jedino što treba zabraniti su uvrede , da meni neko kaže izgledaš loše , ali da neki argument , super , samokritičnost bi mi proradila i rekao bi hvala . a kad ljudi samo hoće da naude komentarom , to onda prirodno budi u čovjeku gnjev i želju da se uzvrati udarac . samo u mom slučaju nikad nema zabranjenih riječi npr. budala , konjina i sl. . ja ću te kritički prosuditi i biti brutalno iskren , ali nikad sa uvredama i nisko .
fist kao javna ličnost takoreći , zaslužuje kritike jer zaista ima preko 105 kako kaže , a vodi stranicu fitness , zaista je čudno i jedino ja i jupi smo se usudili reći kritiku .
bolje kritika , nego lažna pohvala , u slučaju da je čovjek pametan i karakteran
ja sam u žaru debate napravio par grešaka i ispričavam se za to . dijelom je to i radi brzog pisanja , dijelom i radi činjenice da je žestoka bila debata ipak pa bi se blagi komentari smatrali slabošću .
To što fist ima preko 105 kg, što je nabijen i katkad gojazan, neznaći da nije kvalificiran pisati o suplementaciji, treninzima, dijetama i sl. Očigledno je nekog vraga naučio, a ima i diplomu fitness trenera. Prema tome, ne treba suditi ljude po izgledu, već po znanju i ovjerenim kompetencijama. Uz njegov životni tempo, obiteljske obaveze i 40-tak godina, ne čudi me da je sklon debljanju. Povremeni ili kampanjski sportaš, pod opterećenjem možebitnog stresa, posla i iskušenja (ne)pravilne prehrane.
Ti si Denise mladji 10-tak ili više godina i vidjeti ćeš kada prevališ 40-tu, kako se metabolizam uspori i kako stalno moraš paziti što i koliko jedeš, dali treniraš ili neku rekreaciju provodiš, da bi se "održao" ili "doveo u red". Za tebe sigurno ima potencijala i čak bi rekao da ćeš za 10-tak godina biti čvrst i u dobroj kondiciji, kao i sada. Vjerujem i da imaš snage.
Jupija možemo navesti kao antiprimjer; kako na zakržljali skelet uskih ramena i 192 cm, ima snagu jedva 70-kilaša, pritom mislim na 70-kilaša ne-sportašta. Mislim da bi te fist prešišao u sportovima snage i recimo dizanja utega. Mada, dao bi ti prednost u trčanju i plivanju, jer si atletski gradjen, ali imaš masu izmedju srednjaša i poluteškaša. Sve ima svoje prednosti i mane.
Uostalom, nema potrebe za nekakvim najavama "preporuka o ponašanju", jer ne vidim nijednu uvredu, a u pitanju su zreli i pametni momci.
dobro rečeno , samo bi dodao da ne radim uopće snagu , ne dižem utege nikako i to već par godina .
nekad se okušam samo jednu seriju , zadnji put je to bilo prije 2 godine bench press i išlo je 105 kg jednom , na masu 86 kg , a prije toga nisam trenirao sa utezima par godina ( 4 ) . uvijek sam više stremio ka plivanju , kickovima , zgibovima i sl. vježbama koje ne spadaju u trening snage . snaga koja traje pet sekundi mi nije predmet treninga . ali nije da ne cijenim ako je netko jak na utegu . ja tegove ne dižem i nemam se šta uspoređivati sa onima kojima je to osnova treninga . ali kad bi postojala težinska kat da spusti fist u moju kat u dizanju utega , okušao bi se sa njim , do tada nema smisla uspoređivati mene i njega , pogotovo zato što on to trenira , dok ja treniram skroz primitivno u prirodi .
jupidu napreduje i zacjeljiva koliko vidim , sve je to rezultat biljnog režima , baš kad se prodju neke godine ako se nastavi jesti velika doza mesa , dolazi do prijevremenog starenja i degeneracije . iako je to još početnički i samo je dodao par porcija voća i povrća više u prehrani , što je samo kozmetička promjena u prehrani , treba to još puno više .