Izrael je židovska država osnovana 1948. od europskih židova (znači preživjelih žrtava Holokausta, od čega je velik broj njemačkih židova). Prema tome kome drugom bi trebali plaćati?
Židova je i prije bilo dolje, samo eto nisu imali državu. Koliko mi je poznato veći broj je bio dolje, nego ovih EU doseljenika, al moze biti da nije 100% točno.
Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj i ostatku Europe. Jer ako se spominje da su im Švabe ubijali ženu i djecu, onda je ključno naglasiti o kome se točno radi! Velika je razlika između njihovog naroda, i njihovih židova koje oni očito nisu smatrali svojima.
pobrkao si osobu s kojom vodiš taj razgovor, ja nisam ulazio u temu zašto bi neka treća država tražila odštetu za ubijanje židova :)
kao što sam ti naveo, nacisti su veliku većinu europskih židova istrijebili, a ono malo je pobjeglo u SAD i kasnije Izrael.
znači vjerovatno iz tog razloga ne plaćaju odštetu za holokaust tim državama, jer tamo židova više nema.
Ne, nego si ti uskocio kao padobranac s nečim desetim :)2
Norfx je spomenuo ubijanje poljske djece i žena od strane nacista, pa sam ja krenuo objašnjavat da se to odnosilo na židove(ili u najboljem slučaju poljske židove) a ne poljake, i da tu očigledno ima razlika.
Ukratko, postoji razlika između holokausta gdje su židovi stradali, i ostalih nacističkih zločina gdje su drugi stradali. Licemjerno je trpati sve u isti koš!