Reaktivac
2010-12-16T23:50:41Z
Slash wrote:

Uvijek je tvoje točno :)18

Postoje zakonske posljedice za prekomjereno nasilje policije i to s razlogom.

I ako su jedni divljaci, ne moraju se ostali spuštati na tu razinu da bi nešto s njima riješili. Ima kvalitetnijih i boljih rješenja, od ubiti nekoga od batina. To svaka budala može napraviti, ali to ne znači da će i time postići što želi.

:)1

Nije tu stvar u prepucavanju tko je više u pravu, već u zdravoj logici i razumu.

Ne postoje zakonske regulative glede problema huliganizma u HR. Oteže se sa zakonom o sportu i manipulira s tim.

Kod situacija kao je što je bila lomača i buktinja od busa, trebalo ih je polomiti od batina. To je bio pokušaj ubojstva. Policija je to trebala da spriječi svim sredstvima, jer tome služi i to je zadaća policije. Štititi gradjane i paziti na red u društvu.

Naravno da ne treba primjenjivati nasilje u svim situacijama, ali kada se ugrožava ljudski život - onda DA.
Reaktivac
2010-12-16T23:56:55Z
huligan187 wrote:

Batine nisu dobro rješenje. Time se šalje poruka da je nasilje prihvatljiv način rješavanja problema. Drugi načini represije su ponekad potrebni, ali rješavanje nasilja hipernasiljem je pogreška.

Iz perspektive civiliziranih ljudi i nekog humanizma, možda si donekle u pravu.

Treba sagledati okolnosti iz perspektive retardiranih huligana, a s njima nema kompromisa... one najekstremnije koji ne prezaju od ničega i koji će potegnuti nož, pretući nekog nesretnika do smrti ili ga učiniti invalidom, izbiti mu oko i sl., e takve treba polomiti od batina.

Jer takvima ne pomaže edukacija, rehabilitacija, spoznaja vrijednosti ljudskog života i sl...
pitbull123
2010-12-17T00:07:38Z
Ja te razumijem Reakto,i ja bi ih najradije isprebijao do kolica,pregazio ih busom itd.ali to govori moje srce,a glava mi kaže da bi tako postao kao i oni.Batine bi trebale biti dozvoljene samo u njihovom privođenju,ako se javi potreba.Ali bi im zato nabio godine i godine zatvora i prisilnog rada.
Reaktivac
2010-12-17T00:14:33Z
pitbull123 wrote:

Ja te razumijem Reakto,i ja bi ih najradije isprebijao do kolica,pregazio ih busom itd.ali to govori moje srce,a glava mi kaže da bi tako postao kao i oni.Batine bi trebale biti dozvoljene samo u njihovom privođenju,ako se javi potreba.Ali bi im zato nabio godine i godine zatvora i prisilnog rada.

Pa o tome i pričam. U situacijama kada se ugrožava ljudski život, kada se bacaju molotovljevi kokteli, baklje i sl... :)7

Gdje ćeš veće potrebe ako ne u situaciji kada su htjeli zapaliti bus prepun gostujućih navijača ?
pitbull123
2010-12-17T00:20:10Z
Reaktivac wrote:

pitbull123 wrote:

Pa o tome i pričam. U situacijama kada se ugrožava ljudski život, kada se bacaju molotovljevi kokteli, baklje i sl... :)7

Gdje ćeš veće potrebe ako ne u situaciji kada su htjeli zapaliti bus prepun gostujućih navijača ?

Potreba bi bila kad bi se oni opirali uhićenju,a ne da policija uleti kao da su oni huligani gostujuće momćadi,po tome ne bi mogli razlikovat prave huligane.
Reaktivac
2010-12-17T00:24:55Z
pitbull123 wrote:

Potreba bi bila kad bi se oni opirali uhićenju,a ne da policija uleti kao da su oni huligani gostujuće momćadi,po tome ne bi mogli razlikovat prave huligane.

Zar misliš kako bi se ta rulja luđaka mirno predala policiji kada bi ih željeli uhititi u trenucima dok su u ludjačkoj mržnji i monstruoznim vandalizmom željeli spaliti bus prepun gostujućih navijača ?

hamush
2010-12-17T03:34:55Z
batine stvaraju otpor. i rade mucenike od krivaca, barem u ocima njihovih istomisljenika.
kazem ti, gore od batina je rad.

vecina onih koji se i bave takvim stvarima zaziru od postenog i mukotrpnog posla, tako da je to i veca kazna nego batinanje... uostalom, kroz jendo 5-6 godina kamenoloma bi imali pun kufer vremena razmisliti o svojim postupcima.

Reaktivac
2010-12-17T08:28:42Z
hamush wrote:

batine stvaraju otpor. i rade mucenike od krivaca, barem u ocima njihovih istomisljenika.
kazem ti, gore od batina je rad.

vecina onih koji se i bave takvim stvarima zaziru od postenog i mukotrpnog posla, tako da je to i veca kazna nego batinanje... uostalom, kroz jendo 5-6 godina kamenoloma bi imali pun kufer vremena razmisliti o svojim postupcima.

Nema tih istomišljenika puno.

U pitanju je možda 1000-2000 ljudi širom RH, možda i manje od toga. Ispada da smo svi talci njihova vandalizma, divljaštva, premlaćivanja gradjana i ostalih navijača. I još da im se ugadja i tetoši...

Kakva je poruka svima ukoliko nema žestoke intervencije policije; "Radite što hoćete, nećemo vas tući da nas javnost ne osudi, a od vas napravi mučenike ?"

To su mediji krivi; njih više zanima mogući prizvuk i osuda policijske brutalnosti, nego nevidjeno divljaštvo huligana.

Batine stvaraju otpor ako policija primjenjuje represiju na poštene i nezadovoljne radnike ili nekakve demonstrante, ali ne i dno dna društva - huligane.

Ne treba se toga bojati, već im utjerati strah u kosti.

Ili ih pustiti da rade nerede, pale buseve, premlaćuju do smrti alternativce, darkere i pankere, cipelare nekog jadnika, nanose teške tjelesne ozljede, izbijaju oči policajcima i sl...

Dakle, pričamo o onima najekstremnijima koji iniciraju nerede, za kojima se masa povede pa ispadu veliki neredi do mjere pokušaja ubojstva ili ubojstva.

Njih treba locirati, izolirati i dobro pretući. Pa kad drugi put neki ludjak povede hajku i poziv na javni linč gostujućih navijača, ostali će dobro razmisliti hoće li se povoditi za nasiljem ili ne i hoće li terorizirati gradjane.

Onda u zatvor pa na prisilan rad.

I o tome se treba raspisati u medijima i na taj način poslati poruku svim navijačima:

"Budite civilizirani, nemojte se povesti za nasiljem i nećete imati baš nikakvih problema."

Zašto nema nereda i huligana u Japanu, Kini ili USA ?

Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2010-12-17T09:05:20Z
Samo višegodišnja robija...
Kad mu ortak dobije 10 godina zbog ovakve stvari zapitaće se da li da ide sledeći put...
Slash
2010-12-17T10:03:01Z
Reaktivac wrote:

Zbog batina?
mark
  • mark
  • Advanced Member
2010-12-17T10:06:49Z
Slash wrote:

Reaktivac wrote:

Zbog batina?

tamo nogomet/soccer nije popularan. huliganizam je uglavnom vezan uz nogometne stadione
Reaktivac
2010-12-17T10:08:29Z
mark wrote:

tamo nogomet/soccer nije popularan. huliganizam je uglavnom vezan uz nogometne stadione

U Japanu i Kini nogomet je itekako popularan.
mark
  • mark
  • Advanced Member
2010-12-17T10:10:50Z
Reaktivac wrote:

mark wrote:

U Japanu i Kini nogomet je itekako popularan.

nije broj 1.ima popularnijih sportova.ovdje gdje je huliganizam prvo je nogomet a poslje sve ostalo
Slash
2010-12-17T11:07:20Z
Reaktivac wrote:

Slash wrote:

Zbog batina?

Izmedju ostalog. :)1

To si sad izmislio ili imaš neke linkove? Zanima me ovo... Konkretno, rješavaju li oni to tamo redovito batinama ili ima i drugih metoda u svemu tome?

I huligani u SAD-u ne postoje koliko znam, barem ne u ovom smislu kao kod nas. Tamo sjede gostujući nvijači među tisućama domaćih, sa obilježjima suprotne ekipe i nitko im ništa ne napravi, tamo obitelji odlaze na sportske događaje, za razliku od toga kako je kod nas.

http://www.profightstore...posts&t=1798&p=5 

Već je bila identična rasprava ovdje.
Joeseph Jones
2010-12-17T15:09:49Z
Reaktivac
2010-12-17T15:17:49Z
Slash wrote:

To si sad izmislio ili imaš neke linkove? Zanima me ovo... Konkretno, rješavaju li oni to tamo redovito batinama ili ima i drugih metoda u svemu tome?

I huligani u SAD-u ne postoje koliko znam, barem ne u ovom smislu kao kod nas. Tamo sjede gostujući nvijači među tisućama domaćih, sa obilježjima suprotne ekipe i nitko im ništa ne napravi, tamo obitelji odlaze na sportske događaje, za razliku od toga kako je kod nas.

http://www.profightstore...posts&t=1798&p=5 

Već je bila identična rasprava ovdje.

Ma ne, oni koji rade nerede, dobiju na račun japanske jene ili američke dolare + besplatna klopa i masaža po salonima. :)1

Sve u želji da se huligani smire.

Rješavaju probleme edukacijom i striktnim provodjenjem zakona. Što uključuje i fizičko smirivanje, ako se situacija otme kontroli. Do privodjenja.

Naravno da ne postoje huligani u SAD... Tamo je policajac zakon i svako opiranje uhićenju ili izazivanje nereda, a posebno vandalizam koji se može smatrati i izjednačiti s pokušajem ubojstva; to se rigorozno kažnjava.

Ako ti je do linkova... googlaj...
Slash
2010-12-17T16:51:53Z
Reaktivac wrote:

Ma ne, oni koji rade nerede, dobiju na račun japanske jene ili američke dolare + besplatna klopa i masaža po salonima. :)1

Sve u želji da se huligani smire.

Rješavaju probleme edukacijom i striktnim provodjenjem zakona. Što uključuje i fizičko smirivanje, ako se situacija otme kontroli. Do privodjenja.

Naravno da ne postoje huligani u SAD... Tamo je policajac zakon i svako opiranje uhićenju ili izazivanje nereda, a posebno vandalizam koji se može smatrati i izjednačiti s pokušajem ubojstva; to se rigorozno kažnjava.

Ako ti je do linkova... googlaj...

Fizičko smirivanje u smislu brutalnih batina ili...?

Neda mi se tražiti, kad si već to sve napisao sigurno imaš linkove pa postaj da se ne mučim (općenito o postupanju s huliganima u tim zemljama).

Hvala :)1
Reaktivac
2010-12-17T19:11:22Z
Slash wrote:

Fizičko smirivanje u smislu brutalnih batina ili...?

Neda mi se tražiti, kad si već to sve napisao sigurno imaš linkove pa postaj da se ne mučim (općenito o postupanju s huliganima u tim zemljama).

Hvala :)1

Moraš se malo pomučiti, jer znanje košta. :)18

Kako naći nešto čega nema ? Japanski huligani. :)20

Cain
  • Cain
  • Advanced Member Topic Starter
2010-12-30T11:31:06Z
http://www.aipsmedia.com...ws&cod=5359&tp=n 

a i da vam predstavim jednu od naj svijetskih biljar igračica
www.shanelleloraine.com 
UserPostedImage
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png