Mislim da svima ovaj fight card ispada dosadan jel je glavna borba između dvojice legendarnih boraca koji imaju dosadan stil borbe. Unatoč tomu , na UFCu 109 naći će se nekoliko zanimljivih parova.
1. Couture - Coleman 1
-unatoč dobroj predstavi Colemana u prethodnoj borbi protiv Bonnara ja jednostavno ne vidim načina kako Coleman može doći do pobjede protiv Coutura u poluteškoj kategoriji. Predviđam da će Randy dobiti jednoglasnom odlukom sudaca, a da će ju zaslužiti svojim standardno dobrim hrvanjem grčko-rimskim stilom.
2. Marquardt vs. Sonnen 1
Nate je borac koji je nakon impresivne pobjede nad Maia-om prema mojemu mišljenju zaslužio ponovni pokušaj napada na mjesto prvak. Sonnena vidim kao još jednu prepreku tome cilju koju će Marquard uspješno savladati. Sonnen je borac koji će meni ostati u sjećanju prvenstveno kao osoba koja je poražena na prekrasan način od strane Maia-e :)1 . Ugl., Marquardt TKO u drugoj rundi !
3. Mike Swick vs. Paulo Thiago 2
Meni najneizvjesniji meč ove večeri. Swick definitivno nije bio u najboljem izdanju u proteklome meču protiv Hardy-a , te će sada željeti pokazati svoj potencijal. Međutim na drugoj strani je opasni Thiago koji bi mogao nanjeti i drugi poraz za redom Swicku. Uvjeren sam da će ovo biti neizvjesna borba, ja malu prednost ipak dajem Thiagu te u mojoj glavi on dobija meč odlukom sudaca (2:1 :)1 )
4. Demian Maia vs. Dan Miller 1
Kao najveći obožavatelj Maia-e naravno da očekujem njegov povratak pobjedama u meču protiv opasnog Millera kojega sam jedino gledao protiv Sonnena. Iako je Miller crni pojas BJJ, Maia je na nekome drugome planetu po pitanju BJJ te mislim da bi mogao dobiti nekim triangle choke-om :)24 , u najmanju ruku očekujem Damianovu dominaciju u parteru...
5. Matt Serra vs. Frank Trigg 1
Drago mi je zbog Mattovog povratka ,jel on je stvarno osebujan lik kojega ili volite ili mrzite. Kod mene je ovo prvo, pa stoga i navijam za njega protiv Trigga koji mi se ne sviđa pretjerano kao borac. Navijačka "jedinica" - jednoglasna odluka sudaca