnički.
Mousasijev conditioning nije bio na najvišoj razini, iako je općepoznato da rušenja iscrpe protivnika. Svejedno mi je djelovao kao da je malo prerano izdušio, i nije bio 100% spreman za borbu od 5 rundi - vjerojatno je mislio da će ga srediti ranije.
Malo me razočarao sudac Mario Yamasaki na ovom eventu, za kojeg sam do sada mislio da je "bezgrešan". Bilo je očito da je napravio par gafova u suđenju između Aokija i Melendeza, a stekao sam i dojam da je svom zemljaku pružao poseban tretman.
Ukupna ocjena: 3/5
Edited by user
2010-04-19T10:55:25Z
|
Reason: Not specified