bero
  • bero
  • Advanced Member
2015-04-28T09:54:56Z
http://www.index.hr/vije...ruske-vojske/816942.aspx 
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Zatoichi
  • Zatoichi
  • Advanced Member Topic Starter
2021-01-09T23:32:04Z
Springfield armory prodaje nove hrvatske xd modele i mogu reci da su fantazija,novi modeli dolaze sa magazinima u koje moze stati dvadeset metaka i jedan u cijev sto je nevjerovatno,nazalost u mom massachusettsu prodaju ih samo sammagazinima u koje stane samo deset metaka sto je bullshit ...da mi nije ovakav zakon kupio bi elite odmah....inace prodaju se ko halva u mom lokalnom storu,moras unaprijed naruciti jer se odmah prodaju cim dodju

Inace kod mene nista novo,jedino sto mi je laser sa svjetlom dosao danas pa sam ga instalirao na moj MP9,treba mi sad i holster doci specijalno napravit da drzi mp9 sa laserom
UserPostedImage 

UserPostedImage 
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
Black Arrow
2021-01-10T00:24:05Z
Tooo Zaitochi ovo mi je uvijek bio jedan od najdrazih topica :)20 :)36

Zar je zakonska regulativa za okvire razlicita od stejta do stejta ? Zasto ne mozes naruciti preko poste kao Charles Bronson...:-))
Kako se krecu cijene po trgovinama za nove modele Springfielda ?
Zatoichi
  • Zatoichi
2021-01-10T00:42:46Z
Kod nas cjene idu od 600 do 800 dolara,zavisi koji model kupujes....eto taj tactical model dolazi sa magazinom u kojeg ide 22 metka,to nema nigdje na trzistu,bereta dolazi sa 15+1 metak u cjev,glock 17+1 al sa 22+1 jos nisam vidio igdje....da,svaki stejtmima svoje zakone,u nekima mozes kupiti prigusivac,u nekima je zabranjen,velicine magazina itd...to su sve gluposti uvalite od strane demokrata,eto kao velicina magazina ce nesto promjeniti,ja mogu kupiti 10 magazina u koje moze 10 metaka,znaci 100 metaka nosam sa sobom ali dva magazina po 22+1 metak u magazinu,e to je malo previse.....gledao sam joe rogan podcast kad je presao iz kalifornije u teksas,bivsi navy seal dosao u posjetu i svima u studiu doneo pistolj kao poklon,tamo se to valjda moze to dok kod mene samo ja mogu sam sebi da kupim pistolj i to moram licno,..
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
dr jupidu
2021-01-10T01:08:51Z
Originally Posted by: Zatoichi 

Kod nas cjene idu od 600 do 800 dolara,zavisi koji model kupujes....eto taj tactical model dolazi sa magazinom u kojeg ide 22 metka,to nema nigdje na trzistu,bereta dolazi sa 15+1 metak u cjev,glock 17+1 al sa 22+1 jos nisam vidio igdje....da,svaki stejtmima svoje zakone,u nekima mozes kupiti prigusivac,u nekima je zabranjen,velicine magazina itd...to su sve gluposti uvalite od strane demokrata,eto kao velicina magazina ce nesto promjeniti,ja mogu kupiti 10 magazina u koje moze 10 metaka,znaci 100 metaka nosam sa sobom ali dva magazina po 22+1 metak u magazinu,e to je malo previse.....gledao sam joe rogan podcast kad je presao iz kalifornije u teksas,bivsi navy seal dosao u posjetu i svima u studiu doneo pistolj kao poklon,tamo se to valjda moze to dok kod mene samo ja mogu sam sebi da kupim pistolj i to moram licno,..

u americi po meni je čovjek budala ako se nenosi pištolj

od lopova.....

do serijskih ubojica

u hrvatskoj se može bez

al u americi živjet i ne imat oružje ccc

no jasno tu je rizik da se završi na robiji zbog krive procjene

al pogotovo taj osjećaj da se živi u zemlji gdje stalno ima serijski bar jedan ubojica..to je grozan osjećaj i treba imat bar gun

10 metaka je malo ako te napadne banda

za bandu treba 20 komada
karl anal
2021-01-10T07:29:52Z
Ima sam berettu ali sam je nakon prve zamalo katastrofe bacia u more

definitivno nisam oružje material, zamalo sam iz svoje ludosti ili da kažem gluposti

napravio veliko sranje na plaži ispred kuće i odtad radije da na mene potegnu oružje nego ja na nekog
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
dr jupidu
2021-01-10T14:52:57Z
koliko se da rimjetiti samo loš braća žuti & 130 kg pameti pohvali se arsenalom

šteta što sajt čita cijela policijska uprava hrvatske inače bi sigurno američkim plaćenicima bilo uzvraćeno s teškom artiljerjom :)1

zatoichi..kako ide zakon u vas...jel moš odmah ustrijelit nekog tko ti udje u dvorište ili ima prethodni protokol ?
karl anal
2021-01-10T15:57:14Z
Originally Posted by: dr jupidu 

koliko se da rimjetiti samo loš braća žuti & 130 kg pameti pohvali se arsenalom

šteta što sajt čita cijela policijska uprava hrvatske inače bi sigurno američkim plaćenicima bilo uzvraćeno s teškom artiljerjom :)1

zatoichi..kako ide zakon u vas...jel moš odmah ustrijelit nekog tko ti udje u dvorište ili ima prethodni protokol ?

mislim samo u texasu
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
Zatoichi
  • Zatoichi
2022-04-21T22:07:45Z
Evo frishko doslo iz italije,Beretta CX4 Storm,9mm ,nazalost magazin sa deset metaka no u ovom slucaju ima loophole,ovaj karabin uzima magazine beretta pistolja kao beretta 92fs i sve magazine 8000 serije,znaci mogu kupiti pre-ban magazin(napravljeni prije 1994)u koji moze stati 15+1, 17+1 i 20+1 metaka.....treba ih samo naci,vecinom ih nema u lokalnim gun store al ih bude na gun shows no tu moram cekati par mjeseci do sljedeceg gun show 👍

UserPostedImage
thelovacluka
2022-04-22T12:49:11Z
E, što tebi treba za nabavu oružja/dozvole u USA? 😃
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
The Last Emperor
2022-04-22T13:56:17Z

Evo frishko doslo iz italije,Beretta CX4 Storm,9mm ,nazalost magazin sa deset metaka no u ovom slucaju ima loophole,ovaj karabin uzima magazine beretta pistolja kao beretta 92fs i sve magazine 8000 serije,znaci mogu kupiti pre-ban magazin(napravljeni prije 1994)u koji moze stati 15+1, 17+1 i 20+1 metaka.....treba ih samo naci,vecinom ih nema u lokalnim gun store al ih bude na gun shows no tu moram cekati par mjeseci do sljedeceg gun show 👍

UserPostedImage

Sto ce ti ovo, ides u Ukrajinu? 😁

Zatoichi
  • Zatoichi
2022-04-22T17:11:28Z
Originally Posted by: The Last Emperor 

UserPostedImage

Sto ce ti ovo, ides u Ukrajinu? 😁

Inflacija,ekonomski problemi u zemlji,kriminalni elementi su postali bizi a ujedno 9mm je puno jeftiniji nego 308cal za snajper ili kalasnjikov tak da....
Zatoichi
  • Zatoichi
2022-04-23T12:01:33Z
Originally Posted by: thelovacluka 

E, što tebi treba za nabavu oružja/dozvole u USA? :D

Nesmijes imati kriminalni rekord

thelovacluka
2022-04-23T17:34:51Z
I to je to? osobna i odeš i kupiš?

mislim, kod nas za držanje, a posebno nošenje, moraju biti uvjeti...
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Zatoichi
  • Zatoichi
2022-04-23T23:53:19Z
Originally Posted by: thelovacluka 

I to je to? osobna i odeš i kupiš?

mislim, kod nas za držanje, a posebno nošenje, moraju biti uvjeti...

Prvo ides na trening da bi dobio certifikat da znas koristi oruzje bez da ubijes sebe ili nekog drugog slucajno....onda zoves policiju da bi napravio termin sa policajcom koji je zaduzen za davanje gun permits u gradu u kojem zivis......na dati datum odlazis u policiju gdje otprilike provodis 30-40 minuta sa policajcom,uzima ti certifikat treninga,3 pisma od 3 osobe koje nemaju kriminalni rekord u kojem pisu da te vrlo dobro znaju,da si “posten” ,da nisi budala i tak nesto,kopije osobne,uzima ti otiske prstiju,ima mali “small talk” sa tobom,uglavnom da vidi da nisi ocigledno caknut ili tak nesto,svi podaci se salju State police i FBI gdje se dublje provjerava da li si nesto uradio u proslost(recimo ak si udario zenu samarom i ona pozove policiju,policija ce pitatati da li ona zeli da te privedu,ak ona kaze da nezeli,oni ce te ostaviti na miru no taj podatak ce ici u sistem i bice razlog da nedobijes gun permit iako nisi priveden,nisi isao na sud i nemas kriminalni rekord)....otprilike nakon 3 mjeseca ti gun permit dolazi postom,samtim permitom i osobnom sad mozes ici u gun store da nabavis pistolj....uglavnom sledeci korak je uclaniti se u gun klub gdje opet ides na 1sastanak gdje ti objasnjavaju pravila kluba i nakon toga svaki novi clan pojedinacno ide na gun range i puca sa pistoljem u metu da bi pokazao da zna koristiti,tu je uvijek neko od klubskis”moderatora” koji ti pokazuje gdje si pogrijesio i kak treba pravilno pucati,dobijas “chip card” i sa tom kartom mozes doci u klub po danu a i po noci ak hoces.....kod vecine klubova puske se mogu koristiti samo vani i po danu(rifle range)........svremenom saznajes sve vise i vise kak su gun laws glupi i kak demokrati pokusavaju od “postenih gun owners”😁 da naprave kriminalcima i onda ak si bio demokrata polako postajes republikanac 😁😁
Similar Topics
Users browsing this topic