S jedne strane može se reći kako je roko u pravu, jer 900 kn nije mali novac ukoliko se želiš upisati u Crows.
Da ne spominjem kako je svota od 900 kn, budimo realni, prilično visok novčani iznos koji je mnogim dečkima (i curama) velik pa i nedostižan novčani iznos. Tim više što je u pitanju recesija i opća besparica u državi. Stoga, ne znam baš koliko se takvim postupkom i principom može
omasoviti i širiti sport za što se Temudžin kao predsjednik HSSB-a i Samba zalaže, jer nema svatko 900 kn viška u džepu, pogotovo ako je recimo student ili srednjoškolac.
S druge strane; ima i Temudžin donekle pravo.
Onaj tko se zaista želi baviti s MMA i koji će disati i živjeti za sport - platiti će upisninu. To je nekakva novčana inicijacija u Crows. Jer onaj tko plati - taj valjda ima nekakve ozbiljne namjere baviti se BS i pokušati napraviti nekakav rezultat, predano trenirati, posvetiti se sportu, možda se oprobati u nekakvoj borbi i sl...
Da sam na mjestu Temudžina, napravio bi jednostavan kompromis i time dobio ne samo povjerenje forumaša i javnosti koja prati borilačke sportove u hrvata, već bi i zatvorio usta svim kritičarima, uključivši i mene.
Upisnina može ostati, ali bi znatno smanjio cijenu... recimo
upisnina od 200 kn jednokratno.
Na taj način, Temudžin bi pokazao kompromis te socijalnu osjetljivost i time bi zaista u praksi dokazao kako nije stvar u novcu, već u nekakvom principu kojeg razumijem, ali ipak mislim kako je 900 kn itekako previše.
No, tržište će pokazati koliko će biti novopristiglih članova koji će moći platiti 900 kn jednokratno.
Možda neki imućniji roditelj koji će nastojati svoje živahno dijete usmjeriti u sport, no ne znam baš koliko će biti takvih slučajeva u Dubravi :)23
Da ne ispadne opet kako nešto rovarim, provociram i sl...
Temudžinu sretno s novim klubom u Dubravi, a biti će jako interesantno kada uskoro krene Extreme Cro Team (Bošnjak & Merčep), tako da ćemu u krugu od nepunog km imati čak 3 MMA, odnosno grappling kluba. :)1
Edited by user
2010-04-01T20:56:47Z
|
Reason: Not specified