čovjek je institucija i ljudina , ali nije stručan za dosta stvari , nekažem da treba neko imat certifikat iz Bosne da dokaže da je stručan , ali opet neke osnovne stvari moramo učiti . a uči se čovjek dok je živ ..
ono što je sigurno netočno je da on u par minuta odma prepozna tko će bit prvak ko neće , ko nije za taj sport uopće . to je MIT . adesanya nije mogo hodat putem sa 15 godina pio kokakolu i jeo mars čokoladice , tukle ga curice i vodile ga ko frendicu uokolo takav je bio . čovjek postade najbolji borac svijeta . najlakše je djetetu nekom od 14 godina reći nisi ti za to . vrhunski trener iz splita jedan stariji čovjek koji je u jugi bio prvak u sprintu i skoku u dalj svako malo dolazi u dbk i osobno sam svjedočio kako mi priča što je napravio od prosječnih nogometaša kojima su ovdje rekli da nisu talenti . sad ih traže hajduk i neke već euro klubovi , renomirani . čovjek mi kaže vidi ovog ovdje mladića on nije mogo prije 3 mj ništa sada razara trči jako brzo , skače više , dalje itd . i to smao u tri mjeseca , nagla promjena , statistički značajna valjda ..
a pogotovo za ove udaračke stvari pa tu je stvar valjda motorike , a ne motornih sposobnosti samo . pa ko će to prvi trening dobro udarati high kickove itd . netko je krut i nemože i neće nikad biti dobar elastičan udarač visokih udaraca nogom , ali će jednim udarcem možda KO mnoge šakom i low kick će mu biti razoran . netko je anti talent samo takav za mma jer mu je baka pala sa skala dok je brala jagode . jednostavno je prenizak i nije talent .. ali u manjoj kat. možda postane prvak europe i čak svijeta . najlakše je odma reći nisi za ovo , cijepili su te u rodilištu protiv sporta , gubi se jadniče . pa u DDR-u strahovladi su blago selektirali djecu i za svakoga su našli neki sport , a kamoli hrvatska koja je velika baza talenata za mnoge sportove ! velika je šteta što se više ne ulaže u najvažniji resurs - ljude !
Gates je bio mali digitalni kameleon koji je postao komodski varan epidemiologije .