Losh
  • Losh
  • Advanced Member Topic Starter
2011-04-08T08:29:06Z
Znam da ste na prvu mislili da je reč o vašoj državi ali u pitanju je Srbija. Morao sam ovo da podelim sa vama.
Naime 31.03.2011 kod nas je debilna skupština usvojila zakon o sportu, nisam ništ specijalno obraćao pažnju dok nisam čuo za član 158.
UserPostedImage

Na ćirilici je , ko ne razume evo "prevoda" :)20

Quote:

Zabranjeno je organizovanje bilo koje sportske priredbe koja se temelji na takozvanom slobodnom borenju dva ili više lica (borbe u kavezu i sl), kao i učešće u takvoj priredbi.

Sad, malo je nedefinisana rečenica pa je može tumačiti ko kako hoće. Mislim da ovo ne bi trebalo da funkcioniše, ovi kao da su mislili na borbe pasa a MMA ima jasna pravila...

Sponsor
KRU MUAY THAI
2011-04-08T08:56:38Z
- Šta to znači za priredbu WFC u Bg? Ona če se održat ili..?
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-04-08T09:33:51Z
znači drugim riječima Srbija je zabranila MMA, jel tako?
:)21
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Losh
  • Losh
2011-04-08T09:56:16Z
Pa ko će ga znati...
Mislim da će u narednim danima biti jasnije. Ne znam šta oni misle pod "slobodna borba" . Ne verujem da su mislili na izraz za MMA koji vi koristite.Nadam se da misle o nekoj borbi bez pravila ili tako nešto a mma ima pravila tako da se nadam da ovo nije zabrana mma u Srbiji.
A WFC će biti 100% :)1
Losh
  • Losh
2011-04-08T10:18:12Z
Sad sam dobio neke informacije da su upravo na MMA mislili... Izgleda da je jedan uticajan čovek iz Kik boks saveza (da mu ne pominjem ime) lobirao za ovakav zakon. Bruka i sramota.
Popizdeo sam :)12 Izgleda da se čovek boji konkurencije.
bbbmarc
2011-04-08T10:21:06Z
KRU MUAY THAI
2011-04-08T10:25:19Z

- Pa i nije Srbija tako usamljen primjer u svijetu.. boksački lobi u Njemačkoj, i mnoge druge države koje na takav ili drugačiji način zabranjuju MMa, sad zašto se to radi, to je tema o kojoj se dosta puta več diskutiralo..
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-04-08T10:30:17Z
KRU MUAY THAI wrote:

- Pa i nije Srbija tako usamljen primjer u svijetu.. boksački lobi u Njemačkoj, i mnoge druge države koje na takav ili drugačiji način zabranjuju MMa, sad zašto se to radi, to je tema o kojoj se dosta puta več diskutiralo..

U Njemačkoj je zabranjen samo na TV-u ali eventi se mogu održavati. Rijetko koja država ga je zabranila u potpunosti, mislim da bi po tome Srbija čak mogla biti jedina u Europi. :)21

P.S.
Losh, malo sam ti editirao naslov da se zna o čemu je riječ :)37
- dr jupidu
santiago
2011-04-08T10:38:29Z
Ja mislim da je i Francuska (Nema udarca u parteru) te Svedska koliko znam.
slobodan***
2011-04-08T10:40:26Z
Losh wrote:

Sad sam dobio neke informacije da su upravo na MMA mislili... Izgleda da je jedan uticajan čovek iz Kik boks saveza (da mu ne pominjem ime) lobirao za ovakav zakon. Bruka i sramota.
Popizdeo sam :)12 Izgleda da se čovek boji konkurencije.

Spominjali su kavez..to automatski zabrannjuje borbe u oktagonuMMA a ukoliko je u ringu onda se odnosi na MMA... mogu i pogadjati koi je covjek koi je lobirao :)))
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-04-08T10:43:04Z
santiago wrote:

Ja mislim da je i Francuska (Nema udarca u parteru) te Svedska koliko znam.

Švedska očito nije čim je UFC za kraj godine tamo najavio turnir.
- dr jupidu
santiago
2011-04-08T10:45:43Z
Imas pravo. Valjda riješeno.
Gladiator DU
2011-04-08T10:47:48Z

Katastrofa! Puno toga bi se moglo napisati, ali oni koji su odgovorni ovo ne čitaju, pa nema smisla! Žao mi je Mahića i truda uloženog u organizaciju WFC 13!!!
M.U. Event manager & Matchmaker, "FREE FIGHT Grand Prix 2009 - Dubrovnik"
KRU MUAY THAI
2011-04-08T10:48:38Z
bero wrote:

KRU MUAY THAI wrote:

U Njemačkoj je zabranjen samo na TV-u ali eventi se mogu održavati. Rijetko koja država ga je zabranila u potpunosti, mislim da bi po tome Srbija čak mogla biti jedina u Europi. :)21

P.S.
Losh, malo sam ti editirao naslov da se zna o čemu je riječ :)37

-Da tako je, navodim samo da ima reakcija u tom smijeru...ne samo u Srbiji. Na ovakav ili onakav način.Srbija nije po tome izuzetak..
Losh
  • Losh
2011-04-08T10:59:57Z
Gladiator DU wrote:

Katastrofa! Puno toga bi se moglo napisati, ali oni koji su odgovorni ovo ne čitaju, pa nema smisla! Žao mi je Mahića i truda uloženog u organizaciju WFC 13!!!

Mislim da će proći wfc 13. Zakon stupa na snagu 8 dana po objavljivanju u službenom glasniku. Sad ne znam kad mu to dođe 🙂 ali uveren sam da će WFC proći bez problema.
Mada, kod nas ima gomila zakona koji se ne sprovode, nadam se da će i ovaj biti jedan od njih :)20
Gladiator DU
2011-04-08T11:03:47Z

Vidim da postoji problem zbog nedefiniranog značenja slobodna borba!!! Pričao sam sa Mahićem sada, on kaže da čeka ponedjeljak i njihovu odluku! Mislim, skoro je nevjerovatno da se tako nešto može napraviti čovjeku 10 dana prije priredbe i da ga se potom još zavlači do doslovno zadnjeg dana. No, ako je u to umiješan predsjednik kick boxing saveza Srbije, onda je to još veća sramota za sport u Srbiji! Bilo bi mi drago da WFC 13 uspije i da Srbija vidi koji je to spektakl, uživo!
M.U. Event manager & Matchmaker, "FREE FIGHT Grand Prix 2009 - Dubrovnik"
Referee
2011-04-08T11:20:40Z
Nemate se šta tješiti, pod slobodnom borbom i borenju u kavezu, jasno je da se radi o MMA ili ultimate fightu!
Ono što je u ovom trenutku najhitnije, je , da se pogleda uputa o pravnom lijeku, sigurno ima neki rok za žalbe, i tamo navesti, da je nemoguće takvu uredbu usvojiti jel trenutno MMA se njeguje kroz dvije svijetski priznate sportske federacije!!!!!
FILA hrvačka federacija i combat grappling
FIAS svjetska sambo federacija i combat sambo

Ukoliko treba nekih pritisaka, kontaktirajte rusku ambasadu i obavijesti te ih o " stavljanju izvan zakona nacionalni sport bratske države".....znamo da Srbija i Rusija su međusobno vrlo interesno povezane, i nema šansa de ovo prođe nakon ruske intervencije!
Na vama je samo koliko Vam je stalo do MMA!!!
KRU MUAY THAI
2011-04-08T11:23:44Z
-Ovaj bi zakon mogao imati domino efekt na čitav ovaj region...mislim tu na ostale sportske i medijske institucije ovih prostora, i nije to baš tako jednostavno, kako neki misle..
maro-du
2011-04-08T12:51:11Z
mislim da se tu nema što govorit, osim STRAŠNOOO!!!!:)8 :)8 :)8
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-04-08T12:57:24Z
Referee wrote:

Nemate se šta tješiti, pod slobodnom borbom i borenju u kavezu, jasno je da se radi o MMA ili ultimate fightu!
Ono što je u ovom trenutku najhitnije, je , da se pogleda uputa o pravnom lijeku, sigurno ima neki rok za žalbe, i tamo navesti, da je nemoguće takvu uredbu usvojiti jel trenutno MMA se njeguje kroz dvije svijetski priznate sportske federacije!!!!!
FILA hrvačka federacija i combat grappling
FIAS svjetska sambo federacija i combat sambo

Ukoliko treba nekih pritisaka, kontaktirajte rusku ambasadu i obavijesti te ih o " stavljanju izvan zakona nacionalni sport bratske države".....znamo da Srbija i Rusija su međusobno vrlo interesno povezane, i nema šansa de ovo prođe nakon ruske intervencije!
Na vama je samo koliko Vam je stalo do MMA!!!

ovo ih možda jedino opameti, ali dok to stigne do vrha ovaj turninr bi mogao fasovati