Mirko je bio u vrhu u danima kada je MMA drugačije izgledao,ne samo Pride već i UFC.Borilo se po stilovima.Nije bilo izrazito dobrih all around boraca.
Bio je najstrašniji udarač koji se ikad borio u MMA.Njegove nokaute gledat će generacije.A mi još 20-30 godina govorit:''Eh da mi je još jedan Pride sa Mirkom''.
Osvojio je Pride OWGP.Dugo je bio u TOP 3 najbolja na svijetu.Nikad nije bio prvak i to je mrlja na njegovoj karijeri.
2007-2008-2009-2010. Ogromne promjene u MMA popraćene su Mirkovim brutalnim porazom,razbijenom psihom,operacijama koljena i manjkom motivacije.Nakon svega toga kasno je bilo za povratak.Imao je 34-35 godina.UFC pravila su drugačija od Pridea.Nije navikao na kavez.Zbog pustih hrvača počeo je nabivati velike kile...
Za udarača njegova kalibra koji igru temelji na mačjim refleksima,snazi i eksplozivnosti to je katastrofalno.Priče o steroidima su smiješne i nikako nisu razlog.
Mi sada govorimo nikad nije pobijedio vrhunskog borca.Ali koga je imao pobijediti??Koga?Svakog ko je bio stavljen ispred njega bio je pregažen.Fedor je do prije godinu dana bio nerješiva enigma,a Minotaur je jednostavno Minotaur.
Barnett,Alex,Coleman,Herring,Wanderlei Silva(koji je u njihovoj međusobnoj borbi bio neporaženi prvak sa kilažom istom ako ne i većom od Mirka) su potučeni.Ako su ovi borci lošiji od Arlovskog,Slyvie ili Mira...onda sve u kurac.
To što su se počeli pojavljivat tipovi sa 115 kila koji se kreću kao Gomi u najboljim danima je druga priča,a uz to su pripremljeni za svaki segment borbe,razrađuju taktiku do najsitnijeg detalja i bore se 2x godišnje.
Mirkovi propusti su što je uvijek ulazio u borbu sa jednakom taktikom :''Ja ću ući i vidjeti kako će se on ponašat.''
Što nikad nije našao MMA trenera.
Što nikad nije ima vrhunske sparing partnere i što se nikad nije izvukao iz podruma.
Sav BJJ mu se temeljio na 2-3 godine rada sa Werdumom,a on je uključivao isključivo obranu,obranu i samo obranu.
Njegov največi propust je što se nije umirovio nakon Barrya jer mi nije jasno da srce takvog šampiona,borca za kojeg se smatra da je K-1 class kickboxer, ne pukne kada u prvoj rundi 2x završi na guzici.I na kraju dobie sa nekakvim traljavim RNC-om.
Neka sada odradi zadnju borbu.Neka pobijedi i kaže ''Fala vam na svemu,radio sam kako samo najbolje mislio i mogao.''
Pride or Die.
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.
pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal