G86
  • G86
  • Advanced Member
2012-02-28T21:20:31Z
hamush wrote:

uzi je super. imam red dot i collapsing stock i dugu cijev pa je prava puska. a bogami je i precizan.

uzija su furali tenkisti redovito i kažu da nije tako precizan :)23
(#/d)
hamush
2012-02-28T21:35:58Z
ovisi koji i ciji. ja imam IMI uzi i pogadja muhu u lijevo jaje do cca 40m...
hamush
2012-02-28T21:50:29Z
Logicus wrote:

hamush wrote:

barret je zakon 🙂

Metak mu skoro ko moj dlan haha.. Bolji je .338 Lapua.. Ovo je previše brate :)22

pucao sam iz 338 lapua... to je top. proslo kroz debelo drvo i jos preoralo metar zemlje iza njega... katastrofa. ako nisi spreman izbije ti rame. da ne spominjem da je glasna za popizdit.

Logicus
2012-02-29T00:12:32Z
hamush wrote:

Logicus wrote:

hamush wrote:

barret je zakon 🙂

Metak mu skoro ko moj dlan haha.. Bolji je .338 Lapua.. Ovo je previše brate :)22

pucao sam iz 338 lapua... to je top. proslo kroz debelo drvo i jos preoralo metar zemlje iza njega... katastrofa. ako nisi spreman izbije ti rame. da ne spominjem da je glasna za popizdit.

Ne govore zaludo da su .338 Edge i Lapua Magnum najbolji kalibri za snajper.

Ja nisam iz Lapue, al jesam iz M48, kalibar (nisam siguran) 7.92x52, al tad sam bia manji (oko 11-12 god) i dobro mi je rame sjeba sjećam se.. Ovi .50 BMG nije toliko. Je da dobro rokne, al pravilno sam ga drža i poluautomatski stuka 10 metaka u stablo koje je nakon osmog palo :)22 ).
hamush
2012-02-29T03:42:01Z
samo zamisli sta to napravi ljudskom tijelu kada okine...
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2012-03-02T12:05:35Z
e.peace
2013-03-01T15:11:18Z
Pitanje za zatoichi !

Da li mu je za pasom beretta 92 ?

UserPostedImage
loreia
2013-04-26T11:32:15Z
Vidim da su pocele rasprave o oruzju na krivoj temi, pa evo mali podsjetnik da postoji i primjerenija tema za rapravu o metodama za ubijanje ... od Zombija do Djihadista.
dr. Jupidu wrote: diskusting
loreia
2013-04-26T11:44:25Z
BTW, ideja da su ruski avioni bolji zato jer su pokretljiviji je malkice ipak nategnuta. Americki avioni nisu ni dizajnirani za taj tip borbe, njihova je vizija imati brz avion, sa jakom avionikom (avio elektronikom), i raketama sa vecim dometom od ruske strane. Kad se u mix dodaju i Awacs-i, onda i manje pokretljiv avion ima vece sanse u sukobu sa MIGovima u SUovima.
S druge strane ne postoji pravi test u ratnim uvjetima izmedju perjanica americke ili ruske avio industrije, tako da je svaka rasprava teoretiziranje bez dokaza.
Satrap
2013-04-26T11:47:48Z
Originally Posted by: loreia 

BTW, ideja da su ruski avioni bolji zato jer su pokretljiviji je malkice ipak nategnuta. Americki avioni nisu ni dizajnirani za taj tip borbe, njihova je vizija imati brz avion, sa jakom avionikom (avio elektronikom), i raketama sa vecim dometom od ruske strane. Kad se u mix dodaju i Awacs-i, onda i manje pokretljiv avion ima vece sanse u sukobu sa MIGovima u SUovima.
S druge strane ne postoji pravi test u ratnim uvjetima izmedju perjanica americke ili ruske avio industrije, tako da je svaka rasprava teoretiziranje bez dokaza.

Ako nije problem, malo pojasni ova dva boldana pojma, npr, što bi bili "ratni uvjeti" i "perjanice..."?

Hvala.
loreia
2013-04-26T12:25:01Z
Originally Posted by: Satrap 

Ako nije problem, malo pojasni ova dva boldana pojma, npr, što bi bili "ratni uvjeti" i "perjanice..."?

Hvala.

Vidim da sam bio neprecizan, mislio sam na izravan sukob zadnje generacije MIG-a ili Suhoja sa Amerikancima (bilo sto od njih, standardni work horse 15ce, 16ce, ili 18ce, ili sad u novije vrijeme Raptori), ali tako da se u nekom ogranicenom sukobu sudjeluju americki i ruski piloti uz punu logisticku podrsku. Dakle, ne da neka 16ca zaluta u ruski zracni prostor pa ga naganjaju Migovi, vec da su Awacs-i blizu i da vidimo moze li se ruse skidati iz daljine kao glinene golubove.

Recimo, gotovo nista ne znaci to sto su Ameri skidali srpske ili iracke 29ce. Na osnovu tih podataka ne mozes zakljuciti nista u stilu "F-16 je dominantan nad MIG-29". Naprosto, niti nakon svoh desetljeca i potrosenjih milijardi, nemamo pravi test kako bi izgledao zracni sukob dvije strane. Vjezbe sa aero mitinga ne racunam. Isto tako ne racunam na americko silovanje nacija koje su imale par zastarjelih i slabo odrzavanih modela MIGova.
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2013-04-26T13:17:15Z
Sory Ksian moram ovdje pisati je tema aveti mi se gadi:)14

ja sam zabrijao onaj dan na s 300
jer je rijetkost vidjeti kako izgleda kontrolna soba iznutra.

Ali s400, to je raketa,koju ima samo rusija i ne prodaje se nikome.
Mega zvijer i trenutno broj jedan među raketama(zemlja -zrak).
Da skratim.
S 300 ima domet do visine 30 kilometara(kad nacilja skida)
a s400 do 400 km u visinu što je 5 puta više nego bilo koja NATO raketa.
Razlika je kad se gađa avion ili balistička raketa.
Druga bitna stvar je mobilnost, a aktivna bude za 5 min od kad se kamion parkira.
to je oružje koje bi ameri željeli imati više od svega.

A u vezi ameri rusi i ostalih klokana ko je simpatičan a ko ne boli me kita za sve njih
bitno mi je samo što je bolje tehnički.

U avione se baš ne kužim toliko ali imaju i rusi awacs-e ako netko ne zna(A50).
ono što sam želio reći da od hladnog rata tj post hladno ratovska era nije donijela baš neki ogroman napredak u svijetu borbenih aviona.
takoda meni je to sa kvalitetom i čiji su bolji li la
rusi su malo robusniji a ameri šminkerski ali svi imaju sad elektronike da padnemo na dupe.

slažem se sa Sandrom u vezi onog da dok se ne pokače ne nebu zapravo veliki igrači ili
neke državice koje svoju zračnu silu temelje na njihovoj tehnologiji , jebeš sve to.

evo jedan primjer i z WW2(hamush neka me ispravi ako griješim)
talijani su imali vrhunske u avione u WW2 pa su popušili.
možda je nekom smiješno da su talijani imali dobre avione ali jesu
toliko za sada od mene
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
hamush
2013-04-26T14:24:42Z
ma talijani su imali kompetetivne avione, sto nije bilo pitanje no da li ovdje govorimo o srazu nacija ili plane vs plane, i u kojim uvjetima?

imali su i svabe me 262 mlazni pa je imao simbolicki doprinos u obrani njemacke... zahvaljujuci hitleru.
primjerice. americki mustang kojeg svi dizu u nebesa i hvale da je best ww2 plane, truc bla ser blah bla bla... po kojim uvjetima? prvi i najvazniji je domet. imao je domet gdje drugi nisu. i zato je bio tamo, u velikim brojevima, i zato je sudjelovao u pobjedama.. naravno da je prica puno kompleksnija, ali to mu je bio kljucni faktor. range.

sandra je zapravo sve objasnila i argumentirala. ne postoje primjeri modernijih sukoba di se moze zakljucit sta je bolje sta je losije. previse faktora su ukljuceni u nekakvu realnu prosudbu da bi se uopce mogao i izvuci neki zakljucak. no kao sto je sandra rekla, sve se svodi na to da jedan moze drugog okinut na vecoj udaljenosti :)

znam da to sto sam napisao zvuci cobanski no cinjenica je da takve diskusije tipa "ko je bolji" jednostavno ne mogu biti vodjene na nekom visem nivou sem osnovnoskolskog prepucavanja.
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2013-04-26T14:34:31Z
ovaj avion od borbenih mi je trenutno najljepši
UserPostedImage
My PFS Bets:
Zatoichi
  • Zatoichi
  • Advanced Member Topic Starter
2013-04-27T20:09:06Z
al ste napravili hajdzek na moj topic,sa puskica i pistolja na mig 29 i f18...tssssssstssssss.....no iskoristicu ovu priliku za mali update...zenska je dobila licencu za oruzje pa sam joj kupio Bodyguard .380
(mislim da je to kratka devetka kod nas)
LINK 

a sebi sam kupio semi auto sacmaru Stoeger 2000

LINK 

ps;nije mise dalo skidati slike sa mobilnog pa sam ih pokupio sa neta

It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
hamush
2013-04-27T20:14:29Z
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2013-04-27T21:07:50Z
Originally Posted by: Zatoichi 

al ste napravili hajdzek na moj topic,sa puskica i pistolja na mig 29 i f18...tssssssstssssss.....no iskoristicu ovu priliku za mali update...zenska je dobila licencu za oruzje pa sam joj kupio Bodyguard .380
(mislim da je to kratka devetka kod nas)
LINK 

a sebi sam kupio semi auto sacmaru Stoeger 2000

LINK 

ps;nije mise dalo skidati slike sa mobilnog pa sam ih pokupio sa neta

ma ko te šiša kad te nema na plaži:)18

lijepe stvarčice a posebno mi se sviđa ova maskirna sačmarica.
Nabunarili ste vi tog oružja...
sad imaš pravi mali arsenal
My PFS Bets:
ksian
2013-04-27T22:47:06Z

Vidim da sam bio neprecizan, mislio sam na izravan sukob zadnje generacije MIG-a ili Suhoja sa Amerikancima (bilo sto od njih, standardni work horse 15ce, 16ce, ili 18ce, ili sad u novije vrijeme Raptori), ali tako da se u nekom ogranicenom sukobu sudjeluju americki i ruski piloti uz punu logisticku podrsku. Dakle, ne da neka 16ca zaluta u ruski zracni prostor pa ga naganjaju Migovi, vec da su Awacs-i blizu i da vidimo moze li se ruse skidati iz daljine kao glinene golubove.

Recimo, gotovo nista ne znaci to sto su Ameri skidali srpske ili iracke 29ce. Na osnovu tih podataka ne mozes zakljuciti nista u stilu "F-16 je dominantan nad MIG-29". Naprosto, niti nakon svoh desetljeca i potrosenjih milijardi, nemamo pravi test kako bi izgledao zracni sukob dvije strane. Vjezbe sa aero mitinga ne racunam. Isto tako ne racunam na americko silovanje nacija koje su imale par zastarjelih i slabo odrzavanih modela MIGova.

Ovaj post prilično stoji. Obaranje srpskih MiG-29 od strane F-15 i F-16, bez da je bilo suprotnog učinka, uopće ništa ne znači. To su bile najslabije, sovjetske izvozne verzije tog aviona, a većini nije radio ni onako inferioran radar. Dalje, piloti srpskog lovačkog zrakoplovstva su možda bili dobri piloti u smislu upravljanja letjelicama, ali, taktika im je bila katastrofa, ispali su glineni golubovi. Odmah su uzletjeli, i odma su se tvrdo prizemljili, umjesto da čekaju eventualnu šansu kad apsolutno nadmoćnom protivniku malo popusti pažnja, tako da ih je prepolovilo u startu.

Njihov zapovjednik lovačkog zrakoplovstva je poginuo krajem tog rata, tako što je stajao kraj PZO raketnog položaja koji djeluje, dok su mu ovi sa tog sistema govorili da bude u skloništu, a on je htio pokazati hrabrost pred njima,što je bilo krajnje glupo, uzevši u obzir koja je sila na drugoj strani.

Čitao sam ulomke iz knjige zamjenika zapovjednika postrojbe koja je čuvena po obaranju F-117. Odlično je opisao cijelu situaciju, i kako su zapravo do kraja ostali u igri sa tako nadmoćnim protivnikom. Po svemu što je opisao, gotovo sigurno je da su oni sa tim sistemom (S-125, nišanski radar P-18) pogodili i B-2, najskuplji avion na svijetu, a da li su ga i oborili, teško je dokazati. U Srbiji tvrde da je pao u Hrvatskoj, u Spačvanskoj šumi, i ja sam stvarno na google earthu našao lokaciju u toj šumi, jedno 4, 5 km sjeverno od Gunje, mjesta preko puta Brčkog, gdje izgleda kao da je nešto poput tog aviona zaista i palo, a sad, je li je, ili nije, ne znam.

Iz tog rata je važno iskustvo da stari radar P-18, koji radi u VHF području "lovi" stealth avione puno bolje od modernih radara koji rade u višim frekvencijskim područjima, i to je sigurno zabrinulo Amerikance više od svega ostalog.

Drugo bitno iskustvo je da za male zemlje nema bitnog značaja u držanju lovačke avijacije, osim koliko im treba za mirnodopski nadzor zračnog prostora.

Iranci su, izgleda, skužili tu lekciju, makar zabavljaju napaćeni narod diljem svijeta sa nekim svojim stealth projektom koji blago podsjeća na neku LEGO maketu. Oni jačaju prvenstveno PZO, odvojili su tu branšu od RZ prije nekoliko godina, tako da im tu kurčeviti piloti ne mogu krojiti kapu inžinjerski nastrojenim raketašima i radaristima. Vidjeli su šta se desilo svima koje su Ameri gađali, i ulažu novac tamo gdje je puno pametnije nego u lovce.
Zatoichi
  • Zatoichi
  • Advanced Member Topic Starter
2013-04-28T00:23:15Z
dogfights are bitch ,treba ti tehnologija,taktika i muda a ameri su napravili nauku od toga....opet mislim da bi dogfight izmedju jednog americkog pilota u najnovijem f-fajteru i jednog ruskog pilota u starom mig-29 bio 60-40 %,ruski piloti su fenomenalni no tehnologija u avionima nije napredovala puno(no money no music),sto se tice pilota sa neseg podrucja ,nisu nikad bili u klasi rusa ili amera i da su letjeli UFO opet nebi imali sanse sa amerima
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
Krajisnik
2013-04-28T00:52:07Z
Evo vam pricica za laku noc ili da prekratite do main eventa analiticari :)20
http://www.f-16.net/news_article2167.html 
- A, jadan Pilipenda, smrznu li se?
- Valaj da hoću da se ukočanjim ovđe, nasred puta, ne bih zažalio!
Similar Topics
Users browsing this topic