uzi je super. imam red dot i collapsing stock i dugu cijev pa je prava puska. a bogami je i precizan.
Nisam pucao iz originalnog izraelskog, već iz njegove hrvatske kopije, imenom "Ero", i to me oružje nije impresioniralo, ne znam da li je baš ogromna razlika u kvaliteti između hrvatske i izraelske verzije. To je oružje za blisku borbu, municija je pištoljska, duga deva. Doduše, za samoobranu, više nego dovoljno :)20
Imao sam prilike vrtiti se oko raznog pješačkog oružja i pucati iz istog, i najviše su me fascinirala dva oružja:
Jedno je M-84, kopija ruskog PK mitraljeza 7.62*54, poznatiji pod nadimcima "Ceca" i "Sijač smrti".
Drugi je dobro znani RPG 7 iliti "Ljuba truba", vjerni pratilac mudžahedina i ostalih zamotanih i bradatih ratnika, ruski raketni bacač, i mislim da je bivša država totalno nepotrebno razvijala "Zolju" i "Osu", pored ovako sjajne stvari.
To su jednostavna, jako pouzdana, prilično precizna oružja, i mislim da koštaju dosta manje od NATO oružja toga tipa.
Što se AK-47 tiče, mislim da su najkvalitetniji upravo oni proizvedeni u Kragujevcu, vidio sam jedan takav koji je bio tvornički napravljen za NATO municiju, 7,62*51, i korisnik mi je tvrdio da je precizniji od FAL-ovke, doduše, nisam siguran...mislim da FAL-ovka ima prilično dužu cijev, a duža cijev, znači veću preciznost.
Najveći kvalitet kalašuna je da je nepoderiv i smješno jeftin, kao i dosta stvari koje su napravljene u Rodini... ali, mislim da je municija 7,62*39, kao i ona manjeg kalibra koja ju je trebala zamijenit (5,45, čini mi se) dosta lošije balistike od usporedive zapadne, inače, postoje čak i razlike između ruske i ex-jugoslavenske municije tog kalibra...
Nego, Hamush, kako stoje stvari kod tebe, šta se zapravo smije kupiti od oružja, šta se može držati doma, šta nositi....daj nam jedan mali Bowling for North Carolina :)1