DjomlaKS, mislim da postoji razlika izmedu Austrije i Njemacke, i kod Hrvata i kod Albanaca.
Njemacka je hravtskoj otvorila radno trziste kada, 2015? uglavnom, hrvati su mahom krenuli u deutschland i medu njima je naravno i dosta hrvata bez bih korijena.
Austrija je svoje trziste tek od ove godine otvorila, i to u doba corone. mi imamo staru gardu gastarbajtera, dio moje sirne obitelji je vec krajem 50ih dosao u Austriju i to su u to doba bili pretezno hrvati iz bih i nesto malo slavonaca, i onda izbjeglice iz 90ih iz BiH, i opet nesto malo iz Slavonije. tako da "pravih" hrvata nema puno, ali 10% ima sigurno.
kod albanaca je ovako, stara garda u austriji i nesto malo u njemackoj (oni su vise isli u austriju i svicarsku) su ovi sa kosova i iz makedonije koji su do kraja 80ih migrirali iz gospodarskih razloga iz tih bijednih dijelovima jugoslavije. Albanci iz Albanije nisu mogli tako lako migrirati. kosovo albanci i makedo-albanci su migrirali iz jugoslavije, ne sa kosova ili iz makedonije, pa su se i vise gledali kao albanci. i u ju su bili samo albanske manjine. sad, ovi novi u deutschland koje si ti upoznao su najvise dosli sa kosova, i eto, tako da vjerujem da se mogu predstaviti kao kosovari.
vjerujem da i mozda i nisi upoznao albanca iz makedonije?
On je čovjek jako dobar momak!