Cisti govor mrznje...
Ti si stvarno pobrkao sve što se pobrkati da. Samo ne znam jel se praviš lud ili zaista ti zaista fali kognitivnog kapaciteta za shvatiti neke osnovne stvari.
1. da, nisam fan Turske vojne povijesti i današnje Erdoganove politike, ali nikad ne bih niti pomislio, a kamoli rekao ili napisao, da su potresi u Turskoj, koji su nažalost česti i razorni, Božja ili nečija kazna za masakre nad Armencima ili Kurdima
2. da sam čak i takve gadosti pisao (a takve gadosti očito samo ti možeš pisati) protiv Turske, to bi bio izraz mog animoziteta prema TURSKOJ, a ne prema ISLAMU kao vjeri. Ako ti ovo nije jasno, pročitaj nekoliko puta, možda skužiš.
3. Da sam napisao tako nešto, apsolutno bih zaslužio ban, ali ne zbog gadosti izrečene prema MUSLIMANIMA, nego prema jednoj zemlji, Turskoj.
4. Možeš cijeli forum prekopati, i nigdje nećeš naći ikakve moje stavove o nekakvom preziru prema muslimanima. Naći ćeš zabrinutost zbog migranata. Evo, prije 2 dana su tri Marokanca izboli nožem stanovnika Bihaća koji je MUSLIMAN. Hoćeš zazivati božju kaznu u obliku potresa za Maroko zbog toga? Naći ćeš da sam se negativno izrazio prema Kavkažanima, zbog tog mentaliteta čoporativnih napada (primjer. napad na McGregora gdje njih 4-5 skače u kavez na njega samog, ili ono prije kad su Khabib i ekipa samog Lobova okružili, a Khabib ošamario). Ni to nema veze s vjerom, nego s mentalitetom, a zbog takvog mentaliteta ne simpatiziram niti Južnoamerikance (katolici) ni Meksikance (katolici) niti Rome. Dakle opet veze s vezom nema jesu li muslimani ili ne.
5. Ne volim ni ljude koji zbog vjere mogu nekom odrubiti glavu, to su monstrumi. Jednako ekstremni teroristi danas, kao i ekstremni krščani nekad (inkvizicija, križari u križarskim ratovima i da ne nabrajam dalje.
6. sve svjere u načelu i osnovnom konceptu (mir, ljubav, pomoć bližnjima) smatram dobrima, ali podjednako mrzim ljude koji su zbog vjere u stanju ubijati druge. Dakle jednakim idiotima smatram npr. radikalne protestante i katolike u Sjevernoj Irskoj koji će zbog vjere ubiti jedan drugoga (doduše, kod njih nije samo vjera nego i politika), hinduse koji će zapaliti muslimansko selo na sjeveru Indije ili radikalne muslimane koji zbog vjere režu glave
7. slažem se da je zapadni svijet nanio more zla pretežito muslimanskim zemljama (zbog nafte i ostalih geopolitičkih interesa) i to je za svaku osudu. Te moderne zemlje su nanijele puno zla širom svijeta. Jedan "Zapad", konkretno Belgija je pobila 10 milijuna Kongoanaca, ali opet ne vidim baš da Kongoanci često po Belgiji bacaju bombe ili režu glave slučajnim prolaznicima na ulici. Koliko su nevinih Vijetnamaca pobili Amerikanci, pa ne vidim kako Vijetnamci vrše terorističke napade po Americi? Kako to, zašto?
8. nikad od mene nećeš čuti prezir prema Muslimanima, Srbima, Rusima, Amerikancima, Kinezima ili bilo kojoj vjeri ili naciji. Ali hoćeš protiv budaletina i monstruma u njihovim redovima, koji su zbog nacije ili vjere spremni činiti zločine.
9. u mojim očima, jednak je monstrum Srbin pravoslavac koji u Srebrenici ubije 9.000 civila, Hrvat katolik koji u Jasenovcu ubija civile, Kinez koji maltretira Ujgure, Turčin koji skoro istrijebi Armence, a sad pokušava i Kurde (gle, opet muslimane). I u isti koš komotno mogu stavit svećenika koji seksualno zlostavlja dijete. Jednaki monstrum kao i ranije navedeni.
10. ali nikad, nikad, nikad neću imati patološku mržnju prema nekome samo zato jer je neke vjere ili nacije, u prijevodu, nikad neću reći da je potres božja kazna za bilo koju vjeru ili naciju, znači nikad neću biti poput tebe. Da sam takav, od srama se više ne bih pojavljivao na forumu.
I da, nisi mi odgovorio, šta je s potresima u Turskoj, Božja kazna ili elementarna nepogoda?