stomp
  • stomp
  • Advanced Member Topic Starter
2011-03-08T18:09:57Z
trebam jedan savjet kak se obračunat s tim lopovima pa ak je neko imao slična iskustva molio bi da me savjetuje.
radi se o sljedećem :
korisnik sam onog njihovog interneta preko CARNeta putem USB sticka kojega plaćam 6GB oko 100 kn i dosad je bilo ok.
danas otvorim račun i imam kaj vidjet, RAČUN JE 720 Hrk!!!
stavili su mi neku stavku Usluge(gprs prijenos podataka) i naplatili 496 HRK!!!!!!!!
Svaki savjet dobrodošao
Sponsor
shogun33
2011-03-08T18:17:56Z
stomp wrote:

trebam jedan savjet kak se obračunat s tim lopovima pa ak je neko imao slična iskustva molio bi da me savjetuje.
radi se o sljedećem :
korisnik sam onog njihovog interneta preko CARNeta putem USB sticka kojega plaćam 6GB oko 100 kn i dosad je bilo ok.
stavili su mi neku stavku Usluge(gprs prijenos podataka) i naplatili 496 HRK!!!!!!!!
Svaki savjet dobrodošao

pa nemas sta pisat prigovor jer si vjerojatno prekoracio tih 6 GB i to su ti naplatili po njihovom cjeniku, imao sam takav isti problem sa vipovim internetom. dodatni gigabajt su mi naplacivali 400 kn majku im lopovsku
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2011-03-08T18:45:29Z
shogun33 wrote:

stomp wrote:

radi se o sljedećem :
Svaki savjet dobrodošao

pa nemas sta pisat prigovor jer si vjerojatno prekoracio tih 6 GB i to su ti naplatili po njihovom cjeniku, imao sam takav isti problem sa vipovim internetom. dodatni gigabajt su mi naplacivali 400 kn majku im lopovsku

i ja isto isti problem sa vipom
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
stomp
  • stomp
2011-03-08T19:03:51Z
shogun33 wrote:

stomp wrote:

radi se o sljedećem :
Svaki savjet dobrodošao

Ma nemoguće,pa evidentirano je da sam od 20.01 do danas potrošil sve skupa 3.45 GB!?
shogun33
2011-03-08T19:15:08Z
stomp wrote:

shogun33 wrote:

stomp wrote:

radi se o sljedećem :
Svaki savjet dobrodošao

Ma nemoguće,pa evidentirano je da sam od 20.01 do danas potrošil sve skupa 3.45 GB!?

onda je to racun za 10 dana prvog mjeseca. najvjerojatne si trebao potrosit za tih 10 dana 2 gb(znaci za trecinu mjeseca trecinu prometa), a ti si to prekoracio i zato ti je toliko doslo, zovni njih pa pitaj al to ti je vjerojatno to. to su ti trebali reci kad si potpisivao ugovor
dr jupidu
2011-03-08T19:25:40Z
odeš kod tete na šalter i žali se
slobodan***
2011-03-08T21:03:25Z
Moj prijatel imao VECI problem ... Otisli smo u Beograd i Android sam downloadirao neka sranja kad smo se vratili kod nas kad vidimo racun 3000eura ..roaming internet..sve smo pokusali i nista evo sad placa polako..tako da nemozes protiv njih
Reaktivac
2011-03-08T21:24:26Z
slobodan*** wrote:

Moj prijatel imao VECI problem ... Otisli smo u Beograd i Android sam downloadirao neka sranja kad smo se vratili kod nas kad vidimo racun 3000eura ..roaming internet..sve smo pokusali i nista evo sad placa polako..tako da nemozes protiv njih

Heh... morati će da plati... nažalost ! :)6

Nije da branim T-Com, ali frend ti je zaboravio ili se nije informirao što predstavlja i koliko košta roaming, a pogotovo extremno skup 3G paketni prijenos podataka kada nisi u matičnoj mreži; odnosno kada si u roamingu u inozemstvu. Ono što će mu uspjeti je da plati račun na 6 mjesečnih rata.

Naravno, može probati sa žalbom, ali sumnjam da će proći...

Zlatna pravila kada si u inozemstvu, odnosno roamingu:

Ako se mora koristiti mobitel

a) Isključiti automatski odabir mreže - staviti na ručno biranje mreže

b) Nikako odabrati i uopće ne koristiti 3G, već isključivo i samo GSM odabir mreže

Ako želiš biti 100 % siguran, a da si mobilno dostupan

c) Kupiti neki prepaid broj u inozemstvu, odnosno broj inozemne mreže (ili koristiti neki domaći prepaid broj koji poneseš sa sobom) i onda si siguran, a pretplatničku sim karticu izvaditi iz mobitela i uopće je ne koristiti

Ako ne želiš biti mobilno dostupan i nije ti važno dok si u inozemstvu

d) Najbolje uopće ne koristiti mobitel s pretplatničkom sim karticom, odnosno držati ga isključenog za vrijeme boravka u inozemstvu

stomp
  • stomp
2011-03-08T21:46:25Z
shogun33 wrote:

stomp wrote:

shogun33 wrote:

stomp wrote:

radi se o sljedećem :
Svaki savjet dobrodošao

onda je to racun za 10 dana prvog mjeseca. najvjerojatne si trebao potrosit za tih 10 dana 2 gb(znaci za trecinu mjeseca trecinu prometa), a ti si to prekoracio i zato ti je toliko doslo, zovni njih pa pitaj al to ti je vjerojatno to. to su ti trebali reci kad si potpisivao ugovor

ma nemoguće jer sam potpisao ugovor u 11mj.2010 i za 11,12 i 01 mj su računi bili uredno oko 100 kn.
Tim gore što mi brojač prometa i to taj isti koji je u paketu sa stickom pokazuje promet za 02.mj 1.044 GB!?
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2011-03-08T21:51:32Z
slobodan*** wrote:

Ja imam mob sa Android platformom, nikad nisam skidao nista ako nisam na wifi :)20
Reaktivac
2011-03-08T21:52:33Z
stomp wrote:

ma nemoguće jer sam potpisao ugovor u 11mj.2010 i za 11,12 i 01 mj su računi bili uredno oko 100 kn.
Tim gore što mi brojač prometa i to taj isti koji je u paketu sa stickom pokazuje promet za 02.mj 1.044 GB!?

Žalba prijatelju... Nema ti druge nego žalba i specifikacija troškova, ispis spajanja, promet i sl...

Čak i ako budeš morao da platiš, zamisli tek kako je onome tko je popušio 3000 eura ?

Nedavno je frend slušao online radio na mobitelu preko 3G i zaspao...

Dok je spavao, premašio je uračunati 1 GB u pretplatničkom paketu i prekoračio za nekih 130 MB...i usput dobio 600 kn za prekoračeni promet u MB.

Da ironija bude veća, mob. je bio na punjaču... skupo plaćeno, a samo mi je žao što mu nisam vidio kiselu facu kada je provjeravao potrošnju... :)20
Reaktivac
2011-03-08T21:56:13Z
Losh wrote:

Ja imam mob sa Android platformom, nikad nisam skidao nista ako nisam na wifi :)20

Tako je druže Losh.

Ne kužim kako ekipa kupi smartphone, a da ne zna ili se ne informira o uvjetima korištenja i cjeniku kada si u roamingu ?
stomp
  • stomp
2011-03-08T22:07:11Z
Reaktivac wrote:

stomp wrote:

Žalba prijatelju... Nema ti druge nego žalba i specifikacija troškova, ispis spajanja, promet i sl...

Čak i ako budeš morao da platiš, zamisli tek kako je onome tko je popušio 3000 eura ?

Dok je spavao, premašio je uračunati 1 GB u pretplatničkom paketu i prekoračio za nekih 130 MB...i usput dobio 600 kn za prekoračeni promet u MB.

Da ironija bude veća, mob. je bio na punjaču... skupo plaćeno, a samo mi je žao što mu nisam vidio kiselu facu kada je provjeravao potrošnju... :)20

danas poslao mail a sutra ide i putem faxa pismena žalba.
osim toga,meni t-com brojač pokazuje sveukupan promet od 9 gb u čitavom periodu korištenja tog neta a to je 4 mjeseca s tim
da sam prema tom brojaču u 02.mj napravio promet od 1.044 GB i to če mi biti glavi argument,pizda im materina pokvarena,beskrupulozna i lopovska.
Range
2011-03-08T22:55:54Z
Prema iskustvu s drugom mrežom, taj "brojač" koji se dobije sa stickom je neprecizan i ne mora nužno predstavljati realnu potrošnju. Npr. Tele2 uzima kao relevantnu informaciju samo onaj iznos koji dobiješ slanjem sms poruke za provjeru, a ovakav brojač uopće ne uzima u obzir. Inače, te žalbe i prigovori teško će ti uroditi plodom, službe za korisnike su ti jednostavno tako osmišljene da se prigovori mogu slati samo pisanim putem, nemaš neki šalter di možeš otići. Odlaziti npr. u T-centar i tamo vikati na ljude nema smisla jer oni su isto samo šljakeri koji obavljaju posao i nemaju nikave posebne mogućnosti da ti ikako riješe problem. Do pizduna koji imaju neke ovlasti ne možeš doći, možeš samo slati faxeve, mailove, nazivati SZK i sl., pa ako ti netko nešto odgovori, dobro je. Lopovi su se osigurali.

Ovo za korištenje sticka u roamingu... LOL
Tu nije ni 1% krivnja mobilnog operatera. Jebote, pa sms poruke u roamingu znaju biti 7-8 puta skuplje, a kamo li internet, i to još download. Osobno me ništa ne bi natjeralo da si kupim taj stick, a posebno ne na pretplatu, ni za živu glavu.
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."
shogun33
2011-03-08T23:31:59Z
stomp wrote:

Reaktivac wrote:

stomp wrote:

osim toga,meni t-com brojač pokazuje sveukupan promet od 9 gb u čitavom periodu korištenja tog neta a to je 4 mjeseca s tim
da sam prema tom brojaču u 02.mj napravio promet od 1.044 GB i to če mi biti glavi argument,pizda im materina pokvarena,beskrupulozna i lopovska.

pa ako si isao cijelo vrijeme na internet i potrosio vise od toga mogao si skuzit da nesto nije u redu sa tim brojacem. aj javi kad ti odgovore zasto je tako visok racun, bas me zanima
slobodan***
2011-03-09T12:22:03Z
Reaktivac wrote:

slobodan*** wrote:

Heh... morati će da plati... nažalost ! :)6

Nije da branim T-Com, ali frend ti je zaboravio ili se nije informirao što predstavlja i koliko košta roaming, a pogotovo extremno skup 3G paketni prijenos podataka kada nisi u matičnoj mreži; odnosno kada si u roamingu u inozemstvu. Ono što će mu uspjeti je da plati račun na 6 mjesečnih rata.

Naravno, može probati sa žalbom, ali sumnjam da će proći...

Zlatna pravila kada si u inozemstvu, odnosno roamingu:

Ako se mora koristiti mobitel

a) Isključiti automatski odabir mreže - staviti na ručno biranje mreže

b) Nikako odabrati i uopće ne koristiti 3G, već isključivo i samo GSM odabir mreže

Ako želiš biti 100 % siguran, a da si mobilno dostupan

c) Kupiti neki prepaid broj u inozemstvu, odnosno broj inozemne mreže (ili koristiti neki domaći prepaid broj koji poneseš sa sobom) i onda si siguran, a pretplatničku sim karticu izvaditi iz mobitela i uopće je ne koristiti

Ako ne želiš biti mobilno dostupan i nije ti važno dok si u inozemstvu

d) Najbolje uopće ne koristiti mobitel s pretplatničkom sim karticom, odnosno držati ga isključenog za vrijeme boravka u inozemstvu

Ma da placa..al ne na 6 rata... VIP kod nas je slabii i mogu rec da neznaju sta rade.. Placa po 50eura mjesecno...i oni su zadovoljni s obzirom da placa ovde je mizernih 150-200eura
Reptile
2011-03-09T13:10:27Z
https://mobile.srv.carnet.hr/service.php 

Ovo će ti dat precizniju informaciju koliko si potrošio.
User name je AAI@@EduHr koji koristiš ionako za spajanje.

Kad se ulogiraš provjeri si potrošnju na "Pregled korištenja sustava".
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
Acidofil
2011-03-09T13:18:00Z
stomp wrote:

Reaktivac wrote:

stomp wrote:

Što god da se žališ, žali se putem preporučenog pisma (i naravno, obavezno sačuvaj listić sa datumom slanja kao dokaz). Nemoj ponavljati moju grešku i oslanjati se na mejlove s korisničnom službom jer ne vrijede pišljivog boba i nemaju nikakvu relevantnost u kasnijem sporu. Dakle prvostupanjski prigovor njima putem preporučenog pisma, možeš i potražnicu staviti, ako nisi zadovoljan odgovorom, onda prigovor u roku od mjesec dana opet preporučeno pismo s prigovorom na drugostupanjsku komisiju u kojoj su osim predstavnika operatera i predstavnici službe za zaštitu potrošača...
Ako te i tamo odjebu onda jebiga, nemaš nikakvih osnova da ti vrate pare. U svakom slučaju kod nas je princip plati pa se žali i nadaj da će ti vratiti pare...
Reaktivac wrote:

Jupi ima pileća prsa... i noge kao neuhranjeni noj... :)
Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

stomp
  • stomp
2011-03-09T16:39:57Z
@Reptile
tnx

@Acidofil

Jučer sam poslao mail a danas prigovor na fax i osobno u T-centru popunio formular za žalbu a sutra ću i preporučeno poslat samo neznam na koju adresu da šaljem?
Reaktivac
2011-03-09T17:41:46Z
stomp wrote:

@Reptile
tnx

@Acidofil

Jučer sam poslao mail a danas prigovor na fax i osobno u T-centru popunio formular za žalbu a sutra ću i preporučeno poslat samo neznam na koju adresu da šaljem?

Obavezno i na ovu:

http://www.hakom.hr/ 

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Republika Hrvatska