dRAGO40
  • dRAGO40
  • Advanced Member Topic Starter
2009-10-12T21:06:15Z
Mirko - nedostatak motiva ili tehnike i prave pripreme?

Pogledavši Mirkove borbe iz neutralnog kuta primjetio sam slijedeće.
Pokušava napasti i gristi, ali da je spor na rukama, ne koristi pripreme, niti kombinacije, slab box.
Da li je po vašem mišljenju to nedostatak motiva ili tehnike i prave pripreme?
Meni se čini da je ovo drugo, jer Mirko je nastao teškim i pravilnim radom onakav kakav je prije bio - odličan.
U njemu je svaki puta prije meča volja postojala i to je javno obznanjivao!
I u samoj posljednjoj borbi protiv JDS-a je nebrojeno puta krenuo naprijed. Znaći da nije da ne može potegnuti okidać! Ali kada krene šakama naprijed dobije više puta natrag. Želi u napad, ali je svjestan što se dešava i odguruje protivnika natrag. Krene jednim direktom naprijed, a dobije natrag nekoliko raznih udaraca.
I nekakao mi se čini da su mu protivnici bili "iz drugog reda" ili B klase trenutnog UFC-a.
Kažu neki "problem u glavi". Kako? Ako krene, pokuša, ne ide i onda backpedaling i odgurivanje, znaći da nije da nije krenuo i pokušao. Logičan je zaključak da je problem u tehnici i brzini.
Fedor je za Mirka rekao da njegovi rezultati dovoljno govore.
Da ima tehniku, pokazao bi je. Jedna borba se može omaknuti, ali ovo su već godine da nije ništa pokazao.

Nekako mi je najnevjerovatniji primjer relativno lošeg stanja standup-a njegov 1. napad u 3. rundi protiv JDS-a (prve sekunde 3. runde).

Kako se vama čini?
Sponsor
travarica
2009-10-12T21:19:52Z
I jedno i drugo.

Mirkovo samopouzdanje uvijek je baziralo na njegovim superiornim tehničkim i fizičkima predispozicijama.

Iako je motiv glavna stvar ipak Mirko više ne posjeduje brzinu, preciznost, tehniku koju je nekad imao.

Isto tako izgubio je instinkt pravog udarača, koji kad se mu otvori prilika reagira instiktivno a ne da mora razmislit šta da napravi.
balooba
2009-10-13T03:16:34Z
glava.......sve je u glavi....
bero
  • bero
  • Advanced Member
2009-10-13T07:59:37Z
da nema motiva odavno bi objesio rukavice o klin.
vidite i sami kolko se priprema uoči borbi, izgleda ko zvijer na treningu, ali kad dođe dan borbe...odsjeku mu se noge.

to je neka gadna mentalna blokada, što je on i sam priznao - problem je u glavi.

ako ne namjerava u penziju, ne bi bilo loše da potraži savjet sportskog psihologa.
ako to radi jedan GSP, ili Rich Franklin, zašto ne bi i Mirko.

http://martialarts.about...a/mentaltoughnessmma.htm 

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
loreia
2009-10-13T08:36:20Z
bero wrote:

vidite i sami kolko se priprema uoči borbi, izgleda ko zvijer na treningu, ali kad dođe dan borbe...odsjeku mu se noge.

to je neka gadna mentalna blokada, što je on i sam priznao - problem je u glavi.

ako ne namjerava u penziju, ne bi bilo loše da potraži savjet sportskog psihologa.

jako dobra formulacija...
dr. Jupidu wrote: diskusting
Reptile
2009-10-14T06:49:33Z
bero wrote:

Da bi mu mogao dobro doć psihijatar je istina, no ovaj malo previše kenja po principu psiholoških knjiga "Kako biti uspješan i zadovoljan na svom poslu, a pritom i dobro zarađivati!".

Quote:

Then there's the athletes like Rich Franklin and Georges St. Pierre who say wow, here's an opportunity for me to maximize my mental game....
and spend hard earned money on dumbasses!

http://www.urbandictiona...ne.php?term=psychologist 

Ima dobrih psihologa, ali po njegovim komentarima se vidi tipično američko prodavanje magle.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
Jupidu.
2009-10-14T09:02:26Z
1....mirko nema kondicije za više od 7 minuta kvalitetnog meča...

prvo nije fizički spreman...
REPUBLIKA HRVATSKA: MMA DIPLOMA: DR JUPIDU
OVOM DIPLOMOM SE POTVRĐUJE DA DR JUPIDU OVLAŠTENI MMA PROCJENITELJ I TRENER
OVA DIPLOMA ODNOSI SE ISKLJUČIVO ZA MMA I SPECIFIČNE MMA FIZIČKE PRIPREME

SPLIT: 21.7.2007 GOD

hamush-prvak wc mma organizacije
loreia
2009-10-14T09:29:22Z
Ma kojih sedam minuta sine jesi li ti normalan, on pada vec nakon 2 minute borbe i nakon prvog klinca....
dr. Jupidu wrote: diskusting
dRAGO40
  • dRAGO40
2009-10-18T21:43:16Z
Kako mentalna blokada, kad nije samo stajao, brao batine i branio se?! Protiv JDS je dosta puta kretao naprijed!
Ali kada pogledam njegove ruke, čemu mu služe, boxačku tehniku i brzinu tih istih ruku, ne vjerujem što vidim.
Tko je najbolji borac s kojim se on svakodnevno sprema i koji bi ga trebao moći pritisnuti približno istom kvalitetom kakva ga očekuje u UFC-u?
Mislim da je najbitnije s kime radi na svakodnevnoj bazi!
Njemu dođe Bonjaski na tjedan dana, ali što je sa svakodnevnom rutinom kada Bonjaskog nema?
Taman da ode i u Extreme Couture na 5 dana, ne vidim kako bi mu to pomoglo, osim da vidi kako stoji spram drugih svjetski dokazanih i rangiranih boraca.
Tjedan dana, po meni, nije dovoljno niti da provede sa Superman-om.
Živo me zanima da li on više uopće ikada otputuje negdje na pripreme ili radi s drugim dokazanim borcima samo kada žele doći u njegov podrum?
Iskreno, ne slažem se sa tom prićom Mentalne blokade.
Neki kažu izgubio je ubojiti osjećaj...
To je činjenica.
Ali bitno je kako ga je izgubio!
Očito je jedino što može biti ova shema kako radi i s kim radi.
Ne vidim šta drugo.
dRAGO40
  • dRAGO40
2009-10-18T21:53:24Z
A ovo s kondicijom, pa dobar je primjer ne slušanja trenera, nerazumjevanja metoda i svojeglavosti to kada se nakon 3 dana samoinicijativno vratio s visinskih priprema, jer mu "to ne odgovara".
A nakon toga više u 7. minuti protiv Fedora nije mogao disati.
Normalno da mu nije odgovaralo jer nije mogao raditi kao u nizini, ali u tome i je stvar. Ali zato da je ostao gore, kada bi se spustio bio bi mašina.
Evo i sada u Nedjeljom u 2 kažu "vaš bivši kondicioni trener dr.Jukić".
Nisam znao da mu je i on otišao, ali nije niti čudo ako ga nije slušao u tako osnovnim stvarima. Čovjek se vjerojatno pitao "šta ja tu radim"?

A ona fora sa pecanjem - pa što se potpuno ne smiri i SVE OSTAVI zadnja 4 dana, tako da jednostavno više ne može dočekati tu borbu!?
Em bi se potpuno napunio, em bi se luđački zaželio.
Da, ali time tehniku nebi nadoknadio...
doogong
2009-10-19T02:23:49Z
Mirko je najviše kondicije imao dok se nije preselio u novu kuću.
Zašto? Zato jer je trenirao u onoj 4x4 dvoranici gdje je bilo toliko zagušljivo da je efekt bio skoro isti kao da je išao na visinske pripreme.
dRAGO40
  • dRAGO40
2009-11-01T23:03:57Z
Volio bih da Mirko karijeru privede kraju pobjedom.
Ali ne vidim koga i kako može završiti.
Svi već znaju što mogu očekivati i kako moraju nastupiti.
Znaju da će pritom pobrati par nezgodnih kontri i low ili middle kickova, koji su nekada lomili kosti, a danas se JDS nije niti usporio u napadima od njih.
Znaju da stalno trebaju paziti na LHK, ali Mirko ih ionako ne priprema/kamuflira, tako da je to ipak predvidivo i obranjivo.
A i ispucava ih bezveze. To više nije niti blizu cilja.
Koja su mu realna oružja za završiti borbu?
Parter 0 bodova.
Klinč - vidjeli smo protiv JDS-a.
Standup distanca - poneka kontra, backpedaling i branje batina.
Box 0 bodova, tj. uopće ne postoji.
Udarci u tjelo - ne postoje.
Igra na bodove (TD, držanje pozicija, pokušaji sub-a) - 0 bodova.

Jednostavno se ne mogu pomiriti sa time da će na ovakav naćin završiti karijeru.
BRZAKOBRA
2009-11-02T06:57:50Z
Nemojte se zavaravat! Odem kod mirka na sparinge i odvedem mu pokojeg borca na sparing i ljudi vjerujte mi da takvu zvijer još niste u životu vidjeli.
On je toliko spreman i jak da se pitam ne samo ja nego i ostali borci dali bi i Fjodor to izdržao. Međutim kad uđe u kavez on je druga osoba koja se usere i otkaže mu psiha. Istina je da je jedini borac koji ne sluša trenera već trener njega i da si neda prihvatit nikakav savjet jer smatra da je najpametniji.
Ali vjerujte mi da niste vidjeli jaćeg čovjeka u životu i spremnijeg samo da rješi psihu sam sa sobom i da traži pomoć psihologa vratit če se jaći no ikad ako prevlada psihu. Ostalo je spreman i kondicijski i za borbu u parteru i u stojki ali životinjski i nadljudskom snagom. To prićam iz viđenog i nisam jedini tog mišljenja. ALI LJUDI PSIHA I SAMO PSIHA!!!!!
bero
  • bero
  • Advanced Member
2009-11-02T07:40:38Z
BRZAKOBRA wrote:

Nemojte se zavaravat! Odem kod mirka na sparinge i odvedem mu pokojeg borca na sparing i ljudi vjerujte mi da takvu zvijer još niste u životu vidjeli.
On je toliko spreman i jak da se pitam ne samo ja nego i ostali borci dali bi i Fjodor to izdržao. Međutim kad uđe u kavez on je druga osoba koja se usere i otkaže mu psiha. Istina je da je jedini borac koji ne sluša trenera već trener njega i da si neda prihvatit nikakav savjet jer smatra da je najpametniji.
Ali vjerujte mi da niste vidjeli jaćeg čovjeka u životu i spremnijeg samo da rješi psihu sam sa sobom i da traži pomoć psihologa vratit če se jaći no ikad ako prevlada psihu. Ostalo je spreman i kondicijski i za borbu u parteru i u stojki ali životinjski i nadljudskom snagom. To prićam iz viđenog i nisam jedini tog mišljenja. ALI LJUDI PSIHA I SAMO PSIHA!!!!!

upravo to.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
travarica
2009-11-02T09:15:25Z
BRZAKOBRA wrote:

koja šteta jebote :)14 ... ako je istina to što veliš

treba ga išamarat prije ulaska u kavez ali nema tog junaka
overdose!
2009-11-02T13:32:53Z
BRZAKOBRA wrote:

meni se čini da je to najveći problem
The Miner
2009-11-02T13:57:01Z
BRZAKOBRA wrote:

Odem kod mirka na sparinge i odvedem mu pokojeg borca na sparing i ljudi vjerujte mi da takvu zvijer još niste u životu vidjeli.

Ali kolika je kvaliteta tih momaka na sparingu?
BRZAKOBRA
2009-11-02T14:04:31Z
Vjerujte mi da je samo psiha u pitanju i to na meću. Kad sa sparira zna da neće dobit nokaut i onda se oslobodi. Sparing partnere doslovno izbija iz cipela.
Borci poput Cigana i Overmena mu stalno dolaze i ubija ih. Ako se oslobodi psihe osvojit će UFC ako ne može reći doviđenja sportu i baviti se poljoprivredom kao Mavrović.Sad navodno radi na psihi i nadam se da će opustiti mada sumnjam ali bih ipak volio da uspije.
Vjerujte ljudi takvog ga ubojitog još niste vidjeli i vjerujte da doslovno nitko u ovom trenu iz UFC-a pa in Fjodor nemaju sa njim šanse samo ako uspije savladat strah od KO. Nekidan je bio i Buco Ostojić pa može sve to potvrdit. ZVIJER TREBA OSLOBODIT!!!!
BRZAKOBRA
2009-11-02T14:10:00Z
The Miner wrote:

BRZAKOBRA wrote:

Odem kod mirka na sparinge i odvedem mu pokojeg borca na sparing i ljudi vjerujte mi da takvu zvijer još niste u životu vidjeli.

Ali kolika je kvaliteta tih momaka na sparingu?

Velika i to su sve svjetske klase jakih imena. On to taji pa nebi ni ja to iznosio u javnost ali vjeruj da bi se iznenadio. Uostalom i sam znaš kakav je Mirko. Ja ga ne branim već jako kritiziram kad to zasluži ali šta je istina, istina je. Svi znamo tko je Mirko pa nema potrebe izmišljat. Malo tko se je vratio u ring nakon onakvih nokauta pa mu netreba svaku borbu zamjerat mada se ne trudi u ringu ali to je strah. Daj bože da povrati samopuzdanje i psihićki se oporavi pa češ vidjet o čemu prićam.:)22
fist
  • fist
  • Advanced Member
2009-11-02T14:16:59Z
BRZAKOBRA..... wrote:

..Sad navodno radi na psihi .....

3-4 godine prekasno!