Fist tko je veći stručnjak za heroin Goran Bare koji je probao ili neki elitni znanstvenik koji ima IQ 170 koji cijeli život proučava utjecaj heroina na čovjeka ? E vidiš ja čitam tog elitnog znanstvenika , što ja imam od Baretovog iskustva . Naravno da nisam probao ketozu , naravno da nisam probao steroide , heroin i sl. Vi imate subjektivni doživljaj baziran na emocijama , a ja gledam objektivno . Bolje bi vam bilo da ste bili pametniji i probali neku bolju prehranu , ne bi imali po 110 kg i umišljali da ste fit i treneri koji što , savjetuju ljude kako da i oni dodju na 110 sa slaninom i maščurinom 😃 !!
Krenuli smo sa niskim udarcima vidim? Nepotrebno ali dobro, nije moj stil pa ću zadržati umjereni ton jer su mi draži argumenti od emotivnih ispada.
Idemo redom:
1) Ja također itekako čitam studije elitnih znanstvenika ali te teorije volim isprobati na vlastitom tijelu. Ukoliko si toliko načitan koliko se hvališ, mogao si (i trebao) pročitati da su ljudi izuzetno komplicirane jedinke i da neke stvari koje odgovaraju i djeluju jednoj osobi, drugoj mogu biti puno manje korisne i učinkovite. Zato nekome paše 6 obroka, nekome IF, nekome pak samo jedan obrok. Netko ne može bez doručka, nekome odgovara preskakanje. Čuo si nadam se i za različite tipove dominantne morfološke građe čovjeka i njihove posebnosti. Da ne nabrajam dalje. Ti pročitaš rad "elitnog znanstvenika# i onda tupiš da je jedino to ispravno ili neispravno ZA SVE LJUDE. Isto vrijedi i za omjere makronutrijenata u prehrani, različitim ljudima pašu različiti omjeri. No, za tebe to ne vrijedi. Postoji samo Denisova istina i nijedna druga. Isključiv si i time sugeriraš ograničenost, a to nije dobro i može te limitirati u daljnjem intelektualnom razvoju.
2) Mi (ne znam tko smi to mi ali dobro) imamo subjektivan doživljaj, a ti si objektivan? Ne, ja (odgovorit ću samo za sebe) sam itekako objektivan jer sam prvi koje neće zagovarati niti jedan teoretski model bespogovorno već ću najprije prikupiti hrpu podataka o klijentu, njegovim navikama, povijesti, iskustvu, preferencama, stilu života... Napravim detaljni scan osobe i tek onda odaberem model PRIKLADAN TOJ OSOBI. Dakle, ne tupim tvrdoglavo neke gluposti već OBJEKTIVNO skupa s klijentom odaberem idealan model za njega.
3) Što se tiče moje težine, fizičke građe, kondicije i edukacije, ponovit ću neke stvari o sebi: Imam 40 godina, troje djece, skoro 15 godina radim uredski, managerski posao, sjedim u uredu 10 sati dnevno + 2 sata u autu. Sad se vrati u onaj topic gdje sam stavio svoju sliku i reci mi da sam, za svoje godine i ranije nabrojane otegotne okolnosti pun "slanine i mašćurine"? Opet smo objektivni ha?
4) Zadnje, moja formalna naobrazba uključuje završen fakultet, Executive MBA te Fitness učilište - smjer Instruktor fitnessa u teretani. Dok Fakultet i MBA nisu vezani uz fitness, Fitness učilište je. Osnovali su ga dva profesora kineziologije, a predavači su svi redom ili profesori ili doktori kineziologije. Predavači su sama elita hrvatske fitness scene, poput recimo Gorana Sajka, Aleksandra Mikete, Marina Bašića... da nabrojim samo neke. Uz njih je tu i vrhunska ekipa mladih profesora koji nisu toliko razvikani ali su sami vrh struke. E pa na tom fitness učilištu sam završni ispit položio sam 100% točnosti, kao jedini iz generacije od 40+ljudi te dobio dodatni certifikat izvrsnosti. Uz ovo formalno obrazovanje, već dobrih 25 godina čitam svu moguću literaturu o treningu, prehrani, zdravlju... Uz to, dnevno po 2 sata slušam podcastove s najboljim, kako bi ih ti nazvao "elitnim znanstvenicima" tako da, nemoj biti toliko samodopadan u veličanju svojeg znanja i podcjenjivanju tuđeg.
p.s. tvoje mišljenje o mom znanju i referencama me nimalo ne zanima.Puno mi je bitniji feedback ljudi kojima sam pomogao, poput zaposlene majke koja također radi uredski posao, kojoj sam pomogao da u 10 tjedana dođe sa 73 na 60kg i koja kaže da se nikad ovako dobro i energično nije osjećala.
i zadnji p.p.s. vidio sam i ja tvoju sliku, dakle 7 godina si mlađi od mene, ne znam drugo ništa o tebe, imaš li posao na kojem sjediš 10 sati dnevno? Imaš troje male djece, od kojih se najmlađe budi 1-2 puta svake noći i remeti ti san? Ako da, izgledaš korektno na slici, za te uvjete. Ako ne, očekivao bih znantno bolji izgled od onog što slika pokazuje