http://www.net.hr/vijest...1/29/0179006.html?pos=n1 Svaki dan čitam vijesti na raznim portalima i pročitam stvarno svašta. Stvarno sam mislio da me ništa više ne može iznenaditi.Vlak iskočio iz tračnica, bah...svaki dan se nešt takvo događa, netko nekog propuca, Lambaša napiše post na Facebooku, predsjednički kandidati kažu nešto, otkrija se neka afera u državi, bomba ubije 157 ljudi negdje kod Bagdada...i sve mi ravno, svaki dan isti tip vijesti, uopće i ne doživljavam sve te događaje kao neke tragedije jer ako se nešto svakodnevno ponavlja, počnemo to prihvaćati kao nešt normalno.
Ali eto, danas sam slučajno pročitao ovu vijest i stvarno me dirnulo/razbjesnilo. Nisam nikakav desničar, ja stvarno volim Hrvatsku, ali nakon čitanja ovog članka bilo me je u najmanju ruku sramota što živim u zemlji u kojoj je ovo moguće.
U zemlji zločinci na sve strane, deseci afera, stotine lopova i kriminalaca, milijuni pronevjereni, dugovi milijardama...a procesuira se samo mali dio, i za to treba prvo pritisak javnosti, medija i štatijaznamčegaveć. A kazne su za sve zločine u Hrvatskoj mizerne, u nesrazmjeru sa učinjenim djelima. Ili ih nema.
E sad, jebeš Žužula, afere u HAC-u, Podravki, HŽ-u, jebeš tajkune koji plivaju u pokradenim milijunima i korumpirane političare,
otkriven je pravi neprijatelj ove zemlje - to je starica koja bez dozvole prodaje zelenje na pijaci. Da ne bi ovo strašno zlodjelo ostalo nekažnjeno, pobrinuli su se inspektori i nevjerojatno brzo i učinkovito hrvatsko sudstvo. I žena koja ima 1800 kn mirovine dobije kaznu od 16 850 kn i još na to 1650 kn dodatno jer joj je natpis sa cijenom pao na pod.
I sad se ja pitam, tko je u ovoj jebenoj zemlji lud? Jedan Ante Gotovac pijan ko zemlja juri cestom i policija ga nakon kraćeg konzultiranja pusti, a ova žena koja utrži 50-ak kn dnevno (ma da utrži 100) je odmah procesuirana i kažnjena. Je li ona nekom smetala, je li nekom predstavljala opasnost? Nevjerojatno kako je sud bio učinkovit i ažuran u njenom slučaju, a procesi mafijašima i gospodarskim kriminalcima se povlače godinama, desetljećima. Jebo ovu državu i stoku koja njome upravlja.
Kad bi žena stvarno mogla platiti tu kaznu, to bi bio iznos jednak onome koji plati 20-ak vozača koji jure iznad ograničenja. Kako je moguće da čovjek kojem su izmjerili 1.5 promila plati kaznu od 3000 kn, a žena koja proda nešto salate 18000?
I dobro žena kaže, da je drogu prodavala na štandu, ne bi je toliko kaznili. Znamo da dileri u ovoj zemlji nisu opasnost i pravi zločinci, starice iza štandova su pravo zlo koje treba pokažnjavati i pozatvarati.
Inače se trudim biti miran i staložen, ali ovakvo nešt me totalno izbaci iz takta. Zlo mi je više od zlostavljanja običnih ljudi dok kriminalci sjede u vladi, saboru, direktorskim foteljama HAC-a, HRT-a, Podravke itd. Dabogda svi crkli od sifilisa.
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."