sto se tiče onog izvješća na kojeg se saulo buni eto ja ću rec da meni to izvješće se čini malo ulizivacko.ne ulazim u razloge ali opet napominjem malo mi tako odiše jer ja se neću složiti da su bili savršeni mecevi ili da je besprijekorna organizacija ali svejedno mi se pisac toga izvještaja čini kao veći znalac od svih ovdje ili BiH rekao da je on najbliži mom mišljenju .organizacija nije bila besprijekorna ali je bila odlična .sto je falilo?tko je to na ovim prostorima bolje organizirao?
Mecevi piše super itd.
Ok nisu vrhunski ali nisu ni loši .ja nisam došao gledat petera artes ernesta hoosta. Badr haria pa meni su mecevi bili ok.bilo je svega .nokauta ,smijeha ,zabave dobrih udaraca, srcanih boraca pa čak i iznenadjenja kao sto je agron. Meni samo potvrdjujes Saulo koliko ne znaš kad si očekivao ne znam sto ??? Najboljih 8 iz Japana?pa tko je to osim Splita doveo bob sappa?to ti smatras lošom priredbom,lošom organizacijom? Misliš da taj potez nije pametan i vrijedan hvale a ne kritika?misliš da zahvaljujući tome Split neće biti na fight clubu?zar ti neće biti čast sto će ti grad biti na eurosportu?zar to nije lijepo i zar to ne zaslužuje pohvale ?pa sto je vama ljudi?
Jer sada vidite zašto sam napisao u svom prvom postu da smatram da ovaj forum niti ne zaslužuje da ista komentiram?evo radi ovoga.pa zašto smo tako mali?
Ajmo redom, neke stvari si vec sam napisao, ali ja cu dodati jos nesto svoje.
Dakle, izvjestaj sa OuR turnira zadnjih par godina radima ja (kao i neke druge splitske turnire, recimo zadnji je bio MFC MMA turnira na Gripama).
Ja ne pisem ulizivacke izvjestaje jer se nemam kome ulizivati. Miran (vlasnik PFS-a) je inicijator, on me zovne na mob i ponudi mi izvjestavanje. Ako ima boljeg novinara (daleko sam ja od novinara, ja sam inzenjer, a ne novinar) moze ga slobodno poslati. Evo ti ili Saulo, mozete se slobodno javiti Miranu za posao. Ako mislite da mozete napisati bolji ili objektivniji izvjestaj. Samo da vas upozorim, honorar je
jako mali. Dakle, ne stekam se Miranu, a lova je taman tolika da pokrije troskove baterija za fotoaparat i benzina za odlazak u dvoranu (sto ne znaci da se zalim, jer ja ovo radim iz malo idealizma, a ne zbog para i radio bih i za manji honorar). Ne stekam se ni Zaji. Presice sam dobio od Durdova, nisam Zaju ni vidio (osim dok se setao oko ringa), nisam sa njim razgovarao, nisam nikada njim bio u nikakvom kontaktu, ni s njim ni s njegovim klubom.
Iako ne volim previse otkrivati o svom privatnom zivotu, reci cu ti da sam godinu dana 4-5 puta tjedno dolazio na trening u BK Split, koji je 10m udaljen od Zajinog "Pit Bulla" i nikada u tih godinu dana nisam imao potrebu uci u Pit Bulla i "stekati" se bilo kome, ili jednostavno upoznati nekoga od njih. Iz cijelog kluba, upoznao sam jedino Durdova koji mi daje pressice.
Ideja da se ulizujem ili stekam nekom iz Pit Bulla je nebulozna i povrsna do neba jer ja ne poznajem niti jednu osobu iz tog kluba unatoc cinjenici da sam trenirao 10 metara od njih i da svake godine izvjestavam sa njihovih turnira.
Sad sam se sjetio kad mi je netko zamjerio kad sam na OuR 9 napisao da je Preteni zasluzeno dobio mec protiv Milanovica. Dobio sam kritike u stilu: "kad bi ti samo znao kako je on dobar momak i borac i kako predano trenira, ne bi tako omalovazavao njegov trud." A ja to citam i mislim se tko je tu lud:
1. Jel ja imam pravo na misljenje?
2. U Amena sam proveo par mjeseci, upoznao osobno Milanovica (dapace, kad sam dosao u klub prvi put, Mile nije bio tu, pa mi je bas Toni rekao kakvi su uvjeti u klubu (lova i ljetni termini)). Tako da sam Milanovica upoznao bolje nego 99,9% ljudi u Spaladium Areni.
Ova mala epizoda najbolje pokazuje koliko su povrsni "internet kriticari" (da ne kazem sveznadari).
Jesam li se mozda "stekao" organizatoru MFC turnira za koja sam uredno platio ulaznice za mene i moju zenu, i gledao turnir kao obicni gledatelj?
Toliko o mojim ulizivanjima.
Ajmo sad na organizaciju OuR turnira. Ja ne znam kako tko definira "organizaciju", ali 18 meceva je proteklo bez prekida, pauza, praznog hoda ili nesnalazenja. Sve je stimalo (osim onih svjetala koja su se gasila), ring je bio funkcionalan (nitko nije ispadao preko konopaca kao sto se to znalo dogadjati na Gripama), nije bilo cepova na ulazu u dvoranu (jesi li ikada cekao na Gripama 20 minuta cupkajuci u mjestu ispred ulaza?), novinari nisu morali traziti slobodnu stolicu oko ringa. Ukratko nije bilo nikakvog "major screw up"-a i po meni je to to besprijekorno organiziran turnir. Vecina ljudi ne shvaca raliku izmedju kvalitete meceva i kvalitete organizacije. Ne kazem da si ti takav. Ali Split nije Tokyo, OuR nije K-1 WGP, za nase prilike ovo je bilo JAKO dobro. Tko ne vjeruje neka ode zicat u Keruma pare pa neka organizira bolje.
Kvalitet borbi.
Pa dobro ljudi, ovo je trunir za mase, nema tu velikog fajta, sve se svodi na spektakl za publiku sa malo znanja o sportu, a u isto vrijem zeljnu krvi i nokauta. Splitska KB publika jedva da je bolja od prosjecnog alkoholiziranog UFC rednecka ("just bleed" guy anyone?)
Dobre borbe su one u kojma ima fajta. Realan navijac nece ocekivati reprizu Hunt-Sefo, nece ocekivati Aertsa, JLB.a ili Hoosta. Oni se u Splitu ne bore. Tko to ne konta, taj je zalutao u Spaladium arenu.
Dobre borbe su one u kojima se dva ravnopravna protivnika bore svim srcem, a ruku na srce takvih parova na OuR turnirima bude manje od 50% (a od njih tek 50% se razvije u pravu borbu). Ako pratite sport, vec iz liste boraca mozete vidjeti koju su mismatchevi i naprosto je neozbiljno prigovarati zbog toga.
Grow up, that's life !!!
I na kraju ove Biblije do posta jedna odgojno-obrazovna:
Pljuvati je lako, i lako je se rugati drugome, ali ja vjerujem da napore poput OuR, MFC i slicnih turnira treba podrzati i ne pristupati im kritizerski. Propusta je bilo i bit ce ih i dalje, ali ovo je inicijativa koju treba podrzati rijecima podrske, a ne pljuvati ili ocekivati Japan u Splitu.
Ako netko misli da je to ulizivanje, neka slobodno pise onako kako se njemu cini da je bolje. Ja cu u svojim izvjestajima uvijek cijeniti cinjenicu da je netko doveo KB, MMA ili boks u moj grad. Bas kao sto je najgori koncert Iron Maidena na kojem sam bio (a bio sam na cetiri komada) bas onaj splitski, ali je meni ostao u najdrazem sjecanju jer je moj grad uspio organizirati takvo nesto.
dr. Jupidu wrote: diskusting