Parkerov Manager
According to Higgins, the money being presented for a Hrgovic fight is way below what Parker generates for other contests - which makes it a very problematic option to even consider.
"There is an economic problem with Hrgovic. When we built up Parker, we built a fan base in New Zealand. We funded, paying big money, to stage Parker vs Andy Ruiz Jr in New Zealand. Does Hrgovic have a home fan base anywhere? He has attained a high ranking but has no fan base so the money on offer is laughable for somebody like Parker," Higgins said.
"Also, this fight is at the back of the eliminator queue because the other belts must be sorted out. So Parker could fight Hrgovic for a payday that would barely cover his training costs, win, then sit out for a year waiting for his shot."
Vidiš kako je ružno kad ti netko kaže - klošaru, nisi moja razina!
NIje ruzno, to je realnost. Kao sto je realno da ce jedino Zhang prihvatit borbu iz prvih 15...Mckean mozda, Kabayel i Gassiev jako jako tesko. A Hearnu se ne isplati ulagat u Hrgu dok nema sto posto prava na njega. Kad Hrgi istekne ugovor sa bracom i potpise za Hearna, izvadit ce Eddie kesu.
Pa da...
Inače ja ne znam što svi toliko kukaju da je Hrgović loše vođen - realno za nekog iz male zemlje, s minimalnim rizikom i dobrim vođenjem došao je do borbe za prvog - obaveznog izazivača (što recimo jedan Yoka nije uspio u težim mečevima), i to po IBF-u koji dosta striktno provodi svoja pravila (i nakon prve unification fight Furya i moguće Usyka vjerovatno će tražiti borbu za pojas - tako da kroz godinu - dvije je realno da dobije borbu za pojas što je Ok). Još je po dosta boxing fanova dobio stigmu "most avoided boxer" što mu pomaže i daje posebnu auru u budućnosti.
Kako stvari stoje, tamo bi ga trebao čekati Zhang koji je Ok, ali star i spor i Hrga bi ga s lakoćom trebao dobiti.
Onda će biti u poziciji IBF izazivača i može fino dogovarati neke zanimljive mečeve, možda i Babića da fino nokautira i malo boosta profil s takvim tipom borbi... Ili tako još nekoga od kanti s Ok profilom, a možda mu za godinu dana i netko tipa Parkera (ako to ne pokuša odraditi u WBOu protiv Joycea) pokuša preoteti poziciju izazivača, jednom kada borba za naslov bude blizu i izgledna...
Tako da, ne znam, meni se čini budućnost dosta dobrom...