Ok, ionako mislim da je bilo samo pitanje vremena kad ćeš u kućnu oružarnicu ubaciti malo balkanskog štiha :)
haha,mislio sam uzeti americki AR15 pa sam nedavno procitao da se americka vojska buni kak talibani imaju bolje oruzje od njih(ak 47)...kazu hoce im se puske zastekat,nemogu pucat a talibani soraju non stop....fuck this,nabavim si ak47,ak shit hits the fan da imam nesto sto nece zastekat :)20
Jebote, pa ista priča je bila i u Vijetnamu, na kraju su Ameri na crno kupovali Kalašnjikove prije odlaska u džunglu.
Trideset godina je prošlo od toga, a Ameri još uvijek ne mogu napravit ništa ni približno kvalitetno ko AK-47??? :)18
Za tako gun-crazy naciju to je vrhunska sramota. :)20
Nije problem napravit bolju pusku, problem je zamjeniti naoruzanje cijele vojske.
Takvi se ugovori ne potpisuju bez posebnog razloga.
Ni Rusi nisu tek tako krenuli u masovnu proizvodnju AN94 ili AEK971.
Uostalom ni kalas nije savrsen, kraci rafal (paljbored :)20 ) (2-5 metaka) ga se jos i da kontrolirati, ali sve preko toga ne ide u metu nego na mjesec. Natavno govorimo o klasicnoj 47-i.
Mada, ja sam u vojsci u Kninu zaduzio jedan ruski kalas (godina proizvodnje 1967) koja je bila tako lagana i upucana, imao sam dojam da mi je produzetak ruke. Pogoditi u crno polja na meti sa tom slatkicom je bilo "piece of cake". Cak i cetrdeset godina nakon proizvodnje ta je puska bila vrhunski proizvod.
dr. Jupidu wrote: diskusting