The Miner
2010-06-06T00:57:08Z
S obzirom da je "Obracun u ringu" bio neusporedivo vise posjecen stjecem dojam da su HRVATI JOS UVIJEK U K1 FILMU...A ono,bice jos misle da su Ernesto,Sapp,Bernardo i ekipa IN..
The Miner
2010-06-06T00:59:15Z
Usput-DRAZI MI JE TURNIR BEZ BORACA SA GRBOM GDJE JE PRVO BIJELO POLJE I BEZ THOMPSONA pa makar bio puno losiji...A mozda je zapravo to razlog lose posjecenosti?!TESKO,ali pade mi na pamet.
Slash
2010-06-06T09:16:50Z
luka wrote:

NE ti si je priznao i zato si napunio dvoranu!!! Zbog takvih kao ti i propada sport.

Tko je priznao UFC?

Tko je priznao Pride?

Tko je priznao Dream?

Tko je priznao Sengoku?
KRU MUAY THAI
2010-06-06T09:42:28Z
Slash wrote:

luka wrote:

NE ti si je priznao i zato si napunio dvoranu!!! Zbog takvih kao ti i propada sport.

Tko je priznao UFC?

Tko je priznao Pride?

Tko je priznao Dream?

Tko je priznao Sengoku?

Sorry, ali ni jednu od njih nije priznao IOC ( medunarodni olimpijski komite) ...znači MMA nije priznat kao sport. Zato i ne tako davni problemi Filipoviča ,dok je tražio papire o statusu sportiste ...MMA nije priznat ka sport, borci nisu priznti kao sportisti.... Žalostno ali tako je..a vodečoj svijetskoj sili MMA , USA i ne žuri se previše u tom pogledu:)
-K1 se u novije vrijeme zalaže da bi bio primljen u IOC, kao samostalna grana BV...radi se aktivno na tome..,dok sa MMA to i ne pokušava nitko u svijetu..
loreia
2010-06-06T10:07:13Z
KRU MUAY THAI wrote:

Slash wrote:

luka wrote:

Tko je priznao UFC?

Tko je priznao Pride?

Tko je priznao Dream?

Tko je priznao Sengoku?

Sorry, ali ni jednu od njih nije priznao IOC ( medunarodni olimpijski komite) ...znači MMA nije priznat kao sport. Zato i ne tako davni problemi Filipoviča ,dok je tražio papire o statusu sportiste ...MMA nije priznat ka sport, borci nisu priznti kao sportisti.... Žalostno ali tako je..a vodečoj svijetskoj sili MMA , USA i ne žuri se previše u tom pogledu:)
-K1 se u novije vrijeme zalaže da bi bio primljen u IOC, kao samostalna grana BV...radi se aktivno na tome..,dok sa MMA to i ne pokušava nitko u svijetu..

Ljudi, sta ste se uhvatili toga jel sport priznat. Kakve to ima veze S BILO CIM?

PrideFC je pred kraj svog postojanja uspio imati gledaniju novogodisnju priredbu od konkurencije iz K-1, a sport nije priznat pred medjunarodnom administracijom !!!
MMA je zabranjen u pola americkih saveznih drzava, a u drugoj polovici UFC ostvaruje rekordne posjete na svojim priredbama !!!
Prosjecan K-1 (WGP u Japanu) ima barem dvostruko manju posjecenost od prosjecnog UFC-a !!!!

Zasto tupite o necemu stoje samo formalna cinjenica na papiru i NEMA APSOLUTNO NIKAKVE veze sa posjecenosti turnira u Splitu. Mislis da se prosjecnog dinarida ovdje puno tice jel neki turnir "sluzbeni" !?!?!?!?!

Uostalom, taj divni K-1 vec par godina plese po rubu bankrota, posluju sa gubitkom i da ne dobijaju lovu .....zna se od kud .... bili bi pokojni kao PrideFC.
A nemojte mislit da im se to nece dogoditi, sanse su 50-50.
dr. Jupidu wrote: diskusting
luka
  • luka
  • Advanced Member
2010-06-06T11:07:06Z
Da su bila zvučna imena ljudi bi došli ali ovi momci svaka njima čast poznati su samo u HR, BIH SRB. A to je jako loše.
bbbmarc
2010-06-06T11:17:15Z
puno je tu elemenata

prvo:
hrvati solidno prate mma scenu u usporedbi s drugim sportovima, primjerice da je međunarodni turnir te klase u splitu bio u ping-pongu koji je 100 puta popularniji od mma, koliko bi gledatelja bilo?

drugo:
hrvati nejdu nigdje i nikam ak to nije fensi, pogotov ak se mora platit

treće:
datum i vrijeme priredbe mora se uskladit sa milijun naizgled nebitnih stvari

četvrto:
promocija mora bit usmjerena striktno prema potencijalnoj publici, a ne prema generalnoj publici - jer je to preskupo i neisplativo

i tak možemo do 101
bbbmarc
2010-06-06T11:19:37Z
The Miner wrote:

S obzirom da je "Obracun u ringu" bio neusporedivo vise posjecen stjecem dojam da su HRVATI JOS UVIJEK U K1 FILMU...A ono,bice jos misle da su Ernesto,Sapp,Bernardo i ekipa IN..

kolko je ljudi u splitu bilo na prva dva turnira OUR?
luka
  • luka
  • Advanced Member
2010-06-06T11:35:34Z
bbbmarc wrote:

puno je tu elemenata

prvo:
hrvati solidno prate mma scenu u usporedbi s drugim sportovima, primjerice da je međunarodni turnir te klase u splitu bio u ping-pongu koji je 100 puta popularniji od mma, koliko bi gledatelja bilo?

drugo:
hrvati nejdu nigdje i nikam ak to nije fensi, pogotov ak se mora platit

treće:
datum i vrijeme priredbe mora se uskladit sa milijun naizgled nebitnih stvari

četvrto:
promocija mora bit usmjerena striktno prema potencijalnoj publici, a ne prema generalnoj publici - jer je to preskupo i neisplativo

i tak možemo do 101

Tu si u pravu a to je žalosno. Na OUR-u neznam koliko je bilo ali po masi u zadnja dva po oko 8 000 (16000) ljudi što je za nas u HR fenomenalno. Ali tu je i Splitski jal.
Da se razumijemo meni je žao da dvorana nije bila puna i nemoj mislit da mi jedrago da je loše prošla. Ali to je HR i žalosno je to i neznam ni sam što bi mogli napraviti da se kod nas dvorane pune. Mislim da su tu jako puno krivi mediji a posebno TV koji borilačke sportove izbjegava prenositi. Mislim da je tu največi problem...
KRU MUAY THAI
2010-06-06T11:59:19Z
loreia wrote:

KRU MUAY THAI wrote:

Slash wrote:

luka wrote:

Tko je priznao UFC?

Tko je priznao Pride?

Tko je priznao Dream?

Tko je priznao Sengoku?

Ljudi, sta ste se uhvatili toga jel sport priznat. Kakve to ima veze S BILO CIM?

PrideFC je pred kraj svog postojanja uspio imati gledaniju novogodisnju priredbu od konkurencije iz K-1, a sport nije priznat pred medjunarodnom administracijom !!!
MMA je zabranjen u pola americkih saveznih drzava, a u drugoj polovici UFC ostvaruje rekordne posjete na svojim priredbama !!!
Prosjecan K-1 (WGP u Japanu) ima barem dvostruko manju posjecenost od prosjecnog UFC-a !!!!

Zasto tupite o necemu stoje samo formalna cinjenica na papiru i NEMA APSOLUTNO NIKAKVE veze sa posjecenosti turnira u Splitu. Mislis da se prosjecnog dinarida ovdje puno tice jel neki turnir "sluzbeni" !?!?!?!?!

Uostalom, taj divni K-1 vec par godina plese po rubu bankrota, posluju sa gubitkom i da ne dobijaju lovu .....zna se od kud .... bili bi pokojni kao PrideFC.

-da kratkoručno -dogoručno nikakako." Sport" koji nije priznat kao sport od IOC, dugoručno nema perspektive..a time i sve ostalo...Zato k1 radi na tome da bude dio medunarodnog sportsko priznate organizacije-jer su skužili da bez toga nema budučnosti.. to što neka stvar traje 17 godina a nije priznata kao sport, i u Hrvata da se razumijemo, to ima svoje zašto.. Riječ je o budučnosti MMA za 20,30,100 godina.....to daje izmedu ostalog dio odgovora zašto Arena nije bila popunjena...Pustimo sve te priče o Jakuzama i ostaloj M...i needuciranoj publici, Dinaridima...Još jednom svaka čast organizatoru,koji je dao sve od sebe i borcima na kvalitetnim mečevima, ali SVE to skupa nije bilo dovoljno da se napuni dvorana a moje osobno mišljenje je da nažalost neče biti popunjena ni slijedeći put, mada bih to poželio organizatoru, borcima i fanovima , jer znam koliko se truda mora uložiti u takav projekat... A razloge treba traziti osim na lokalnom i na globalno nivou ...sve je to dio JEDNE priče..i ne može se o tim stvarima separtno..to sam samo htio reči, a sa ostalim se više manje slažem..

loreia
2010-06-06T18:29:48Z
luka wrote:

Tu si u pravu a to je žalosno. Na OUR-u neznam koliko je bilo ali po masi u zadnja dva po oko 8 000 (16000) ljudi što je za nas u HR fenomenalno.

Zadnji OUR je imao znatno manje gledatelja nego predzadnji, a vecina karata je prodana zadnji dan nakon sto je Sapp sletio u Split. Dobro, navika je vecine splicana radit sve u zadnji tren, pa se vecina karata uvijek proda u zadnji trenutak, ali poanta je tu.
loreia
2010-06-06T19:00:19Z
KRU MUAY THAI wrote:

-da kratkoručno -dogoručno nikakako." Sport" koji nije priznat kao sport od IOC, dugoručno nema perspektive..a time i sve ostalo...Zato k1 radi na tome da bude dio medunarodnog sportsko priznate organizacije-jer su skužili da bez toga nema budučnosti.. to što neka stvar traje 17 godina a nije priznata kao sport, i u Hrvata da se razumijemo, to ima svoje zašto.. Riječ je o budučnosti MMA za 20,30,100 godina.....to daje izmedu ostalog dio odgovora zašto Arena nije bila popunjena...Pustimo sve te priče o Jakuzama i ostaloj M...i needuciranoj publici, Dinaridima...Još jednom svaka čast organizatoru,koji je dao sve od sebe i borcima na kvalitetnim mečevima, ali SVE to skupa nije bilo dovoljno da se napuni dvorana a moje osobno mišljenje je da nažalost neče biti popunjena ni slijedeći put, mada bih to poželio organizatoru, borcima i fanovima , jer znam koliko se truda mora uložiti u takav projekat... A razloge treba traziti osim na lokalnom i na globalno nivou ...sve je to dio JEDNE priče..i ne može se o tim stvarima separtno..to sam samo htio reči, a sa ostalim se više manje slažem..

Sto ce biti sa MMA za 50 godina je neka druga tema.
Iskreno, UFC ima puno bolju buducnost nego FEG. Kad je Ishii izasao iz zatvora, lijepo im je savjetovao da se usmjere na strana trzista jer u Japanu bez jake medijske podrske ne mogu ostvariti profit. Ishiija su potjerali, i sad on ima ideju pokrenit neku novu KB federaciju, a u medjuvremenu K-1 jedva prezivljava. Osim toga FEG je vlasnik i Dream-a, tako da su oni K-1/MMA promocija.

S druge strane, UFC je do kraja razvio PPV model zarade, i sad se krecu dalje. Kada osvoje strana trzista, i kad dobiju deal na nekom free-to-air nacionalnom programu, uci ce u novu fazu popularnosti i profita. Tada ce biti jako popularni i dosegnut ce svoj vrhunac.

Toliko o strancima. Ajmo sad na HR prilike.

Za sve one koji likuju zbog MFCovih financijskih gubitaka, neka razmisle o ovome.
MFC 1 na Gripama je privukao vise od MFC4 ljudi uz manju medijsku buku, a i bio je to prvi MMA turnir u Splitu ikada!! Turnir je bio izvrstan, nitko nije otisao razocaran, jer su borbe bile sjajane, a organizacije vrhunska.
Sada dolazi MFC 4, sa jos boljim borbama i jos boljom organizacijom (bez iti malo sumnje, ovo je organizacijski bio najbolje odradjen turnir u Splitu ikada) i publika ne dolazi.

Kako je to moguce?
Vjerojatno postoji vise razloga, ali razlog sigurno nije nedostatak interesa kod publike. Interesa ima, jer su bitne samo borbe, niakkavi "sluzbeni blagoslovi" od FEG-a ili IOC-a tu ne igraju ulogu niti 1 promil.

Bas kao i Zaja, Vatavuk mora graditi svoj MFC brand kroz seriju turnira, i tek kad stekne odredjenu bazu navijaca, moze planirati kako ce popuniti arenu sa 14 tisuca mjesta.
Ne vidim kako se u Hrvatskoj moze napraviti veliki turnir "od prve".

akvic
2010-06-06T20:55:02Z
mislim da su problemi to što nemamo medijsku popračenost borilačkih sportova opčenito, a za promociju i marketing nisu dovoljni samo plakati po gradu, dok s druge strane promocija je trošak za koji je upitno da li će se kratkoročno isplatiti, česta prisutnost u lokalnim medijima je jako bitna bez obzira da li je vrijeme priredbe ili ne. opčenito bez razvoja kulture borilačkih sportova kroz medije uvijek ćemo imati ovakvu situaciju
zatim se mora boriti "lokalna zvijezda" sa respektabilnim protivnikom (a ne sa nekim Laszlom :)20 ), inaće domaći borci moraju ostvarivati rezultate na ozbiljnim natjecanjima i to se naravno mora promovirati
a i naravno je potrebno dovesti dobre borce sa različitih strana, no u tome na našim natjecanjima najčešće nije problem

ljudi neće više od jednom dolaziti da gledaju "šamaranje slovačkih i mađarskih turista", a i na taj način se radi antireklama cijelom sportu, neće niti dolaziti da gledaju borce za koje nikad nisu čuli, bez obzira da li su domaći ili strani
Chairman
2010-06-06T22:38:16Z
loreia wrote:

Malo kasniš sa podacima i neki su netocni, pa evo neke ispravke, provjerit podatke koje sma ja piso mozete na wikipediji i njihovim referencama.

U pola americkih drzavi? da, prije par godina a prema ovoj  stranici još samo šaćica americkih drzava nije priznala mma kao sport, ovakve sam rezulate našo i na drugim sajtovima gdje sma trazio di je mma legaliziran a di nije.

UFC nema nikakve rekordne posjete, rekordne zarade sigurno al posjete u nikojem slucaju. Između 10k i 20k posjete nisu nikakvi rekordi i ima evenata i sa ispod 10k posjeta, rekordne posjete su ipak nešto vece brojke.

Prosjecna K-1 priredba(ne k-1 max) u Japanu ima otprilike isto posjeta kao i UFC samo sto se njima i jednom godišnje zaleti show na NYE sa preko 40-ak tisuca ljudi. Ova izjava da ih je dvostruko manje uopce ne stoji.

I FEG-ov DREAM ima bolje posjete evenata od UFC-a na UF forumu  sam jednom piso o tome kad sam sededu dokazivo da DREAM nece prospast do kraja godine (:)20 )

Htio sam to malo prokomentirat, jest malo offtopic a o posjetama u hrvatskoj napisem nekaj kad budem imo sta pametno za rec.
luka
  • luka
  • Advanced Member
2010-06-06T22:43:54Z
akvic wrote:

mislim da su problemi to što nemamo medijsku popračenost borilačkih sportova opčenito, a za promociju i marketing nisu dovoljni samo plakati po gradu, dok s druge strane promocija je trošak za koji je upitno da li će se kratkoročno isplatiti, česta prisutnost u lokalnim medijima je jako bitna bez obzira da li je vrijeme priredbe ili ne. opčenito bez razvoja kulture borilačkih sportova kroz medije uvijek ćemo imati ovakvu situaciju
zatim se mora boriti "lokalna zvijezda" sa respektabilnim protivnikom (a ne sa nekim Laszlom :)20 ), inaće domaći borci moraju ostvarivati rezultate na ozbiljnim natjecanjima i to se naravno mora promovirati
a i naravno je potrebno dovesti dobre borce sa različitih strana, no u tome na našim natjecanjima najčešće nije problem

ljudi neće više od jednom dolaziti da gledaju "šamaranje slovačkih i mađarskih turista", a i na taj način se radi antireklama cijelom sportu, neće niti dolaziti da gledaju borce za koje nikad nisu čuli, bez obzira da li su domaći ili strani

Svaka čast , slažem se!!! :)36 :)36 :)36 :)36
dr jupidu
2010-06-07T09:18:52Z
izgleda da hrvaqtskoj mma sceni nedostaje TUF hrvatska...

pa da mame.tate.....tinejđeri prate tuf kroz 2 mjeseca.....

pa da recimo do koske svojom "jebačkom karizmom" zaljubi u sebe 1000 tinejđerica itd... i slično....

pa da se dvorana na kraju sezone napuni...

no ppv je jedini pravi put...pokazalo se da je tako........to je budućnost...

no hrvatskoj fali i bogataš zaljubljenik mma koji će izvući još koju godinu stvar,.,itd.....
bandog
2010-06-07T09:49:24Z
Naše ljude ne zanima dali je Shogun Rua u ring ili Anderson Silva. Ljudi žele vidit dečka iz susjedstva. Žaja je plasirao nekoliko splitski boraca na OUR i zato je bilo puno više gledatelja.
U početku sam radio priredbe sa borcima koji nisu iz Zadra ili čak Hrvatske, pa uvik u minus. Sad radim priredbe di se bori nekoliko lokalni momaka i cura(uz drugi) i hvala Bogu, nisam više u gubicma. Radio sam priredbu u moje misto od 2000 stanovnika i bilo 1000 gledatelja. Radili smo prošle godine u jazine pa 3,500 gledatelja. Ove godine u Biograd 4,000 stanovnika, bilo je 1,000 gledatelja. Sad na lito organiziram priredbe u Bibinje, di očekujem 1500-2000 gledatelja, pa u Biograd na bazen Hotel Ilirje u kolovoz di očekujem preko 2,000 gledatelja.
Pa pogledajte UFC? Kad je bila priredba u UK,rekordan broj engleski boraca, u australiji rekordan broj hrvata i australski boraca, u kanadi pa rekordan broj kanadski boraca. To je svagdje tako i ne razumim zašto bi tribalo biti drugačije kod nas?
bero
  • bero
  • Advanced Member
2010-06-07T10:07:01Z
Chairman wrote:

Malo kasniš sa podacima i neki su netocni, pa evo neke ispravke, provjerit podatke koje sma ja piso mozete na wikipediji i njihovim referencama.

U pola americkih drzavi? da, prije par godina a prema ovoj  stranici još samo šaćica americkih drzava nije priznala mma kao sport, ovakve sam rezulate našo i na drugim sajtovima gdje sma trazio di je mma legaliziran a di nije.

UFC nema nikakve rekordne posjete, rekordne zarade sigurno al posjete u nikojem slucaju. Između 10k i 20k posjete nisu nikakvi rekordi i ima evenata i sa ispod 10k posjeta, rekordne posjete su ipak nešto vece brojke.

Prosjecna K-1 priredba(ne k-1 max) u Japanu ima otprilike isto posjeta kao i UFC samo sto se njima i jednom godišnje zaleti show na NYE sa preko 40-ak tisuca ljudi. Ova izjava da ih je dvostruko manje uopce ne stoji.

I FEG-ov DREAM ima bolje posjete evenata od UFC-a na UF forumu  sam jednom piso o tome kad sam sededu dokazivo da DREAM nece prospast do kraja godine (:)20 )

Htio sam to malo prokomentirat, jest malo offtopic a o posjetama u hrvatskoj napisem nekaj kad budem imo sta pametno za rec.

Frende, to su kruške i jabuke. Gigantske organizacije tipa UFC, K-1, Dream i Strikeforce žive od TV prijenosa, njima se živo fućka kolko je ljudi u dvorani. Oni od popunjene dvorane iskeširaju kojih 2 milijuna dolara, i od toga im na kraju ostane sića, dok od PPV-a mogu dobit i do 50 milijuna. TV gledanost je tamo mjerilo popularnosti, ne koliko je ljudi u dvorani.

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Chairman
2010-06-07T11:29:44Z
bero wrote:

Frende, to su kruške i jabuke. Gigantske organizacije tipa UFC, K-1, Dream i Strikeforce žive od TV prijenosa, njima se živo fućka kolko je ljudi u dvorani. Oni od popunjene dvorane iskeširaju kojih 2 milijuna dolara, i od toga im na kraju ostane sića, dok od PPV-a mogu dobit i do 50 milijuna. TV gledanost je tamo mjerilo popularnosti, ne koliko je ljudi u dvorani.

Ma svjestan sam ja toga, pratim dovoljno dugo da bi bar neke stvario znao ;)
Ja sam samo htio ispravit netocne i zastarjele navode :)20
loreia
2010-06-07T11:50:10Z
Chairman wrote:

Sve OK :)36
Kad sam rekao "pola" nisam mislio doslovno polovica, nego mi se jednostavno nije dalo pilat sa provjeravanjme brojki. Ali u pravu si nisam vec par godina provjeravao kako je stanje s tim. Drago mi je cuti da UFC polako radi na zabranama i rijesava ih jednu po jednu.

Sto se tice rekordnih posjeta, to se odnosi samo na borilacke sportove. Naravno da se oni ne mogu usporedjivati sa baseballom ili kosarkom, ili nekim od najpopularnijih sportova u Americi.

Sto se Dreama i K-1 tice, zadniih godinu-dvije njima dolazi manje od 10.000 gledatelja na priredbe, i preselili su se u manje dvorane zbog toga. Usput su izgubili TV deal i odrzavaju se na zivotu na umjetan nacin. Znao sam da im je lose, al me je opet iznenadilo kad je Zelg rekao da mu nisu niti platili zadnju borbu.
A ono sto se ipak prikaze na TV ima tako slabu gledanost da su rezultati porazavajuci. K-1 i MMA u Japanu su u ovom trenutku u banani.
E da, posjecenost K-1 i MMA u Japanu je toliko pala da se na nekim eventima (ne svim, ali nekim) ulaznica mogla dobiti besplatno samo da dvorana ne bi bila poluprazna.

Ja sam veliki ljubitelj K-1 (narocito MAX-a), al prilicno sam skeptican oko njihove buducnosti.