Ne znam zašto bi Mirko izbjegavao Couturea, pa imao je solidnu obranu od rušenja, drugo Couture nije prevelik borac. Ne znam kako je mogao prihvatiti borbu s Gonzagom koji je mlađi, veći i grappler. Rizik od nokauta je veći i kada se radi o nekom anonimnom borcu željan pažnje. Mirko ako je odbio borbu za titulu zbog navikavanja na kavez, je bio glup potez. Razumio bih da je bio nepobjediv, pa da ne uništi svoj rekord.
Stipe je sigurno dobro upoznat da je rizik uzet sada borbu protiv Francisa. Stipe je jedini dobro osjetio Francisa, što se tiće snage, čvrstoće i pokazao je dobru volju da se želi boriti i kada je mlohavo "mrtav". Stipe logično želi uzeti borbu protiv Jonesa gdje dobiva veću zaradu. Stipe ima veće opravdanje od nekh boraca koji su tukli kante. Drugo Stipe je imao sigurno 4 teške borbe zaredom i pokazao je da se može sa svakim boriti. Jones mu je manji rizik, Francis u stvari je specifičan borac koji u stvari ne treba nekakvu specijalnu vještinu, samo treba čistiti udarac šakom i borac pada. Stipe ništa specijalno ne dobiva pobjedom protiv Francisa, a riskira krivi korak. Ne vidim ništa loše u tome da sada kalkulira, ako ne dobije Jonesa, borit će se sigurno protiv Francisa.
Po meni je Mirko gledajući Fedor i Caina, puno više riskirao u karijeri. Mislim da ga ne treba previše kritizirati, tip je došao iz kickboxa u mma, mislim da je to prvi prijelaz koji je tada bio tabu. Sam Mirko se prije prijelaza čudio Marku Colemanu da se ide tuć kao životinja u tom kavezu. Mirko je povijest napravio u neku ruku. Ovdje se kod Mirka pokazalo da ne treba sve zdravo za gotovo uzeti. Da je Mirko uzeo UFC pojas 2007 godine, hype oko Fedora bi se smanjio. Mirko je 2006/2007 bio veća zvijezda od bilokojeg teškaša, samo je trebao taj pojas uzeti.
Edited by user
2020-09-08T12:08:01Z
|
Reason: Not specified