Znam da je to odradio pametno i da ga je izdominirao ali samo velim da to izgleda dosadno.Gledao sam najave gdje je GSP jasno reko kak je 100 puta bolji borac,nikad spremniji,nikad opasniji te da će ga ako treba KO i blablabla i onda zvono za početak runde se još nije oglasilo i on je već gledao Hardyju u noge ... odmah mi je bilo sve jasno da će borba ići na svih 5 rundi i da ću opet gledat njegove passeve do kraja i istu priču.Ne može on biti najbolji GnP borac jer je ziheraš.Fedoru i Andersonu silvi je potpuno svejedno da li će se boriti u stojci ili parteru.E to su atraktivni i zanimljivi borci a ne gnjavator GSP.U boksu mu pandam može biti Kličko brothers.Isto su najbolji,šampioni itd ali su dosadni u božju mater. Greg Jackson mu je u pausama tri runde poavljao kako više ne želi gledati passeve nego da ide na GnP što se moglo jasno čuti.
Gledaj... at the end of the day svi mi potajno priželjkujemo i nadamo se atraktivnom i munjama-nabijenom meču, koji će spektakularno završiti i neće dočekati suđenje onih glupih NSAC sudaca i njihove "milostive" decissione. Ali, postoje prioriteti.
GSP-u je prioritet da
prvo pobijedi, a tek tada da atraktivno završi (Alves, Hardy)
Andersonu Silivi je također prioritet da prvo pobijedi, a tek tada atraktivno završi (T.Leites)
Fedoru? Imao je i on takvih epizoda, iako je uvijek najviše riskirao od sve ove trojice (npr. distance sa Mirkom).
Slažem se sa svim šta si rekao; da npr. ovaj meč Mir-Carwin nije ovako spektakularno završio i da je išao na odluku sudaca, teško da bi ga ja još jednom gledao sad kad znam rezultat. Ovako sam ga do sada pogledao nekih 5 puta. :)
GSP-u je jasno stalo i do mišljenja fanova, ali ipak ne toliko da bi zbog gluposti riskirao svoj skoro perfektni skor i svoju titulu. Ko zna kad bi opet dobio priliku za napad, vjerojatno brzo ali tada bi se hype oko njega već skroz stišao. Isto tako i Anderson i Fedor - kad i ako izgube, vidićeš kako će se percepcija te "uvažene i uvriježene" javnosti odjednom naglo promijeniti i interes će se smanjiti. Pravih MMA fanova zapravo ima jako malo; čak i samih teoretičara kao što je većina nas ovdje, a kamoli onih koji to žive srcem i tijelom.
mino, werdum i ostali majstori bjj su sa svojim prtljanjem u stojci popusili. i koga briga za dojam. bitna je pobjeda i idemo dalje. u ufc je prilika malo i borci si ne mogu priustiti poraz samo tako. uzmimo minotaura. ovaj poraz ga je praktički bacio iliti izbacio iz svih kalkulacija. sad je nesto kao filipović. tek toliko da popuni koji fightcard na staru slavu. a mislim da je jos uvjek u top5 samo da ne izigrava u stojci nego da napravi sve da cim prije srusi protivnika, a tada u najmanju ruku nemoze biti nokautiran.
evo jedna borba od vrsnog bjj koji zna sto je citav zivot ucio i ne izigrava u stojci. jest da je nesretno izgubio, ali zato demonstrira rušenje ajmo reci pod svaku cijenu.
Odlično si to rekao za Minotaura. Tako je to nažalost.
BTW, zamolio bi vas sve da pogledate facu Dani Whiteu odma trenutak nakon što je Carwin nokautirao Mira. Odjednom kamera pokaže Whitea i Lesnara, a ovaj cijeli u crnjaku. Vidi se da je već žalio i kalkulirao u glavi koliko je $$ izgubio zbog nepostojećeg "rubber" matcha Mir-Lesnar III. Nažalost...... fanovi su uvijek No.1., oni su bogovi u UFC-u a ne fighteri.
Ko je kome zanimljiv ili dosadan borac je subjektivno. Ali objektivno gledano, najbolji pound for pound borac će bit onaj koji ne izgubi do kraja karijere. Oće li to bit GSP, Anderson Silva ili Fjodor ovisi najviše o tome. Wanderlei Silva je sigurno većini gledatelja jedan od najatraktivnijih boraca u povjesti MMA, pa ga niko ne ubraja među najbolje pound for pound borce, zato što nekad pobjedi, a nekad izgubi.
:)36 :)36 :)36 :)36

:)20 :)20 :)20 :)20 :)20 :)20 :)20
Edited by user
2010-03-29T19:22:36Z
|
Reason: Not specified