e.peace
2016-10-13T20:48:44Z
Najlakše ti je da ubuduće izbjegavaš sistematske preglede,bit će šta će bit :)1 :)20
fist
  • fist
  • Advanced Member
2016-10-19T06:22:11Z
Originally Posted by: bero 

danas bio na sistematskom.
sve super, jedino su mi enzimi jetre blago povišeni (ALT 61, GGT 66), kao i trigliceridi u krvi.

glede jetre, budući da nije od alkohola, jer mjesečno možda popijem dve pive, doktorica kaže da je vjerojatno nezdrava prehrana.
istinabog da ne jedem previše zdravo (hint: nimalo, dva prava obroka dnevno i tad se prežderem, i tu i tamo ubacim neš slatkog između), no tjelesno sam aktivan i vježbam.

može li se pravilnom prehranom to spustit, jel tko imao slična iskustva?

Ako nemaš naviku, počni ubacivati zeleeno lisnato povrće u prehranu. Najlakši način je sirovo u blender, s malo bobičastog voća da popravi okus. Brokula je također odličan čistač jetre, a inače je pravo superpovrće je je krcata korisnim nutrijentima. Možeš kupiti svježu na placu ili Ledo smrznutu. Skuhaš na pari kratko, malo maslinovog ulja i soli i imaš vrhunski dodatak obroku.

Možeš za jetru uzeti i Silymarin ili pak jaču varijantu Liv52, a ako ti se ne da jesti brokulu, možeš uzeti DIM u kojem se nalazi ekstrakt brokule ali savjetujem ipak pravu hranu, a ne dodatke prehrani.

Stipe
2016-10-19T12:15:00Z
Možda je Berin problem upravo to što mjesečno popije samo dva piva

-Stipe
bero
  • bero
  • Advanced Member
2016-10-19T12:54:34Z
Originally Posted by: Stipe 

Možda je Berin problem upravo to što mjesečno popije samo dva piva

-Stipe

ni tolko...ošo sam u klinac

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Stipe
2016-10-20T07:58:34Z
Možda je zato tu ta reakcija jetre, zbog promjene
To ti je šok za organizam

-Stipe
fist
  • fist
  • Advanced Member
2016-10-20T08:50:45Z
Bero, napisao si da si aktivan i da treniraš, koliko često i kakvi treninzi?
bero
  • bero
  • Advanced Member
2016-10-20T08:58:21Z
Originally Posted by: fist 

bar 4 dana tjedno, sklekovi, zgibovi, bučice...

- dr jupidu
Dennis Hanover
2016-10-20T09:21:15Z
http://pubs.sciepub.com/ajps/3/2/3/ 

evo nešto ukusno a štiti jetru , netreba silimarin koji košta dosta , a dobiješ malu količinu . . vjerujem da ima još puno ovakvih lijekova , tj. vidio sam još mnoge , samo upišeš hepatoprotective extract na pubmedu i izbaci jedno 100 vrsta biljaka pa biraš , samo ne bi preporučio đumbire , čajeve i sl. jer to iako čuva jetru , loš efekt se uvijek negdje očituje , npr. kurkuma je čudo za jednu stvar , a tamo pluća oštećuje . . treba birati hranu , ići na bezopasno tipa cikla , luk i sl.
Dennis Hanover
2016-10-30T21:39:09Z
http://1.usa.gov/1T1CwHB 

organski gajena piletina ništa bolja od najobičnije
Seded
2016-10-30T21:47:29Z
Večeras sam jednu finu sportsku večeru odradio: jaja, slanina, paprika, luk -> sve u tavu :)20.
"It's not checkmate. The king has one more move."
Dennis Hanover
2016-10-30T22:41:23Z
https://medlineplus.gov/ency/article/002458.htm 

nevjerovatno koliko se danas zna o sportskoj prehrani , zapanjilo me ovo da najveći stručnjaci savjetuju :

PROTEIN

Protein is important for muscle growth and to repair body tissues. Protein can also be used by the body for energy, but only after carbohydrate stores have been used up.

But it is also a myth that a high-protein diet will promote muscle growth.

Only strength training and exercise will change muscle.
Athletes, even body builders, need only a little bit of extra protein to support muscle growth. Athletes can easily meet this increased need by eating more total calories (eating more food).
Most Americans already eat almost twice as much protein as they need for muscle development. Too much protein in the diet:

Will be stored as increased body fat
Can increase the chance for dehydration (not enough fluids in the body)
Can lead to loss of calcium
Can put an added burden on the kidneys
Often, people who focus on eating extra protein may not get enough carbohydrates, which are the most important source of energy during exercise.

Amino acid supplements and eating a lot of protein are not recommended.
DjomlaKS
2016-10-31T06:48:31Z
Originally Posted by: bero 

Originally Posted by: fist 

bar 4 dana tjedno, sklekovi, zgibovi, bučice...

To doma ili?
I koliko vremenski dnevno?
labrev
2016-11-05T14:16:27Z
nista revolucionarno, ali u svakom slucaju preporucljivo za pogledati

EDIT: mada uopste nisam suglasan njegovom misljenju o mlijeku i mislim da je iz primjera sa teleadima dojenim majcinim pasterizovanim mlijekom izvukao potpuno pogresan zakljucak. Nije pasterizovano mlijeko otrovno kako on kaze, nego naprotiv - to mlijeko je izgubilo odredjeno protivotrove i najvjerovatnije su ta telad ugibala zbog infekcija prouzrokovanih slabim sistemom imuniteta... ali to je sve samo pretpostavka. Osim toga, nije tacno da odrasle zivotinje ne piju mlijeko. SAmo je tesko do njega doci kad te odbiju od sise i to je privilegija homo sapiensa. MAcke su prva vrsta koja mi je pala na pamet, a sigurno ih ima jos koji rado piju mlijeko. Kako god, po mom skromnom misljenju mlijeko je veoma vazno za djecu dok su u razvoju (dakle i u pubertetu) i od presudne vaznosti za pravilan razvoj zdravoga i jakog skeleta svakog mladunceta homo sapiensa

labrev
2016-11-05T16:29:48Z
vjerujem da su neki vec pogledali ovaj dokumentarac, ali oni koji nisu neka stegnu zube i srce (ako ga imaju) i pogledaju do kraja

Dennis Hanover
2016-11-05T17:03:09Z
Originally Posted by: labrev 

nista revolucionarno, ali u svakom slucaju preporucljivo za pogledati

EDIT: mada uopste nisam suglasan njegovom misljenju o mlijeku i mislim da je iz primjera sa teleadima dojenim majcinim pasterizovanim mlijekom izvukao potpuno pogresan zakljucak. Nije pasterizovano mlijeko otrovno kako on kaze, nego naprotiv - to mlijeko je izgubilo odredjeno protivotrove i najvjerovatnije su ta telad ugibala zbog infekcija prouzrokovanih slabim sistemom imuniteta... ali to je sve samo pretpostavka. Osim toga, nije tacno da odrasle zivotinje ne piju mlijeko. SAmo je tesko do njega doci kad te odbiju od sise i to je privilegija homo sapiensa. MAcke su prva vrsta koja mi je pala na pamet, a sigurno ih ima jos koji rado piju mlijeko. Kako god, po mom skromnom misljenju mlijeko je veoma vazno za djecu dok su u razvoju (dakle i u pubertetu) i od presudne vaznosti za pravilan razvoj zdravoga i jakog skeleta svakog mladunceta homo sapiensa

opa to labrev se i slaže samnom u nekim pogledima , npr. da je biljna hrana najzdravija ? onaj earthlings drugi dolje dokumentarac pokaziva i etička zla jedenja životinja . .

Bronson0
2017-07-25T21:35:25Z
Uzea sam whey protein i sad mislim uzeti dekstrozu.Zanima me koliko se toga uzima i u kojem omjeru se mijesa nakon treninga(utezi i zgibovi)
Shakal*
2017-07-26T06:39:15Z
Originally Posted by: Bronson0 

Uzea sam whey protein i sad mislim uzeti dekstrozu.Zanima me koliko se toga uzima i u kojem omjeru se mijesa nakon treninga(utezi i zgibovi)

Wheya 1 mjericu i pola mjerice dextroze(mozes i malo vise wheya).Tako sam ja pio.
Bronson0
2017-07-26T11:46:22Z
Originally Posted by: Shakal* 

Originally Posted by: Bronson0 

Wheya 1 mjericu i pola mjerice dextroze(mozes i malo vise wheya).Tako sam ja pio.

Kolilu mjericu?Od klk grama
bero
  • bero
  • Advanced Member
2017-07-26T12:47:23Z
Mjerica wheya ti je 30 g.
- dr jupidu
Bronson0
2017-07-26T12:49:18Z
Sto nije 15 grama dekstroze premalo?
Users browsing this topic