neurro
2010-03-06T12:05:59Z
ive wrote:

neurro wrote:

Seded wrote:

Baš sam sa starim raspravljao oko ove teme danas i veli mi da je nedavno negdje u Dalmaciji neki kreten psu zavezao kamen oko vrata i bacio ga u more. To je stvarno za ubit, ništa drugo.

Stari i ja smo fanatici za pse, on ih je imao otkad je dijete bio i baš sam mu spomenuo neurrov slučaj i kad sam mu krenuo pričati stari me u pola priče prekinuo i rekao: "šta ga nije prebio na mrtvo ime", onda sam mu spomenuo da se to i dogodilo pa je bio zadovoljan ishodom :)18.

Po pomorskom zakonu ako mornar baci bilo koje živo biće u more dobija doživotnu zabranu plovidbe u bilo kojoj agenciji i oduzima mu se matrikula

nisam ti bas primjetio da je ovo slucaj, bilo je bacanja svega i svacega ( i mornara :)20 ) u more,pa evo jos ista ekipa navegaje

Tak mi je reko jedan stari pomorac iz Splita a konkretno znam slučaj da je jedan mornar bacio majmuna u more jer ga nije mogo prevest preko carine i dobio je doživotnu zabranu plovidbe.Može svako bacat što hoče a druga je stvar da li će ga netko prijavit za to.
Reaktivac
2010-03-06T14:26:00Z
ive wrote:

mislim da ovo otvara cijeli nz pitanja, od ubijanja zivotinja za hranu i ostale potrepstine, vegetarijanstva i slicno.
Jedno je ubiti zivo bice u neku svrhu ( to se dogadja svake sekunde otkad je svijeta ) ali za ovakvo besmisleno izivljavanje nema opravdanja.
Treba svima takvima spaliti ledja benzinom ili ugasiti cik na licu da shvate kako se sve vraca i placa

Besmisleno iživljavanje je gadjati golubove i ptice kamenjem i praćkom, zračnom puškom i sl... Besmisleno iživljavanje je ubijanje kukaca radi eto, njihova neprivlačna izgleda, slično kao i žabe. Besmisleno iživljavanje je ubijanje zmija, a nitko se ne pita koliko zmija su otrovnice, a koje nisu otrovnice (primjer s bjelouškom koja nije zmija otrovnica). Besmisleno ubijanje je lov na leptire, od kojih su neke vrste ugrožene.

No, zanimljivo je koliko se javnost zgraža kada su u pitanju životinje koje se daju udomaćiti i pripitomiti kao kućni ljubimci pa i nekakvi prijatelji, a malo tko reagira na ostale životinje koje žive u svojim prirodim staništima pa samim time nisu toliko privilegirane u odnosu na domaće životinje. Na to se malo tko zgraža, jelda ?

Svako živo biće ima pravo na život barem u mjeri da se ne ubijaju iz poriva iživljavanja.

Reaktivac
2010-03-06T14:40:14Z
neurro wrote:

lol meni je još bolje ovo boldano crvenim :)18

Iz perspektive stava glede prava na život svakog živog bića, po čemu bi život mačke ili psa bio vrijedniji od života ose, kolibrića, puža pa čak i mrava ?

Tko smo to mi ljudi da odredjujemo tko više ima pravo na život ? S kojim pravom ?

Da se pita životinje, sigurno bi proklele dan kada je majmun sišao s drveta i postao "čovjekom". :)20
dr jupidu
2010-03-06T20:11:34Z
du-power wrote:

...jeste vidili ovih gadova?

Što bi im vi napravili ,sa mma foruma??

ja i ako ne vježbam, mislim da bi skupio snage za razbit ovu gamad koja zapali životinju..

poz

http://danas.net.hr/hrva...3/04/0624006.html?pos=n0 

pa zatvorska kazna i nebi sljedeci put,,,,,......... no hitler je recimo jako volio svog psa a to radio ljudima...:)
loreia
2010-03-06T20:29:14Z
^^
Dobra kontra, doture :)20
dr. Jupidu wrote: diskusting
djoli8
2010-03-07T14:02:10Z
neurro wrote:

Prije par godina, pred božić sam išao u dućan s psom i zavezao ga preko puta ulice i nakon par minuta čujem petardu i izađem van i vidim nekog retardiranog malog debeljka od osam godina kako stoji na dva metra od mog pesa i baca petarde na njega (one zelene) ... Nisam mogao vjerovati dok sam to vidio.Dotrčim do njega i pitam ga šta to radi. Mali je samo gledao i smijao mi se u facu.Odalamio sam ga punom snagom šakom u glavu kao što bi odalamio neku odraslu osobu,kad je pao još sam ga zgazio nogama (bilo u novinama :)20 ).Inače uspio mi je psu napravit ranu na leđima duboku veličine pola šake,jako mu oštetio zadnju šapu i oglušio je 80%.Jbt,bacao je te petarde ko automat ... Evo i dok pišem ovo,opet sam lud

Nemam nista protiv tebe, no po cemu se ti sad razlikujes od toga djeteta. Covjece, pa udario si dijete od 8 godina svog snagom sa sakom i jos ga NAGAZIO. Mali je vjerovatno retardiran ko i njegovi roditelji, ali po tvom cinu nisi ni ti vjerojatno bolji. Za to je sve kriva ova drzava i zakoni koji to toleriraju, i ja sam za to da se mucenje bilo kakve vrste ostro kaznjava. Jebote, pola ljudi na ovom topicu bi mucilo i ubilo likove koji su mucili neku zivotinju. Po cemu ste sad vi drukciji od njih. Ja bih takoder jos ostrije kaznio sve koji nekontrolirano drze svoje zivotinje. Kao da mi se jednom desilo da me napadne neki pas ili se izrezava na mene. I sad da ga ja zatucem i imam problema sa njegovim gazdom. To treba rijesit zakon. Isto tako, susjedi ispod mene imaju psa koji jebeno cvili cijelu noc i laje preko dana, zar nije i to narusavanje javnog reda i mira.
Iskreno, meni da netko odrasli udari dijete sa sakom svom snagom i jos ga izgazi, bez obzira sta je napravio, ako ga ne bi ubio, vjerojatno bi mu napravio nesto sto bi ga cijeli zivot podsjecalo na taj dogadaj. Mislim da postoje i drugi nacini za to. Mogao sa ga uhvatiti i otici sa njim kod njegovih roditelja ili na policiju. Mozda imas srece sto si zavrsio samo u zatvoru. Vjerujem da bi i ti napravio isto sto i ja da netko to napravi tvom djetetu, a i svi vi.
govedo
2010-03-07T16:18:37Z
neurro, nek si ga spakaovao...svaka cast
neurro
2010-03-07T19:04:20Z
djoli8 wrote:

neurro wrote:

Prije par godina, pred božić sam išao u dućan s psom i zavezao ga preko puta ulice i nakon par minuta čujem petardu i izađem van i vidim nekog retardiranog malog debeljka od osam godina kako stoji na dva metra od mog pesa i baca petarde na njega (one zelene) ... Nisam mogao vjerovati dok sam to vidio.Dotrčim do njega i pitam ga šta to radi. Mali je samo gledao i smijao mi se u facu.Odalamio sam ga punom snagom šakom u glavu kao što bi odalamio neku odraslu osobu,kad je pao još sam ga zgazio nogama (bilo u novinama :)20 ).Inače uspio mi je psu napravit ranu na leđima duboku veličine pola šake,jako mu oštetio zadnju šapu i oglušio je 80%.Jbt,bacao je te petarde ko automat ... Evo i dok pišem ovo,opet sam lud

Nemam nista protiv tebe, no po cemu se ti sad razlikujes od toga djeteta. Covjece, pa udario si dijete od 8 godina svog snagom sa sakom i jos ga NAGAZIO. Mali je vjerovatno retardiran ko i njegovi roditelji, ali po tvom cinu nisi ni ti vjerojatno bolji. Za to je sve kriva ova drzava i zakoni koji to toleriraju, i ja sam za to da se mucenje bilo kakve vrste ostro kaznjava. Jebote, pola ljudi na ovom topicu bi mucilo i ubilo likove koji su mucili neku zivotinju. Po cemu ste sad vi drukciji od njih. Ja bih takoder jos ostrije kaznio sve koji nekontrolirano drze svoje zivotinje. Kao da mi se jednom desilo da me napadne neki pas ili se izrezava na mene. I sad da ga ja zatucem i imam problema sa njegovim gazdom. To treba rijesit zakon. Isto tako, susjedi ispod mene imaju psa koji jebeno cvili cijelu noc i laje preko dana, zar nije i to narusavanje javnog reda i mira.
Iskreno, meni da netko odrasli udari dijete sa sakom svom snagom i jos ga izgazi, bez obzira sta je napravio, ako ga ne bi ubio, vjerojatno bi mu napravio nesto sto bi ga cijeli zivot podsjecalo na taj dogadaj. Mislim da postoje i drugi nacini za to. Mogao sa ga uhvatiti i otici sa njim kod njegovih roditelja ili na policiju. Mozda imas srece sto si zavrsio samo u zatvoru. Vjerujem da bi i ti napravio isto sto i ja da netko to napravi tvom djetetu, a i svi vi.

Ako nemaš ništa protiv mene onda mi nemoj držat prodike jer ja nisam nikakav nasilnik ili grubijan koji se iživljava na "jadnoj" dječici ili bilo kome drugom.Kažeš,dijete nije ništa krivo i može napraviti sve što želi jer je "sve kriva ova drzava i zakoni koji to toleriraju". Nemoj pričati gluposti jer u moje vrijeme isto tako nije bilo zakona pa ja nisam okolo mučio životinje.Takav sadizam i okrutnost se nalazi u samim ljudima a ne u državnim zakonima.
Vidim da nismo na istoj frekvenciji što se tiče odnosa prema životinjama čim daješ usporedbe u smislu "šta bi ja onda trebao napraviti psu koji na mene zalaje" ... Taj mali psycho je bez ikakvog povoda pred mojim očima raznio pola leđa mom psu i smijao mi se u facu pa ja nisam mogao ništa drugo nego reagirati impulzivno .... ili sam se možda trebao podbočiti ko modni mačak i reći hm,hmmm a što sada ... Žao mi je što ga nisam još i NAGUZIO a ne samo NAGAZIO.Da sam ga odveo kod roditelja ili na policiju lol ... možeš misliti tragedije za njega.Ovako je barem dobio poštenu porciju koju nadam se neće zaboraviti
Nakon toga,mali se podigo i pobjego doma.Zapravo ništa mu nije niti bilo .Dok je mene,ono što je najmanje bitno,samo veterinar stajao 600 eura.Dalje ... doživio je takav šok da se do kraja svog života nije oporavio.To više nikad nije bio isti pas.Ne moram niti govoriti da je jedna od posljedica bila i epilepsija.

Eto vidiš,upravo u tome je problem.Tvoje dijete može sve i nitko mu ne smije ništa ... bez obzira što napravio. Uostalom u jednom postu iza ovog kojeg si quotao sam napisao da ja nisam radi malog završio u pritvoru već radi njegovog tate ... ali to niko ovdje nije ni skužio.Dva dana nakon toga sam čuo da mi se prijetio,pokušao sam ga razumjeti ko roditelja i nazvao sam ga da mu objasnim što se točno dogodilo i iako se izderavao ,vrijeđao me i prijetio bio sam pristojan i ispričao se (na silu).Naravno,on će mene ubiti,on će bla bla.Iste takve spike je imao ko ti ... i kad je prešao granicu i pozvonio mi na vrata s nekom budalom koja mu je kum i počeo pričat o pištoljima ... the end :)20
The Miner
2010-03-07T19:21:35Z
znaci ne udaras jako ako se klinac od 8 god ubrzo ustao i pobjego...:)20
loreia
2010-03-07T19:33:35Z
Daj ostatak price, kako te nasao? jesi li ga posteno nalupao i sve to? Jsi li kumu razbio pi**ku, nekako mi taj kum najvise ide na zivce nadam se da je on dobio najvise batina :)20 :)20
Reptile
2010-03-07T19:54:28Z
loreia wrote:

Daj ostatak price, kako te nasao? jesi li ga posteno nalupao i sve to? Jsi li kumu razbio pi**ku, nekako mi taj kum najvise ide na zivce nadam se da je on dobio najvise batina :)20 :)20

Agree !!

Daj neurro fakat, nemoj kenjat i reci sad ostatak budući da si nam nagolicao pažnju.

Btw, tak je i meni neki klinac bacao petardu u dvorište na psa, samo dok sam izletio van je pobjego. Vjerojatno bih mu i ja opalio disciplinsku, možda ne tako drastično kao i ti, no sa
druge strane nije mom psu raznio leđa tak da ne znam kako bi u tom slučaju reagirao.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
neurro
2010-03-07T19:57:17Z
loreia wrote:

Znam da bi htio sad od mene napraviti hrvatskog EBM-a :)20

UserPostedImage
neurro
2010-03-07T20:06:12Z
djoli8 wrote:

neurro wrote:

E sorry,nisam ga jako.Evo pogledaj sliku.S malim je sve u redu,poslije smo išli na sladoled :)1

edited.
neurro, nemoj pretjerivati s ovakvim fotkama.
Reaktivac
2010-03-07T20:17:25Z
Neurro, pametan si momak, ali ova slika je prilično uznemirujuća.

Ne zaboravi da klinci čitaju pfs forum pa ne znam baš koliko je ovakva monstruozna slika podobna da bude na formu :)23

Daj briši to čovječe - slika je prestrašna.
neurro
2010-03-07T20:25:44Z
Sory,sorry,sorry ....
Seded
2010-03-07T20:27:34Z
neurro wrote:

Sory,sorry,sorry ....

...ali svejedno nas sve zanima što je bilo s kumom i starim :)1.
"It's not checkmate. The king has one more move."
Range
2010-03-07T21:00:58Z
Ajde, neurro, navuko si nas ko na Marisol i sad šutiš 🙂
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."
Acidofil
2010-03-08T03:19:09Z
Ajde neurro ne pizdi, da čujemo kraj... :)20
P.S. koliko god bio protiv nasilja, apsolutno ni najmanje ne mogu prigovoriti za tvoju reakciju gdje na licu mjesta gledaš što kreten radi...
Niie mi jasan ovaj što popuje da nije trebalo, da se moglo drukčije, a onda kasnije da bi on ubio nekog ko naudi nekom njegovom... Meni je moj pas praktički član obitelji, kako da se čovjek suzdrži u takvim situacijama?
Zakon je preblag prema takvima, i takva sranja bi se treba drastičnije kažnjavati...
Reaktivac wrote:

Jupi ima pileća prsa... i noge kao neuhranjeni noj... :)
Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-03-08T09:06:35Z
razumijem Neurrov postupak, ali kao što rekoh, baš ne odobravam premlaćivanje 8-godišnjeg djeteta.
eventualno par šamara i za uho odvuć kod staraca, pa eventualno starog prebit. :)20 ali dobro, pitanje je koliko se čovjek uopće može kontrolirat u takvoj situaciji nakon što vidi jadnog psa.

ali slažem se i s djolijem oko ovog:

djoli8 wrote:

Iskreno, meni da netko odrasli udari dijete sa sakom svom snagom i jos ga izgazi, bez obzira sta je napravio, ako ga ne bi ubio, vjerojatno bi mu napravio nesto sto bi ga cijeli zivot podsjecalo na taj dogadaj.

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
loreia
2010-03-08T09:25:50Z
bero wrote:

ali slažem se i s djolijem oko ovog:

djoli8 wrote:

Iskreno, meni da netko odrasli udari dijete sa sakom svom snagom i jos ga izgazi, bez obzira sta je napravio, ako ga ne bi ubio, vjerojatno bi mu napravio nesto sto bi ga cijeli zivot podsjecalo na taj dogadaj.

Ma cekaj, prvi prigovor mu je bio da treba otici razgovarati sa roditeljima, a ne odmah tuci, a sad bi napravio isto nekom tko tuce dijete.

U cemu je razlika? U oba slucaja se sadist izivljava nad bespomocnim.
Jedino je razlika sto je Neurro namlatio nekoga tko to zasluzuje. (Narocito onog kuma koji se ide mijesat i glumit neke "misice" iz pozadine :)20 )