Mogu ti iz glave nabrojtii oko 5 činjenica o Putinu, tj. potezima koje je napravio da se vidi kako on razmišlja i kako Rusija djeluje. I to nema veze s mojim emocijama i medijima.
aj pls nabroji. ne zajebavam, pitam čisto iz znatiželje.
rusi su očito izmanipulirani od strane svojih medija (koji su očito pod kontrolom vlasti), al naivno je mislit da se nama servira samo istina i cijela istina, nisu ni naši mediji neovisni. ne mogu vjerovat ničemu što pročitam. bombardiraju nas sa svih strana informacijama, pa se onda pokaže da je pola toga zapravo fake news pa se onda zapitaš što od svega toga stvarno stoji, što je možda namjerno krivo plasirano, što je jednostavno lijeno senzacionalističko "novinarstvo" itd.
neki dan slušam jednog youtubera, kaže da je pred 10ak godina kod krima pod crnim morem pronađeno veliko nalazište nafte i plina. ukrajinci sami nisu imali sredstva/tehnologiju da to iskoriste pa su se dogovorili valjda sa exonom i BPom da ovi slože infrastrukturu i podijele dobit. rusima naravno nije odgovaralo da europa ima alternativu ruskom plinu pa su brže bolje anektirali krim. nakon toga ukrajinci sjebu opskrbu vode za krim (cca 85% pitke vode za krim je dolazio iz ukrajine) i sad rusi hoće spojit krim sa donbasom preko mariupolja.
navodno je i cijela ona priča oko sirije zapravo bio pokušaj amera da kontroliraju siriju pa da do europe povuku plinovod od jemena, što isto nije pasalo rusu pa se umiješao u rat.
možda tu nešto ima, a možda sam upravo napisao hrpu gluposti. to mi ne možemo znat za sigurno, al se možemo ovako nabacivat pričama pa možda i zaključimo neš pametno.
pa to što govoriš je ono što i ja vidim. čisti interesi. isto smeće. s obje strane.
moj problem s Putinom je, mimo toga da se jedini od čelnih ljudi ponaša kao da ima muda i inteligenciju nastupati, što je klasični diktator. a ja ne podnosim da me neko forsira i glumi bolesni autoritet nad menom. nikad ne bi podržavao takvu osobu.
1. ima sustavnu propagandu širenja laži s ciljem opravdavanja svega što radi (ajde, i ameri su blizu toga, ali on ima baš onu pravu komunističku diktatorsku).
- on zabranjuje razne medije i hapsi ljude koji mu se protive, truje ih, ubija. Rusija nema slobodu govora. To je bolnesno smeće.
2. napada susjednu bratsku državu i to razaranjem gradova ko što je nekad bio uništen Dresden.
3. više puta spominja nuklearno oružje, što ne znam dal je je ikad itko rekao, još od kubanske krize?
4. psihopatski egoistični midget sa kompleksima je koji u poznim godinama želi ostaviti nekakvog traga dok crkne, da će ga ljudi po nečemu pamtiti
5. eto, umoran sam, pojeo sam pun tanjur pohanih lignji, ne mogu više. trebao bih ti pisati sve one stvari bitne o tome kako je povezan s oligarhima i kakav je mafijozo 😂
inače, kod nas u Hr mislim da nema demoniziranja Putina, kako rade ameri. Meni se čini da smo još i dosta suzdržani. Braća Ukrajinci pogibaju i Putin je đubre, ali ono, dalje od toga nejdemo.
To što Rusija sada radi, radila je stoljećima prije. Doseli se na neki tuđi teritorij i počnu raditi sranja. rusko kazanski/čečenski/ukrajinski ratovi su širenje crvene čizme na susjedne zemlje. progutaju narode, asimiliraju ih. i onda govori da on "štiti sigurnost Rusije". Takve idiotske laži ti meni dižu želučanu kiselinu.
Europa bi trebala te jebene nuklearne pogone za struju i grijanje napraviti i da odjebe amere i ruse.
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091