djoni
  • djoni
  • Advanced Member Topic Starter
2010-01-05T11:24:03Z
UserPostedImage
Quote:

LAS VEGAS — Mixed martial arts fans who watch pirated internet content could soon be pressed against the cage says the president of an industry-leading fight promotion. In a move that could signal a sea change in the viral presence of MMA — the burgeoning sport of caged pugilism — Dana White, president of the Ultimate Fighting Championship, said his company is readying a legal assault on individuals and websites that deal in unauthorized content.

"When people start going to jail, people will stop doing it," White said.

The pay-per-view industry, of which the UFC has emerged as one of the most profitable players with an estimated $349 million in revenue in 2009, is the latest front in a war between consumers who want free content and entertainment companies with a product to protect.

The weapon of choice for digital thieves: streaming video websites that beam live pay-per-view signals to their home computers, free of charge.

UFC CEO Lorenzo Fertitta testified for the U.S. House Judiciary Committee earlier this month during a referendum on internet piracy of sporting events and said his anti-piracy team had uncovered 271 illegal streams of UFC 106 with over 140,000 viewers.

"The piracy of live sporting events is illegal, it kills jobs, and it threatens the expansion of U.S. based companies," Fertitta told lawmakers. "The UFC is potentially losing millions of dollars a year from piracy."

Thus far, the music and movie industries have been at the forefront of efforts to stop the spread of online piracy. The first shot was fired in 1999, when the Recording Industry Association of America sued online file sharing company Napster for copyright infringement. Since then, the black market for content — and the technology to provide it — has exploded in popularity.

Despite massive campaigns to educate fans on the illegal practice, streaming and sharing websites have become big business and are virtually impossible to curb when hosted in countries with lax copyright laws.

In recent years, the RIAA has begun suing individuals for illegal downloading, a practice that carries on today. Hollywood has targeted websites that carry pirated movies. Last July, Warner Bros. launched a massive campaign to halt the illegal download of "The Dark Knight" but failed to stem a tide of leaks and links that allowed seven million people to watch the blockbuster movie, according to The New York Times.

The fight industry has by and large limited their anti-piracy efforts to the online equivalent of a cease-and-desist, contacting websites that carry illegal content with a notice that they are in violation of copyright laws. Websites like Justin.tv, one of the biggest online streaming video websites, typically remove illegal broadcast feeds, though they often harbor links to sites that carry other feeds.

An angry White said his company had been considering legal action for years but mounting losses had forced action.

"It's going to be a battle, man," White said. "It's going to be a battle, but I'm ready to [expletive] fight.

"We're gonna go after them, we're gonna go after them hard, and we're gonna hurt them."

Lawrence Epstein, the UFC's general legal counsel, said the company could subpoena websites that carry illegal content for the IP addresses and user information of people who watch and download UFC fights, though he declined to say when that would happen.

"We're looking at all of our legal options, and I wouldn't rule out anything when it comes to fighting this problem," Epstein said.

White said the UFC's anti-piracy team monitors illegal streams during events and aggressively pursues offending websites, though he admitted suing websites and individuals would be a costly effort.

"[Piracy] hasn't cost us anything compared to what it's going to cost us to go after these guys," White said. "It's gonna cost us a lot of money, but guess what — it's gonna cost them a lot of money. It's gonna get to the point where it's like, you know what, [expletive] it, maybe we shouldn't pirate MMA any more.

"You got these websites like Justin.tv, and they pirate all kinds of things. They play all kinds of [expletive] on there. Well, we're gonna make it where it's not worth it to put UFC events up on the website."

And with at least 12 pay-per-view events per year — at $44.95 a pop, $55.95 for the HD version — UFC fans may be forced to ask if it's worth it.

Currently, the promotion has two authorized providers of internet pay-per-view – UFC.com, and Yahoo! Sports – at the same price as the standard television broadcast. Epstein says the internet price is mandated by the promotion's contract with pay-per-view providers like DirecTV and DISH Network and cannot be lowered.

Epstein says an average of eight to ten people split a legal UFC pay-per-view broadcast, bringing the price down to around $5 a head (plus beer and pizza), and events are often available in bars and clubs around the city. But for many fans under 21 — the so-called "Generation Wired" — the choice is simple.

UFC commentator Joe Rogan understands the promotion's plight but thinks an Internet crackdown is an unnecessary step.

"I think that kind of stifles innovation," Rogan said. "It stifles the direction the Internet is going. I like things being out there. I think people are always going to buy UFC pay-per-views. You're going to get a much better experience watching it on your television than all stretched out looking fuzzy and pixilated.

"They're trying to protect their money, but the Internet is a strange animal."

Epstein said the UFC had joined a coalition of major sports franchises including the NFL, MLB, and NCAA, and planned to lobby lawmakers to get tough on piracy.

"Are there always going to be people that are going to steal? Yeah," said Epstein. "There are going to be people that rob convenience stores and banks, too. You can put up bars, you can put up cameras, but people continue to do bad things. You're not going to stop all of it.

"I think this is about stopping the good majority of law-abiding citizens who, without education, might not understand that what they're doing is not the right thing to do."

http://mmajunkie.com/new...orthcoming-crackdown.mma 

Arguing on internet is like paralympics, even if you win you are still retarded
Sponsor
MrJinks
2010-01-05T11:41:41Z
Ma nisu normalni, potrošit će više novaca nego što misle da gube.
loreia
2010-01-05T12:09:05Z
A slusaj privatni trackeri su ionako moj primarni izvor MMA materijala. tako da se ne brinem previse :)20
Uostalom, sve do prije koji dan ilegalni download je bio jedini nacin ua gledanje UFC-a u Hrvatskoj.

P.S.
Koji licemjer ovaj Dana, kad je postalo vruce, bas su mu hrvati u njemackoj spasili predstavu u Koelnu. A medju hrvatima se MMA siri iskljucivo putem ilegale. Cak je narastao u popularnosti toliko da je NovaTV pocela raditi posao od MMA u hrvatskoj. Dakle, ilegalni download je nacin osvajanja trzisnog udjela na trzistima slabe platezne moci. To znaju svi, od Microsofta do PPV kompanija.
dr. Jupidu wrote: diskusting
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-01-05T12:10:57Z
netko bi mu trebao javit da je ilegalni download jedini način za gledanje UFC-a u 99 % zemalja svijeta, i da u suprotnom za UFC izvan SAD-a nitko ne bi ni čuo.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
mishima
2010-01-05T12:34:38Z
To im nije baš pametno :)8
Matek
2010-01-05T12:35:26Z
ma nema šanse da nekaj tu naprave, sjetite se prije par godina kad je prašinu podigao ulrich iz metallice u parnici protiv napstera, pa je uspio sa se ugasi napster ali isto tako da se upali još na desetke besplatnih p2p poslužitelja, tako da žali truda i novaca
loreia
2010-01-05T13:05:50Z
Matek wrote:

ma nema šanse da nekaj tu naprave, sjetite se prije par godina kad je prašinu podigao ulrich iz metallice u parnici protiv napstera, pa je uspio sa se ugasi napster ali isto tako da se upali još na desetke besplatnih p2p poslužitelja, tako da žali truda i novaca

Samo je zamijenjen protokol i sve je postalo jos gore :)20

Za sada nema nacina kako zaustaviti ilegalni download.
Ove parnice su tu samo kako bi uplasile "Joe-a obicnog" ako naleti na takvu vijest na internetu ili TV-u.
nodachi
2010-01-05T13:18:59Z
A Dana kao Dana.Da može, naplaćivao bi i tetovaže na borcima kao reklamni prostor...
Kimura
2010-01-05T13:52:27Z
loreia wrote:

Matek wrote:

Ove parnice su tu samo kako bi uplasile "Joe-a obicnog" ako naleti na takvu vijest na internetu ili TV-u.

Mislim da oni ne žele primarno zaustavljati ilegalni download (tipa torrent), nego live streamove.
loreia
2010-01-05T14:36:29Z
Kimura wrote:

loreia wrote:

Matek wrote:

Mislim da oni ne žele primarno zaustavljati ilegalni download (tipa torrent), nego live streamove.

Na taj je nacin formulirana vijest, ali njihov je primarni cilj zaradjivati vise (a torrenti se ne uklapaju u taj plan :)20 )
GenghisKhan
2010-01-05T15:04:56Z
Podsjeca me na pokusaj da se zatvori Pirate Bay. Dan nakon sudske odluke o zabrani, preko TBP-a se mogla kupit ova majica:
UserPostedImage
Matek
2010-01-05T15:57:56Z
GenghisKhan wrote:

Podsjeca me na pokusaj da se zatvori Pirate Bay. Dan nakon sudske odluke o zabrani, preko TBP-a se mogla kupit ova majica:

ista stvar ko sa njima, dobili su sa tužbom da su vlasnici pirate baya prodali sami sebi pirate bay te nastavili dalje raditi ko i prije
:)1
Kimura
2010-01-05T16:52:54Z
loreia wrote:

Kimura wrote:

loreia wrote:

Matek wrote:

Na taj je nacin formulirana vijest, ali njihov je primarni cilj zaradjivati vise (a torrenti se ne uklapaju u taj plan :)20 )

Da, ali ni izdaleka kao live stream. Live stream je taj koji drastično smanjuje kupnju PPV-a, a ne torrenti. Jer većina ljudi želi gledati uživo borbe (ne i ja, meni je jedino bitno da je visoka kvaliteta rezolucije :)18 ).
loreia
2010-01-05T16:55:16Z
Kimura wrote:

(ne i ja, meni je jedino bitno da je visoka kvaliteta rezolucije :)18 ).

:)36

same here
Seded
2010-01-05T18:04:19Z
loreia wrote:

Kimura wrote:

(ne i ja, meni je jedino bitno da je visoka kvaliteta rezolucije :)18 ).

:)36

same here

Pa kad ste papci :)18 Uživo je uživo, bez obzira što je rezolucija mali kvadratić 10×10.

Inače, teško da će oni i live stream zaustaviti, to ionak radi na principu da netko kupi PPV i šalje ostalima, tj. streama ga preko kompa po raznim P2P programima.
"It's not checkmate. The king has one more move."
loreia
2010-01-05T20:31:11Z
a-ha, ti si jedan od onih : Fata je Fata, al dvaput je dvaput :)20
Seded
2010-01-05T21:14:48Z
loreia wrote:

a-ha, ti si jedan od onih : Fata je Fata, al dvaput je dvaput :)20

Pa da, ionak sutra skinem event s trackera. :)20
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-01-05T21:22:21Z
Seded wrote:

Pa kad ste papci :)18 Uživo je uživo, bez obzira što je rezolucija mali kvadratić 10×10.

u čemu je razlika kad kasnije gledaš ako ne znaš rezultate?

šta je ljepše, grčit se ispred monitora uz trzajući stream u 4 ujutro, ili drugi dan zavaljen u fotelju uz klopu i cugu gledaš ko čovjek na ogromnom lcd-u?
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Seded
2010-01-05T21:28:14Z
bero wrote:

Seded wrote:

šta je ljepše, grčit se ispred monitora uz trzajući stream u 4 ujutro, ili drugi dan zavaljen u fotelju uz klopu i cugu gledaš ko čovjek na ogromnom lcd-u?

A ne znam, neka nevidljiva napetost kad znaš da je to baš sad. I ne kenjaj da stream trza, ja sam 3 godine preko Sopcasta gledao bez problema, možda u 2-3 eventa je bilo štekanja.

Naravno, gledat ću dok budem imao volje dizati se u 4 ujutro, kasnije ću vjerojatno isto tako kao i ti downloadati i sutradan ko čovjek pogledati.
Benjo
2010-01-05T22:58:37Z
Seded wrote:

bero wrote:

Seded wrote:

A ne znam, neka nevidljiva napetost kad znaš da je to baš sad. I ne kenjaj da stream trza, ja sam 3 godine preko Sopcasta gledao bez problema, možda u 2-3 eventa je bilo štekanja.

Naravno, gledat ću dok budem imao volje dizati se u 4 ujutro, kasnije ću vjerojatno isto tako kao i ti downloadati i sutradan ko čovjek pogledati.

Nema nist bolje neg kad uzivo gledas,nije to to kad se kasnije gleda 😉