https://www.index.hr/vijesti/clanak/zadrani-u-petak-prosvjeduju-zbog-grupnog-silovanja-odluka-suda-je-sramotna/2124126.aspx
koliko sam shvatio djevojka je više puta spavala s njima iz ucjene, da ne bi njene snimke/fotke objavili na netu.
to jest kazneno djelo, no je li to silovanje? zar nije silovanje kada te netko fizički prisili na seks, da nemaš izbora?
Ja bih se isto slozio. Ako je dobrovoljno s njima spavala radi ucjene tj. te snimke, onda meni ovo ne spada u kategoriju silovanja.
Likovi su ocito smecari teski, al izgleda da ni s djevojkom nesto ne stima
ucjena je vrlo poznat metod manipulacije pri seksualnom napastovanju, ukljucujuci i silovanje... i da, nije isto ko da te netko fizicki onemoguci i siluje, ali sa druge strane nije ni seks sa pristankom, niti najmanje...
jel silovanje kada svecenik jebe malu djecu i govori im da je to njihova tajna i da je njihovo jebanje bozji dar i blagoslov?
masu tih pedofila nisu djecu fizicki zakucali na pod i jebavali nego ih izmanipulirali da dobiju od njih ono sto oce...
tako da pojam silovanje se ne svodi samo na saku u glavu i kurac u usta nego i na puno perfidnije stvari...
razmisli malo... snosaj sa kompletnim dobrovoljnim pristankom je upravo to... ali bilo sto drugo sto dovede do spolnog kontakta da je pod prisilom, iznudom, manipulacijom ili nemogucnoscu davanja suglasnosti (tipa mrtva pijana treba nezna za sebe, a likovi rade redaljku ili maloljetna osoba - legal age of consent) se komotno moze nazvati kriminalnim djelom.
americki zakon kae da je silovanje penetracija bilo koje vrste, bez pristanka... ako je pristanak pod prisilom ili ucjenom, da li je to zaista pristanak?