Matek
  • Matek
  • Advanced Member Topic Starter
2010-02-09T22:14:30Z
Novozelandski borac James Te Huna jedva čeka 21. veljače i svoju prvu UFC borbu, protiv našeg Igora Pokrajca...

Nakon što je svladao bivšeg UFC borca Anthonyja Perosha u kolovozu prošle godine, najbolji novozelandski slobodni borac dobio je priliku boriti se pod okriljem elitne MMA organizacije, i to baš protiv našeg Igora Pokrajca, kao dio UFC 110 spektakla u Sidneyju 21. veljače. Dvoboj će gledati 17 tisuća ljudi.

'Nikad se nisam borio pred tolikim brojem ljudi, najviše me gledalo 4 tisuće. Žestoki navijači bit će tamo i očekujem veliku buku. Bit će to novo iskustvo za mene,' izjavio je James Te Huna uoči meča poluteške kategorije s hrvatskim borcem, kojeg je vrlo dobro proučio.

'Pogledao sam njegove posljednje tri borbe i video spot u kojem pjeva i pleše. Mogu reći da bolje pleše i pjeva od mene. Šalu na stranu, on je u Hrvatskoj jako cijenjen borac i bio je sparing partner Cro Copa godinama. To je sjajno iskustvo za bilo kojeg slobodnog borca,' kaže Novozelanđanin te dodaje:

'Što se tiče njegove vještine, dobar je u stand-upu, ima dobru tehniku i u stanju je protivnika natjerati na predaju. Po mnogočemu mi je sličan. Ne mislim da je bolji od mene, ali zaslužuje poštovanje. Jako je iskusan.'

Dosad najteže borbe Te Huna je vodio protiv ozljede ramena.

'Redovito mi je iskakalo rame. Iskočilo mi je više od 100 puta! Onda sam shvatio da je situacija ozbiljna i otišao na operaciju i zatim je uslijedilo šest pobjeda iz šest borbi, što dovoljno govori koliko je operacija bila uspješna.'

U karijeri ima 11 pobjeda i 4 poraza. Nedostatak iskustva ne smatra da će mu biti hendikep u UFC-u.

'Nisam se nikad borio protiv top UFC boraca, ali trenirao sam s Thiagom Silvom, Wanderleijem Silvom, Markom Whiteheadom i sličnim borcima. Nije to puno viši nivo. U borbama tek odlučuje tko će koga prije uhvatiti i bolje provesti svoj plan. Nadam se da će UFC publika uživati u mojim borbama jer sam uzbudljiv i atraktivan borac.'

http://sport.dnevnik.hr/...bolje-plese-i-pjeva.html 
Sponsor
neurro
2010-02-10T01:48:01Z
To će ga pratit do kraja života :)1