Crna Strijela neka bude glavni admin šta se mene tiče
A matu mu dajte kao egzekutora
Fino sročen post od stipe, politički korektno, fino, bio bi odličan komunista, nema šta
Hvala! :)20
ako već sam kažeš da ti se ne da više odavna, čemu onda sve ove peripetije sa modovima
kao prvo i osnovno i glavno i najvažnije i sveto pismo i kuran i erotika i partijska
ne smije se modersatorska odluka mijenjat, taman da je 300% u krivu, nema mjenjanja
ka šta nema ni priznat gol posli utakmice
ako je sjeba, to se riješi u krugu modova i admina
a ove stvari bi ti ja pustia samo ako ti je potreban taj autoritet da ti je tvrđi, inače nema oprosta
Ma kakav autoritet.
Nekakav "glavni admin" ti je nešto, po nekakvim rangovima ili činovima ili tako nečemu, poput glavne spremačice. Bar po mom mišljenju i viđenju. Paziš da je sve negdje na svom mjestu koliko se može, što se konverzacija tiče, i to je to. Imaš satisfakciju od toga da je sve u redu u tom smislu koliko može biti, a opet, malo kome je samo po sebi za hvalisanje ili za tripove. :)20
Barem ne ako više nemaš 16 ili 20, i nisi više u svojem prvom obliku socijalizacije u nekoj organizaciji.
To se radi jer netko mora. A i PFS je lijepo mjesto, pa zašto ne pomoći.
Mod odluke je uputno mijenjati što rjeđe, to svakako. I to je najbolje prevenirati, kroz neke lake i jednostavne ideje i principe. No na žalost, to neće biti moguće baš uvijek, jer nije nigdje to moguće baš uvijek.
I u svemu što se radi postoje neki supervisori, poslovođe, ne mora drugi doktor reći isto što je rekao prvi, ne mora drugi mehaničar mijenjati dio za kojeg je rekao prvi, nego svatko ima neko svoje mišljenje. I na sudu (a oni imaju stotine knjiga s definiranim pravilima i desetljeća prakse) postoje sljedeće instance kojima nije svrha samo da kažu da ostane što je rekla prva. I nije to samo u Hrvatskoj tako pa da je naš izum, nego je tako svugdje u svijetu.
Uvijek ima netko zadnji koji ima za nešto odgovornost, pa onda ne bi baš išlo dobro da se mora samo žmiriti.
Ideja nije stvoriti pleme pa "ili si s nama, ili protiv nas", i uzeti bilo koju prvu odluku, nego donijeti što bolju moguću, i moći razumno raspravljati. Imati argument i razlog i dosljednost. Neki svima prihvatljiv (ili većini prihvatljiv) princip.
I ne bi trebao biti neki big deal oko toga na forumu, kad tako funkcionira sve. Uključujući i druge forume, uostalom.
Najbolji lijek (iako ne savršen) je onda probati i sve iskomunicirati.
To može proći i ovako i onako, naravno, i praksom se onda definiraju razne stvari, od mjesta gdje se o čemu raspravlja, do toga što se i kako smije (čisto da ostatak foruma može funkcionirati).
Da je tebi netko dao ban, a da misliš da nije OK, razumno bi bilo da smatraš kako imaš mogućnost reći "Pero, Kike, meni se čini ovo i ovo pa dajte vidite", makar je nikad ne iskoristio. A ne bi smatrao big dealom da se onda na tvoj upit nanovo razriješi drugačije, jer nema ni potrebe.
Da se može jednostavnije, rado bismo jednostavnije. :)20
Peripetije bih rado izbjegao i ja.
Predloženo je zato onda da se dogovori međusobno kako ćemo i da se prvo pusti da se slegne, pa i da Bero preuzme kormilo, pa i da Hamush preuzme kormilo, sve kao potencijalna rješenja. Što se mene tiče, može bilo koje od tih, to su sve bili neki moji prijedlozi. Sve neke trenutne probleme se može probati riješiti ili raščistiti na bilo koji od tih načina, zar ne? Ja mogu komotno biti forumaš kao svatko drugi.
Ali nisam ja jedini akter ovdje. Dapače, u većini događaja nisam akter uopće. :)20
I nitko nije niotkud tjeran, i svi su dobrodošli, i PFS je sam po sebi mjesto kakvo je i bio.
Mjesto vrlo slobodne konverzacije neopterećene političkom korektnošću. :)20
-Stipe
Edited by user
2021-01-10T10:43:16Z
|
Reason: Not specified